Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Δελτίο Τύπου από τον Π.Α.Ο.Μ

Από 7/7/2010 έως και 11/7/2010 διεξήχθει στο Βόλο η τελική φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων στην οποία συμμετείχε και η ΑΓΕ Χαλκίδας.
Η ομάδα του Νομου μας παρόλο που θεωρητικά πήγε στο Βόλο σαν αουτσάϊντερ και ξεκίνησε την διοργάνωση με 2 ήττες από ΠΑΟΚ (36-61) και από ΑΜΙΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (51-58), στην συνέχεια με πρώτο βιολί την ¨τρομοκράτη¨ από τα Ψαχνά, ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΡΙΟΝΑ, έκανε ένα εντυπωσιακό come back  και κέρδισε 3 αγώνες που έδωσε με τα φαβορί.

Ο Δήμαρχος Μεσσαπίων στο 9.65: "Είμαι υποψήφιος Δήμαρχος"

Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Μεσσαπίων κ. Αντώνης Μπαζώτης ήταν καλεσμένος στο 9.65 και στον δημοσιογράφο κ. Μπατσακούτσα που απάντησε εθ' όλης της ύλης.
Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στο νέο Καλλικράτειο Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων ο κ. Μπαζώτης απάντησε: " Έχω δώσει την ψυχή μου για το Δήμο Μεσσαπίων. θα προσπαθήσω για ακόμη μία τετραετία, αν και τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Εγώ και οι συνεργάτες μου αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε".  Τώρα στο ερώτημα αν στηριχθεί από κάποιο κόμμα ο κ. Μπαζώτης απάντησε ότι βοήθεια θα δεχτεί αλλά δεν θα δεχτεί χρίσμα, διότι οι εκλογές δεν είναι κομματικές.

Το μάθημα του διαδικτύου... για ένα ασφαλέστερη πλοήγηση

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ*
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ευβοίας
Ας αρχίσουμε από τα απλά. Για μια όσο το δυνατόν ασφαλέστερη πλοήγηση των παιδιών και των νέων στο «θαυμαστό νέο κόσμο» του Διαδικτύου. Ενώ ο «θαυμαστός νέος κόσμος» κοντεύει να «παλιώσει» και το Νέο Μέσο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μικρών και μεγάλων, στην Ελλάδα αναζητούμε τα πρώτα μας βήματα στη χάραξη πολιτικών ασφαλέστερης χρήσης του Διαδικτύου από παιδιά και νέους.
 
ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ των καταγγελιών για παράνομο περιεχόμενο να σημειώνει την τρομακτική αύξηση του ποσοστού του 149% από το 2008 στο 2009, γίνεται επιτακτική η ανάγκη διαμόρφωσης πολιτικών προκειμένου αφενός να μεγιστοποιηθούν οι ευκαιρίες αξιοποίησης του Διαδικτύου και αφετέρου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από τη χρήση του. Αντί να δίνουμε απλά φορητούς υπολογιστές στο Γυμνάσιο, ενώ τα παιδιά δεν έχουν ποτέ διδαχθεί κάτι γι’ αυτό, θα πρέπει να εντάξουμε την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου ως μάθημα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπως συμβαίνει σε 24 χώρες της Ευρώπης. Στον άξονα της χάραξης πολιτικών αυτοπροστασίας, η πολιτεία μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία για μια σειρά δράσεων, όπως την υποχρεωτική δωρεάν παροχή ειδικού φίλτρου και την εισαγωγή ενός εθελοντικού συστήματος τοποθέτησης σήμανσης στις ιστοσελίδες, που θα ενημερώνει τους γονείς αν το συγκεκριμένο site είναι ασφαλές.
ΤΕΛΟΣ, επειδή τα παιδιά μπορούν να βοηθηθούν στο χειρισμό του Διαδικτύου, όπως μαθαίνουν να περνούν το δρόμο μόνο όταν οι οδηγοί και η οδήγηση είναι προσεκτικά ρυθμισμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αρκετούς λόγους να κατευθυνθεί σε πολιτικές που ελέγχουν δια νόμου το χειρισμό του Διαδικτυακού περιβάλλοντος.

e-typos

Συνάντηση του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου με τον Δήμαρχο Σκύρου


Η πορεία των έργων της Σκύρου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου με τον Δήμαρχο Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκη Μιλτιάδη χτες Τετάρτη 14 Ιουλίου.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι ικανοποιητικές εξελίξεις για μεγάλα και σημαντικά έργα για το νησί, που έχουν προχωρήσει ή και ολοκληρωθεί, όπως το Λιμάνι, το Κέντρο Υγείας, τα Σφαγεία, ο ΧΥΤΑ και ο βιολογικός καθαρισμός Σκύρου, ένα έργο από το 1997, το οποίο τώρα δημοπρατείται.

Ο βουλευτής δεσμεύθηκε να εξακολουθήσει να πιέζει περαιτέρω τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού για την οριστική και επίσημη ένταξη του έργου της αποκατάστασης και ανάδειξης του μοναστηριού Αγ. Γεωργίου όσο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φράγμα στο Φερέκαμπο σχετικά με το πρόσφατο ζήτημα που έχει ανακύψει της διακοπής των εργασιών.

2ο Φεστιβάλ τετρακίνησης στην Ερέτρια

Η Περιηγητική λέσχη Ευρίπου, οργανώνει ένα διήμερο φεστιβάλ 4x4 στη Ερέτρια το σ/κ 7/8 Αυγούστου. Το Φεστιβάλ στηρίζει ο Δήμος Ερέτριας και έχει ενταχθεί στις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις " ΚΑΝΑΡΕΙΑ 2010".
Σκοπός του Φεστιβάλ
Η προσπάθεια μας αυτή αφορά της προώθηση της τετρακίνησης, και μέσω αυτής, της αγάπης προς τη φύση, την προώθηση του εθελοντισμού, την στήριξη της τοπικής κοινωνίας ( το 2009 το Φεστβάλ οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Λευκαντί με την συνεργασία του Δήμου Ληλαντίων ), αλλά και να βοηθήσουμε ιδρύματα που έχουν την ανάγκη μας.
Για το σκοπό αυτό όλα τα έσοδα – κέρδη θα διατεθούν στο "χαμόγελο του παιδιού".

Επίσης σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στο χώρο τόυ Φεστιβάλ, θα μαζέψουμε τρόφιμα για τις ανάγκες του "Χαμόγελου του παιδιού" της Εύβοιας

Μελέτη από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο για την ΛΑΡΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας έγιναν γνωστές η εταιρεία ΛΑΡΚΟ έχει αναθέσει στο ¨Μετσόβειο Πανεπιστήμιο¨ την εκπόνιση μελέτης η οποία αφορά την εξόρυξη μεταλλεύματος από την εταιρεία και κατά πόσον είναι υπεύθυνη για την ρύπανση της περιοχής, όπως της καταμαρτυρούν περιβαλλοντικοί σύλλογοι της περιοχής μας. >Ήδη έχουν παρθεί δείγματα από τον χώρο των μεταλλείων της εταιρείας, τα οποία εξετάζονται, προκειμένου να υπάρξουν σαφή στοιχεία σε ότι αφορά τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, προχώρησε σε αυτή την ενέργεια γιατί το τελευταίο διάστημα είναι στόχος συλλόγων που υποστηρίζουν ότι αυτή είναι που δημιουργεί τα προβλήματα στην περιοχή μας και όχι τόσο τα φερτά λύματα ή άλλες επιχειρήσεις της περιοχής. Η έρευνα-μελέτη αφορά μόν τα μεταλλεία τηε Εύβοιας και όχι το σύνολο των μεταλλείων, όπως αφορούσε η μελέτη του ¨Καποδιστριακου Πανεπιστημίου¨ το οποίο συμπεριλάμβανε και την Λάρυμνα. Όπως μας είπε στέλεχος της εταιρείας ¨η μελέτη-έρευνα αυτή πραγματοποιείται από ένα επίσημο θεσμικό φορέα, όπως είναι το Μετσόβειο Πολυτεχνείο και θα βοηθήσει πρώτα την ίδια την εταιρεία να επισημάνει τυχόν αδυναμίες της αν αυτές προκύψουν. Δεύτερον απομονώνει στα μεταλλεία της περιοχής, μιας και μας ενδιαφέρει να δούμε αν όσα λέγονται έχουν ισχύ και τρίτον δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της εταιρείας για την καλή καιεύρυθμη λειτουργία της γιατί σκοπός μας είναι να συνυπάρχουμε με την τοπική κοινωνία δίχως προβλήματα και εντάσεις.Η ΛΑΡΚΟ μπορεί από την φύση των εργασιών της να προκαλεί πρόσκαιρες απώλειες στο περιβάλλον αλλά φροντίζει να αποκαθιστά τις όποιες ζημιές. Παράλληλα παρέχει θέσεις εργασίας και συμβάλλει στο βαθμό που της αναλογεί στην τοπική κοινωνία¨. Σε αναμονή της μελέτης λοιπόν μιας και όλοι την περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ανακοίνωση Δήμου Μεσσαπίων

Η παροχή νερού στο Δήμο μεσσαπίων όπως και σε όλη την Ελλάδα διέπεται από την ΚΥΑ Υ2/οι 2600/01 9ΦΕΚ 892β/11-7-01) για την καταλληλότητα του πόσιμου νερού. Ο Δήμος Μεσσαπίων παρείχε νερό στους κατοίκους κατάλληλο σύμφωνα με την παραπάνω ΚΥΑ.
Κατόπιν της υπ' αριθ. 1.158/2010 απόφασης του Πρωτοδικείου Χαλκίδας που καθορίζει για το Δήμο Μεσσαπίων ανώτερη τιμή εξασθενούς χρωμίου 2mg/lt καταλύοντας την υπάρχουσα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την παραπάνω απόφαση. Για το λόγο αυτό προβήκαμε σε εξώδικη πρόσκληση και δήλωση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την εξεύρεση άμεσης λύσης αφού η ποσότητα του νερού για την ύδρευση των Τ.Δ. Ψαχνών, Καστέλλας και οικισμού Δάφνης δεν επαρκεί διότι ορισμένες γεωτρήσεις και πηγές περιέχουν πάνω από 2μg/lt εξασθενούς χρωμίου.
Μετά την παραπάνω απόφαση είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε διακοπές νερού. Το δίκτυο μας τροφοδοτείται μόνο από τις γεωτρήσεις της περιοχής Καταβόθρας και η διανομή θα γίνεται κατά τομείς σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.


ΩΡΑΡΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ

Βόρεια Ψαχνά από 06 π.μ. έως 08:30 π.μ. και από 13:30 μ.μ. έως 16:00 μ.μ.
Καστέλλα από 08:30 π.μ. έως 11:00 π.μ. και από 16:00 μ.μ. έως 18:30 μ.μ.
Νότια Ψαχνά από 11:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ. και από 18:30 μ.μ. έως 21:00 μ.μ.

Το Πρόγραμμα θα ισχύσει από τη Δευτέρα 19-07-2010 (Τροποτου μπορεί να γίνει με όμοια ανακοίνωση)

Στηρίξτε την Ομάδα

Εχθές, Τετάρτη 14 Ιουλίου και ώρα 21:00 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Α.Ο. Ηρακλή Ψαχνών. Στη συνέλευση αυτή παρευρίσκονταν ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ κ. Παπακωνσταντίνου, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ κ. Ψαθάς, ο Δήμαρχος Διρφύων και υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Μπουροδήμος, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Καλαβρής, ο υποψήφιος σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Καλαβρή κ. Σταθαράς, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του Δήμου Μεσσαπίων κ. Λαφαζάνης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Μεσσαπίων κ. Λεοντής και άλλοι.  Τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ κ. Παπακωνσταντίνου. Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ομάδας του Ηρακλή κ. Γιώργος Στούπας ο οποίος εξήγησε τις κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα στην ομάδα και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους αλλά και από όλους τους φιλάθλους της ομάδας αλλά και από τους υπόλοιπους Μεσσαπιείς να συνεχίσουν να στηρίξουν την ομάδα, όπως την στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια, διότι η ομάδα την έχει ανάγκη αυτή τη στήριξη για την μετέπειτα πορεία της.

Με στοιχεία απαντά ο Ραπτάκης στην "ΤΑΝΑΪΣ"

Μετά την ανακοίνωση του περιβαλλοντικού συλλόγου «ΤΑΝΑΪΣ» και στα όσα αναφέρονταν για τον πρώην αντιδήμαρχο και Δ.Σ. κ. Ραπτάκη, ακόμη και με προσωπικούς χαρακτηρισμούς ο κ. Ραπτάκης περνάει πλέον σε «φουλ επίθεση» χαρακτηρίζοντας ψευδή τα όσα αναφέρονται στο πρόσωπό του. Συγκεντρώνοντας στοιχεία, που σύμφωνα με τον ίδιο, καταρρίπτουν τα όσα ο σύλλογος «ΤΑΝΑΪΣ» του καταμαρτυρεί, όπως φωτογραφικό υλικό και αεροφωτογραφίες των περιοχών στις οποίες η «ΤΑΝΑΪΣ» αναφέρεται, καθώς και έγγραφα από τα πρακτικά του Δ.Σ. του Δήμου Μεσσαπίων, έγγραφα του δασαρχείου και της εταιρείας ΛΑΡΚΟ, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο ίδιος δεν έχει υπογράψει τίποτα αλλά αντιθέτως βοήθησε ώστε ειδικά οι αναδασώσεις να επισπευσθούν και να καλύψουν μεγαλύτερη έκταση απ’ ότι προβλεπόταν αρχικά, τα οποία πολύ σύντομα θα δοθούν στην δημοσιότητα.

Πρόλαβαν τη φωτιά στη Βιργινή, υποψίες για εμπρησμό


Ευτυχώς το κακό δεν έγινε, στη «Βιργινή» μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημερι.  Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο ορεινό σημείο, σχεδόν στην κορυφή μ’ αποτέλεσμα η πυροσβεστική δύναμη στην αρχή να ζητήσει τη συνδρομή εναέριων μέσων η οποί όμως στο τέλος δεν χρειάστηκε καθώς λόγω του ότι μέλη του συλλόγου δασοπροστασίας γνωρίζουν καλά την περιοχή, παρέκαμψαν από μονοπάτι και σε πορεία 45 λεπτών με τα UNIΜOC έφθασαν εγκαίρως στο σημείο. Η φωτιά έκαψε ελατοδάσος μισού στρέματος περίπου αλλα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν γινόταν εγκαίρως αντιληπτή.