Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΜΑΓΟΥΛΑ 3-1

Πριν από λίγο τελείωσε ο αγώνας Ηρακλής Ψαχνών -Μαγούλα με νίκη του Ηρακλή με 3-1 σκορ. Τα τέρματα στον Ηρακλή έχουν ως εξής: 1΄λεπτό Κύρου, 25' λεπτό Κωνσταντάγκας και 65' λεπτό Κοταρέλας. Το μοναδικό γκολ της Μαγούλας πέτυχε ο Μπουγιάς στο 45' λεπτό.
Ο άλλος αγώνας που απασχολούσε τον Ηρακλή Ψαχνών, Μηδέα-Πόρος έληξε με 2-0 υπέρ της Μηδέας.
Επομένως όπως όλα δείχνουν τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική όπου ο Ηρακλής Ψαχνών θα αγωνιστεί στον Πόρο. Ευχόμαστε να νικήσει και να γυρίσει ο Ηρακλής στεμμένος Πρωταθλητής.

Το Πλοίο των νέων του Κόσμου

Δήλος


Σύμφωνα με τη μυθολογία η Δήλος είναι η γενέτειρα του Απόλλωνα, θεού της μουσικής της αλήθειας και του φωτός και της Άρτεμις θεάς του κυνηγιού.
Το αρχαίο όνομα του νησιού ήταν Ορτυγία.
Το νησί γνώρισε την άνθηση του στα τέλη του 4ου αι. π.χ. και μέχρι το 168 π.χ.
Οι ανασκαφές στη Δήλο άρχισαν το 1873 από τη Γαλλική αρχαιολογική σχολή Αθηνών και την Ελληνική αρχαιολογική υπηρεσία. Από το 1904 έως το 1914 αποκαλύφθηκαν τα σημαντικότερα τμήματα της αρχαίας Δήλου.

Μεταμορφώσεις… μέσα από το σκοτάδι!


Βρισκόμαστε σε οριακή κατάσταση.Εν μέσω ανακοινώσεων σκληρών μέτρων που θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην χώρα μας σε όλες τις απόψεις. Και αναρωτιέμαι πως γίνεται να μπορέσουμε να σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο,πως θα μπορέσουμε απο εδώ και στο εξής να ασχολούμαστε με τις πνευματικές μας αναζητήσεις την ώρα που δεχόμαστε πυρά από παντού. Κι όμως πιστεύω πως μέσα από αυτή την κατάσταση η αφύπνιση των συνειδήσεων πνευματικά θα είναι ακόμη πιο εύκολη. Και θυμάμαι την πεποίθηση κάποιων ερευνητών του Παραφυσικού σχετικά με το φαινόμενο του 2012.Πως καμία καταστροφή του Πλανήτη δεν θα υπάρξει, πως κάποιο τεραστίου μέγεθους γεγονός θα «ενεργοποιήσει» προς μία νέα κατεύθυνση τα υποσυνείδητα των ανθρώπων που είναι προετοιμασμένοι για αυτό και θα δημιουργήσει ένα είδος «Μετ-ανθρώπων»,που θα είναι ικανοί να εδραιώσουν την νέα κατάσταση στον κόσμο.

Η σοφία του Χότζα

Μια μέρα ο Ναστραδίν Χότζας ρώτησε το γιό του:
-Δε μου λες ρε χαϊβάνι έφαγες ποτέ σου ζαχαρένιο ψωμί; Ο γιός έγλειφε τα δαχτυλά του και απάντησε:
-Όχι πατέρα
-Μπρε μπουνταλά, φώναξε, το φαΐ που τρως κάθε μέρα τι είναι;
-Ξερό Ψωμί, απάντησε ο γιος
-Υπάρχει πιο γλυκό απ' το ξερό ψωμί όταν μάλιστα είναι βουτηγμένο στην πιο ορεκτική σάλτσα;
-Στη σάλτσα;
-Ναι στη σάλτσα. Δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω; Ο μικρός γούρλωσε τα μάτια του και ρώτησε απορρημένος.
-Ποιά είναι αυτή η σάλτσα;
-Η πείνα βρε μπουνταλά!....

...Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ...

Ο μοναδικός Ελληνας νευροχειρουργός που μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες για μια ιδιαίτερα δύσκολη επέμβαση που πραγματοποίησε. Πρόκειται για τον Γιώργο Αρχοντάκη, διευθυντή σήμερα της νευροχειρουργικής κλινικής «Αγ. Γεώργιος» στα Χανιά, ο οποίος καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με πολύ δύσκολες καταστάσεις, αφού καλείται ακόμα και να σώσει τη ζωή σε πολλούς από τους ασθενείς του.

Το ίδιο έκανε και το 2002 με τον νεαρό τότε φοιτητή, λάτρη του ψαροντούφεκου που πριν από την κατάδυση είχε ένα ατύχημα το οποίο λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. «Ηταν από τις πιο επικίνδυνες περιπτώσεις που έχω αντιμετωπίσει ποτέ στα τόσα χρόνια που είμαι γιατρός» λέει στην «Espresso» o Γιώργος Αρχοντάκης και συνεχίζει: «Το ευτύχημα είναι ότι αυτό το παλικάρι όχι μόνο κατάφερε να ζήσει, αλλά χαίρει αυτή τη στιγμή άκρας υγείας. Φυσικά, ασχολείται ακόμα με το ψαροντούφεκο, αφού είναι από τις μεγάλες του αγάπες».

Το αγρόκτημα του μέλλοντος από το Πανεπιστημιο της Θεσσαλίας

Διαχειριστής ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, που αφορά το αγρόκτημα του μέλλοντος, είναι το Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (Κ.Ε. ΤΕ. Α. Θ.) του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το ερευνητικό πρόγραμμα Future Farm (www.futurefarm.eu) έρχεται να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που προκύπτουν από τις εξελίξεις στη γεωργία.
Συγκεκριμένα, εξελίξεις όπως η ολοένα μεγαλύτερη χρήση νέων τεχνολογιών, οι αυστηρότεροι νόμοι για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των καλλιεργειών και κανονισμοί για τις διάφορες πιστοποιήσεις, ενώ όσο αφορά τους τρόπους της καλλιέργειας, φαίνεται ότι όλο και περισσότερο οι καλλιεργητικές φροντίδες θα προσαρμόζονται στα διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχει ο κάθε αγρός ανά περιοχές, με χρήση των τεχνικών της λεγόμενης γεωργίας ακριβείας.

Δε μας τρομάζουν τα Νέα Μέτρα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΠΑΛΑΤΙΟΥ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

Σε νεκρή ζώνη έχει μετατραπεί ο βυθός του Αμβρακικού!!!


Σε νεκρή ζώνη έχει μετατραπεί ο βυθός του Αμβρακικού, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την αλιευτική παραγωγή, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την ποιότητα των νερών σε έναν από τους μεγαλύτερους κλειστούς κόλπους της χώρας.Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για νεκρό πυθμένα στο μεγαλύτερο μέρος του κόλπου κι εκπέμπουν σήμα κινδύνου, επισημαίνοντας πως ο Αμβρακικός είναι "βαριά άρρωστος". Για την οικολογική επιβάρυνση -που πάντως φαίνεται να είναι αναστρέψιμη- ενοχοποιείται η αδιάκοπη ρύπανση από ανθρωπογενείς δραστηριότητες. Εδώ και χρόνια -τονίζουν οι ειδικοί- στον διεθνούς σημασίας κλειστό κόλπο της δυτικής Ελλάδας πέφτουν, μέσω του Λούρου και του Αραχθου, λιπάσματα και φυτοφάρμακα γεωργικών καλλιεργειών, ανεπεξέργαστα λύματα οικισμών, χοιροτροφείων, πτηνοτροφείων, ελαιοτριβείων και ανεξέλεγκτων χωματερών."Στο μεγαλύτερο τμήμα του βυθού δεν υπάρχει ζωή, γεγονός που έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα του οικοσυστήματος, στη βιοποικιλότητα και στην αλιευτική παραγωγή", υπογραμμίζε μιλώντας στην εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" ο Γιάννης Λεονάρδος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που διεξήγαγε -μαζί με μία μεγάλη ομάδα ερευνητών- σχετική μελέτη το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2009, στο πλαίσιο του προγράμματος "Διαχείριση, αποκατάσταση και βελτίωση του διεθνούς υγροτόπου Αμβρακικού".Οπως προσθέτει ο ίδιος "το βένθος (σ.σ. οι μικροοργανισμοί που ζουν σε μεγάλα βάθη και στον πυθμένα θαλάσσιων οικοσυστημάτων) είναι ο καθρέφτης της υγείας ενός οικοσυστήματος. Είναι κάτι αντίστοιχο με το έδαφος για την ξηρά. Μπορεί να υποστηρίξει ζωή ένα έδαφος μολυσμένο;".Οι μετρήσεις από 17 δειγματοληπτικούς σταθμούς που τοποθετήθηκαν σε όλη την έκταση του κόλπου απέδειξαν πως η ζωή έχει περιοριστεί στα ανώτερα στρώματα, αφού από ένα σημείο της στήλης του νερού και μέχρι τον πυθμένα επικρατεί πλήρης έλλειψη οξυγόνου. Αυτό το "σημείο-μηδέν" εξαρτάται από τις εποχές, τις παροχές του γλυκού νερού, τα ρεύματα που αναπτύσσονται και την αφθονία του φυτοπλαγκτού.

Η Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ ΣΤΗ Δ ΕΘΝΙΚΗ

Η Α.Ο. Χαλκίδος με  ένα γκολ μέσα στο γήπεδο της Ερέτριας κατάφερε να περάσει στην Δ Εθνική Κατηγορία. Δείτε το βίντεο από το evianews που δείχνει το γκολ και τους πανηγυρισμούς τόσο μέσα στο γήπεδο της Ερέτριας όσο και στην επιστροφή τους στη Χαλκίδα. 

Ποιήμα για τη Μάνα, του Μαχμούντ Νταρουίς,

Μου λείπει το ψωμί της μάνας μου
Ο καφές της μάνας μου
Το άγγιγμά της
Φουσκώνουν μέσα μου οι παιδικές μου αναμνήσεις
Μέρα τη μέρα πρέπει να δώσω αξία στη ζωή μου
Την ώρα του θανάτου μου πρέπει να αξίζω τα δάκρυα της μάνας μου
Και αν έρθω πίσω κάποια μέρα
Βάλε με σα μαντήλι στα βλέφαρά σου
Τα κόκαλά μου σκέπασε με χλόη
Που την αγίασαν τα βήματά σου

Μάνα, του Γεράσιμου Μαρκορά

Μάνα!.. Δε βρίσκεται
λέξη καμία
νάχει στον ήχο της
τόση αρμονία,
σαν ποιος να σ’ άκουσε
με στήθος κρύο,
όνομα θείο;

Παιδί από σπάργανα
ζωσμένο ακόμα,
με χάρη ανοίγοντας
γλυκά το στόμα,
γυρνάει στον άγγελο
που τ’ αγκαλιάζει
και μάνα κράζει.