Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Καλή Νύχτα με Όναρ

O Μπάρακ Ομπάμα Ράπερ;

Ο Μπαράκ Ομπάμα αγαπά την  hip hop μουσική και δεν είναι μυστικό. Είναι όμως δυνατόν να πρωταγωνιστεί σε βίντεο-κλιπ; Λίγο τραβηγμένο, αλλά όχι αδύνατο εάν αναλογισθούμε τα πολλά ταλέντα του Αμερικανού προέδρου. Στο διαδίκτυο έχει κυκλοφορήσει και προκαλεί «πανικό» ένα βίντεο κλιπ χιπ χοπ της δεκαετίας του 90 που «προμοτάρει» το τραγούδι   «Whoomp» του συγκροτήματος Tag Team.

Κατά την διάρκεια του κλιπ, πιο συγκεκριμένα στο 1:01, εμφανίζεται ένας νεαρός με καπέλο και γυαλιά ηλίου που μοιάζει (πάρα πολύ) με τον Μπάρακ Ομπάμα. Λίγο αργότερα ξαναεμφανίζεται στιγμιαία. Ορισμένοι δε, υποστηρίζουν ότι στο βίντεο κλιπ , νωρίτερα από τον… Ομπάμα εμφανίζεται μια γυναίκα να χορεύει που το στυλ της ομοιάζει με την Μισελ Ομπάμα!
Την εποχή που γυρίσθηκε  το βίντεο κλιπ (1993) ο Ομπάμα ήταν 31 ετών, καθηγητής Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και συνέγραφε το πρώτο του βιβλίο. Άρα θα ήταν πολύ απασχολημένος ώστε να συμμετέχει στη δημιουργία του κλιπ, λένε οι πολέμιοι της θεωρίας που θέλει τον Αμερικανό πρόεδρο…σταρ του Hip hop.  Από την άλλη πλευρά είναι εμφανές ότι η πλειοψηφία στο διαδίκτυο είναι «φανατικά» σίγουρη ότι πρόκειται για τον Μπάρακ Ομπάμα .
Παρακολουθήστε λοιπόν  και κρίνετε μόνοι σας (η «Μισέλ» εμφανίζεται στο 0:48 και ο «Μπάρακ» στο 1:01)
 

The Insider

Ψυχοθεραπεία μέσω... internet

Η... διαδικτυακή διάγνωση ψυχασθενειών, όπως κατάθλιψης, άγχους, μελαγχολίας εφαρμόζεται στην Αυστραλία.

Οι γιατροί, οι οποίοι παρέχουν θεραπευτική αγωγή μ' αυτόν τον τρόπο, ισχυρίζονται ότι είναι πιο αποτελεσματική από την προσωπική επαφή και φυσικά πολύ φθηνότερη.

"Έφυγε" ο Ανδρέας Βουτσινάς

Ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες σκηνοθέτες, οι οποίοι έδρασαν και στο εξωτερικό, ο Ανδρέας Βουτσινάς, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών, το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα. Καταξιώθηκε στην Αμερική και την Ευρώπη σε ιδιαίτερα απαιτητικούς και ανταγωνιστικούς καλλιτεχνικούς χώρους και δίδαξε μεγάλες Αμερικανίδες ηθοποιούς, όπως την Τζέιν Φόντα. Μετά την οριστική επιστροφή του στην Ελλάδα, θριάμβευσε σε σκηνοθεσίες του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας και του Ελεύθερου Θεάτρου.

Φίδι… στην ουρά του ΙΚΑ!

Ένας απρόσμενος επισκέπτης έκανε αισθητή την παρουσία του στο ΙΚΑ του Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα, τρομοκρατώντας πολίτες και εργαζομένους.

Πρόκειται για ένα φίδι, το οποίο εμφανίστηκε στην είσοδο του ισογείου του ΙΚΑ, όπου καθημερινά σχηματίζονται ουρές από πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν.

Άνδρες της ασφάλειας του κτιρίου απομάκρυναν και σκότωσαν το ερπετό, το οποίο πιθανολογείται ότι είχε βρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα που βρίσκεται δίπλα από το ΙΚΑ.

Ζούγκλα

η πιο σατανική γυναίκα όλων των εποχών

Σε ηλικία 51 ετών (το 1602 ή το 1604) ο Ferencz πεθαίνει. Οι εκδοχές για το θάνατο του είναι οι εξής: 1)Αφού μαχαιρώθηκε από μια πόρνη στο Βουκουρέστι, στην οποία χρωστούσε λεφτά, υπέκυψε στις πληγές του που μολύνθηκαν 2) πέθανε από μιαν αρρώστια στα χέρια μιας πόρνης 3)χάθηκε στη μάχη 4)δολοφονήθηκε από τον Giorgio Basta, του οποίου η τρομοκρατική δράση στην Τρανσυλβανία εκείνη την εποχή, οδήγησε σε ραγδαία πτώση της ισχύος της οικογένειας των Bathory, 5)από δηλητηρίαση, ενώ 6)πολλοί είναι κι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο θάνατος του οφείλεται στη Μαύρη Μαγεία. Τότε η Elizabeth αρχικά έδιωξε μακριά της μισητή πεθερά της και άρχισε να παίρνει μέρος σε τελετές μαύρης μαγείας που θανατώνονταν άλογα και άλλα ζώα. Από τότε η Elizabeth σταμάτησε να βγαίνει από το κάστρο της. Με τη βοήθεια του Thorko, της Joo , των μαγισσών Szentes και Darvulia και του Ujvary, άρχισε το διαβολικό της έργο.

Το κλίμα «έφαγε» τους μεγάλους πιθήκους

Μεγάλοι πίθηκοι κατοικούσαν στην αρχαία Ελλάδα, αλλά εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής οδηγήθηκαν σε εξαφάνιση, επειδή το περιβάλλον τους άλλαξε δραματικά πριν από περίπου εννέα εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις.
Ομάδα ερευνητών, υπό τον δρα Ζιλντάς Μερσερόν του πανεπιστημίου της Λιόν "Κλοντ Μπερνάρ»" σε εργασία τους στο περιοδικό της επιστημονικής Βασιλικής Εταιρίας της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC, αναφέρουν ότι οι αρχαίοι συγγενείς των γοριλών, των χιμπατζήδων και των ουρακοτάγκων κατάφεραν να επιβιώσουν στην Αφρική και την Ασία, επειδή εκεί οι αλλαγές στο περιβάλλον ήταν λιγότερο σημαντικές.

Ανακάλυψη απολιθωμάτων στη Ρόδο

ΚΩΝΟΦΟΡΑ ΔΕΝΔΡΑ, κουκουνάρες, κοράλλια, ακόμη και ευρήματα από ελέφαντες και καμηλοπαρδάλεις ηλικίας εκατομμυρίων ετών εντόπισε ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Ρόδο. Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή της Παλαιοβοτανικής Παλαιοντολογίας κ. Ευάγγελο Βελιτζέλο, ανακάλυψε σε διάφορες περιοχές της Ρόδου σημεία όπου υπάρχουν απολιθώματα μεγάλης επιστημονικής και μουσειακής σημασίας. Οπως υπογραμμίζουν μάλιστα, στα νέα ευρήματα που προέκυψαν από ανασκαφές τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνεται μία σπάνια απολιθωμένη χλωρίδα κωνοφόρων, όπως είναι τα νέα είδη πευκίδων (κώνοι, σπέρματα, βελόνες). «Τα ευρήματα των πευκίδων είναι μοναδικά στον κόσμο και οι τεράστιοι κώνοι πεύκης που έχουν βρεθεί στην περιοχή Ασγούρου της Ρόδου ενδεχομένως να υπάρχουν στη Λευκωσία της Κύπρου», λέει ο καθηγητής κ. Βελιτζέλος και προσθέτει: «Τα σπάνια αυτά κωνοφόρα δένδρα μαζί με άλλα κωνοφόρα της ευρύτερης περιοχής αποτελούν ένα σπάνιο παλαιοντολογικό υλικό και η ανεύρεση των πευκίδων στο νησί της Ρόδου σε ιζήματα 1,6 έως 1,8 εκατομμυρίων χρόνων είναι σημαντική, καθότι για πρώτη φορά έχουμε επιστημονικά δεδομένα για τη γεωιστορική εξέλιξή τους από εκατομμύρια χρόνια μέχρι σήμερα».

Τελικά το παρασκεύασαν.......

Το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου κατόρθωσαν να παρασκευάσουν και να μοιράσουν την Κυριακή οι Σερραίοι, κερδίζοντας ένα τρίτο ρεκόρ Γκίνες.

Το τελικό βάρος του ρυζόγαλου ξεπέρασε τους 2,5 τόνους καταρρίπτοντας το υπάρχον ρεκόρ των δύο τόνων, ενώ σερβιρίστηκαν 303,74 κιλά ρυζόγαλου έναντι των 200 κιλών που είχαν μοιραστεί στο τελευταίο ρεκόρ Γκίνες.

Το τεράστιο ρυζόγαλο παρασκευάστηκε σε καζάνι 2,50 μέτρων διάμετρο και 1 μ. ύψος, ενώ για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 300 κιλά ρύζι, 2 τόνοι γάλα, 400 κιλά ζάχαρη, 1.200 λίτρα νερό, 60-70 κιλά κορν φλαουρ και μπόλικη κανέλα.

Ζαχαροπλάστες και εστιάτορες του νομού Σερρών, καθώς και γνωστοί αρχιμάγειροι έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να καταρρίψουν το παλιό ρεκόρ Γκίνες.

Τουρνουά Σκάκι στο Αφράτι

Η Ευβοϊκή Ένωση Σκακιστών σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αφρατίου οργανώνουν και φέτος τουρνουά σκάκι για μαθητές δημοτικού το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιουνίου, στο Αφράτι, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου. Θα λάβουν μέρος μαθητές από όλες τις τάξεις του δημοτικού διαφόρων σχολείων, από το Αφράτι, αλλά και από τη γύρω περιοχή, χωρισμένοι σε 3 κατηγορίες (Α' και Β' τάξη, Γ' και Δ' τάξη, Ε' και ΣΤ' τάξη) και θα παίξουν συνολικά 5 αγώνες, τρεις το Σάββατο και δύο την Κυριακή.

Στις πρόσφατες εκλογές της Ευβοϊκής Ένωσης Σκακιστών που διεξήχθησαν, προέκυψε νέο Δ.Σ., που μετά τη συγκρότηση του σε σώμα απαρτίζεται από τους: Παναγιώτης Γιαννούτσος (Πρόεδρος), Γεώργιος Πίσχινας (Αντιπρόεδρος), Ελένη Β. Δρακοπούλου (Γεν. Γραμματέας), Καλαϊντζής Ευάγγελος (Ταμίας), Βασίλης Σαραντίδης, Ανθή Φράγκα - Βασιλείου και Σταμάτης Μαρινέλος μέλη.

Το θέμα της παράνομης κεραίας στο Δ.Σ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που διεξήχθη στις 7-6-2010 στα Ψαχνά συζητήθηκε και το θέμα της παράνομης κεραίας.
Στην αρχή του Συμβουλίου τέθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Ψαθά το θέμα που έχει δημιουργηθεί την τελευταία εβδομάδα, αυτό της τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένη περιοχή. Στο συμβούλιο παρευρίσκονταν και άνθρωποι που κατοικούν κοντά στην  οικοδομή που έχει τοποθετηθεί μέσα σε αυτή αυθαιρέτως, όπως λένε, η κεραία της κινητής τηλεφωνίας. Τόσο ο κ. Ψαθάς όσο και οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο για τις κινήσεις που έχουν γίνει ως αυτή τη στιγμή σχετικά με το θέμα. Τον ενημέρωσαν επίσης ότι, από το Σάββατο ως και την ώρα που διεξαγόταν το συμβούλιο, είχαν μαζευτεί ογδόντα-πέντε υπογραφές για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προς τα πρόσωπα που έχουν την οικοδομή και έχουν τοποθετήσει την εν λόγω κεραία η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία. Κάτοικος της περιοχής ανέφερε στο Δ.Σ. ότι «κοιμάται καλά και ξυπνάει με πονοκεφάλους». Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι αν πραγματικά ισχύουν τα όσα μετέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής και η εν λόγω κεραία είναι αυθαίρετη, ο ίδιος θα ειδοποιήσει εισαγγελέα για να αποφανθεί της υποθέσεως.

Επιστολή του κ. Καλαβρή προσ την κ. Διαμαντοπουλου για τα ΤΕΙ

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Ανδρέα Παπανδρέου 37 -15180 –ΜΑΡΟΥΣΙ

Γραφείο Υπουργού

Kα Υπουργέ ,

Αφού κατ΄ αρχή σας συγχαρώ για το σπουδαίο έργο που επιτελείτε στο Υπουργείο σας  το οποίο είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει τις δομές της παιδείας προς όφελος όλης της Ελληνικής κοινωνίας , θα ήθελα, μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε , να σας παρακαλέσω να εξετάσετε και ένα περιφερειακό θέμα που απασχολεί όλους τους πολίτες του Δήμου Μεσσαπίων στην Εύβοια και ιδιαιτέρως την πόλη των Ψαχνών . Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια στη φιλόξενη πόλη των Ψαχνών λειτουργεί το ΤΕΙ της Χαλκίδας με χιλιάδες σπουδαστές .
Η λειτουργία του ιδρύματος αυτού, έχει επιφέρει στην κοινωνική, πολιτιστική και ιδίως στην οικονομική ζωή του τόπου τεράστιες αλλαγές και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη  της περιοχής.