Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Το zougla.gr αναγνωρίζει τη FYROM ως Μακεδονία


Παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο από τις ειδήσεις του portal zougla.gr μπορεί κανείς να ακούσει με τα ίδια του τα αυτιά ότι το portal αυτό αναγνωρίζει τη FYROM ως Μακεδονία. Άραγε είναι απόψεις αυτές του κ. μάκη Τριανταφυλλόπουλου ή μήπως σφάλμα της εκφωνήτριας; Ότι και να συμβαίνει αυτό κατ' εμού ηταν μεγάλη "πατάτα"

Σκύλος μεγαλώνει λιοντάρι



Ενα μικρό λιοντάρι σε ζωολογικο κήπο της Σιβηρίας επέζησε απο θαύμα οταν η μητέρα του πέθανε στη γέννα. Επρεπε όμως να βρεθεί ένας τρόπος να τραφεί το λιοντάρι αυτό και την λύση την έδωσε μια σκύλα
τρωκτικό

Ελλάδα-Νιγηρία 2-1

 

Η Ελλάδα για πρώτη φορά σε μουντιάλ πήρε την πρώτη της νίκη έναντι της Νιγηρίας την οποία νίκησε 2-1 με γκολ του Σαλπιγγίδη και του Τοροσίδη. Τώρα τα βλέματα είναι στραμμένα στο παιχνίδι με την Αργεντινή το οποίο θα κρίνει αν περάσουμε στους δεκαέξι ή αν αποχωρήσουμε από το Μουντιάλ. Αλλά και αν αποχωρήσουμε θα αποχωρήσουμε με ψηλά το κεφάλι αφού καταφέραμε τουλάχιστον να έχουμε κερδισμένο αγώνα. Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Εθνική Ομάδα.

Τέθηκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο

Το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου τέθηκε σε λειτουργία το Σαββατοκύριακο, κοντά στην πόλη Άσεν της βορειοανατολικής Ολλανδίας. Το τηλεσκόπιο είναι σε θέση να ανιχνεύει αχνά ραδιοσήματα τόσο μακριά στον χώρο και τον χρόνο, που φθάνουν σχεδόν στην εποχή του αρχικού «Μπιγκ Μπανγκ» του σύμπαντος.
Με την ονομασία LOFAR (Low Frequency Array), σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, το τηλεσκόπιο αποτελείται από 25.000 μικρές αντένες διαμέτρου μισού έως δύο μέτρων η κάθε μια, αντί για ένα μεγάλο «πιάτο» όπως στα παραδοσιακά ραδιοτηλεσκόπια (π.χ. του Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο, με την μεγαλύτερη στον κόσμο αντένα των 305 μέτρων).

Αφιερωμένο στην Παγκόσμια ημέρα κατά της ερημοποίησης

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΜ Δήμου Μεσσαπίων

Σας ανακοιώνουμε ότι:
1) Λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης του νερού, σε μη οικιακή χρήση όπως:
  • Ποτίσματα (γκαζόν)
  • Άρδευση χωραφιών
  • Πλυσίματα αυλών-αυτοκινήτων-οικιακών χώρων
2) η κατανάλωση νερού που χρειαζόμαστε για Τ.Δ. Ψαχνών- Καστέλλας είναι 2000 κυβικά μέτρα ανά 24ωρο. Το νερό που διοχετεύεται από 8 γεωτρήσεις στην περιοχή "ΚΑΤΑΒΟΘΡΑ" είναι της τάξεως 4500 κυβικά μέτρα.
Για οικιακή χρήση,το νερό είναι επαρκές αν δεν χρησιμοποιείται για πότισμα.
Για τους παραπάνω λόγους θα γίνουν διακοπές νερού σταδιακά, κατά τμήματα της περιοχής και κατά συγκεκριμένο ωράριο:
ΩΡΑΡΙΟ:
10:00-14:00 &18:00-21:00
  • Τ.Δ. Καστέλλας και οδός Σταδίου
  • Τ.Δ. Ψαχνών οι οδοί: Μ.Αλεξάνδρου, Αναπάυσεως, Ηρακλείτου, Πυθαγόρας, Διομήδους, Βουλγαροκτόνου, Μακρυμάλλης Τζαβέλλα, Ηρακλέους.
12:00-18:00
  • Οδός  Αγγελή Γοβιού (από κατάστημα Πρόταση προς Εθν. Χαλκίδας-Αιδηψού ως περιοχή Γλαρομύτη)
  • Οδός Κριεζώτου (από super market Καλλογιάννη, Ιερολοχητών, Ιπποκράτους, Ερμού, Γενναδίου μέχρι Ψαχνών-Τριάδας)
  • Οδός Παλιουρή και περιοχή Σκληρού
  • Οδός Αβάντων (από πρατήριο υγρών καυσίμων Σακκή έως περιοχή Κολοβρέχτη)
21:00-7:00
Φτελιά, Γλαρομύτη, Παλιουρή, Ψαχνών-Αιδηψού ( από τη θέση παλιά σφαγεία έως την οικία Λαλάκου, τέρμα) Τριάδα-Ψαχνών (από συνεργείο Μούτουπα έως κτήμα Παντελάκη).
Κάνουμε έκκλιση προς όλους τους συμπολίτες μας να προστατέψουμε αυτό το νερό και να μην γίνει σπατάλη διότι είναι άριστο βάση των αναλύσεων του Χημείου του Κράτους και όλων των άλλων εργαστηρίων.
Παρακαλούμε την τοποθέτηση δεξαμενών (ντεπόζιτο) προκειμένου να εξυπηρετείστε κατά την διάρκεια των διακοπών νερού.
ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜ

Βραδιά χορού

«……….Όλα είναι έτοιμα! Οι μικρές μας χορεύτριες αλλά και οι μικροί μας χορευτές, περιμένουν με ανυπομονησία τη στιγμή που η μουσική θα ξεκινήσει και τα πρώτα βήματα θα αρχίσουν να αφήνουν τα χνάρια τους πάνω στη σκηνή! Με μεγάλο καρδιοχτύπι περιμένουν να ακούσουν το δικό σας χειροκρότημα!

Ελάτε να ταξιδέψετε μαζί μας στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών!!

Να γνωρίσετε τον θαυμαστό κόσμο του βυθού με παρέα την Μικρή Γοργόνα Ariel!!
Να ταξιδέψετε στη χώρα του Peter Pan μαζί με την μικρή Νεραϊδούλα Tinkerbell!!
Να πετάξετε πολύ ψηλά μέσα από τα λαμπερά φτερά της μικρής μελισσούλας Μάγια η Μέλισσα!!
Να χορέψετε μαζί με τις όμορφες πριγκίπισσες Barbie και Χιονάτη!!.....

Αλλά και να χορέψουμε ρυθμικά στους χιλιάδες ρυθμούς μοντέρνων χορών που ετοίμασε η Σχολή μας για όλους εσάς!!»


ifanti.gr

Ο Συνταξιούχος: Αφιερωμένο σε όσους δεν πάρουν σύνταξη

Ζωγραφική με το στόμα- μαρία Αποστόλου

H ελπίδα χτύπησε την πόρτα και της κ. Μαρίας Αποστόλου, που πάσχει από μυελοπάθεια, όταν με την βοήθεια της ΖΩΣΠ έμαθε να ζωγραφίζει με το στόμα.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λαύριο το 1952. Ζωγράφιζε από πολύ μικρή, χρησιμοποιώντας τα χέρια της.
Με την πάροδο όμως του χρόνου η ασθένειά της επιδεινώθηκε σε τέτοιο βαθμό ώσπου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το μεγάλο πάθος της καθώς τα χέρια της πλέον δεν την βοηθούσαν.
Όπως η ίδια τονίζει, ένιωθε το σώμα της να την προδίδει καθώς δεν μπορούσε να ασχοληθεί πλέον με την ζωγραφική.

Δάκρυσαν και οι πέτρες στον αποχαιρετισμό της Χαράς Νικοπούλου στο Μ. Δέρειο

Δάκρυσαν και οι πέτρες με την σχολική γιορτή των μαθητών του δημοτικού σχολείου του Μεγάλου Δερείου, εκεί στο τέρμα Θεού στον Έβρο. Πρωταγωνιστές για μια ακόμη φορά τα μικρά παιδιά, τα Πομακόπουλα, αλλά και οι γονείς τους. Νέες μητέρες πο σα στο λιοπύρι, εκεί στον ταπεινό αυλόγυρο του σχολείου επί ώρες απολάμβαναν όλα όσα η δασκάλα έμαθε με κόπο στα παιδιά τους, να απαγγέλουν ποιήματα και να τραγουδούν Θεοδωράκη. Στο επίκεντρο και οι ίδιες που εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα από το κοινό. Εκεί και κόσμος που ήλθε σχεδόν απ’ όλα τα σημεία της Ελλάδας, να δει την γιορτή της Χαράς Νικοπούλου που αφήνει το Δέρειο με πόνο ψυχής. Με μια ομιλία του δονούσε τα στήθια, αναφέρθηκε στο ρόλο της ως εκπαιδευτικός και στην πολεμική που δέχθηκε όταν κάποιοι την είδαν σαν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Σε άψογα ελληνικά τα μικρά παιδιά τα έδωσαν όλα στην γιορτή αποδεικνύοντας στην πράξη το έργο που γίνεται .
Η Χαρά όπως πάντα με το ακορντεόν της, συνόδεψε μουσικά την χορωδία των παιδιών με ένα εκπληκτικό ρεπερτόριο
Συγκλονιστική η στιγμή που η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου τους αποχαιρέτησε με τον δικό της τρόπο, ένα - ένα τα παιδιά, τα φίλησε, τα έδωσε αναμνηστικά και μέσα σε αυτά ένα dvd οπτικό από δραστηριότητες του σχολείου με 400 φωτογραφίες, από τα 5 χρόνια της παρουσίας της και τους μαθητές της, όπως τους έζησε από την πρώτη μέρα, για να θυμούνται την σχολική τους ζωή κι ένα μουσικό cd με τα τραγούδια που μάθαιναν στην χορωδία
Οι δύο καλύτεροι μαθητές με τα ποδήλατά τους δώρο για την επίδοσή τους
Ήταν το δικό της προσωπικό δώρο που θα τους συνοδεύει μια ζωή. Μαζί τα αξέχαστα γαλανά μάτια της Χαράς, η ζωντάνια της, η θέλησή της, να ανεβαίνουν σκαλιά στην ζωή τους, να προκόψουν, να μην σταματήσουν ποτέ. «Κυρία Χαρά δεν σας χάνουμε, θα σας φέρνουμε καθημερινά στο μυαλό, στα όνειρά μας», ήταν τα λόγια του Τζαφέρ Αλή που βούρκωσε, της πρόσφερε ένα γράμμα που έγραψε εκ μέρους των συμμαθητών του, της 5ης και της 6ης τάξης, για να το διαβάσει και ήταν το δικό τους ευχαριστώ, ενώ της αφιέρωσαν ένα τραγούδι. «Όχι δεν χωριζόμαστε για πάντοτε Χαρά, μα θα ξαναβλεπόμαστε στα όνειρα συχνά. Παλιό και ωραίο παρελθόν που ζήσαμε μαζί…». Βούρκωσαν όλοι. ενώ η ίδια η κ. Νικοπούλου ευχαρίστησε τα παιδιά για την έκπληξη. λέγοντας ότι θα τα θυμάται και θα τα αγαπά πάντα. Ο Χαλήλ Τζαφέρογλου. ο πρόεδρος της σχολικής εφορίας ευχαρίστησε όλους τους επισκέπτες που ήρθαν από μακριά. ενώ ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έδωσε τιμητικές πλακέτες σε δύο μαθητές που ξεχώρισαν, για τις επιδόσεις τους στα μαθήματα και πήραν και ως δώρο από ένα ποδήλατο. Δύο ακόμη ποδήλατα κληρώθηκαν σε παιδιά, ενώ για όλα υπήρχαν δώρα, μπάλες, επιτραπέζια παιγνίδια.

Μια απλή τέντα κι ένα σκηνικό που έγραφε με όλα τα χρώματα «καλό καλοκαίρι» στην είσοδο του σχολείου του Μεγάλου Δερείου ζωντάνεψε η γιορτή λήξης με ποιήματα και τραγούδια Θεοδωράκη, Γκάτσου κ.α.

"Δάκρυα αίματος" σε εικόνα του Ιησού στην Αργεντινη!

Χιλιάδες προσκυνητές συγκεντρώνονται τις τελευταίες ημέρες σε ένα μικρό εκκλησάκι της Αργεντινής, για να δουν από κοντά "το θαύμα" της εικόνας του Ιησού που στάζει αίμα!
  Η "Ιερή Καρδιά του Ιησού", όπως ονομάζεται η εκκλησία βρίσκεται σε μία μικρή επαρχιακή πόλη, που από την Παρασκευή 11 Ιουνίου ζει στον ρυθμό του "θαύματος"!
  Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ιερέα Jorge Gandur, "δύο πιστοί είδαν με έκπληξη το πρόσωπο του Ιησού στην εικόνα του Μυστικού Δείπνου, να είναι κόκκινο στην αριστερή πλευρά. Με ενημέρωσαν αμέσως και όταν πλησιάσαμε κοντά διαπιστώσαμε ότι ήταν αίμα που έβγαινε από το αγκάθινο στεφάνι στο μέτωπό του!" (στη φωτογραφία)
  Ο πάτερ Gandur, πήρε ήδη δείγμα του κόκκινου υγρού και το έστειλε για επιστημονική ανάλυση. Κανένας όμως από τους πιστούς δεν περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα του εργαστηρίου, αφού ήδη μιλούν για "θαυματουργά δάκρυα αίματος" και σπεύδουν να προσκυνήσουν το "θαύμα"!
  Την Κυριακή ο κόσμος που επισκέφτηκε την περιοχή της Yerba Buena, ήταν τόσος που ανάγκασε τους ιερείς να κάνουν τη θέια λειτουργία στον δρόμο, αφού ήταν αδύνατο να πλησιάσει κανείς την πόρτα της εκκλησίας!

Πύλες του Ανεξήγητου

Πανευβοϊκή κινητοποίηση στις 23 Ιουνίου, με κλείσιμο του νομού


Στη σύσκεψη φορέων της Νομαρχίας, που έγινε στις 16/6/2010, αποφασίσθηκε το εξής:
Να γίνει κλείσιμο του Νομού από όλους τους φορείς (Νομαρχία, Δήμους, Εμπορικό Σύλλογο, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, Ομοσπονδία Εμπόρων κ.λ.π.) την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/6/2010.
Θέματα του κλεισίματος είναι οι απολύσεις που γίνονται στο Νομό μας, με επικεφαλής τη ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ – ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ κ.λ.π. την ανάπτυξη του Νομού μας, που πλέον είναι μηδενική και για τα οδικά δίκτυα του Νομού, που χωρίς αυτά δεν γίνεται ανάπτυξη.
Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, την ίδια μέρα θα προκηρύξει 24ωρη Πανευβοϊκή – Πανεργατική απεργία.
Για τον καλύτερο συντονισμό της απεργίας και της διαμαρτυρίας που θα γίνει στα Διόδια Σχηματαρίου, καλείστε σε ΣΥΣΚΕΨΗ Σωματείων την ΔΕΥΤΕΡΑ 21/6/2010 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και ώρα 7 το απόγευμα.

17 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ερημοποίησης

Η ερημοποίηση είναι μια σοβαρή απειλή για τον πλανήτη. Πρόκειται για μια διαδικασία, κατά την οποία υποβαθμίζεται η παραγωγικότητα του εδάφους και ολόκληρες περιοχές μετατρέπονται σταδιακά σε μια απογυμνωμένη έκταση.

Αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων με κυριότερους την διάβρωση των εδαφών, ιδίως εκεί που δεν υπάρχει η βλάστηση για να συγκρατήσει τα νερά των βροχοπτώσεων και τη μη ορθολογική διαχείριση του νερού μέσω της υπερεκμετάλλευσης και της υποβάθμισης των υπογείων υδάτων.
Ο μη βιώσιμος χαρακτήρας της γεωργίας με τα απαρχαιωμένα δίκτυα άρδευσης και τον μη ορθολογικό προγραμματισμό των καλλιεργειών αλλά και οι ανθρωπογενείς επεμβάσεις στην φυσική κυκλοφορία του νερού επιδεινώνουν την υποβάθμιση και την απώλεια γονιμότητας του εδάφους.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν δε ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και δεν υιοθετηθούν άμεσα ορθές πρακτικές, η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει μη αναστρέψιμη.
Η ερημοποίηση εκτός από τις σημαντικές επιπτώσεις που έχει στο φυσικό περιβάλλον, επιδρά αρνητικά και στην οικονομία, αφού μειώνει την παραγωγικότητα κάθε τόπου και κατ’ επέκταση το αγροτικό εισόδημα και οδηγεί σε μετακινήσεις πληθυσμού. Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζεται ως μία από τις κυριότερες αιτίες του εντεινόμενου φαινομένου των περιβαλλοντικών προσφύγων.

Φθηνές καλοκαιρινές εξορμήσεις Στα Πολιτικά Ευβοίας

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και όλοι ψάχνουν να βρουν χώρους δροσιάς και χαλάρωσης. Αλλά από την άλλη λόγω οικονομικής κρίσης το σκέφτονται διότι σε πολλά σημεία της χώρας πληρώνουν την ομπρέλα, την ξαπλώστρα αλλά και οι τιμές του καφέ είναι απρόσιτες.
Στα Πολιτικά Ευβοίας όμως δεν συμβαίνει το ίδιο. Στην παραλία των Πολιτικών ο καθένας λουόμενος μπορεί να έχει δωρεάν ομπρέλα και ξαπλώστρα που έχουν βάλει οι καφετέριες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας. Βέβαια οι περισσότερες από αυτές τις καφετέριες έχουν ρίξει και τις τιμές του καφέ λόγω οικονομικής κρίσης ώστε να μπορούν να τον απολαύσουν και οι χαμηλόμισθοι.

Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Π.Βρέλλη στα Ιωάννινα

Έργο ζωής ενός και μόνο ανθρώπου, του καλλιτέχνη- εικαστικού Παύλου Βρέλλη, αποτελεί το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας στο Μπιζάνι Ιωαννίνων, όπου ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με την ιστορία, μέσα από κέρινα ομοιώματα, ξακουστών, αλλά και αφανών ηρώων, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα, από την προεπαναστατική περίοδο έως και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το μουσείο, που φέρει το όνομα του Παύλου Βρέλλη, μετρά ήδη 15 χρόνια ζωής: άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό στις 31 Ιουλίου 1995 κι έκτοτε, το επισκέπτονται, σε ετήσια βάση, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, Έλληνες στην πλειοψηφία τους. Ο καλλιτέχνης είχε πρωτοπαρουσιάσει τα κέρινα ομοιώματά του ήδη από το 1975, στο χωριό Μουζακαίοι.Έχοντας αποσυρθεί από τη μέση εκπαίδευση, με το βαθμό του γυμνασιάρχη, αγόρασε μια πετρώδη έκταση γης, 17 στρέμματα, τον Φλεβάρη του 1983, κοντά στο χωριό Μπιζάνι (απέχει 12 χλμ. από τα Γιάννενα και βρίσκεται πολύ κοντά στα ιστορικά πεδία μαχών, που σημάδεψαν τις μάχες των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-'13). Για τα επόμενα 12 χρόνια, δούλεψε πάρα πολύ σκληρά, δεδομένου ότι άρχισε όλο το εγχείρημά του, σε ηλικία 60 χρονών. Ευτύχησε να έχει την αμέριστη βοήθεια πρώην μαθητών και πιστών του φίλων και την υποστήριξη ατόμων, οι οποίοι γνώριζαν τη δουλειά του και πίστευαν στην καλλιτεχνική του φλέβα.

Σε μείωση τιμών προχώρησε καφετέρια της περιοχής των Ψαχνών

Σε μείωση ειδικά της τιμής του καφέ προχώρησε η καφετέρια fashion στην πόλη των Ψαχνών. Η εξέλιξη αυτή γίνεται στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης η οποία έχει αρχίσει και γίνεται αισθητή, ειδικότερα για φοιτητές και χαμηλό- μισθους και στην απόλαυση του καφέ! Από την άλλη όπως μας είπε ο ίδιος ο καταστηματάρχης της καφετέριας  θεωρεί ότι ειδικά η τιμή του καφέ είναι υπερτιμημένη μιας και η μέση τιμή σε "φρέντο, καπουτσίνο, φραπέ" αγγίζει τα 3 ευρώ και μαζί με το νερό τα 3,50.
Η εξέλιξη αυτή ίσως ωθήσει και τους υπόλοιπους καταστηματάρχες σε ανάλογες ενέργειες οι οποίες κρίνονται θετικά απ' το σύνολο του κόσμου.

Υπήρχε καταγγελία από το 2008 στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056…

Για ακόμη μια φορά γίναμε θεατές του δράματος ενός 8χρονου παιδιού-θύματος το οποίο
κακοποιούνταν από άτομο του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος. Αφορμή για να
αποκαλυφθεί το δράμα που βίωνε το παιδί στάθηκε ο δημόσιος ξυλοδαρμός του και η άμεση
κινητοποίηση των περαστικών οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία.
Για την συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε λάβει καταγγελία στην Εθνική Τηλεφωνική
Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056 και την είχαμε διαβιβάσει άμεσα στις αρμόδιες αρχές από
τον Σεπτέμβριο του 2008.
Ωστόσο όπως αποδείχθηκε, παρά την ενημέρωση των αρμοδίων, η Κοινωνική Έρευνα που
διεξήχθη για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν αρκετή για να αποκαλύψει την
κακοποίηση που υφίστατο το παιδί στην καθημερινότητα του. Παράλληλα, οι αστυνομικές
αρχές που ενημερώθηκαν τότε δήλωσαν αναρμόδιοι να χειριστούν την περίπτωση.
Δε μπορούμε πλέον παρά να αναρωτηθούμε πόσα ακόμη παιδιά βιώνουν καθημερινά την
κακοποίηση παρά τις καταγγελίες που φτάνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες, όπως
φαίνεται, αδυνατούν να αναγνωρίσουν και να επιλύσουν το πρόβλημα.
Μέσα από την 15χρονη -πλέον- παρουσία και ενεργό δράση μας, έχουμε γίνει μάρτυρες
σειράς ελλείψεων και προβλημάτων, που απαντώνται τόσο στο προνοιακό όσο και
δικονομικό μας σύστημα. Προβλήματα, που γίνονται ευρέως γνωστά σπάνια και δυστυχώς η
αδυναμία επίλυσης τους από τους αρμόδιους έχει σαν μοναδικό αποτέλεσμα την διαιώνιση
του προβλήματος. Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή τα χιλιάδες περιστατικά που
καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο προσπαθούμε να αφυπνίσουμε και να
κινητοποιήσουμε το κράτος, τους δημόσιους λειτουργούς, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους
πολίτες.
Μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για Τα Παιδιά S.O.S.-1056 έχουν καταγραφεί τα
τελευταία χρόνια χιλιάδες καταγγελίες που αφορούν σε σωματική κακοποίηση, σεξουαλική
κακοποίηση και εξώθηση ανηλίκων στην πορνεία, παραμέληση-εγκατάλειψη και παράλληλα
έχουμε υποστηρίξει συμβουλευτικά παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν βιώσει την
κακοποίηση.

Τον ισραηλινό αποκλεισμό κατάφερε να σπάσει η πρωτοβουλία «Ένα σχολείο για τη Γάζα»

Να εισέλθει στην αποκλεισμένη από το Ισραήλ Λωρίδα της Γάζας κατόρθωσε η ελληνική πρωτοβουλία «Ένα σχολείο για τη Γάζα». 

Ήταν η πρώτη αποστολή που επισκέφτηκε τη Γάζα μετά την επίθεση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στα καράβια του «Στόλου της Ελευθερίας».


Η αντιπροσωπεία ξεκίνησε από την Αθήνα την Πέμπτη 10 Ιουνίου αεροπορικώς για το Κάιρο και από εκεί οδικώς για τη Γάζα μέσω της κλειστής συνοριακής διάβασης της Ράφα.

Έφτασε εκεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και ύστερα από αυστηρούς ελέγχους από τις αιγυπτιακές αρχές, τελικά κατάφερε να περάσει τα σύνορα μετά το μεσημέρι της ίδιας μέρας.


Η αποστολή την οποία στηρίζει η ΟΛΜΕ, πλήθος ΕΛΜΕ και Συλλόγων Εκπαιδευτικών, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον παλαιστινιακό και επισκέφθηκε το σχολείο στο οποίο θα συμβάλλει στην ανοικοδόμησή του.

Σταρ Ελλάς 2010 η κόρη του γνωστού μπασκετμπολίστα Μπάνε Πρέλεβιτς

Η παρούσα ανάρτηση θα έπρεπε να αρχίσει με το ρητό "ο κόσμος το έχει τούμπανο" γιατί πραγματικά για κάτι τέτοιο επρόκειται. Εδώ και μέρες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας έλεγαν ότι φαβορί για Σταρ Ελλάς 2010 ήταν η κόρη του γνωστου Μπασκετμπολίστα Μπάνε Πρέλεβιτς Άννα. Και πραγματικά "επιβεβαιώθηκαν" όσοι ισχυρίζονταν κάτι τέτοιο. Εχθές το βράδυ νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς ήταν Άννα Πρέλεβιτς. Βέβαια η ίδια σε δηλώσεις της αναφέρει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί έγινε τόσο μεγάλος ντόρος για τον πατέρα της ο οποίος ήταν απλά ένας αθλητής. Ίσως της διαφεύγει της κοπελιάς ότι ο πατέρας της ήταν ένας πολύ καλός μπασκετμπολίστας και όχι ένας απλός αθλητής.
Όσο για την ομορφιά της νεαράς ουδέν σχόλιο

Σε λειτουργία ο Ποδηλατόδρομος στη Ναύπακτο- Δωρεάν 340 ποδήλατα στους κατοίκους

Στη δωρεάν διάθεση 320 ποδηλάτων easybike στους κατοίκους της πόλης προχώρησε ο Δήμος Ναυπάκτου εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα τη λειτουργία του ποδηλατοδρόμου στη Ναύπακτο.

«Η Ναύπακτος αλλάζει. Γίνεται μια σύγχρονη πόλη που παρέχει πλέον τη δυνατότητα μετακίνησης με το πιο οικολογικό μέσο», ανέφερε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης. Όπως ο ίδιος είπε «με τη λειτουργία του ποδηλατόδρομου ένα μεγάλο έργο γίνεται πράξη και αποδίδεται στους πολίτες και τους επισκέπτες. Με τον ποδηλατόδρομο ενοποιείται το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης με τα δύο παραλιακά μέτωπα της Ψανής και του Γριμπόβου, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Διακοπές νερού στο Δίκτυο Ψαχνών

Σε περιοδικές διακοπές νερού θα προχωρήσει από σήμερα και το επόμενο διάστημα ο Δήμος στο δίκτυο υδροδότησης της πόλης των Ψαχνών όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ. Αυτή η εξέλιξη προκρίθηκε γιατί έγινε διακοπή από τη γεώτρρηση της "Γοργοϋπηκόου" και πλέον στο δίκτυο θα διοχετεύεται νερό από την "Καταβόθρα", αποτέλεσμα να μην επαρκούν τα αποθέματα. Ο Δήμος σύντομα θα ανακοινώσει οδηγίες προς τους πολίτες στους οποίους θα θ' αποσταλούν επιστολές όπου σ' αυτές θα εξηγείται ο τρόπος κατανάλωσης του νερού.

ΟΧΙ στην αιχμαλωσία των δελφινιών!

Για χιλιάδες χρόνια, τα δελφίνια έχουν αποτελέσει θέμα ιστορικών αναφορών πολλών λαών ξεκινώντας από τη Μινωική Κρήτη μέχρι σήμερα. Τις τελευταίες δεκαετίες, η αναπτυγμένη νοημοσύνη τους, η κοινωνικότητα τους, η πολύπλοκη μεταξύ τους επικοινωνία, ο αλτρουισμός τους, η κοινωνική τους συμπεριφορά έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολυάριθμων μελετών.
Τα δελφίνια είναι θηλαστικά και έχουν αναπτυγμένη νοημοσύνη, έντονη προσωπικότητα, συνείδηση, συναισθήματα, μνήμη, αισθάνονται πόνο, χρησιμοποιούν εργαλεία, έχουν περίπλοκες διανοητικές και συναισθηματικές δυνατότητες, πολυσύνθετο εγκέφαλο, σκέφτονται για το μέλλον, αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη, επιλέγουν τις κινήσεις τους, δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς με άλλα άτομα του είδους τους και έχουν κοινωνική συνοχή.
Εδώ και κάποιο διάστημα, το Αττικό Πάρκο φιλοξενεί δελφίνια και θαλάσσια λιοντάρια με σκοπό την έκθεση των ζώων αυτών αλλά και τη διεξαγωγή παραστάσεων για το κοινό. Μάλιστα, έχει ανακοινωθεί ότι οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες μέρες.