Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Τα αποτελέσματα της νέας Δημοσκόπησης για το διευρυμένο Δήμο Χαλκιδέων

Σταθερό προβάδισμα Αναγνωστάκη, σταθερά πίσω ο Χρήστος Παγώνης, σταθερά… σε ελεύθερη πτώση ο Θανάσης Ζεμπίλης.
Αυτό είναι το συμπέρασμα της τρίτης, κατά σειρά, δημοσκόπησης για τις Δημοτικές Εκλογές, την οποία διεξήγαγε η εταιρία OMIKRON ANALYSIS για τον διευρυμένο Δήμο Χαλκιδέων για λογαριασμό του ΡΑΔΙΟ 1 και  δημοσιεύεται σήμερα στην τοπική εφημερίδα ΕΥΒΟΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Στην πρώτη δημοσκόπηση δεν θα αναφερθούμε, έστω και εάν έχουμε τα αποτελέσματα στο συρτάρι μας, καθώς δεν δημοσιοποιήθηκε από τον ενδιαφερόμενο που την αγόρασε. Ωστόσο, η πρώτη αφορούσε μόνο τον Δήμο Χαλκιδέων και όχι τους υπολοίπους δήμους που θα συνενωθούν στο πλαίσιο του “Καλλικράτη”

Το σίγουρο είναι ότι, και από τις τρεις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι:
1. Ο Θανάσης Ζεμπίλης βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.
2. Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, εμφανίζεται σταθερά πρώτος από το ΠΑΣΟΚ.
3. Ο Χρήστος Παγώνης, σε όλες επίσης τις δημοσκοπήσεις, εμφανίζεται σταθερά δεύτερος από το ΠΑΣΟΚ, έστω και αν, σε κάποιες, η διαφορά του από τον Δημήτρη Αναγνωστάκη, είναι μικρή.
Στο κρίσιμο ερώτημα: Ποιον από τους Αναγνωστάκη ή Παγώνη θέλουν οι πολίτες ως υποψήφιο Δήμαρχο, το προβάδισμα του Δημήτρη Αναγνωστάκη είναι συντριπτικό, αφού συγκεντρώνει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από αυτό του Χρήστου Παγώνη.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της τρίτης δημοσκόπησης, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ράδιο1 και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα “Ευβοϊκή Εβδομάδα” έχουν ως εξής:

Αφιέρωμα στο 1ο Σύστημα Προσκόπων Μεσσαπίων Ευβοίας





Αναρριχητικό Πεδίο: Λίμνη, Εύβοια

Το αναρριχητικό πεδίο βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια ακριβώς πάνω από τον γραφικό οικισμό Λίμνη. Τα βράχια δεσπόζουν πάνω από το χωριό και εντοπίζονται αμέσως. Οι διαδρομές ανοίχτηκαν από τον Νίκο Ρούση με την βοήθεια κυρίως της Έφης Μαραγκού αλλά και των Τάσο Ρούση, Γιάννη Ρούση και Δημήτρη Μανάργια.

Πρόσβαση
Το χωριό έχει 2 εξόδους, την ανατολική και την δυτική. Ακολουθούμε την ανατολική έξοδο του χωριού και μετά το τελευταίο σπίτι στον πρώτο δρόμο που συναντούμε στρίβουμε δεξιά και ξανά στον πρώτο δρόμο δεξιά. Σε 200m συναντούμε διχάλα όπου κάνουμε αριστερά και παρκάρουμε στο τέλος του δρόμου 100m πιο πάνω, λίγο πριν από φραγμένο οικόπεδο με σπίτι. Το μονοπάτι κινείται αριστερά από το σπίτι και οδηγεί στο πεδίο μετά από 10 λεπτά ανάβαση.



Ο πρώτος των πρώτων!!!!!

Ο Πρώτος των πρώτων, ο Άριστος των αρίστων, ο Νικητής της ζωής, ο Ραφαήλ Παπαδόπουλος, μαθητής του 20ου Λυκείου Θεσσαλονίκης και Δάσκαλος για όλους μας.
Με 19.952 μόρια (τρία 20άρια, ένα 19,9 και δύο 19,8) περνάει σε όποια σχολή διαλέξει, όμως αυτός έχει ήδη μία προτίμηση...
Όπως είπε σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε: "Οι περισσότεροι μου προτείνουν να δηλώσω τη Νομική Σχολή, όμως εγώ προτιμώ το τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Τα μαθήματα είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντά μου. Βλέπετε... ευελπιστώ να γίνω πολιτικός"!!!
Καλό μου παιδί, Ραφαήλ μου, τι δουλειά έχεις εσύ με όλους αυτούς; Δεν το ξέρεις ότι μόλις καταλάβουν ότι δεν είσαι σαν τα μούτρα τους θα πέσουν να σε φάνε, να σου τσακίσουν τα όνειρα, να σε γκρεμίσουν;

Δελτίο Τύπου του ΠΑΟΜ

Την προηγούμενη εβδομάδα συνέβησαν αρκετές νίκες και διακρίσεις δείχνοντας έτσι το επίπεδο του ΠΑΟΜ. Αναλυτικότερα η αθλήτρια Φωτεινή Πριόνα η οποία ανήκει στον ΠΑΟΜ και αγωνίζεται στην ΑΓΕΧ ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια για την ομάδα της στους προκριματικούς αγώνες που έγιναν στο καινούργιο Κλειστό στα Καμμένα Βούρλα στην κατηγορία των Κορασίδων.
Η ομάδα της ΑΓΕΧ νίκησε 70-60 το μεγάλο φαβορί Αρκάδι Ρεθύμνου με την Πριόνα να σημειώνει 28 πόντους. Στο δεύτερο σημαντικό αγώνα η ΑΓΕΧ νίκησε τη Νίκη Βόλου 55-50 με την Πριόνα να σημειώνει 18 πόντους και να κάνει δύο εύστοχα τρίποντα. Αυτές οι δύο νίκες οδήγησαν την ΑΓΕΧ στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στο Βόλο και θα λάβουν μέρος οι έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.
Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αθλητές της ομάδας Καρατζάς Γεώργιος και Ρόγκας Νίκος οι οποίοι πολιορκήθηκαν από τις καλύτερες ομάδες του Νομού παραχωρήθηκαν στην ομάδα της Έξω Παναγίτσας που βρίσκεται στην Γ Εθνική με υποσχετική ενός έτους επιπλέον. Ακόμη το Δ.Σ. του ΠΑΟΜ αποφάσισε να μην σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξη του Μπασούκου Σωτήρη τον οποίο άφησε ελεύθερο χωρίς κανένα αντάλλαγμα και έκλεισε και αυτός με την Έξω Παναγίτσα.

Ο ΠΑΟΜ εύχεται και στους τέσσερις αθλητές καλή επιτυχία.

Χιλιαδού

Η Χιλιαδού είναι μια 'απλωτή' παραλία με άμμο και βότσαλα κάθε μεγέθους στην κεντρική Εύβοια, στην πλευρά που βλέπει προς το Αιγαίο και συνδέεται με τους πρόποδες του όρους Δίρφη.
Έχει βόρειο προσανατολισμό, οπότε συχνά είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους. Διάφορα βράχια είναι σπαρμένα μέσα και έξω από τη θάλασσα, χωρίζοντας την ακτή σε μικρότερες παραλίες. Περιφεριακά της παραλίας η βλάστηση είναι πυκνή: πλατάνια, καστανιές και φτέρες περιτριγυρίζουν ένα μικρό αλλά ορμητικό ποτάμι το οποίο τελικά χύνεται στη θάλασσα.

Σε μία ανεξάρτητη παραλία δίπλα στη μεγάλη κεντρική, υπάρχει παραλία γυμνιστών.Οι γυμνιστές ήταν οι πρώτοι που αγάπησαν τόσο τη Χιλιαδού απο τηνπερίοδο που για να έχεις πρόσβαση στην παραλία με τον παρατημένο και άγριο χωματόδρομο το ταξίδι έμοιαζε με δοκιμασία του survivor.

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας-Εύβοιας: ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΠΑ-ΠΚΑ

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Παμπαίδων - Παγορασίδων Α΄, το οποίο διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ στις 10-11 Ιουλίου στα Τρίκαλα, θα συμμετάσχουν και οι παρακάτω αθλητές και αθλήτριες των Συλλόγων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας - Εύβοιας.
ΓΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
ΤΟΓΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΔΙΣΚΟΣ - ΣΦΑΙΡΑ
ΤΟΓΚΟΣ ΤΡΥΦΩΝΑΣ - ΔΙΣΚΟΣ - ΣΦΑΙΡΑ
ΠΕΠΠΕ ΑΘΑΝΑΣΙΑ - 300μ ΕΜΠ. - ΜΗΚΟΣ
ΒΟΙΛΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ - ΔΙΣΚΟΣ - ΣΦΑΙΡΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΕΡΑΦΙΝΑ - ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ
ΤΟΓΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ - ΔΙΣΚΟΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ - 1000μ
ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - 600μ
ΕΥΒΟΙΚΟΣ ΓΑΣ
ΝΤΟΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ - ΔΙΣΚΟΣ - ΣΦΑΙΡΑ
ΤΑΨΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΥΨΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ - ΔΙΣΚΟΣ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ - 80μ
ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ - ΜΗΚΟΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ - 80μ ΕΜΠ.
ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΙΣΚΟΣ
ΟΜΑΔΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄ - 4Χ80μ

Υπέρ της ίδρυσης του Εφετείου στη Χαλκίδα ο Άρειος Πάγος

Υπέρ της ίδρυσης τεσσάρων νέων εφετείων, σε Ηράκλειο Κρήτης, Χαλκίδα, Αγρίνιο και Μυτιλήνη, γνωμοδότησε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου Για το Εφετείο του  Αγρινίου υπήρξε ισχυρή μειοψηφία η οποία δεν ενέκρινε την ίδρυσή του.
Το Μάιο, τέσσερα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που προέβλεπαν την ίδρυση των τεσσάρων εφετείων είχαν κριθεί από το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας μη νόμιμα.
Στη συνέχεια επανήλθε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης στον Άρειο Πάγο και ζήτησε εκ νέου να γνωμοδοτήσει για την ίδρυση των νέων εφετείων.

eviagate

Παγκόσμιος συναγερμός για μία 43χρονη από το Ιράν

Χάρη στην παρέμβαση σημαντικών προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο, μία 43χρονη Ιρανή, η Sakineh Mohammadi-Ashtiani, που το 2006 είχε καταδικαστεί από δικαστήριο της Τεχεράνης για μοιχεία, γλίτωσε τον λιθοβολισμό και προς το παρόν παραμένει έγκλειστη στις φυλακές της Ταμπρίζ.
Η πρόθεση της ιρανικής δικαιοσύνης να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου η 43χρονη (στην οποία επιβλήθηκε τελικά τιμωρία 99 μαστιγωμάτων) πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων στο δυτικό κόσμο, με τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία να κάνουν λόγο για «απάνθρωπες πρακτικές».

Εκδήλωση στην Καστέλλα

Εχθές, Παρασκευή 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εκδηλώση στο Τ.Δ. Καστέλλας.Χορευτές από τον Πολιτιστικό-Χορευτικός Σύλλογο οι "Ρίζες" χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς απ' όλη την Ελλάδα και η χορωδία των ΚΑΠΗ της Καστέλλας τραγούδησε παλιά ελληνικά τραγούδια. Στην εκδήλωση εκτός των άλλων παρευρισκόταν και ο υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Καλαβρή, κ. Κώστας Σταθαράς.

Δεκατέσσερα εικαστικά δέντρα στο Μανδρότοιχο του Σπύρου Βασιλείου στην Ερέτρια

Την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Από την Αίγινα στην Ερέτρια" διοργανώνει από τις 10 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου, στην Ερέτρια, το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου.

Η έκθεση είναι θεματική, με αναφορά στο πράσινο και το περιβάλλον. Δεκατέσσερις Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες αποτυπώνουν τα δικά τους εικαστικά δέντρα, και συνδέουν έτσι χρωματικά την τέχνη με την οικολογία. Σε μια πόλη με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, αφού διεξάγεται παράλληλα μέχρι τις 25 Αυγούστου, η έκθεση "Ερέτρια: Ματιές σε μια αρχαία πόλη" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Βοηθήστε τη μικρή Γεωργία

Η 4χρονη Γεωργία από τη Ν.Βύσσα του Έβρου χρειάζεται την βοήθεια όλων μας, η μικρή βρίσκεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, είναι μεγάλη ανάγκη να βρεθούν χρήματα καθώς η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι αρκετά σοβαρή. Η ομάδα αυτή ( http://www.facebook.com/group.php?gid=116466868375938&ref=mf) δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας μας. Έχουν ανοιχτεί λογαριασμοί σε δύο τράπεζες. Πάνω απ'όλα ζητάμε να βάλετε το αγγελούδι αυτό στις προσευχές σας.
Για όσους θέλουν να βοηθήσουν την μικρή Γεωργία, έχει ανοίξει ο παρακάτω λογαριασμος: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Αρ.Λογ/μου:185 01 026731 72 , IBAN GR47 0430 1120 0018 5010 2673 172 BIC: ΑΒGRGRAA

facebook

Απάντση σε ανακοίνωση του Δημάρχου Κύμης από τους Ενεργούς Πολίτες

Χαιρόμαστε που ο Δήμαρχος Κύμης κος Θωμάς, ανταποκρίθηκε στην ανακοίνωσή μας και μας απάντησε για το θέμα του λατομείου στο ακρωτήρι της Κύμης. (http://www.servitoros.gr/news/view.php/29032/)
Για τα θέματα που θίγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Κύμης διευκρινίζουμε ότι :

  1. Η επιστολή του πολίτη της Κύμης δεν είναι ανώνυμη, είναι επώνυμη γιατί μας έδωσε όλα τα στοιχεία του αφού είναι και ο ίδιος ‘ενεργός πολίτης’, αλλά για συγκεκριμένους λόγους δεν δημοσιοποιήσαμε το όνομά του. Άλλωστε σημασία έχει εάν υφίσταται το πρόβλημα που καταγγέλλει και όχι πως ονομάζεται. Επιβεβαιώσαμε όμως την καταγγελία του πριν τη δημοσιοποιήσουμε.