Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΛΑΡΙΣΑ: ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Εκδήλωση με θέμα «Το άθλημα της πάλης και η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας» διοργανώνει η Νομαρχία Λάρισας σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο ΜΗΤΙΣ Κ.Ε.Ε.Α (Κέντρο εφαρμοσμένης έρευνας και ανάπτυξης) την Παρασκευή 23 Απριλίου στις 11:00 π.μ στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι αθλήτριες της Πάλης- Ολυμπιονίκες Βούλα Ζυγούρη και Φανή Ψαθά, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών διακεκριμένος μπασκετμπολίστας Γιώργος Σιγάλας, ο Ολυμπιονίκης στην Ελληνορωμαϊκή πάλη, Κωνσταντίνος Θάνος, ο πρόεδρος της Μ.Κ.Ο ΜΗΤΙΣ Κ.Ε.ΕΑ Φοίβος Αποστολόπουλος, ο Διευθυντής του αθλήματος της Πάλης στη διοργάνωση « Αθήνα 2004» Ευθύμιος Μπίρης, ο Ιατρός –Διατροφολόγος στο Πανεπιστήμιο Πατρών Βασίλειος Στούκας.



Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Κέλλας.
 
ΠΑΛΗ-ΡΥΘΜΙΚΗ

Η 3D Αθήνα

Προαύλιος χώρος σχολείου στη Κω -χώρος βοσκής αγελάδων

papanikolaou from Tvkosmos.gr on Vimeo.

Έκρηξη ηφαιστείου της Ισλανδίας

 Παρόλο που έκρηξη του ηφαιστείου της Ισλανδίας και κυρίως η ηφαιστειακή τέφρα έχει δημιουργήσει προβλήματα στην Ευρώπη, οι εικόνες κατά την έκρηξη είναι μαγικές.

Αναβιώνει ο… ντοματοπόλεμος στην Ιεράπετρα

Το έθιμο του… ντοματοπολέμου, το οποίο είχε «παγώσει» για 40 χρόνια, αναβιώνει φέτος στον οικισμό Γρα Λυγιά της Ιεράπετρας.

Στις 19 Ιουνίου θα παρασκευαστεί μία ντοματοσαλάτα - γίγας, που θα ξεπερνά σε βάρος τους 11 τόνους, με στόχο να υπερνικήσει τη ντοματοσαλάτα που κατασκευάστηκε στο Ισραήλ και να μπει στο βιβλίο Γκίνες. Μία ημέρα μετά, στις 20 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το έθιμο του ντοματοπολέμου.

«Εφόδια» των συμμετεχόντων θα είναι οι ντομάτες που παραμένουν αδιάθετες στις αποθήκες των παραγωγών.

zougla.gr

Το σουρωτήρι της ΒΙΟΜΑΓΝ

Οι θέσεις των 89 διερευνητικών γεωτρήσεων της ΒΙΟΜΑΓΝ που ενέκρινε η Περιφέρεια.  Οι γεωγραφικές συντεταγμένες των γεωτρήσεων μετατράπηκαν σε μορφή WGS84 με το GeoPoint πριν εντοπισθούν στο Google Earth (δες φωτογραφίες). Οι θέσεις είναι ενδεικτικές και πιθανόν να υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις λόγω της μετατροπής από το Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς (ΕΓΣΑ 87) στο συμβατό  παγκόσμιο γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς WGS84 που χρησιμοποιεί το Google Earth.

Οι θέσεις των γεωτρήσεων απεικονίζονται με τις κίτρινες πινέζες (το γράμμα δίπλα στην πινέζα αναφέρεται στο χώρο της γεωτρήσεις και ο αριθμός είναι ο αύξων αριθμός στους πινάκες της ΑΕΠΟ)

Στην Αυστραλία θα βρέξει ... βατράχια

Βατράχια θα αρχίσει να βρέχει σύντομα στη Βόρεια Αυστραλία- όχι δεν ήρθε η... Αποκάλυψη, είναι ένα ριζοσπαστικό σχέδιο των αρχών προκειμένου να σωθεί ένα μαρσιποφόρο του γένους Dasyurus, τα κουόλ όπως τα αποκαλούν στην Αυστραλία, από την εξαφάνιση.

Τα κουόλ αφθονούσαν κάποτε στη Βόρεια Αυστραλία και την Παπούα- Νέα Γουινέα. Από το 1935, όμως, οπότε εισήχθη στην Αυστραλία από τη Χαβάη ένας τοξικός φρύνος, ο Βufo marinus, ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί σημαντικά. Ενας και μόνο Βufo marinus είναι αρκετός για να σκοτώσει ένα κουόλ- εφόσον το φάει, προφανώς. Στη φύση λοιπόν τα ζωάκια αυτά, που έχουν μέγεθος γάτας, πιτσιλωτό τρίχωμα και φουντωτή ουρά, δεν έχουν τη δυνατότητα να μάθουν να μην τα τρώνε.

Το ελάφι που πληγώσαμε

Με σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε ένα ελάφι στο ελαφοκομείο της Ρόδου, μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε χθες στην περιοχή του Γενναδίου.

Το αρσενικό ελάφι έπεσε πάνω σε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Στο σημείο έσπευσε κτηνίατρος που του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ελαφοκομείο, όπου και νοσηλεύεται, σε κρίσιμη σε κατάσταση.


elafi trakarisma from Tvkosmos.gr on Vimeo.

madata.gr

Φονική επίθεση σκύλου σε βρέφος

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Crawley της Βρετανίας, μετά την είδηση της φονικής επίθεσης ενός σκύλου σε ένα 18 μηνών κοριτσάκι.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο θείος του βρέφους κρατείται ως ύποπτος για θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς ήταν ο ιδιοκτήτης του σκύλου.

Η μικρή υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Redhill στο Surrey, αλλά δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά της.

Το κορίτσι βρισκόταν στην κουζίνα της οικίας, όπου διαμένει επίσης η μητέρα, η γιαγιά, η 3χρονη αδερφή της, αλλά και ο θείος της, όταν δέχτηκε την ανεξήγητη επίθεση του τετράποδου, ράτσας Μαστίφ.

zougla.gr

Η διατροφή των φοιτητών για αύξηση των επιδόσεων

Οι φοιτητές αποτελούν μία ιδιαίτερη πληθυσμιακή ομάδα, καθώς, ενώ έχουν υψηλές ανάγκες για ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά λόγω αυξημένων πνευματικών αναγκών και έντονου άγχους, συνηθίζουν να μην τρέφονται σωστά. Δεν είναι λίγες φορές που μετά το τέλος των σπουδών οι φοιτητές επιστρέφουν με περισσότερα ή με λιγότερα κιλά και με διάφορα προβλήματα στην υγεία τους, άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο σημαντικά.

Θα πρέπει και οι ίδιοι οι φοιτητές να δώσουν λίγο προσοχή στη διατροφή τους, να αφιερώνουν λίγο χρόνο για μαγείρεμα, έτσι ώστε και τις ανάγκες τους να καλύπτουν και να αισθάνονται υγιείς και δυνατοί. Από τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά για τους φοιτητές είναι ο σίδηρος, το μαγνήσιο, αλλά και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, με κυριότερο εκπρόσωπο το φυλλικό οξύ. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα, ενώ το φυλλικό οξύ βοηθά στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Αντίο στην Άννα Καλουτά.

Εχθές, Σάββατο 17 Απριλίου άφησε την τελευταία της πνοή η Άννα Καλουτά σε ηλικία 92 ετών.
Η ηθοποιός, που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Σεπτεμβρίου του 1918, αποφοίτησε από την Ιόνιο Σχολή Θηλέων και έκανε σπουδές πιάνου. Η Άννα Καλουτά αφοσιώθηκε στο θέατρο, ενώ ασχολήθηκε με τη χορογραφία, τη σκηνοθεσία και την καλλιτεχνική διεύθυνση.
Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία τεσσάρων ετών, σε ένα έργο πρόζας, που ανέβηκε από το θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ.....ΑΛΗΘΙΝΟ!!!!!!