Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Μουσική Εκδήλωση στα Ψαχνά

Εχθές, Δευτέρα 5 Ιουλίου και ώρα 21:00, πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση από την ορχήστρα ποικίλης μουσικής-το μοντέρνο τμήμα της ορχήστρας και τη χορωδία του συλλόγου των γυναικών η "Έκφραση" στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών με αρχιμαέστρο τον κ. Πάνο Τζανετή. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας κ. Κατερίνα Περλεπέ, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Καλαβρής Θανάσης, ο υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Καλαβρή κ. Σταθαράς Κώστας, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μεσσαπίων και πλήθος κόσμου. Όλοι έμειναν έκπληκτοι από την εκδήλωση αυτή, που παρόλο το ότι η ορχήστρα είναι νεοσύστατη κατάφερε να εκτελέσει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Για την προτότυπη όμως αυτή παράσταση, που παρομοιά της δεν έχει γίνει στην πλατεία των Ψαχνών βοήθησαν τα ηχητικά, ο φωτισμός και τα εφέ. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ένα μεγάλο συγχαρητήρια!!!

Βίντεο του συλλόγου Γαία για τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μεσσαπίων

Δυσμενής, αν και αναμενόμενη, η εξέλιξη για το Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπως είχε προειδοποιήσει προ μηνών ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου

Από τις βασικές μου προτεραιότητες που έθεσα, μόλις εκλέχτηκα, ήταν το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Δεν μπορούσα να δεχτώ και να αντιληφθώ, γιατί ένα τόσο σημαντικό έργο που δικαιούται ο νομός και οι πολίτες του, δεν προχωράει εδώ και τόσα χρόνια.

Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται από την τελευταία εξέλιξη αναφορικά με την εκκρεμότητα του χώρου του οικοπέδου, επαληθεύθηκα για όσα διαπίστωσα μετά από κύκλο επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη ΔΕΠΑΝΟΜ, και τα οποία είχα προαναγγείλει προ μηνών.

Λήλαντας: Η ιστορία του καναλιού που θέλησε να ξαναγίνει ποταμός

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένας ποταμός σε ένα κομμάτι γης που κάποια στιγμή έγινε ένα μεγάλο νησί και το ονόμασαν Εύβοια. Ο ποταμός που παρέμεινε εκεί βαφτίστηκε κι αυτός: τον είπαν Λήλαντα. Γεννήθηκε πολύ πριν τον άνθρωπο και δούλευε επί αιώνες σε συνεργασία με την υπόλοιπη φύση, για το χατίρι μιας κυράς που την έλεγαν Αρμονία. Καθώς περνούσαν τα χρόνια, ο ποταμός μεγάλωνε και μαζί του μεγάλωνε και το έργο που προσέφερε. Δημιούργησε μια μεγάλη και πολύ εύφορη πεδιάδα και ένα όμορφο δέλτα, στο οποίο έβρισκαν τροφή και καταφύγιο πολλά είδη πουλιών και άλλων ζώων.

Ο βράχος με τους αχινούς-του Δημήτρη Καμπουράκη

Για αχινούς, πηγαίναμε με τον πατέρα μου τα Σάββατα του Ιουλίου. Ο Αύγουστος στο Κρητικό πέλαγος έχει μελτέμι, άρα τρικυμία, άρα θολό βυθό, ενώ το ψάρεμα του αχινού χρειάζεται καθάρια νερά. Τις Κυριακές πάλι, το οικογενειακό τελετουργικό περιλάμβανε και τη μητέρα μου, συνεπώς η συγκομιδή των αχινών αποκλειόταν καθότι αμιγώς ανδρική δουλειά. Τα Σάββατα όμως που η μάνα μου καθάριζε το σπίτι κι έπλενε τα ρούχα στη σκάφη, οι άνδρες παίρναμε τα σύνεργα και φεύγαμε πρωί-πρωί για τη θάλασσα. Μάσκες, αναπνευστήρες, τρίαινες, ένα ξύλινο τελάρο, κάμποσα μέτρα λεπτό σκοινί, ένα μακρόστενο γυάλινο ποτήρι της μουστάρδας ΕΚΜΑ που πουλιόταν με τάπωμα, ψαλίδι, κουταλάκι, λίγο λάδι και μια βελόνα καρφιτσωμένη πάνω σ’ ένα κομματάκι ύφασμα για να διακρίνεται.

Στοιχεία που καίνε την απερχόμενη διοίκηση του ελληνικού κέντρου κινηματογράφου

Η σημερινή Συνέντευξη Τύπου της Διασωματειακής στο Ιανό ήταν μια δημόσια συνάντηση και κάτι παραπάνω από μια απλή Συνέντευξη Τύπου για ενημέρωση. Ήταν μια κίνηση που εκφράζει την αγωνία μας , με γνώμονα πάντα την ενότητα του χώρου, την αγωνία μας για την αδράνεια του Υπουργείου Πολιτισμού που μέχρι σήμερα το ΥΠ.ΠΟ.Τ. δεν έχει πάρει δημόσια θέση, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη θεσμική εκτροπή που έκανε η Διοίκηση του Ε.Κ.Κ, το πραξικόπημα δηλαδή της Διοίκησης να ματαιώσει την Γ.Σ. και τις αρχαιρεσίες (που ήταν προγραμματισμένες βάσει του νόμου για τις 30.6.2010, που έληγε η θητεία της). Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε προσχηματική αυτή την ματαίωση της Γεν. Συνέλευσης και γι’ αυτό ακύρωσε την απόφαση της Διοίκησης του Ε.Κ.Κ. να ματαιώσει την Γ.Σ. και να παρατείνει πραξικοπηματικά την θητεία της μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2010, υποχρεώνοντας την έτσι να κάνει νέα Γ.Σ. και εκλογές στις 26 Ιουλίου.


Ανακοίνωση-Κυβερνητική Σύσκεψη για τα Ναρκωτικά και τις Εξαρτήσεις


Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, τίθεται ο ίδιος επικεφαλής της προσπάθειας για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων.

Η Κυβέρνηση θέτει ως στόχο τη δημιουργία 6000 θέσεων θεραπείας σε όλα τα προγράμματα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, εντός τριετίας, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες.

Όπως ανακοινώθηκε σε σημερινή κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «Φαέθων» στο Ίλιον, παρουσία των Δημάρχων Ιλίου, Αγίων Αναργύρων, Καματερού και Πετρούπολης, ξεκινά ο διυπουργικός συντονισμός για την κατάρτιση και κυρίως, για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Καταπολέμησης των Εξαρτήσεων (ΕΣΚΕ).

Εθνικός Συντονιστής ορίστηκε η κα Μένη Μαλλιώρη και συγκροτείται Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Καταπολέμησης Εξαρτήσεων με τη συμμετοχή 10 υπουργείων, του ΚΕΘΕΑ, του ΟΚΑΝΑ, του 18 ΑΝΩ και του ΨΝΘ.

Φωτιά στον Καλυβίτη Ψαχνών

Σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 6 Ιουλίου 2010, εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή Καλυβίτης στα Ψαχνά Ευβοίας και έκαψε 200τ.μ. πευκοδάσους. Χάρη όμως στην έγκαιρη επέμβαση του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης με επικεφαλή τον κ. Σπύρο Ραπτάκη η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και γρήγορα κατασβέστηκε.

Οι πορσελάνες Ιωνία ξανά στην Αρτάκη

Oι πορσελάνες «Ιωνία» έπειτα από αρκετά χρόνια παραγωγικής «αποδημίας» επαναπατρίζονται στην ελληνική αγορά. Στη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας, από όπου και άρχισαν να παράγονται από το 1972. Πριν από 38 χρόνια μια ιδέα και το μεράκι, όπως αποδείχθηκε, του Αγγελου Κανελλόπουλου - απεβίωσε τον Οκτώβριο του 2009- ήταν αρκετά για να δημιουργηθεί μια εμπορική επωνυμία που δεν άργησε να αποκτήσει την αίγλη του κοινωνικού στάτους. Ετσι λοιπόν συγκροτήθηκε η Αθηναϊκή Κεραμεική ΑΕ, εταιρεία που ανήκε στην οικογένεια Κανελλόπουλου, εκ των βασικών μετόχων του ομίλου Τιτάν, και άρχισε η παραγωγή της πορσελάνης με τεχνογνωσία από την ελβετική εταιρεία Langenthal.

Στην αντεπίθεση η Δημοτική πλειοψηφία

Μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. της συμπολίτευσης του Δήμου η οποία αφορούσε τις εξελίξεις στο θέμα του νερού η απόφαση που πάρθηκε ήταν ν' αντιδράσουν περνώντας στην αντεπίθεση.
Προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του Δημάρχουόσο και οποιουδήποτε μέλους της Δημοτικής Πλειοψηφίας. Σ' ότι αφορά το θέμα του νερού αποφασίστηκε να κοινοποιηθεί εξώδικο προς το ΥΠΕΚΑ με το οποίο ο Δήμος θα καλεί τους υπεύθυνους (Μπιρμπίλη, Καραβασίλη κ.ο.κ.0 ότι μετά την δικαστική απόφαση που κοινοποιήθηκε, είναι υποχρέωση του υπουργείου να βρει λύση γρήγορα και αξιόπιστα.
Σ' ότι αφορά την παροχή νερού, ειδικότερα στην πόλη των Ψαχνών, πλέον ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να σταματήσει την παροχή του απ' τις γεωτρήσεςι της "Γοργοϋπηκόου" και να διοχετεύει νερό απ' τις γεωτρήσεις της "Καταβόθρας" όπου το εξασθενές χρώμιο παρουσιάζεται ως μη ανιχνεύσιμο.

Τραγούδι συγκροτήματος από τα ΤΕΙ που λέει τα Ψαχνά καταραμμένο τόπο


Το παραπάνω βίντεο παρουσιάζει ένα τραγούδι που έγραψε ένα συγκρότημα εν ονόματι N Carkade αναφέροντας τα Ψαχνά ως καταραμμένο τόπο και τους ψαχνιώτες βρωμιάριδες και λεχρίτες. Αυτό το κομμάτι γράφηκε πριν ενάμιση χρόνο αλλά παραμένει ανεβασμένο στο youtube.
Πραγματικά τα Ψαχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις κοπριές και με τις άσχημες μυρωδιές από αυτές. Πράγματι υπάρχουν και άλλα προβλήματα στα Ψαχνά όπως και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όμως όλα. Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις από τους φοιτητές των ΤΕΙ, διότι δίνεται "τροφή" προς κάποιους ώστε να μεταφέρουν τα ΤΕΙ από εδώ στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανεπανόρθωτα πλήγματα οικονομικής φύσης για την περιοχή.

Παράξενο πλάσμα στην Ταϋλάνδη

Το παραπάνω πλάσμα βρέθηκε στην Ταϋλάνδη αλλά κανένας δεν γνωρίζει τι είναι. Είναι κάποιο περίεργο πλάσμα, είναι Πάνας ή μήπως είναι διαφημιστικό τρικ; Κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να είναι.

Αίσιο τέλος για τα δύο εξαφανισμένα παιδιά

Η περιπέτεια των ανήλικων κοριτσιών Σίμπελ Μεχμέντοβιτς και Ελένης Κακατσάι που
εξαφανίστηκαν μαζί στις 30/6/10 στην περιοχή της Καλλιθέας, είχε αίσιο τέλος. Οι δύο φίλες
βρέθηκαν την Παρασκευή 2 Ιουλίου αργά το βράδυ, στην περιοχή της Κηφισιάς και είναι καλά
στην υγεία τους.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των
φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να
βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας
εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται
σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος,
καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται. To
«Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στις ανήλικες Σιμπέλ και Ελένη καθώς και στις
οικογένειές τους για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.

Χαμόγελο του Παιδιού

Υπάρχει θέμα με τη μεταφορά των ΤΕΙ(;)

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν τόσο απ' το Υπουργείο Παιδείας, όσο και από κύκλους του ΤΕΙ Χαλκίδας μάλλον υπάρχει θέμα που αφορά τη μεταφορά τμημάτων ή και ολόκληρου του ΤΕΙ στην Αττική.!
Οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι ότι τελικά τον Οκτώβριο η ηγεσία του Υπουργείου παιδείας και Δια Βίου Μάθησης θα αναθέσει σε επιτροπή τον σχεδιασμό μεταφοράς του ΤΕΙ στην Αθήνα και πιθανότατα στο χώρο των εγκαταστάσεων του ΤΕΙ στο Αιγάλεω. Ο σχεδιασμός προβλέπεται να διαρκέσει 6-7 μήνες προκειμένου η επιτροπή να έχει το χρόνο που χρειάζεται να καταθέσει το πόρισμά της στην ηγεσία του υπουργείου τ' οποίο θα αποφασίσει στη συνέχεια.

Ο Χάρης ζητάει την άμεση βοήθειά μας

Ο 22 ετών Χαρούλης μας στις 17.02.10 είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα... Αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση και κινδυνεύει...
Στις 20.04.10 μετά από πολύ αγώνα καταφέραμε να τον μεταφέρουμε επιτυχώς στο κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας για να μπορεί να έχει την κατάλληλη νοσηλεία που χρειάζεται,,, ευελπιστώντας πως αρχικά θα ανοίξει τα ματάκια του και μετά θα μπορεί και πάλι να σταθεί στα πόδια του..
Όμως τα έξοδα της νοσηλείας του είναι πολλά.....Και αδυνατούμε να έχουμε τα χρήματα που ζητάνε μηνιαίως, με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος να σταματήσει ξαφνικά η νοσηλεία του ανά πάσα στηγμή και να μείνει αβοήθητος.....

Ανακοίνωση του συλλόγου Ταναΐς για το νερό

Ο σεβασμός και η προστασία των αξιών που συνθέτουν την υπόσταση του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας (άρθρο 2 παρ. 1 του συντάγματος).
Εξάλλου, στο προστατευόμενο από το άρθρο 24 παρ. 1 του συντάγματος, φυσικό περιβάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί ό,τι περιλαμβάνεται, ως στοιχείο αυτού, και το πόσιμο νερό.
Η συνταγματική αυτή διάταξη, σύμφωνα με την οποία, η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του κράτους και δικαίωμα καθενός πολίτη, έχει αναγάγει το φυσικό περιβάλλον σε αυτοτελώς προστατευόμενο αγαθό, για τη διαφύλαξη του οποίου το κράτος έχει υποχρέωση να λαμβάνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα στο πλαίσιο της αρχής της αειφόρας ανάπτυξης.
Στο άρθρο 174 της συνθήκης της ευρωπαϊκής ένωσης ορίζεται η πολιτική της κοινότητας στον τομέα του περιβάλλοντος.
· Διατήρησης, προστασίας και βελτίωσης του περιβάλλοντος
· Συνετή και ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων
· Αποβλέπει σε υψηλό επίπεδο προστασίας και στηρίζεται στις αρχές της προφύλαξης και της προληπτικής δράσης, της επανόρθωσης των καταστροφών του περιβάλλοντος, κατά προτεραιότητα στην πηγή, καθώς και στην αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Έκθεση φωτογραφίας του συλλόγου Πάλης

Εχθές, Δευτέρα 5 Ιουλίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Καλαβρής επισκέφθηκε την έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας του συλλόγου της Πάλης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μαζί με τον υποψήφιο συμβουλό του κ. Σταθαρά.

Ενώ παρακολούθησαν ενθουσιασμένοι την έκθεση, ευχήθηκαν στους προπονητές του συλλόγου  Φανή Ψαθά και Βασίλη Κολλάρο να συνεχίσουν το έργο τους με αυτό το ζήλο και με μεγαλύτερο αν γίνεται και να προσφέρουν επιτυχίες στον τόπο τους, όπως ήδη κάνουν.


Η μάχη της καρέκλας στο παρκάρισμα

Το ότι στα Ψαχνά επικρατεί "αναρχία" σ' ότι αφορά το παρκάρισμα των αυτοκινήτων είναι γνωστό. Η "αναρχία" ξεκινάει απ' το γεγονός ότι παρκάρουν τα αυτοκίνητα σε σημεία που απαγορεύεται έως και του σημείου να κλείνονται και δρόμοι απ' το γεγονός του ότι δεν μπορεί να περάσει άλλο αυτοκίνητο. Στο αλαλούμ αυτό όμως συμμετέχουν, και μάλιστα με μεγάλες ευθύνες, και ορισμένοι ιδιώτες οι οποίοι παράνομα και καταχρηστικά "καβατζάρουν" θέσεις στάθμευσης ή δεν επιτρέπουν την στάθμευση αυτοκινήτων βάζοντας καρέκλες και ότι φανταστεί κανείς πάνω σε δημόσιο χώρο όπως είναι ο δρόμος!