Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Πρόλαβαν τη φωτιά στη Βιργινή, υποψίες για εμπρησμό


Ευτυχώς το κακό δεν έγινε, στη «Βιργινή» μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημερι.  Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο ορεινό σημείο, σχεδόν στην κορυφή μ’ αποτέλεσμα η πυροσβεστική δύναμη στην αρχή να ζητήσει τη συνδρομή εναέριων μέσων η οποί όμως στο τέλος δεν χρειάστηκε καθώς λόγω του ότι μέλη του συλλόγου δασοπροστασίας γνωρίζουν καλά την περιοχή, παρέκαμψαν από μονοπάτι και σε πορεία 45 λεπτών με τα UNIΜOC έφθασαν εγκαίρως στο σημείο. Η φωτιά έκαψε ελατοδάσος μισού στρέματος περίπου αλλα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν γινόταν εγκαίρως αντιληπτή.

«Θα μπορούσε να εξεληχθεί σε μεγάλη πυρκαγιά...» μας είπε ο κ. Ραπτάκης ο οποίος ήταν επικεφαλής της όλης επιχείρησης.
Σύμφωνα με κύκλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας το πιθανότερο αίτιο είναι εμπρησμός καθώς στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά δεν είναι προσβάσιμο εύκολα ώστε να μπορέσει κάποιος να το πλησιάσει και με τυχαίο περιστατικό από απροσεξία να έχουμε εκδήλωση φωτιάς.
Στην περιοχή και μάλιστα στο σημείο πριν από λίγο καιρό το δασαρχείο είχε συλλάβει επ’ αυτοφώρωεμπόρους ξυλείας να κόβουν παράνομα έλατα και αφού κατασχέθηκαν τα κομμένα δέντρα (ένα φορτηγό) έγιναν μηνύσεις και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Όλα αυτά κάνουν τους αρμόδιους της πυροσβεστικής να έχουν υποψίες για εμπρησμό γιαυτό και συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: