Τρίτη 20 Απριλίου 2010

CLAIRVOYANT Achilles Wrath

Κρατούμενοι στον Κορυδαλλό έραψαν τα στόματά τους

Σοκ αποτελεί το γεγονός ότι δεκάδες κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού έραψαν στην κυριολεξία τα στόματά τους, ξεκινώντας έτσι, απεργία πείνας.
Σε μια απίστευτη ενέργεια προχώρησαν 15 κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού που όχι απλά ξεκίνησαν απεργία πείνας από χθες, αλλά έραψαν και τα στόματά τους για να τονίσουν τη διαμαρτυρία τους.
Πρόκειται για Βορειοαφρικανούς κρατούμενους της πέμπτης πτέρυγας των φυλακών που στην πλειοψηφίας τους ζητούν να μην απελαθούν από τη χώρα μας ή να τους δοθεί άσυλο.

Φιλόξενος

Γάτες..


nikos63

Γιατί μας αρέσουν τα μυθιστορήματα;

Γιατί μας αρέσουν τα μυθιστορήματα; Γιατί παθιαζόμαστε τόσο με ανύπαρκτα πρόσωπα; Το Γέιλ διεξάγει ένα πείραμα για να κατανοηθεί τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν μας αρέσει ένα μυθιστόρημα. Μετά τη λογοτεχνική κριτική, έρχεται η neuro lit crit, η νευρολογική λογοτεχνική κριτική: μελετά πώς τα μεγάλα κείμενα της λογοτεχνίας επηρεάζουν την «καλωδίωση» του εγκεφάλου μας.
Στην ερώτηση γιατί μας αρέσει ένα μυθιστόρημα, απαντούσαν λογοτεχνικοί κριτικοί, φιλόλογοι, συγγραφείς. Τώρα προσπαθεί να απαντήσει και η επιστήμη. Σε μερικούς μήνες, μια ομάδα φοιτητών θα υποβληθεί σ΄ ένα πείραμα που δεν έχει ξαναγίνει. Θα διαβάσουν κείμενα διαφορετικής ποιότητας και βάθους, ένα άρθρο εφημερίδας, ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται εύκολα, ένα πιο περίπλοκο, και μετά θα μετρηθεί η συγκέντρωση αίματος στα εγκεφαλικά κύτταρά τους για να σχεδιαστεί ένας χάρτης των νευρολογικών αντιδράσεών τους την ώρα που διαβάζουν. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ και εντάσσεται σε μια νέα προσέγγιση της μελέτης της λογοτεχνίας που αποκλήθηκε neuro lit crit, νευρολογική λογοτεχνική κριτική. Είναι καρπός μιας συζήτησης που διεξάγεται στις δύο όχθες του Ατλαντικού, κυρίως στις ΗΠΑ και στη Βρετανία- λογοτεχνική κριτική με τη βοήθεια της ιατρικής και της τεχνολογίας.

Αρχαία κρητική ελιά στον Λευκό Οίκο

Επιχειρηματίας από τα Χανιά απέστειλε πρόταση στον Μπαράκ Ομπάμα να φυτευτεί στον Λευκό Οίκο κομμάτι από την αρχαία ελιά των Βουβών.

Ο κ. Γιάννης Σταματάκης στις 30 Οκτωβρίου με την ευκαιρία της απονομής στον Μπαράκ Ομπάμα του Νόμπελ Ειρήνης, απέστειλε στον πρόεδρο συγχαρητήρια επιστολή, κάνοντάς του την πρόταση να φυτευτεί στον κήπο του Λευκού Οίκου κομμάτι από την αρχαία ελιά, που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Βουβών του δήμου Κολυμβαρίου.

Ο επιχειρηματίας ζητά από τους επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν την πρόταση, ενώ την ίδια ώρα δήλωσε: «Ως επαγγελματίας του τουρισμού, που πάντα με ενδιαφέρει η προβολή του νομού στο εξωτερικό, έστειλα την επιστολή στον κ. Ομπάμα όταν του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης, καθώς σύμβολο της ειρήνης είναι το κλαδί της ελιάς».

Όπως είπε ο επιχειρηματίας, στις 23 Μαρτίου του 2010 έλαβε απάντηση, την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής του γραφείου Υποθέσεων Νοτίου Ευρώπης του Λευκού Οίκου. Εκ μέρους του Αμερικανού προέδρου, ευχαριστεί τον κ. Σταματάκη για την πρότασή του να φυτευτεί κομμάτι της αρχαίας ελιάς των Βουβών στον κήπο του Λευκού Οίκου, ωστόσο επισημαίνει ότι από το πρωτόκολλο, δεν προβλέπεται η αποδοχή της πρότασης, καθώς προέρχεται από ιδιώτη.

«Μου απάντησε ότι η πρότασή μου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αλλά θα ήταν ίσως αποδεκτό αν η πρόταση γινόταν από θεσμικούς παράγοντες», δήλωσε ο κ. Σταματάκης.

Ο Χανιώτης επιχειρηματίας κάλεσε τον νομάρχη Χανίων και τον δήμαρχο Κολυμβαρίου να επαναφέρουν με την ιδιότητά τους την πρότασή του.

zougla.gr

ΑΝΑΠΟΔΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ

Aνάληψη ευθύνης για το γκαζάκι στο αμάξι του Κανάκη!



Η οργάνωση "Ομάδες διάχυσης επαναστατικής θεεωρίας και πράξης" ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στο τζιπ του παρουσιαστή.Η προκήρυξη που δημοσίευσε η συγκεκριμένη οργάνωση αναφέρει ότι έβαλε φωτιά στο αμάξι του Αντώνη Κανάκη γιατί "άνοιξε το στοματάκι του παραπάνω απ' ότι του αρμόζει". "Αφήσαμε για αυτούς τους λόγους το σκορδάκι (όπως ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τους εμπρηστικούς κι εκρηκτικούς μηχανισμούς) στο αμάξι του Αντώνη Κανάκη το μεσημέρι της 16/4", εξηγούν στην προκήρυξή τους.

"Φανατικός νάρκισσος με σχόλια ειρωνίας απέναντι στον αναρχικό χώρο αλλά και ομάδες του αντάρτικου πόλης, αλλά και ως νέος δικαστής εκτιμητής του ποιος έβαλε τον μηχανισμό που σκότωσε τον 15χρονο αφγανό στα Πατήσια αποφασίζοντας και κρίνοντας πως ευθύνεται η επαναστατική ομάδα «συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς», αλλά ταυτόχρονα ειρηνιστής (με tattoo), ροκάς και πρώην πανκιό (με στυλ), και ρουφιάνος φίλων του (με αποδείξεις)", συμπληρώνουν τα μέλη της οργάνωσης.

Βάζει διαφημίσεις στο σαγόνι του

Ο 47χρονος Τσανγκ Ντου από την Κίνα είναι πρόθυμος να «αναρτήσει» στο τεράστιο σαγόνι του διαφημίσεις οποιασδήποτε επιχείρησης, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να κάνει τη χειρουργική επέμβαση που χρειάζεται, ώστε να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο τμήμα του σαγονιού του.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν ο Τσανγκ ένιωσε ένα μικρό «μπαλάκι» στο στόμα του, το οποίο όμως δεν σταματάει έκτοτε να μεγαλώνει.

Τώρα προσπαθεί να συγκεντρώσει τις 5.000 λίρες που απαιτούνται για την χειρουργική επέμβαση.
Madata.gr

Βαρύ πρόστιμο… στον George Washington

Το ποσό των 300.000 δολαρίων «χρωστά» ο εκλιπών πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ, George Washington, στη βιβλιοθήκη New York Society.

Ο λόγος;

Δύο βιβλία, τα οποία είχε δανειστεί το 1789 από την παλαιά αυτή βιβλιοθήκη…. δεν τα επέστρεψε ποτέ. Μετά όμως από πολλά χρόνια, οι βιβλιοθηκάριοι ανακάλυψαν ότι υπάρχει μια «μικρή καθυστέρηση»… 221 ετών.

Η βιβλιοθήκη υποστηρίζει ότι δε θα ζητήσει την πληρωμή του προστίμου, αλλά επιθυμία της είναι η παράδοση των ιστορικών βιβλίων.

Πρόκειται για βιβλία που αναφέρονται στις διεθνείς σχέσεις.

 zougla.gr

ΑΝΤΙΟ ΚΑΛΟΥΤΑΚΙ

Σήμερα, Τρίτη 20 Απριλίου 2010, στις 15:00 φίλοι, συγγενείς και θαυμαστέ θα πουν το τελευταίο αντίο στο πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών στην Άννα Καλουτά, στο Καλουτάκι όπως είχε γίνει γνωστή στο εεληνικό κοινό. Καλό ταξίδι Καλουτάκι μας!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Με αφορμή το χθεσινό ατύχημα στα Ψαχνά και με τις ζημιές που σημειώθηκαν από αυτό στην οικία του κ. Δημητρίου Ταυρή, ο κ. Ταυρής δηλώνει στο Messapia News τα παρακάτω:
"Άλλο ένα ατύχημα ήρθε να προστεθεί στα πολλά που συμβαίνουν στη γνωστή στροφή «καρμανιόλα» στην οδό Αβάντων (στροφή στο πρατήριο υγρών καυσίμων AVIN όπου βρίσκεται και η οικία μου), ευτυχώς αυτή τη φορά όχι θανατηφόρο. Στο συγκεκριμένο σημείο βέβαια στο παρελθόν έχουν σημειωθεί στο και άλλα ατυχήματα θανατηφόρα ή μη τα οποία κατά βάση οφείλονταν στην υπερβολική ταχύτητα. Την 31η Μαρτίου 2009 εστάλη από εμένα αλλά και από άλλους κατοίκους της περιοχής έγγραφο προς το Δήμο-τη Νομαρχία και την Αστυνομία που ανέφερε τα παρακάτω:

Έφυγε απο τη ζωή ο Γιάννης Ενωτιάδης, αγωνιστής της Αριστεράς

Το τελευταίο αντίο θα δοθεί την Τρίτη στην εκκλησία του Αη Γιάννη στη Χαλκίδα για τον μεγάλο αγωνιστή της Αριστεράς Γιάννη Ενωτιάδη που έφυγε από κοντά μας, πλήρης ημερών.
Ο αγαπητός (μπάρμπα) Γιάννης Ενωτιάδης από τα μικρά του χρόνια βρέθηκε μπροστά στους κοινωνικούς αγώνες με τις αξίες της Αριστεράς και είναι πρόσωπο σύμβολο στην Εύβοια –και όχι μόνο.
Υπήρξε ακόμη ιδρυτικό μέλος το 1989 του Ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς στην Εύβοια εκπροσωπώντας την ΕΑΡ.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ευβοιας του Συνασπισμού της Αριστεράς και η Πολιτκή Κίνηση Χαλκίδας (που ήταν μέλος ο σύντροφος Γιάννης) εκφράζει στην οικογένεια του τα θερμά συλλυπητήρια.