Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Προς Άποψη Γνώμη

Το ιστολόγιο Άποψη Γνώμη στην ανάρτησή του Μεσσαπίων-Διρφύων Επικοινωνία εμμέσως πλυν σαφώς αφήνει να εννοηθεί ότι κάποια ιστολόγια ή ιστοχώροι ταυτίζονται με κάποιον υποψήφιο Δήμαρχο. Αν και κατανοούμε για ποιους χώρους και ιστολόγια ομιλεί δεν θα μπούμε στο τρυπάκι αυτό. Το μόνο που θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε είναι ότι και το ίδιο υποστηρίζει κάποιους υποψηφίους και το κάνει εντόνα εμφανές. Οπότε καλή η κριτική αλλά πρώτα να κριτικάρουμε τον εαυτό μας και μετά τους άλλους.

Μια απίστευτη ιστορία

Ήταν μια οικογένεια που αποτελούνταν από μια μητέρα και ένα
γιό. Ήταν φτωχοί και αυτή εργαζόταν σκληρά. Ο γιός βοηθούσε κι αυτός την μητέρα όσο μπορούσε, είχε καλές επιδόσεις στο σχολείο και γενικά
ήταν κι αυτός πολύ καλός. Έπασχε όμως από κάποια ανίατη ασθένεια και κάποια στιγμή η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Ήταν στο κρεβάττι και οι γιατροί τον είχαν ξεγράψει. Η μητέρα του είχε απελπιστεί μιας και ήταν το μοναδικό της παιδί και δεν μπορούσε να το πάρει απόφαση ότι ο γιός της θα πέθαινε. Δυστυχώς το παιδί πράγματι μετά από λίγες ημέρες υπέκυψε. Η κηδεία έγινε την επόμενη, με κλειστό φέρετρο. Κανείς δεν απόρησε γι' αυτό, αφού όλοι σκέφτηκαν ότι η ασθένεια μάλλον θα είχε παραμορφώσει το παιδί και γι' αυτό το φέρετρο ήταν κλειστό.

Εκτίναξη των ακάλυπτων επιταγών το επτάμηνο

Ακάλυπτες επιταγές... έλλειψη ρευστότητας
Ακάλυπτες επιταγές... έλλειψη ρευστότητας
Το υψηλότερο ποσοστό ακάλυπτων επιταγών του έτους καταγράφηκε τον Ιούλιο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του «Τειρεσία» η αξία των 18.600 ακάλυπτων επιταγών ανήλθε στα 166,32 εκατομμύρια ευρώ.

Στο επτάμηνο του έτους, το ύψος των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών υπολογίζεται στα 1,09 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αναλυτικά, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου οι ακάλυπτες επιταγές αριθμούσαν 104.568 τεμάχια συνολικής αξίας 963,79 εκατ. ευρώ, έναντι 196.431 τεμαχίων αξίας 1,95 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο επτάμηνο του 2009.
Οι απλήρωτες συναλλαγματικές στο επτάμηνο ήταν 76.416 αξίας 126,3 εκατ. ευρώ. Το αντίστοιχο διάστημα του 2009 οι απλήρωτες συναλλαγματικές ήταν 85.608 αξίας 140 εκατ. ευρώ.
πηγή: www.skai.g

Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπές

Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε δύο ατόμα, για κλοπές σε Χαλκίδα και Αιδηψό.

• Στα πλαίσια της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθει από το Τ.Α.Χαλκίδας, ύστερα από τη σύλληψη του 24 χρονου ημεδαπού από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ την 12-08-2010 και ώρα 16.55 στη Χαλκίδα, κατηγορούμενου για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παραβάσεων της περί ναρκωτικών νομοθεσίας, παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. καθώς και για αντίσταση κατά της αρχής, προέκυψε ότι εκείνος:

Ομιλία του Δημάρχου Κονιστρών για τον Καλλικράτη

Δημήτρης Παπαναστασίου, Δήμαρχος Κονιστρών Ευβοίας
Δημήτρης Παπαναστασίου, Δήμαρχος Κονιστρών Ευβοίας
Ανακοίνωση - Πρόσκληση του Δημάρχου Κονιστρών Δημήτρη Λ. Παπαναστασίου προς όλους τους πολίτες, για τον Καλλικράτη και το νέο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου.  

Την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010 και ώρα 19:30, στο Κέντρο «Λαμπούσα», θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση – Ομιλία, με ομιλητή τον Δήμαρχο Κονιστρών,
Δημήτρη Λ. Παπαναστασίου,
με Θέμα:
«Καλλικράτης:
Τα πλαστά διλήμματα,
τα συνειδητά ψέματα,
η Αλήθεια και η Προοπτική
για το Νέο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου»


eviaportal

Μάχη των αριστούχων για μια θέση στις περιζήτητες υψηλόβαθμες σχολές

Σε 10.571 υπολογίζονται οι αριστούχοι των φετινών Πανελλαδικών. Μάχη για μια θέση στις περιζήτητες σχολές, στο «κόκκινο» οι αιτήσεις μετεγγραφών.

Μεγάλος αναμένεται να είναι φέτος ο ανταγωνισμός των υποψηφίων για τις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές, λόγω της αναντιστοιχίας προσφοράς-ζήτησης θέσεων εισακτέων, αλλά και λόγω του μεγάλου αριθμού αριστούχων. Μάχη αναμένεται να δοθεί και στο θέμα των μετεγγραφών, με τους πρυτάνεις και προέδρους των ΑΕΙ και ΤΕΙ να στέλνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση ότι δεν θα απορροφήσουν σπουδαστές εάν δεν ενισχυθούν οικονομικά.
Σύμφωνα με τα Νέα, με βάση τον μεγάλο αριθμό των αριστούχων (10.571 έναντι 10.688 πέρσι και 8.915 πρόπερσι) και την καθήλωση των θέσεων εισακτέων των περιζήτητων και υψηλόβαθμων πανεπιστημιακών τμημάτων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, υπάρχει η εκτίμηση ότι φέτος στις περισσότερες περιπτώσεις των ανωτέρω τμημάτων η σχέση προσφερόμενων θέσεων εισακτέων και υποψηφίων που επιλέγουν κάποιο τμήμα ως πρώτη προτίμηση θα είναι μεγαλύτερη του 1: 10 και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσει και το 1:15.

Στο πλευρό των εργαζομένων των Ατλάντικ, ο Κώστας Μιχαήλ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Κώστας Μιχαήλ δηλώνει τη συμπαράστασή του, στους εργαζομένους των σούπερ μάρκετ "Ατλάντικ":

 Πρόσφατα, η εταιρεία αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ "Ατλάντικ" προχώρησε σε αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων της, προκειμένου να εξασφαλίσει τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας της. Η εργοδοσία της εταιρείας, χρόνια τώρα, έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
 Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι οι καπιταλιστές, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους, χτυπούν, καταργούν τα εργατικά δικαιώματα.

Η παραδοσιακή ανάπτυξη πέθανε, ζήτω η βιώσιμη ανάπτυξη

Πλημμύρες, ξηρασία, λιώσιμο πάγων... πόση ανάπτυξη ακόμη αντέχει ο πλανήτης μας; Η συζήτηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη αποκτά νέα δυναμική. Η κατασπατάληση των φυσικών πόρων δεν μπορεί να συνεχιστεί.

 

Η συζήτηση για την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας, τον τούρμπο ρυθμό ανάπτυξης  για το περασμένο τετράμηνο,  για τις διάφορες ερμηνείες, αλλά και τις προοπτικές, δεν έχει κοπάσει. Ωστόσο μερίδα οικονομολόγων φέρνει στο προσκήνιο μια άλλη πτυχή της συζήτησης, την αναγκαιότητα μιας βιώσιμης ανάπτυξης, δηλαδή μιας ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην οικολογική χρήση των φυσικών πόρων, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μείωση του ακαθάριστου κοινωνικού προϊόντος

Παραλίγο βάθρο

Κοντά στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου έφτασε ο Παναγιώτης Σαμιλίδης (κολύμβηση), στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στη Σιγκαπούρη. Στον τελικό των 100 μέτρων πρόσθιο τερμάτισε τέταρτος με 1.03.08, πίσω από τον Ιταλό Μπιζάρι (1.02.22). Την πρώτη θέση πήρε ο Αυστραλός Σάφερ και τη δεύτερη ο Ρώσος Λομπανόφ. Στον τελικό των 50 μέτρων πρόσθιο η Μαρία Μιχάλακα κατετάγη 6η με 32.90. Την πρώτη τριάδα στελέχωσαν οι Νικόλ (Καναδάς), Καπάρο (Ιταλία), Ντε Πίνο (Πορτογαλία). Στην ενόργανη γυμναστική, ο Νίκος Ηλιόπουλος ήταν 12ος στον προκριματικό γύρο στο ατομικό των οργάνων, συγκεντρώνοντας 82.200 βαθμούς και προκρίθηκε στον τελικό. Στο μπάσκετ 3Χ3, η Εθνική ομάδα κέρδισε το Πουέρτο Ρίκο με 23-21 (στην πρεμιέρα είχε κερδίσει τη Ν. Ζηλανδία με 22-19) και σήμερα αντιμετωπίζει τη Σερβία. Διπλή παρουσία θα υπάρχει σήμερα στην κωπηλασία. Την παρουσία τους στον ημιτελικό στη δίκωπο εξασφάλισαν στους άντρες οι Ναστόπουλος/Λαμπρίδης που ήρθαν πρώτοι (3.09.29) στην προκριματική σειρά και στις γυναίκες οι Διαμαντή/Νταλαμάγκα ως δεύτερες (3.31.50) στα προκριματικά.

Ριζοσπάστης

4ο Πανελλήνιο Τζάμπορη με τη συμμετοχή ατόμων και από τη Μεσσαπία

Τι είναι το Τζάμπορη
Τι σημαίνει ακριβώς ΤΖΑΜΠΟΡΗ;
Η λέξη Jamboree προέρχεται από τη λέξη Jambo που στα Σουαχίλι σημαίνει «hello» (δηλάδη «γειά σου!») και είναι συνώνυμη πιά με «μια μεγάλη κατασκήνωση στην οποία συμμετέχουν Πρόσκοποι από διαφορετικές γωνιές είτε του πλανήτη (παγκόσμιο) είτε της κάθε χώρας (εθνικό).
Πότε ;
Το 4ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορη θα διεξαχθεί από το Σάββατο 21 Αυγούστου έως την Κυριακή 29 Αυγούστου.
Πού ;

Προσχώρηση της Βούλας Γραμματικόγιαννη στο ψηφοδέλτιο Καλαβρή

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου Δημάρχου κ. Καλαβρή προσχώρησε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΜΕ στον Δήμο Μεσσαπίων κ. Βούλα Γραμματικόγιαννη. Η υποψηφιότητα της κας. Γραμματικόγιαννη αναμένεται να δώσει επιπλέον ώθηση στο συνδυασμό του κ. Καλαβρή "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ", ο οποίος ενδυναμώνεται συνεχώς, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και άλλες προσχωρήσεις "βαριών" χαρτιών της τοπικής πολιτικής σκηνής!
evia-logos

Τελετή λήξης σκακιστικού τουρνουά

Σήμερα το βράδυ στις 21:00 στο στρογγυλό στην Χαλκίδα θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του Σκακιστικού τουρνουά Negreponte 2010 όπου θα δοθούν και τα έπαθλα στους νικητές. Το τουρνουά διήρκεσε από τις 9-17 Αυγούστου με πολλές επιτυχίες.
evia-logos

Ευχαριστήριο από τον ΑΠΟ Καστέλλας

Ο ΑΠΟ Καστέλλας η διοίκηση, ο προπονητής Νίκος Κιαπέκος και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας ευχαρίστησαν μέσω του ιστολογίου Δυνατά και Αθλητικά την ομάδα Θύελλα Κοντοδεσποτίου και τον προπονητή της Κώστα Γίγα για την παραχώρηση του γηπέδου και την διευκόλυνση της ομάδας  κατά την περίοδο της προετοιμασίας. 
evia-logos

Man to man "Μπουροδήμου στους υποψηφίους" του Ψαθά

Το κλίμα φαίνεται καλό, οι διαπροσωπικές σχέσεις των υποψηφίων Δημάρχων το ίδιο καλές, απόδειξη αυτού ότι χθες οι κ.κ. Καλαβρής Μπουροδήμος, Κεραμιδάς και Ψαθάς έπιναν όλως τυχαίως τον καφέ τους στην "Αίγλη" στα Ψαχνά δίπλα-δίπλα συζητώντας για τί άλλο; Τις εκλογές. Μάλιστα τα πειράγματα δεν έλλειψαν απ' τους περαστικούς οι οποίοι τους ζητούσαν να σχηματίσουν "οικουμενικό" ψηφοδέλτιο.
Στο παρασκήνιο όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά μιας και ο αγώνας είναι σκληρός και αδυσώπητος, έτσι επιδρομή στην κυριολεξία δέχονται οι φερόμενοι "υποψήφιοι" του κ. Ψαθά στην Δίρφυ απ' τον συνδυασμό του κ. Μπουροδήμου!
Μετά την προσχώρηση Μιχελή και την αποδυνάμωση του κ. Τζαφέρου ασκούν μεγαλύτερη πίεση ώστε ο κ. Ψαθάς αν είναι δυνατόν να μην είναι στις εκλογές! 
evia-logos

Ένα συγκλονιστικό μήνυμα από αναγνώστη στο Τρομακτικό


Σημερα κλείνουν έξι μήνες από τότε που η γυναίκα μου, μόλις 39 ετών, διεγνώσθη με καρκίνο.
Δεν είμαστε διακοπές, ούτε πήγαμε, όπως οι περισσότεροι από εσας. Τις κάνουμε στον Αγιο Σάββα (και συγχαρητήρια για τη συνέπεια του νοσοκομείου αυτού). Αυτούς τους μήνες προσπαθώ να φανώ δυνατός, για την αγαπημένη μου και το πιτσιρίκι μας που θέλω να το μεγαλώσουμε μαζί.
Και κάνω απολογισμό της ζωής μου.
Σκέφτομαι τι ηλίθια θέματα με απασχολούσαν ως τώρα.
Με πόσο κόσμο δε μιλούσα από μια παρεξήγηση.
Ποσες φορές είχα τσακωθεί με τη γυναίκα μου για βλακίες.
Πόσες φορές ξέσπαγα τα νεύρα μου εκεί που δεν έπρεπε.Ξυπνήστε όλοι.
Και κοιτάξτε να είστε καλά με τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν.
Ολα τ'άλλα είναι περαστικά. Ο άνθρωπός σου όμως μπορεί να σου φύγει από τα χέρια ανα πάσα στιγμή. Να προσέχετε.

Γιώργος.

Τρομακτικό

H πετσέτα

Ήταν τρεις φίλες, η Αννα, η Βαρβάρα και η Γωγώ. Αυτές λοιπόν οι τρεις φίλες, πήγαιναν κάθε απόγευμα για καφέ. Ένα απόγευμα λοιπόν λέει η Αννα:
- "Κορίτσια, δεν θα πιστέψετε τι μου συνέβη χθες. Ήρθε ο Ανδρέας αργά από την δουλειά του, κατασκοτωμένος από την κούραση και του λέω:
- "Πήγαινε μωρό μου να κάνεις ένα κρύο μπάνιο κι έλα εδώ, να σε ξεκουράσω εγώ."
Kι έτσι έγινε. Mέχρι να βγει από το μπάνιο, εγώ είχα φορέσει ότι πιο πρόστυχο εσώρουχο είχα και τον περίμενα. Μόλις βγήκε, του τραβάω την πετσέτα του, τα πιάνω και του λέω:
- "Mωρό μου, τι κρύα αρ..... είναι αυτά που έχεις; Έλα εδώ να σου τα ζεστάνω εγώ."
Kι έγινε κορίτσια της τρελής μέχρι το πρωί!
- "Θα το δοκιμάσω κι εγώ", λέει η Βαρβάρα.
Την επόμενη μέρα λοιπόν, βρίσκονται πάλι οι τρεις φίλες και κατενθουσιασμένη η Βαρβάρα τους λέει:
- "Αννα είχες απόλυτο δίκιο. Έκανα ακριβώς το ίδιο και είχε... φοβερά αποτελέσματα. Ήρθε χθες ο Βασίλης από τη δουλειά, ψόφιος από την κούραση. Και του είπα:
- "Πήγαινε μωρό μου να κάνεις ένα κρύο μπάνιο κι έλα εδώ σε εμένα να σε ξεκουράσω."
Mέχρι να βγει από το μπάνιο, φόρεσα ότι πιο πρόστυχο βρήκα μπροστά μου και μόλις βγαίνει από το μπάνιο, του τραβάω την πετσέτα, του τα πιάνω και του λέω:
- "Mωρό μου, τι κρύα αρ..... είναι αυτά που έχεις; Έλα εδώ να σου τα ζεστάνω."
Kι έγινε της κόλασης μέχρι το πρωί.
Tότε, σκέφτηκε και η Γωγώ:
- "Γιατί μόνο αυτές; Θα δοκιμάσω κι εγώ!"
Την επόμενη μέρα λοιπόν, θα ξαναβρίσκονταν οι τρεις φίλες. Η Βαρβάρα όμως είχε περιέργως αργήσει. Κάποια στιγμή, μετά από πάρα πολύ ώρα, έρχεται η Γωγώ, μαύρη από το ξύλο, γεμάτη μελανιές και γδαρσίματα.
- "Τι έπαθες καλέ;", τη ρωτάνε οι φίλες της.
- "Να, εχθές όταν ήρθε ο Γιάννης από την δουλειά, πεθαμένος από την κούραση, του λέω:
- "Πήγαινε μωρό μου να κάνεις ένα κρύο μπάνιο και έλα μετά εδώ σε εμένα να σε ξεκουράσω."
Eν τo μεταξύ, φόρεσα ότι πιο πρόστυχο είχα στο σπίτι (Σνιφ-σνιφ)
- "Ε, ωραία και μετά τι έγινε;"
- "Μόλις βγήκε από το μπάνιο, πάω κοντά του, του τραβάω την πετσέτα και του λέω:
- "Mωρό μου, γιατί έχεις ζεστά αρ.....; O Ανδρέας και ο Βασίλης τα είχαν κρύα!"

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον




Στίχοι: Διονύσης Τσακνής
Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Πρώτη εκτέλεση: Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας
Άλλες ερμηνείες: Διονύσης Τσακνής || Γιώργος Νταλάρας

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

Στ' αυτιά μου δεν χωράνε υποσχέσεις
το έργο το 'χω δει μη με τρελαίνετε
το πλοίο των ονείρων μου με πάει
σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε

Μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε - αν σώζεται -
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας
ξεγράψτε με απ' τα κατάστιχά σας
στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας

Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

Μένω μονάχος στο παρόν μου
να σώσω οτιδήποτε - αν σώζεται -
κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου
συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε

Σαν σήμερα

 
1901 Ανακοινώνεται από τον αρχαιολόγο Χρήστο Τσούντα η ανακάλυψη στην περιοχή Σέσκλο -κοντά στο Βόλο- σημαντικότατου οικισμού της Νεολιθικής εποχής. (Πολιτισμός)
 
 
1957 Αρχίζει η λειτουργία του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου μέχρι την Κηφισιά. (Ιστορία)

 
 
1999 Ισχυρός σεισμός σημειώνεται στη βορειοδυτική Τουρκία με χιλιάδες νεκρούς. Η Ελλάδα αποστέλλει μεγάλης κλίμακας βοήθεια. (Κοινωνία)
 
 
1943 Γεννιέται ο αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντενίρο. (Πολιτισμός)

Η κατάθλιψη στους εφήβους σχετίζεται με την πολύωρη ενασχόληση στο Διαδίκτυο


Οι έφηβοι που περνούν πολλές ώρες στο Διαδίκτυο έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη από αυτούς που κάνουν μετρημένη χρήση, επισημαίνουν επιστήμονες.
Ο ερευνητής Λόρενς Λαμ περιγράφει κάποια από τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι έφηβοι που περνούν τουλάχιστον πέντε ώρες στο Ιντερνετ: ανησυχία και νευρικότητα όταν δεν βρίσκονται μπροστά στην οθόνη και απώλεια ενδιαφέροντος για οποιαδήποτε κοινωνική επαφή.
"Ορισμένοι περνούν ακόμα και δέκα ώρες την ημέρα στο Ιντερνετ, είναι προβληματικοί και δείχνουν συμπτώματα εθισμού", τόνισε ο Λαμ ο οποίος συμμετείχε στην σύνταξη της μελέτης η οποία εμφανίζεται στην επιθεώρηση Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.

Ανακάλυψη σπάνιου είδους άστρου


Τρεις ερασιτέχνες αστρονόμοι, οι οποίοι έβαλαν τους προσωπικούς υπολογιστές τους να συνεργαστούν στο πλαίσιο του διεθνούς εθελοντικού προγράμματος Einstein@Home, πέτυχαν ένα ασυνήθιστο κατόρθωμα, που χαιρετίστηκε από την επιστημονική κοινότητα: ανακάλυψαν ένα άγνωστο μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα σπάνιο είδος άστρου πάλσαρ (πρόκειται για ταχέως περιστρεφόμενους αστέρες νετρονίων, τρομακτικής πυκνότητας, που εκπέμπουν, από τους μαγνητικούς πόλους τους, ραδιοκύματα στο διάστημα).

Το στρες μειώνει την πιθανότητα εγκυμοσύνης


Οι απλοί άνθρωποι το πίστευαν χρόνια τώρα, αλλά οι επιστήμονες τώρα έρχονται να το αποδείξουν. Το υψηλό επίπεδο άγχους μπορεί να καθυστερήσει αρκετά την εγκυμοσύνη μιας γυναίκας, όπως επιβεβαιώνει για πρώτη φορά μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Η μελέτη μέτρησε τα επίπεδα των «ορμονών του στρες» στις γυναίκες που σχεδίαζαν να συλλάβουν με φυσιολογικό τρόπο και διαπίστωσε ότι οι πιο αγχωμένες έχουν μειωμένες πιθανότητες να μείνουν έγκυες, κάτι που πιστεύεται ευρέως αλλά ουσιαστικά δεν είχε αποδειχθεί επιστημονικά ως τώρα. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα διεθνώς που βρήκε ότι ένας βιολογικός δείκτης (ορμόνη) του στρες, η αδρεναλίνη, όντως συνδέεται με την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Μείωση των αμερικανικών κρατικών ομολόγων στην Κίνα


Οι Κινέζοι επενδυτές μείωσαν αισθητά τον μήνα Ιούνιο τον αριθμό αμερικανικών κρατικών ομολόγων, που κατέχουν, στο χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης το τελευταίο 12μηνο, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον από το υπουργείο Οικονομικών.
Το ακριβές ποσό που βάσει των χρεογράφων αυτών η Ουάσινγκτον οφείλει στην Κίνα  είναι 843,7 δισ. δολάρια. Το ποσό αυτό είναι σε ποσοστό -2,8 χαμηλότερο από τα οφειλόμενα στην Κίνα τον μήνα Μάϊο, αλλά και το χαμηλότερο μετά από τον Ιούνιο 2009, ανακοινώθηκε από την ίδια πηγή. Όμως, προστίθεται, δεν έχουν συνυπολογιστεί τα κρατικά αμερικανικά ομόλογα που κατέχονται από Κινέζους επενδυτές στο Λονδίνο και στο Χονγκ Κονγκ.

Κύμα καύσωνα σε όλη τη χώρα


Περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας κατά 1 με 2 βαθμούς, σε σχέση με τον Δεκαπενταύγουστο, προβλέπει μέχρι την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Στα ηπειρωτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 39 έως 41 βαθμούς και τους 37 με 39 βαθμούς στα νησιά. Το βράδυ, πάντως, η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 25 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Παπανδρέου-Νετανιάχου

core.slideshow img
core.slideshow img
« > »
2 - 5
Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από την αποδοχή της πρόσκλησης που απηύθυνε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ , Μπένζαμιν Νετανιάχου πριν από λίγες εβδομάδες όταν είχε επισκεφθεί το Ισραήλ, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων στις οποίες προέβη μετά την συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πολύ παραγωγικές συνομιλίες που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, τόσο σήμερα, όσο και στην επίσκεψη του στο Ισραήλ.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα δημιουργηθεί Μικτή Επιτροπή Ελλάδας-Ισραήλ ώστε η συνεργασία να προχωρήσει δημιουργικά και στρατηγικά.

Ο «πράσινος Φιλέας Φογκ»

 
Ο Ελβετός καθηγητής, Λούις Πάλμερ, είναι ο επικεφαλής της κούρσας «Zero Race», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Στόχος των τριών ηλεκτρικών οχημάτων, που ξεκίνησαν, τη Δευτέρα, από την Ελβετία, είναι να κάνουν έναν συμβολικό γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες, με μηδενικούς ρύπους, που θα καταλήξει στο Μεξικό, όπου θα διεξαχθεί η επόμενη Διάσκεψη για το Κλίμα, το Νοέμβριο.

«Θύελλα» αντιδράσεων για τους ομοφυλοφιλικούς γάμους

 
Το δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει η απόφαση του δικαστή της Καλιφόρνια, να επιτρέψει τη διεξαγωγή γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Συγκεκριμένα, οι πολέμιοι αυτών των γάμων κατέθεσαν προσφυγή στο εφετείο Σαν Φρανσίσκο προκειμένου να εμποδίσουν την έναρξη της διεξαγωγής των τελετών αυτών στην Καλιφόρνια.

Τραγικός θάνατος για 4χρονη στην Κω

 
Σε πισίνα ξενοδοχείου στο Ψαλίδι της Κω άφησε την τελευταία του πνοή ένα κοριτσάκι ηλικίας 4 ετών από την Ολλανδία.

Την ώρα του τραγικού περιστατικού στην πισίνα βρίσκονταν και άλλοι λουόμενοι, χωρίς, όμως, κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό.

Το κοριτσάκι πήρε πρωινό με τους γονείς του στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και στη συνέχεια βούτηξε στην πισίνα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.
zougla

Ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους ληστές

 
Έκπληκτος έμεινε ένας άνδρας όταν επέστρεφε στο εξοχικό του σπίτι στον οικισμό Οσμαές, στο Θεολόγο.

Τη στιγμή που έμπαινε μέσα στο σπίτι του, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με 4 άγνωστους δράστες, οι οποίοι λίγη ώρα πριν είχαν διαρρήξει την οικία του, αφαιρώντας κοσμήματα, 5.000 ευρώ μετρητά, και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του.

Οι δράστες αφού απείλησαν με όπλο το θύμα, κατάφεραν να διαφύγουν.
zougla

Αίσιο τέλος για τον αγνοούμενο σέρφερ

 
Σώος εντοπίστηκε στις 23:30 χθες το βράδυ, ο 31χρονος σέρφερ τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από χθες το απόγευμα, από την θαλάσσια περιοχή Αγ. Κυριακής στην Αστυπάλαια.

Στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετείχαν 3 πλωτά του Λιμενικού Σώματος, 1 ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ιδιωτικά σκάφη.

Ο νεαρός άνδρας εντοπίστηκε από ιδιωτικό σκάφος, στο οποίοι βρίσκονταν και άνδρες του λιμενικού, στη βραχονησίδα Γληνός.
zougla

Η κακή ψυχολογία της αγοράς


Κι ενώ όλοι περιμένουν πλέον τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και όλοι περιμένουν να δυσκολέψουν τα πράγματα ακόμη περισσότερο από τον Σεπτέμβρη, μια βόλτα στο κέντρο της πόλης της Χαλκίδας ενισχύει τα σενάρια απαισιοδοξίας…
Πολλά είναι τα καταστήματα που ξενοικιάζονται και ακόμη περισσότερες οι επιχειρήσεις που πωλούνται.
Η αβεβαιότητα για το μέλλον λόγω της οικονομικής κρίσης κάνει τους επιχειρηματίες να μην βλέπουν με αισιοδοξία τους επόμενους μήνες, ενώ οι καταναλωτές πλέον το σκέφτονται πολύ να ψωνίσουν ειδικά από το εμπορικό κέντρο της πόλης.
Οι τιμές σαφώς και έχουν πέσει σε όλα τα προϊόντα, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται αυτό δεν είναι αρκετό για να αναστρέψει το κακό κλίμα στην αγορά.
Ως προς τις προσπάθειες των τοπικών παραγόντων και του Επιμελητηρίου της Εύβοιας, αυτές κρίνονται τουλάχιστον… ανεπαρκείς και λίγες ώστε να τονώσουν τις ντόπιες επιχειρήσεις.
eviaroom

Στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα ο Σίμος

kedikoglou-simos-trpezounta
Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου παρακολούθησε την πρώτη  Θεία Λειτουργία μετά από 88 χρόνια στην εκκλησία της  Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Ο βουλευτής ήταν μεταξύ των χιλιάδων πιστών προσκυνητών, που κατέκλυσαν έναν από τους ιερότερους τόπους της Ορθοδοξίας, συμμετέχοντας σε ένα κορυφαίο θρησκευτικό και ιστορικό γεγονός.
Για το Σίμο Κεδίκογλου ιδιαίτερη σημασία είχε η επιστροφή του στον τόπο, όπου ζούσε ο παππούς του και οι πρόγονοί του.
Χαρακτηριστικό είναι,  ότι φοράει σε όλη του τη ζωή το δαχτυλίδι του παππού του, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές του αιώνα στην περιοχή της Τραπεζουντας και του το δώρισε, όταν ήταν 13 ετών.
«Χαίρομαι που ξαναγυρνάει το δαχτυλίδι εδώ μετά από σχεδόν ένα αιώνα» είπε ενδεικτικά.
Έντονη ήταν η συναισθηματική φόρτιση καθ’ όλη τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που κράτησε πάνω από τρεις ώρες μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και ευλάβειας και στην οποία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Δράμας εκ μέρους της Ελλαδικής Εκκλησίας και ο Μητροπολίτης Τίχων εκ μέρους του Πατριαρχείου της Μόσχας.
Ο Σίμος Κεδίκογλου σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας των δύο Πατριαρχείων, του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Πατριάρχη Μόσχας, με στόχο να επιτευχθεί η συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
Όπως είπε: «Εδώ χτυπούσε η καρδιά της Ορθοδοξίας για αιώνες και σήμερα για πρώτη φορά ύστερα από 88 χρόνια ξαναχτύπησε. Όλοι όσοι ζήσαμε την ιστορική αυτή μέρα δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο αποτελεσματική είναι η συνεργασία όλων των Ορθοδόξων».
Το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά του Πόντου ο κ. Βαρθολομαίος το χαρακτήρισε ως μία διπλή γέφυρα ειρήνης και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους δύο λαούς, της Ελλάδας και της Τουρκίας και όπως είπε: «Έγινε η Παναγία Σουμελά κοινό σημείο αναφοράς».
eviaroom

Σοκ στον Αλμυροπόταμο!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σατανικό σχέδιο είχε ένας 55χρονος από τον Αλμυροπόταμο προκειμένου να λύσει τις περιουσιακές του διαφορές με μία 74χρονη. Αφού δεν μπορούσε να λύσει αλλιώς τις διαφορές του αποφάσισε να σκοτώσει το θύμα του και να το εγκαταλείψει σε ερημική περιοχή. Όμως η 74χρονη φάνηκε ότι ήταν επτάψυχη και επέζησε από τις άγριες διαθέσεις του δράστη. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ήταν 11 το πρωί όταν ο δράστης έβαλε στο αυτοκίνητο του το θύμα. Από την παραλία του Αλμυροπόταμου την μετέφερε σε ερημική τοποθεσία στον Άγιο Δημήτριο. Αφού την έβγαλε με βία από το αυτοκίνητο του άρχισε να την χτυπά με πέτρες. Αν και το θύμα φώναζε για βοήθεια, κανένας δεν μπόρεσε να την ακούσει. Στην συνέχεια την περιέλουσε με καυστικό υγρό, προκαλώντας της σοβαρότατες σωματικές βλάβες και ακολούθως την εγκατέλειψε στο σημείο, θεωρώντας τη νεκρή.
Για καλή της τύχη, λίγο αργότερα έτυχε να περνά από το σημείο ένας κάτοικος της περιοχής ο οποίος βλέποντας βαριά τραυματισμένη την άτυχη γυναίκα, ειδοποίησε την αστυνομία του Αλιβερίου.
Ο δράστης συνελήφθει αμέσως από τους αστυνομικούς και κρατείται ενώ η άτυχη 74χρονη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Χαλκίδας. 
evianews