Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Αφιέρωμα της Nova στον Πρωταθλητή 2010 Παναθηναϊκό

Μαθήτρια δημοτικού ετών... 102

Είναι 102 ετών, έχει εννέα παιδιά, πολλά εγγόνια και κατέχει τον τίτλο της πιο μεγάλης σε ηλικία μαθήτριας Δημοτικού σχολείου! Η θέληση της Κινέζας Ma Xiuxian για μάθηση αποδεικνύει ότι ποτέ δεν είναι αργά για επιστροφή στα σχολικά θρανία!
Η κα Xiuxian, η οποία έσπασε το ρεκόρ της γηραιότερης μαθήτριας του δημοτικού, δήλωσε σε δημοσιογράφους τοπικής εφημερίδας ότι πάντα επιθυμούσε να λάβει τη στοιχειώδη παιδεία, ωστόσο οι κακουχίες της ζωής δεν της το επέτρεψαν ποτέ. Λόγω οικονομικών προβλημάτων, αναγκάστηκε να δουλέψει από την ηλικία των 13 ετών σε εργοστάσιο επεξεργασίας βάμβακος, ενώ παντρεύτηκε όταν ήταν 18 χρόνων.
ert

"Οικία του Θησέως" στη Πάφο


Στη λεγόμενη "Οικία του Θησέως", στην Πάφο της Κύπρου, υπάρχει ένα θαυμάσιο ψηφιδωτό του 4ου αιώνα μ.Χ. που παριστά τη γέννηση του Αχιλλέα. Φαίνονται ο Αχιλλέας βρέφος, η Θέτις, ο Πηλεύς, οι προσωποποιήσεις της Αφθονίας, και της Ανατροφής, καθώς και οι τρεις Μοίρες, Κλωθώ, Λάχεσις και Άτροπος, πάντα παρούσες στη γέννηση ενός παιδιού για να καθορίσουν το μέλλον του. Στην ίδια οικία υπάρχει και ένα πολύ σημαντικό κυκλικό ψηφιδωτό με τον Θησέα στο Λαβύρινθο να φονεύει τον Μινώταυρο. Η "Οικία του Θησέα" ήταν πιθανώς δημόσιο οίκημα, ίσως η κατοικία του Ρωμαίου ανθυπάτου της Κύπρου.
 Η Διαδρομή

Αντιδράσεις Πολυτεχνείου για τα επαγγελματικά δικαιώματα ΤΕΙ

Έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ και την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολεγίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι πρυτάνεις των Πολυτεχνείων και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, οι κοσμήτορες των πολυτεχνικών σχολών και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

ΑΣΤΕΙΕΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Μέγας Αλέξανδρος κατακτά την Αυστρία


H ισχυρή επιρροή του ελληνιστικού πολιτισμού στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλέξανδρου στις περιοχές που κατέκτησε μέχρι τα βάθη της Ασίας παρουσιάζεται σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις για τον Μακεδόνα βασιλιά που εγκαινιάστηκε την Κυριακή στο ιστορικό μουσείο του Leoben της Αυστρίας. Αυτό μάλιστα φαίνεται καθαρά στις αναπαραστάσεις του Βούδα, όπως τονίζει, μιλώντας στο «Εθνος» η διευθύντρια του μουσείου Σουζάνε Λάιτνερ και προσθέτει: «Ακριβώς μέσω αυτής της επιρροής πήρε και την τελική γνωστή μορφή του ο Βούδας, αφού πριν από το πέρασμα του Αλέξανδρου παρουσιάζονταν μόνο οι πατημασιές του Βούδα ως άνθη λωτού». 

Το σύνδρομο της ζάχαρης και ο Διαβήτης...

«Σαν σε αλογάκι μου δίνεις ζάχαρη κι ύστερα παίρνεις φόρα και χτυπάς, το ξέρω πως ήσουνα με κείνη την άχαρη, μα θέλω και να ξέρω πού το πας…» Διαχρονική Αφροδίτη Μάνου…   Όπου «αλογάκι» βάλτε τη χώρα. (Και δεν πρόκειται βεβαίως για γκανιάν…)  Όπου «ζάχαρη» βάλτε τα δάνεια και τη σωτηρία μας από τους κερδοσκόπους. (Και δεν πρόκειται ούτε για ευγενείς χορηγίες ούτε για ανιδιοτελή φροντίδα).   Όπου «βιτσιά στα καπούλια» βάλτε τα πισωγυρίσματα των ευεργετών μας και τις παλινωδίες των ηγετών μας. (Τσούζουν χαρακτηριστικά). Όπου «άχαρη» βάλτε την Άγγελα Μέρκελ. Τέλος, αντικαταστήστε το «θέλω και να ξέρω πού το πας» με το «τι θα γίνει με το σπρεντ…;»

Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού

Είμαστε λοιπόν ρατσιστές; Αυτό το ερώτημα σέρνεται τα τελευταία χρόνια στις συζητήσεις και στα άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Το ίδιο ερώτημα πριν από 20 χρόνια ήταν άγνωστο. Ώσπου, γύρω στο 1990, άρχισαν να καταφθάνουν στη χώρα μας κατά κύματα πρώτα οι Αλβανοί και μετά Αφρικανοί, Ασιάτες και Ανατολικοευρωπαίοι.

Από χώρα εξαγωγής μεταναστών γίναμε χώρα εισαγωγής. Στην αρχή τους καλοείδαμε. Είχαμε διαθέσιμη άφθονη και φθηνή, ανασφάλιστη εργασία. Όμως, σιγά-σιγά, αρχίσαμε να τους αποστρεφόμαστε – κυρίως όσους έχουν μαύρο χρώμα και άλλη θρησκεία.

Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν αρχίσει να αγριεύουν. Έχουμε βόμβες και επιθέσεις σε καταυλισμούς μεταναστών (π.χ. νέα παιδιά έκαψαν σπίτια τους στη Σπάρτη) σε αυτοσχέδιους λατρευτικούς χώρους και συγκρούσεις με μετανάστες και ρατσιστές στον Άγιο Παντελεήμονα της Αθήνας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ακόμα και η βόμβα στα Πατήσια, Αφγανό σκότωσε, ενώ η δεκάχρονη αδελφούλα του μάλλον θα μείνει τυφλή.

CLAIRVOYANT- TIMES CRIME ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



THE ZEITGEIST....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ


The Zeitgeist Movement Orientation Presentation from Zeitgeist Greece on Vimeo.

Η ΣΑΤΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.........

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΗΧΟΣ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Νέα θεραπεία δίνει ελπίδες για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Μια νέα θεραπευτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας δοκιμάζουν Βρετανοί επιστήμονες. Πρόκειται για τη φαρμακευτική ουσία otelixizumab, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, αφού χορηγείται σε πολύ μεγάλες δόσεις σε ασθενείς που υποβάλλονται σε μεταμόσχευση προκειμένου να μην απορρίψει ο οργανισμός τους το μόσχευμα. Αυτό το φάρμακο στοχεύει τα Τ κύτταρα, τα οποία ελέγχουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού.

Σοκ με ανήλικες κολυμβήτριες της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών

Μία κόλαση σωματικής βίας και σεξουαλικών κακοποιήσεων ζουν οι κολυμβήτριες της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών με θύτες τους προπονητές τους, αποκάλυψε το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC. Τα τελευταία χρόνια, η αμερικανική ομοσπονδία κολύμβησης έχει υποχρεωθεί να απομακρύνει από τις τάξεις της τουλάχιστον 36 προπονητές έπειτα από καταγγελίες για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση ακόμη και ανήλικων κολυμβητριών. Σύμφωνα με το ΑΒC, δεκάδες οικογένειες έχουν καταθέσει μήνυση κατά της ομοσπονδίας. Σε μια από τις πιο σοβαρές περιπτώσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων εμπλέκεται ο προπονητής Αντι Κινγκ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 40 χρόνια κάθειρξη.

Πλήγμα για την άγρια πανίδα οι πλημμύρες στον Έβρο

Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ Ρώσος δικαστικός

Ανώτατος δικαστικός του δικαστηρίου της Μόσχας δολοφονήθηκε σήμερα το πρωί έξω από το σπίτι του, στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Στην είσοδο του κτιρίου που βρίσκεται στον αριθμό 24 της οδού Στρελμπιστσένσκι, άγνωστος πυροβόλησε τον Έντουαρντ Τσουβατσόφ και διέφυγε» μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, προσθέτοντας ότι «εξετάζονται διαφορετικές εκδοχές για τη δολοφονία, αλλά η βασική συνδέεται με την επαγγελματική του δραστηριότητα».

Ο δικαστικός ήταν μέλος ανώτατου κλιμακίου δικαστών που αναλαμβάνει τις ποινικές υποθέσεις του δικαστηρίου της Μόσχας και είχε προεδρεύσει στη δίκη των «Λευκών Λύκων», μίας ρωσικής ομάδας νεοναζί.

zougla.gr

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΘΝΙΚΗ

Μετά την νίκη του ο Ηρακλής Ψαχνών επί της Θήβας 0-1 στο γήπεδο της δεύτερης ομάδας ετοιμάζεται για την άνοδό του στην Τρίτη Εθνική Κατηγορία. Έτσι σύντομα, σε μερικές εβδομάδες, η περιοχή της Μεσσαπίας θα ζήσει μεγάλες στιγμές.
Ένα μεγάλο μπράβο θα πρέπει να ειπωθεί στους παίκτες της Ομάδας όπου με αυτή την ατσαλένια ψυχή καταφέρνουν να χαρίζουν πάντα νίκες στους φιλάθλους της ομάδας και να τους κάνουν υπερήφανους. Επιστρέφοντας όμως στα του αγώνα θα πρέπει να σημειωθεί ότι σκόρερ του νικηφόρου αυτού γκολ ήταν ο Μάριος Σέγγος στο 71'

ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Με εξαιρετικό τρόπο και με τριπλή επιτυχία -το αργυρό του Λευτέρη Κοσμίδη στο έδαφος και τα χάλκινα του Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο και της Βάσως Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας- ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Παρισιού.
Στους σημερινούς τελικούς οργάνων, οι Έλληνες αθλητές έδειξαν έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής, που θα γίνουν προσεχώς στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας (άνδρες: 21-25 Απριλίου, γυναίκες: 28 Απριλίου - 2 Μαΐου), φέρνοντας σε πέρας με επιτυχία το τελευταίο τους τεστ.

ΕΦΥΓΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΣ

Έφυγε την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο δημοφιλής και αγαπητός κωμικός ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου Αλέκος Τζανετάκος.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν και στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου. Πρωτοεμφανίστηκε το 1957 σε ρόλους κλασσικού ρεπερτορίου, με το Περιφερειακό Θέατρο Θεσσαλονίκης του Κώστα Χατζίσκου, σε τουρνέ ανά την Ελλάδα.