Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Ερωτευμένος με μια αγελάδα!!!

Ένας 18χρονος στην Ινδονησία, ερωτεύτηκε μια αγελάδα και είπε να.. ολοκληρώσουν τη σχέση τους. Ο νεαρός πιάστηκε πάνω στην.. ερωτική πράξη από έναν γείτονα του, ο οποίος και τον ανέφερε στις τοπικές αρχές. Ο 18χρονος Gusti Ngurah Alit είπε πως εκείνη τη στιγμή δεν έβλεπε μια αγελάδα, αλλά μια πολύ όμορφη γυναίκα: "Με φώναξε με το όνομα μου και με γοήτευσε και έτσι αποφάσισα να.. κάνω έρωτα μαζί της". Ο Gusti όμως μάλλον πλήρωσε ακριβά τον έρωτα του αφού του επεβλήθη πρόστιμο 2000 παλιών νομισμάτων, ενώ ο αρχηγός του χωριού αποζημίωσε τον ιδιοκτήτη της αγελάδας με 545 δολάρια. Η άτυχη της υπόθεσης ήταν μάλλον η αγελάδα, αφού χρειάστηκε να την πνίξουν στη θάλασσα ώστε να γλυτώσει το χωριό την κακοτυχία. Αντίθετα, ο επίδοξος εραστής την γλύτωσε με ένα.. «μπανάκι» εξαγνισμού.

Photo Jerry

Νέο νερό στο Κοντοδεσπότι

Ο Δήμος Μεσσαπίων έφερε με νέο δίκτυο νερό στο Κοντοδεσπότι από την περιοχή της Καταβόθρας. Το νερό σύμφωνα με αποτελέσματα αναλύσεως που έκανε ο Δήμος σε κάποιο εργαστήριο είναι κατάλληλο για χρήση και υγιεινό. Παρακάτω παρουσιάζεται η ανάλυση του νερού:


Έτσι θα είμαι μετά από 20 χρόνια!!! χαχαχα

Nasa: ένα μυστικό φυλαγμένο καλά επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες ???

Eνα μυστικό φυλαγμένο καλά επί τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες έρχεται ξαφνικά στο φως για να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε.
Ενας «άγγελος» ηλικίας μόλις… 200.000 χρόνων αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά της Σελήνης και γεννά χιλιάδες ερωτήματα!
Πόσα μας κρύβουν οι «εγκέφαλοι» της NASA;
Γιατί αποφάσισαν ξαφνικά να μας φανερώσουν πράγματα που
απειλούν να ανατρέψουν επιστημονικές θεωρίες μισού αιώνα;
Ή μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμη φάρσα με στόχο τους εύπιστους που οραματίζονται την έλευση εξωγήινων;
Εκατοντάδες ιστοσελίδες που ασχολούνται με παράξενα και μεταφυσικά θέματα φιλοξενούν εδώ και έναν μήνα τη φωτογραφία ενός μικρού αγάλματος ύψους μόλις είκοσι πέντε εκατοστών.
Παριστάνει μια γυναικεία ανθρωποειδή μορφή με μακριά μαλλιά και μακρύ φόρεμα που καλύπτει τα πόδια…

Πέθανε μετά από σαδομαζοχιστικά κολπάκια

Τραγικό θάνατο από θερμοπληξία είχε ένας 72χρονος Γερμανός συνταξιούχος μετά από σαδομαζοχιστικά ερωτικά παιχνιδάκια σε οίκο ανοχής.Πρόκειται για τον Κονράντ Μύλερ θαμώνα ενός οίκου ανοχής στη Λειψία που τα τελευταία χρόνια έκανε σαδομαζοχιστικά "κολπάκια" με διάφορες ιερόδουλες.Την τελευταία μέρα της ζωής του έκανε έρωτα με την 28χρονη Κόνι και ήταν ντυμένος με τα απαραίτητα δερμάτινα αξεσουάρ όπως μάσκα προσώπου και μαστίγια.Ενώ έκανε έρωτα με την νεαρή ίδρωσε υπερβολικά και η μάσκα προσώπου σε συνδυασμό με την ευαίσθητη καρδία του τον έκαναν να χάσει τις...
αισθήσεις του και να πεθάνει.

Ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε ανέφερε ότι υπέστη καρδιακή προσβολή που οφείλετε κατά πάσα πιθανότητα στην υψηλή θερμοκρασία. "Ο 72χρονος φορούσε δερμάτινη μάσκα και στη Λειψία αυτές της μέρες επικρατεί μίνι καύσωνας." ανέφερε.

Κότσιρας και Μαχαιρίτσας στα Ψαχνά για τον Ηρακλή

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010 ο Ηρακλής Ψαχνών διοργανώνει μουσική βραδιά με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Γιάννη Κότσιρα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών.

Μεγάλη φωτιά στον Πάλιουρα

Σήμερα το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Πάλιουρας του Δήμου Διρφύων. Ισχυρές δυνάμεις της Χαλκίδας βρέθηκαν στο σημείο και επενέβησαν για την κατάσβεση της φωτιάς και εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες στο χώρο της πυρκαγιάς βρέθηκαν πεζοπόρο τμήμα της 7ης ΕΜΑΚ και ο υποδιοικητής του που έχει έδρα την Λαμαί. Επίσης βρέθηκε και ο περιφερειάρχης των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας, Παναγιώτης Νίκας.

Ούτε οι πεθαμένοι δεν μπορούν να ξεφύγουν από το Ίντερνετ

Μερικά πράγματα δεν μπορεί να τα γλιτώσει κανείς ούτε στον τάφο του. Για παράδειγμα, το Ίντερνετ! Στο Χονγκ Κονγκ η κυβέρνηση άνοιξε τις ηλεκτρονικές «πύλες» του νέου εικονικού νεκροταφείου, όπου οι συγγενείς και φίλοι του νεκρού θα μπορούν να τον «επισκέπτονται», ανοίγοντας μια ξεχωριστή δωρεάν σελίδα για τον αγαπημένο τους που απεβίωσε και να διατηρούν έτσι ολοζώντανη την μνήμη του στη διάσταση του κυβερνοχώρου.
Μέχρι 100.000 χρήστες μπορούν να «ανεβάσουν» το σχετικό αναμνηστικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα κλπ) για τους αγαπημένους τους, στη διεύθυνση του «νεκροταφείου» memorial.gov.hk. Το site, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, επιτρέπει μια σχετική αληθοφάνεια παρέχοντας ειδικά σύμβολα (emoticons) που απεικονίζουν λουλούδια και αναμμένα κεριά, αλλά υπάρχουν και εικονίδια για ψητά γουρουνάκια, κοτόπουλα και χαρτονομίσματα – που οι Κινέζοι συνηθίζουν να αφήνουν στους τάφους.
  

Θέμα ύψους οι καρδιοπάθειες

Μπορεί ο κοντός να είναι γάτα, αλλά, σύμφωνα με φινλανδική έρευνα, οι κοντοί άνθρωποι είναι 50% πιθανότερο, συγκριτικά με τους ψηλούς,
να πεθάνουν πρόωρα από καρδιοπάθεια.
Οι γυναίκες που έχουν ύψος κάτω των 1,53 μέτρων και οι άνδρες κάτω των 1,65 μέτρων εμφανίζονται σημαντικά πιο επιρρεπείς σε καρδιαγγειακά ή προβλήματα στεφανιαίας αρτηρίας σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν ύψος πάνω από 1,66 μέτρα και τους άνδρες άνω των 1,73 μέτρων.
Οι Φινλανδοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το χαμηλό ύψος συνιστά αυξημένο κίνδυνο για την καρδιά μετά από επαναξιολόγηση περισσοτέρων από 2.000 μελετών που έχουν διενεργηθεί τα τελευταία 60 χρόνια για τη σχέση ανάμεσα στο ύψος και την καρδιά.
Βάσει της έρευνας που αφορούσε περίπου τρία εκατομμύρια άτομα διεθνώς, το ύψος θα πρέπει να προστεθεί στους ήδη γνωστούς παράγοντες κινδύνου για την καρδιά, όπως η παχυσαρκία, η προχωρημένη ηλικία και η υψηλή χοληστερίνη.

Προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις στη Ν.Αρτάκη

Η Αντιδήμαρχος Νέας Αρτάκης Γιώτα Οκτωνιάτη, ως υπεύθυνη του Τομέα Υγείας, διοργάνωσε ομαδική εξόρμηση για προληπτικό έλεγχο καρκίνο του μαστού σε συνεργασία με το Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Πολλές γυναίκες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και σε προκαθορισμένα ραντεβού υποβλήθηκαν περίπου 60 άτομα σε μαστογραφία, με σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί test PAP σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ψαχνών. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 221351922, 2221041400.

Παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και κυρίως τον περιορισμό της παράνομης διακίνησης παιδιών. Η μέρα, είναι, επίσης, αφιερωμένη στα παιδιά της Αφρικής, που στην πλειοψηφία τους δουλεύουν από πολύ μικρή ηλικία και κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας Νέο παράθυρο, ένα στα έξι παιδιά του πλανήτη εργάζεται σε κάποιο περιβάλλον που βλάπτει την υγεία του, ψυχική και σωματική. 73 εκατομμύρια από τα εργαζόμενα παιδιά είναι κάτω των δέκα ετών και κάθε χρόνο τουλάχιστον 22.000 από αυτά σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα. Υπολογίζεται, επίσης, ότι κάθε χρόνο περίπου 1,2 εκ. παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ενός καλά οργανωμένου δικτύου, το οποίο μεταφέρει παιδιά από τις αναπτυσσόμενες στις, βιομηχανικά αναπτυγμένες, χώρες.
Σύμφωνα με έκθεση της UNICEF, περίπου 171 εκ. παιδιά παγκοσμίως εργάζονται σε ορυχεία, λατομεία και άλλους επικίνδυνους χώρους, με επικίνδυνα υλικά όπως χημικά, εντομοκτόνα ή βαρύ μηχανικό εξοπλισμό.

Ξανά λειτουργεί η Παναγία Σουμελά

Για πρώτη φορά έπειτα από 88 χρόνια στις 15 Αυγούστου θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έφτασε χθες στο Φανάρι η γραπτή άδεια με την οποία το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού επιτρέπει στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο να λειτουργήσει στο μοναστήρι, το οποίο με την πάροδο των ετών έχει μετατραπεί σε μουσείο. Οπως επισημαίνει στο «Βήμα» ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο οποίος έχει αναλάβει με προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχη να συντονίσει την όλη προσπάθεια στην Ελλάδα, «η γραπτή άδεια έφτασε. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, αφού στο μοναστήρι δεν τελέστηκε επισήμως ούτε μια λειτουργία όλα αυτά τα χρόνια και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των 16 αιώνων της μονής που ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βρίσκεται στην Παναγία Σουμελά στις 15 Αυγούστου, την ημέρα δηλαδή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην οποία είναι αφιερωμένο το μοναστήρι» .

Δημιουργία εμβρύων με ένα πατέρα και δύο μητέρες

Νέα καινοτομική τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ανοίγει το δρόμο για “δημιουργία εμβρύων με ένα πατέρα και δύο μητέρες”, κάτι που πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο. Βρετανοί επιστήμονες με την έρευνά τους, υποστηρίζουν ότι μπορεί να βοηθήσουν γυναίκες με σπάνιες γενετικές διαταραχές να αποκτήσουν υγιή παιδιά. Ωστόσο το θέμα δημιουργεί μεγάλα ηθικά διλήμματα και έντονες αντιδράσεις. Η νέα μέθοδος υλοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ.

Στόχος της νέας τεχνικής είναι να εμποδίσει κατεστραμμένο μιτοχονδριακό DNA να περάσει από την μητέρα στο έμβρυο. Οι κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής δεν επιτρέπεται μέχρι στιγμής να εφαρμόσουν μια ανάλογη τεχνική.

Πολιτικά Ευβοίας

Μουσική Βραδία στην Πλατεία των Ψαχνών

Την Δευτέρα 5 Ιουλίου στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων "Μεσσάπια 2010" η φιλαρμονική ορχήστρα ποικίλης μουσικής θα δώσει συναυλία στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών και ώρα 21:30

Γιορτή λήξης σχολικού έτους από το 3ο Δημοτικό Ψαχνών

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του σχολικού έτους 2009-2010 από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών. Στη γιορτή παρευρίσκονταν το διδακτικό προσωπικό του σχολείου, ο πρώην διευθυντής του σχολείου κ. Αθανάσιος Γκρινιάρης, ο Δ.Σ. Σπύρος Ραπτάκης αλλά και φίλοι και συγγενείς των μικρών μαθητών.
Την γιορτή άνοιξε με χαιρετισμό του ο διευθυντής του σχολείου κ. Θοδωρής Μπισμπικόπουλος όπου ανέφερθηκε στο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών και των γονέων την περίοδο που διανύουμε που εκτός από την οικονομική κρίση υπάρχει κρίση αξιών και ηθών. Επίσης ανέφερε στους μαθητές να έχουν σεβασμό τόσο προς τον εαυτό τους όσο και προς τους άλλους και τους  ευχήθηκε καλές διακοπές  και καλή πρόοδο στα παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο. Καλές διακοπές ευχήθηκε με τη σειρά του και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου κ. Νίκος Βαλαής.