Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Φεστιβάλ Ν. ΠΑΣΟΚ

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ διοργανώνει, από 8 έως 11 Ιουλίου 2010, το 1ο, μετά την επανίδρυση της Οργάνωσης, Φεστιβάλ - Κάμπινγκ, στην Αγία Άννα, στην Εύβοια.
Το Φεστιβάλ αυτό, αποτελεί ένα συλλογικό γεγονός, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές των συμμετεχόντων και φιλοδοξούμε να αποτελέσει θεσμό για τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.
Θα αποτελέσει χώρο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών των μελών και φίλων της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, από όλη την Ελλάδα.
Το Φεστιβάλ, πέραν των κοινωνικών γεγονότων και των δράσεων στη γύρω περιοχή, περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτικών εκδηλώσεων και ομιλιών.
Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ...

Κρητικός με... πολεμικό μουσείο!


 
Κανόνια, ξιφολόγχες, κινητήρες, παγούρια, μέχρι και ολόκληρα μεταγωγικά αεροπλάνα διαθέτει στην προσωπική του συλλογή ο 27χρονος Στέλιος Τρυπαλιτάκης, συλλέκτης πολεμικών αντικειμένων. Ο νεαρός Κρητικός από τον Γαλατά Χανίων διαθέτει τη μεγαλύτερη -μετά το Πολεμικό Μουσείο- συλλογή πολεμικού υλικού, αφού στην κατοχή του έχει περισσότερα από 30.000 αντικείμενα μοναδικής αξίας!
  
Ο 27χρονος συλλέκτης περνάει τον ελεύθερο χρόνο του μελετώντας ιστορικά βιβλία και ψάχνοντας διαρκώς για απομεινάρια των πολέμων. «Είναι το χόμπι μου. Από παιδί θυμάμαι ότι έψαχνα να βρω οτιδήποτε. Με τον καιρό κατάφερα να συγκεντρώσω τμήματα φτερών από αεροπλάνα, κινητήρες, κάννες, κανόνια, σφαίρες. Εχω καταφέρει να συναρμολογήσω και ολόκληρο αεροπλάνο» λέει στην «Espresso».

Τα παιδιά γνωρίζουν την αρχαία Ερέτρια μέσα από εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Στο πλαίσιο της έκθεσης "Ερέτρια, Ματιές σε μια αρχαία πόλη", το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σχεδίασε εκπαιδευτικό πρόγραμμα - εργαστήρι με τίτλο "Στην Ερέτρια με τον Απόλλωνα παρέα". Το πρόγραμμα θα είναι έως τις 31 Ιουλίου και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Διεξάγεται κάθε Τρίτη - Τετάρτη - Παρασκευή, 11 π.μ. - 12.30 μ.μ.

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την αρχαία πόλη της Ερέτριας, θα αντιληφθούν τη μεγάλη οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης, θα συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της στη γένεση του πρώτου ελληνικού αλφαβήτου και θα γνωρίσουν μέσα από μυθολογικά θέματα τη λατρεία του θεού Απόλλωνα.

Πάλι φωτιά στον Καλυβίτη Ψαχνών

Σήμερα το απόγευμα ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Κοκκινάδα κοντά στη Μονή Καλυβίτη στα Ψαχνά Ευβοίας καίγοντας μισό στρέμμα πευκοδάσους. Χάρη όμως στην έγκαιρη επέμβαση του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης με επικεφαλή τον κ. Σπύρο Ραπτάκη η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Ως που θα φτάσει το ΣΔΟΕ;

Στην περιοχή της Θήβας σημειώθηκε ένα πρωτόγνωρο περιστάτικο στα ελληνικά δεδομένα. Άνθρωποι της ΣΔΟΕ μάζεψαν τα κηδειόσημα που υπήρχαν κολλημένα σε στύλους και πήγαν στα γραφεία Τελετών που άνηκαν ζητώντας αποδείξεις και παραστατικά. Το μόνο που δεν έχουμε δει είναι να πάνε στους νεκρούς και να ζητούν αποδείξεις ενοικίου των τάφων.

Υποβρίχιο που πετάει

Υποβρύχιο που πετάει σχεδιάζει το αμερικανικό Πεντάγωνο. Το καινοτόμο όχημα θα μπορεί να ταξιδέψει κάτω από το νερό ως υποβρύχιο και στη συνέχεια θα εκτοξεύεται μέσα από τα κύματα και θα πετά ως αεροπλάνο!


Το τμήμα Στρατιωτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του αμερικανικού Πενταγώνου (DARPA) έχει καταπιαστεί με τη δημιουργία ενός αεροσκάφους που να μπορεί να πετάξει χαμηλά πάνω από τη θάλασσα, καθώς πλησιάζει το στόχο του, πριν εξαφανιστεί αιφνιδιαστικά κάτω από το νερό αποφεύγοντας την ανίχνευση από τα εχθρικά ραντάρ! Εν συνεχεία, «υφέρποντας» υποβρυχίως για αρκετά μέτρα θα είναι σε θέση να πλησιάσει και πάλι το στόχο του πριν ξαναεπιτεθεί από ακόμη κοντινότερη απόσταση – πιθανώς βάλλοντας κατά πλοίου ή άλλου στόχου επιφανείας ή μιας παράκτιας εγκατάστασης. Το περιοδικό New Scientist αναφέρει ότι το φιλόδοξο πρόγραμμα τέθηκε σε ισχύ το 2008 και πλέον έχει φτάσει στο στάδιο της υποβολής σχεδίων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η DARPA δεν αποκλείεται να αρχίσει να χρηματοδοτεί την κατασκευή του μέσα στον επόμενο χρόνο. Η τεχνολογική πρόκληση είναι μεγάλη: θα πρέπει να συνδυαστούν οι αρχές της υδροδυναμικής και της αεροδυναμικής. Από τη μια πλευρά τα αεροσκάφη πρέπει να είναι ελαφριά, ώστε με την ελάχιστη ώση του κινητήρα να πετούν, από την άλλη τα υποβρύχια πρέπει να είναι βαριά και δυνατά για να αντιστέκονται στην πίεση του νερού.

Ο Ηρακλής Ψαχνών στον Νότιο Όμιλο

Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Β και Γ Κατηγορίας που έγινε εχθές, Τετάρτη 7 Ιουλίου, συγκροτήθηκαν οι δύο Όμιλοι της Γ Κατηγορίας και αποφασίστηκε η ημερομηνία έναρξης του Πρωταθλήματος που είναι η 12η Σεπτεμβρίου. Όσων αφορά την σύνθεση των δύο ομίλων έχουμε τα εξής:
Νότιος: Αγ. Παρασκευή, Αίας Σαλαμίνας, Αιγάλεω, Απ. Αθηνών, Ασπρόπυργος, Βύζας Μεγάρων,  Καλαμάτα, Κεραυνός Κερατέας, Κόρινθος, ΟΣΦ Χερσονήσου, Πλατανιάς, Ρόδος, Ρουφ, Χανιά, Παναιγιάλειος, Ηρακλής Ψαχνών, Πανηλειακός, Παναχαϊκή 2005,


Βόρειος: Καλλονή Λέσβου, Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας Σερρών, Ζάκυνθος, Αετός Σκύδρας, Αν. Γιαννιτσών, Αν. Σερρών, Αν. Επανομής, Δόξα Κρανούλας, Εθν. Φιλιππιάδας, Εορδαϊκός, Κοζάνη, Μακεδονικός, Ναυπακτιακός, Νίκη Βόλου, Πόντιοι Κατερίνης, Πυρσός Γρεβενών, Τύρναβος, Φωκικός.

Φωτιά στο Βασιλικό Ευβοίας

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά στο Βασιλικό Ευβοίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική στην περιοχή επενέβησαν 9 οχήματα, 27 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα. Επίσης επενέβησαν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή παρόλοι που πνέουν έντονοι άνεμοι δεν δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ληστεία σε περίπτερο στη Χαλκίδα

Δεν πρόλαβαν καλά –καλά να αρπάξουν τα λεφτά και αμέσως έπεσαν στα δίχτυα της Αστυνομίας! Ο λόγος για δύο νέους, Έλληνες, 24 και 32 χρόνων
αντίστοιχα, οι οποίοι εχθές το απόγευμα, είκοσι λεπτά πριν τις 6, στη Χαλκίδα και συγκεκριμένα επί της  οδού Δημάρχου Σκούρα, ενώ επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στάθμευσαν δίπλα από το περίπτερο που βρίσκεται στο σημείο και αφού ο συνοδηγός κατέβηκε από αυτό, κατάφερε με την απειλή όπλου να αρπάξει από την γυναίκα που βρισκόταν μέσα στο περίπτερο, το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Η εισήγηση της Ουρανίας Παπανδρέου για το Ασφαλιστικό

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι.
Οι διαφωνίες μας επί των άρθρων είναι πολλές και πρωτίστως, στο άρθρο 10 του σχεδίου νόμου τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τις μητέρες ανηλίκων παιδιών αυξάνονται και συγκεκριμένα από το πεντηκοστό έτος της ηλικίας τους αυξάνεται στο πεντηκοστό πέμπτο από τον Ιανουάριο του 2012 και στο εξηκοστό πέμπτο από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά.
Και σας ρωτάμε Κύριε Υπουργέ γιατί καταδικάζετε τη μητρότητα; Πως είναι δυνατόν οι νέες γυναίκες υπό τις παρούσες συνθήκες να θέλουν και να επιζητούν να γίνουν μάνες, όταν διατάξεις σαν την παρούσα μόνο αντικίνητρα μπορούν να δώσουν; Και μετά μιλούμε Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα; Θεωρώ ότι είναι το λιγότερο υποκριτικό..

Ανακοίνωση για την καταλήστευση φυσικών πόρων της Κύμης

Πήραμε την παρακάτω επιστολή* από πολίτη της Κύμης η οποία με χιούμορ στηλιτεύει ένα ανοσιούργημα που επιτελείται, απ’ό,τι φαίνεται, με την κάλυψη της σημερινής δημοτικής αρχής. Κάποιοι επιτήδειοι ακρωτηριάζουν το ακρωτήρι της Κύμης παίρνοντας αδρανή υλικά (πέτρα κ.ά.) από ένα λατομείο το οποίο δεν θα έπρεπε κανονικά να υπήρχε, αφού προβλεπόταν αποκατάσταση, διά ίδιον όφελος. Κάνοντας μια μικρή έρευνα διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει καμιά άδεια για την εκμετάλλευση αυτή.

Τα ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Κύμης, και κάθε αρμόδιο της πολιτείας :

Με ποιες διαδικασίες γίνεται αυτή η συνεχής καταλήστευση του φυσικού πλούτου της Κύμης ;

Τι λέει ο κύριος Δήμαρχος Κύμης, που φιλοδοξεί μάλιστα να γίνει και Δήμαρχος του ευρύτερου Δήμου της περιοχής, για τις ενέργειες αυτές ;

Χαλκίδα 8-7-2010

Ενεργοί Πολίτες Εύβοιας

Οι μισές αλήθειες για την ΒΙ.ΠΕ. Μαντουδίου

 Παρακάτω παρουσιάζεται βίντεο από το σύλλογο kireas.org όπου αναφέρουν τι δεν ακούστηκε στην ενημερωτική συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Κηρέως για την ΒΙ.ΠΕ και τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές με τις ΒΙ.ΠΕ

Αρνητική εξέλιξη με το νερό στη θέση "Μπενετούλια"

Όπως ανακοινώσαμε εχθές, ο Δήμος Μεσσαπίων επρόκειτο να υδροδοτήσει την πόλη των Ψαχνών από γεώτρηση που έχει κάνει στη θέση "Μπενετούλια" που βρίσκεται στα μεταξύ Άτταλης και Πλατάνας βόρεια της Τριάδας.
Όμως, όπως μας δήλωσε σήμερα Δ.Σ. της πλειοψηφίας, υπάρχει αρνητική εξέλιξη με το νερό της γεώτρησης αυτής. Μετά από εξετάσεις βρέθηκε ότι το νερό περιέχει 1,83 μg/l εξασθενές χρώμιο. Βέβαια είναι μέσα στο όριο που ορίζει η δικαστική απόφαση, αλλά ο Δήμος Μεσσαπίων φοβάται μήπως αυξηθεί η περιεκτικότητα του εξασθενούς χρωμίου μέχρι οσότου βάλλουν το νερό στο δίκτυο υδροδότησης της περιοχής των Ψαχνών.

Κριτική από τον Ντούρμα στη λογοδοσία του Μπουροδήμου

Τη Δευτέρα το βράδυ στην πλατεία της Στενής ο Δήμαρχος Διρφύων κ. Μπουροδήμος παρουσία του Δ.Σ. έκανε απολογισμό του 2009 αλλά και της 12ετίας που διετέλεσε δήμαρχος. Στην αρχή της ομιλίας του ανέλυσε την οικονομική κατάσταση του Δήμου (έσοδα και έξοδα) και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που εκτελέστηκαν και εστιάζονται κυρίως σε έργα οδοποιίας και αποχέτευσης. Από την αντιπολίτευση απουσίασαν οι περισσότεροι Δ.Σ. πλην των κ. Κούκουρα και Ζώγα από τους Καθενούς.

Τον αντίλογο ανέλαβε ο κ. Γιώργος Ντούρμας ο οποίος άσκησε κριτική με σοβαρή επιχειρηματολογία που βασίστηκε στις εισηγητικές διατάξεις και το πνεύμα του νόμου για τους Καποδιστριακούς Δήμους. Ο κ. Ντούρμας στην αρχή της ομιλίας του εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες για την οικονομική διαχείριση του δήμου εφόσον στερείται της δυνατότητας αναλυτικής λογιστικής και δεδομένου του σάλου που είχε προκληθεί όταν επιχειρηματίες της περιοχής κατηγόρησαν τον Μπουροδήμο στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλόπουλου ότι τους χρωστάει χρήματα και έχει απλήρωτα τιμολόγια.

Τελικά θα πληρωθούν οι υπάλληλοι της ΔΗ.Κ.Ε.ΜΕ;

Εδώ και έντεκα μήνες περίπου οι υπάλληλοι που εργάζονται στη Δημοτική Κοινοφελή Επιχείρηση του Δήμου Μεσσαπίων δεν έχουν πάρει ούτε ένα "cent" με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Σε επικοινωνία που είχαμε με υπαλλήλους της ΔΗ.Κ.Ε.ΜΕ μας εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και ρωτούν τους ιθύνοντες "τελικά θα πάρουμε κάνα φράγκο και αν ναι πότε";  Από την πλευρά βέβαια του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης τελείται "σιωπή ιχθύος". "Ως πότε όμως θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;" Αναρωτιούνται οι υπάλληλοι.

Προκήρυξη του συλλόγου Γαία για κατάληψη του Δημαρχείου

Στο ιστολόγιο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου "Γαία" έχει αναρτηθεί Προκήρυξη Κατάληψης του Δημαρχείου του Δήμου Μεσσαπίων. Η Προκήρυξη λέει: "Η δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας (1158/30-6-2010) επιβεβαίωσε και επίσημα πλέον την εγκληματική αδιαφορία και το καταστροφικό τους έργο για τον τόπο και την υγεία των πολιτών.

Μπαζώτης vs Χασάνδρας

Σκληρή είναι πλέον η κόντρα ανάμεσα στους δύο πάλαι ποτέ φίλους, του Δημάρχου Μεσσαπίων κ. Μπαζώτη και τον πρόεδρο του περιβαλλοντικού συλλόγου "Γαία" κ. Χασάνδρα, αντικείμενο το θέμα-πρόβλημα του νερού.
Ο Δήμαρχος Μεσσαπίων σε πρόσφατο Δ.Σ. χαρακτήρισε τον κ. Χασάνδρα επικίνδυνο και εγκληματία και μεταξύ άλλων των κατηγόρησε ευθέως ότι αυτός και η "Γαία" θέλουν να καταστρέψουν τη Μεσσαπία προσπαθώντας να πείσουν τον κόσμο ότι ο Μεσσάπιος είναι Ασωπός. Επιτέθηκε στην Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Καραβασίλη την οποία χαρακτήρισε περιφερόμενη απ' τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Χασάνδρα, ενώ τόνισε τόσο τις ευθύνες της ιδίας για το ότι δεν δίνεται από το υπουργείο περιβάλλοντος λύση στο πρόβλημα του νερού. Ο υπερτονισμός του προβλήματος, σύμφωνα τώρα με Δ.Σ. της Δημοτικής πλειοψηφίας, έχει να κάνει με προσωπικά συμφέροντα του κ. Χασάνδρα και μόνο μιας και όπως τονίζουν σε συζητήσεις τους ασχολείται με την οικολογία επιλεκτικά και μόνο με το πρόβλημα του νερού μόνο και μόνο για να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος, όπως και έκανε.