Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ

ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ...;

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Ηλεκτρονική επίθεση δέχθηκε από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου η ηλεκτρονική σελίδα της Ελευθεροτυπίας, στην διεύθυνση www.enet.gr. 

Τα πρώτα προβλήματα στο site της Ελευθεροτυπίας ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής καθώς ήταν δύσκολη έως αδύνατη η είσοδος σε αυτό. Με το πέρασμα των ωρών η κατάσταση επιδεινωνόταν ενώ οι τεχνικοί της εφημερίδας διαπίστωναν ότι αυτή οφειλόταν σε ηλεκτρονική επίθεση.
Στη διάρκεια της ημέρας αρκετά ήταν τα ακροδεξιά και «εθνικιστικά» site και blog που επιδοκίμαζαν την επίθεση συνδέοντάς την άμεσα με το αποκαλυπτικό βίντεο με τους ένστολους το οποίο είχε λίγες ώρες πριν αναρτηθεί στις ηλεκτρονικές σελίδες της εφημερίδας και αναμεταδόθηκε από όλα τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια. Η επίθεση συνεχίστηκε μέχρι και νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

ΕΞΗΝΤΑ ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ VIRGINIA WOOLF

Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 69 χρόνια, στις 28 Μαρτίου 1941 αυτοκτόνησε μία από τις σημαντικότερες μορφές της λογοτεχνίας του 20ου αιώνα. Ο λόγος για την Virginia Woolf, την Αγγλίδα μυθιστοριογράφο που με το νεωτεριστικό ύφος της πρωτοπόρησε όχι μόνο στη συγγραφή αλλά και στην ίδια την ανανέωση της αγγλικής γλώσσας.
Η Adeline Virginia Stephen, ή κατά κόσμο Virginia Woolf γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 25 Ιανουαρίου 1882, κόρη της καλλονής Julia Prinsep Stephen και του συγγραφέα και κριτικού Sir Leslie Stephen. Η Woolf έλαβε εκτενή εκπαίδευση μέσα στο σπίτι από τους γονείς της και πιο συγκεκριμένα διδάχτηκε κλασικούς συγγραφείς και αγγλική λογοτεχνία, κάτι το οποίο δεν συνέβη και με τα ετεροθαλή αδέλφια της.
Ο πρώτος νευρικός κλονισμός που υπέστη, ήρθε όταν εκείνη ήταν μόλις 13 χρονών και ως συνέπεια του ξαφνικού θανάτου της μητέρας της από γρίπη. Ο θάνατος του πατέρα της 9 χρόνια μετά, προκάλεσε την πιο ανησυχητική κατάρρευση της νεαρής Virginia, κάτι το οποίο οδήγησε σε σύντομη νοσηλεία της σε κλινική αλλά και την απόφαση να μετακομίσει με τα αδέλφια της Vanessa και Adrian από το Hyde Park του Kensington στη Gordon Square του Bloomsbury.
Eκεί σπούδασε στο King’s College London και ήρθε σε επαφή, μεταξύ άλλων, με τους Leonard Woolf, μέλλοντα σύζυγο της, και τον Roger Fry, ιδρυτές μια ομάδας διανοούμενων, συγγραφέων και καλλιτεχνών, της λεγόμενης Ομάδας Bloomsbury. Το 1912 παντρεύτε τον Leonard Woolf και ίδρυσαν τον εκδοτικό οίκο Hogarth Press, όπου εκδίδεται το μεγαλύτερο μέρος των έργων της, έργα του T.S Eliot και άλλων.

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΤΟ AGROSCHANNEL ΦΥΤΕΨΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΑΚΙ


Find more videos like this on agroschannel

Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

Η βρετανίδα μαθηματικός Ada Lovelace (1815-1852) αναδείχθηκε μετά από ψηφοφορία ως "η πιο σημαντική γυναίκα επιστήμονας". Η Lovelace θεωρείται η "πρώτη προγραμματίστρια υπολογιστών", ήταν παιδί του Λόρδου Βύρωνα και συνεργάτης του "πατέρα των ηλεκτρονικών υπολογιστών" Charles Babbage.

Η ψηφοφορία έγινε μεταξύ 2.239 ανθρώπων από όλη την υφήλιο, οι οποίοι πρότειναν μέσω blogs, videos και δημοσιεύσεων στο Ίντερνετ τη δική τους ηρωίδα από το χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Η λαίδη Lovelace γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1815 από τον γνωστό φιλέλληνα ποιητή Λόρδο Βύρωνα και την Anne Isabella Milbanke. Ενδιαφέρθηκε για τα μαθηματικά από μικρή και ειδικά για την Αναλυτική Μηχανή του μαθηματικού, εφευρέτη και φιλοσόφου Charles Babbage, η οποία θεωρείται το "πρώτο βήμα" προς τον σημερινό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τα λιγοστά πειραματικά αμπέλια που φύτεψαν για το σπιτικό κρασί τους ήταν μόνον η αρχή. Το αρωματικό αποτέλεσμα, η επίγευση στον ουρανίσκο μετά τα πρώτα ποτηράκια της δικής τους παραγωγής, τους έβαλε σε σκέψεις για πιο μεγάλα πράγματα, για εμφιάλωση και εμπορική διάθεση πια του οίνου τους σε μπουκάλια με την προσωπική ετικέταφίρμα τους.
Νέοι, φιλόδοξοι, οινοπαραγωγοί ανά τη χώρα το τόλμησαν:
έβαλαν χρήματα από την τσέπη τους, πήραν και δάνεια, ελάχιστοι από αυτούς αναζήτησαν το ρευστό και σε επιδοτήσεις, μέχρι που κατάφεραν τελικά να στήσουν το δικό τους μερακλίδικο οινοποιείο. Αρκετοί απ΄ αυτούς πήραν «προίκα» τους οικογενειακούς αμπελώνες. Άλλοι το προχώρησαν περισσότερο κι έφεραν στα μέτρα τους γαλλικές, ιταλικές κι άλλες φημισμένες ποικιλίες. Με προσωπική, καθημερινή, πολύωρη εργασία τους, με ελάχιστο εργατικό προσωπικό στο πλευρό τους, πέτυχαν σε χρόνο ρεκόρ να σφραγίσουν και το «διαβατήριό τους» για άλλες Πολιτείες, σήμερα πια στέλνουν τα κρασιά τους έως και την Αμερική.
«ΤΑ ΝΕΑ» στράφηκαν σε πέντε διαφορετικές γωνιές της Ελλάδας, μίλησαν με ανερχόμενους αυτοδημιούργητους οινοπαραγωγούς για τα μυστικά της επιτυχίας τους...

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΣΤΗ ΘΕΣΗ TOY GAMATO INFO ΤΟ GAMATO IT

ον διάδοχο του gamato.info προσπαθούν να ξαναζωντανέψουν με νέο domain (gamato.it) σε ιταλικό σερβερ προς το παρόν έχει πολύ λίγα torrent μέσα (221) και τα μέλη του έφτασαν τα 767, το gamato.it έχει μια κατηγορία που προσωπικά δεν έχω ξαναδεί σε τρακερ η κατηγορία ονομάζεται Watch Now και από εκεί μπορούν οι χρήστες να δουν ταινία μεσώ streaming..
το site είναι πολύ ανοργάνωτο ακόμα γι αυτό προσοχή, κατά 99,9% το ξεκινάει καινούρια ομάδα και όχι το staff του παλιού gamato.info..

ΤΕΦΤΕΡΙ

TRAILE RIDE

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ