Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ζούσε με σφαίρα στο κεφάλι

Απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν  61 χρονο  που άφησε τους επιστήμονες άναυδους.Ο Πίτερ Χέσφορντ είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι κατά το παρελθόν και ζούσε φυσιολογικά αν και η σφαίρα δεν είχε αφαιρεθεί.

 Έτσι μια ημέρα που έκανε εργασίες στον κήπο του σπιτιού του κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με την υπόνοια εγκεφαλικού  επεισοδίου.Τελικά οι γιατροί που τον εξέτασαν ανακάλυψαν έκπληκτοι την αλήθεια.
Star

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ Γ ΕΘΝΙΚΗ

Ο Ηρακλής Ψαχνών με τα γκολ των Τσοκάνη και Σέγγου κάταφερε να νικήσει και τον τελευταίο του άθλο και να ανεβεί στους Ολύμπιους Θρόνους. Εύγε στην Ηρακλάρα στον προπονητή Αντώνη Πριόνα, στον πρόεδρο Γιώργο Στούπα, σε όλους του συμβουλίου της ομάδας και στους αθλητές που με το ζήλο τους και με το πείσμα τους μας έκαναν περίφανους. Ας μαζευτούμε όλοι το βράδυ στην γέφυρα των Ψαχνών να υποδεχτούμε τους ήρωες των Ψαχνών.

ΔΕΙΤΕ 15 ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Που θα βρείτε, γαλάζια, κρυστάλλινα και καθαρά νερά, στο Ιόνιο...ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΟΓΓΑΣ




Κρυμμένη κάτω από το χωριό των Περουλάδων, στο ακρωτήρι Δράστης η μικρή και ήσυχη αμμουδιά έχει από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα που της χαρίζουν και το δεύτερο όνομά της (Ηλιοβασίλεμα). Ρομαντική, με θέα προς την Αδριατική και τα Διαπόντια Νησιά, με λίγες ξαπλώστρες, έχει την ίδια ομορφιά με το Σιδάρι, χωρίς τα ίχνη της ανθρώπινης παρέμβασης γι' αυτό και αποτελεί την προτίμηση των ντόπιων.

ΧΑΛΙΚΟΥΝΑΣ

Η ψιλή άμμος σχηματίζει λόφους κάνοντας το τοπίο να μοιάζει εξωτικό. Μια λωρίδα άμμου σας χωρίζει από το απέραντο γαλάζιο μπροστά σας και τη λίμνη των Κορισσίων πίσω σας. Απέραντη, άγρια στη δυτική μεριά του νησιού η παραλία του Χαλικούνα είναι ένα σπάνιο φυσικό τοπίο. Πίσω από τη λίμνη βρίσκεται το μέρος των φίλων του Kite Surf.

ΧΩΜΟΙ

Γοητευτική, ερημική, μια από τις "ατομικές" αμμουδιές που εκτείνονται μεταξύ του όρμου της Παλαιοκαστρίτσας και των Λιαπάδων. Ειδυλλιακή, με άσπρο βότσαλο και κρυστάλλινη γαλαζοπράσινη θάλασσα. Ο Παράδεισος, όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι, είναι προσβάσιμος μόνο με βάρκα είτε από τους Λιαπάδες είτε από την Παλαιοκαστρίτσα με κάποιες εκδρομές προς τους Χωμούς να συνδυάζουν και οργανωμένο μπάρμπεκιου στην παραλία. 

Μουσείο για τον Αχιλλέα στα Φάρσαλα

Μουσείο για τον μυθικό ήρωα Αχιλλέα μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης στην τόπο καταγωγής του, τα Φάρσαλα, μετά από σχετική απόφαση της Νομαρχίας Λάρισας, η οποία έτσι, ικανοποιεί ένα αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της επαρχίας.
Η δημιουργία του Μουσείου, στο πλαίσιο προβολής της ζωής και της δράσης του ομηρικού ήρωα θα αποτελέσει πόλο έλξης ενισχύοντας σημαντικά την πολιτιστική δραστηριότητα και την τουριστική κίνηση στην περιοχή αλλά και στον νομό ευρύτερα.
Ήδη, η Νομαρχία Λάρισας έχει ολοκληρώσει τη σχετική μελέτη για το «Αχίλλειο Κέντρο Ιστορίας, Μυθολογίας και Πολιτισμού», όπως θα ονομάζεται και την παρέδωσε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ευελπιστώντας στην ένταξη του μεγαλεπήβολου σχεδίου στο ΕΣΠΑ.
Το οικόπεδο για την κατασκευή του Μουσείου έχει παραχωρήσει ο Δήμος Φαρσάλων. Σύμφωνα με τη μελέτη η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου είναι 1077.21 μ2, ενώ η συνολική επιφάνεια του κτίσματος είναι 589,46 μ2. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.600.000 ευρώ.

Οικονομική κρίση και στην Αρχαία Ελλάδα

Οικονομική κρίση πέρασε και η αρχαία Ελλάδα τον 3ο π.Χ. αιώνα. Το αποδεικνύουν οι λιτοί τάφοι εκείνης της περιόδου, ενώ παράλληλα υπήρχαν ρητές συστάσεις από τους άρχοντες για…
λιτότητα και περιορισμό της σπατάλης.
Επίκαιρη όσο ποτέ είναι η σωστική ανασκαφή σε χωράφι βορειοδυτικά του οικισμού αρχαίας Πύδνας στην Πιερία, όπου εργάτες που έκαναν εργασίες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκής μονάδας έπεσαν πάνω σε συστάδες τάφων του 4ου και 3ου π.Χ. αιώνα.
Ασύλητοι, ως επί το πλείστον, οι τάφοι μαρτυρούν το πέρασμα από την εποχή του πλούτου στην εποχή της οικονομικής στενότητας σε μια περιοχή στρατηγικής σημασίας που αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό κέντρο του βασιλείου της Μακεδονίας.
«Στα τέλη του 4ου π.Χ. αιώνα ο διορισμένος από τον βασιλιά Κάσσανδρο επιστάτης των Αθηνών, Δημήτριος Φαληρεύς, εξέδωσε διάταγμα με το οποίο απαγόρευε την ανέγερση πολυτελών ταφικών συνόλων και συνιστούσε τον περιορισμό της σπατάλης στις νεκρικές τελετές.

ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κάνει την εμφανισή τους στην παραλία των Πολιτικών δελφίνια τα οποία δημιουεργούν μια ευχάριστη νότα σε νέους και μεςγαλύτερους με τα παιχνίδια τους και με την ομορφιά τους.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 δευτερόλεπτα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΙΑΣΚΟΥ

Tο IΣTOPIKO - EΘΝΙΚΟ MOYΣEIO ANAΣTAΣIOY ΛIAΣKOY ιδρύθηκε το 1995 στο Kοντοδεσπότι - Δήμου Mεσσαπίων, Eυβοίας και λειτουργεί συνεχόμενα μέχρι σήμερα προσφέροντας δωρεάν ξεναγήσεις σε οργανωμένες ομάδες και χιλιάδες μεμονωμένους επισκέπτες. Tο 2003 πραγματοποιήθηκε κτιριακή επέκταση και αναδιάταξη για να φιλοξενηθεί μεγάλος αριθμός κειμηλίων που παρέμενε αποθηκευμένος και μετά από έγκριση του YΠOYPΓEIOY ΠOΛITIΣMOY το μουσείο λειτουργεί πλέον ως N.Π.I.Δ.

Δολοφονία Δελφινιών στη Σάμο


Dolphins Murder off the Coast of Samos from Archipelagos, IMC on Vimeo.

«΄Ενα καράβι για τη Γάζα» ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Στη μεγάλη εκδήλωση που οργάνωσε η πρωτοβουλία «΄Ενα καράβι για τη Γάζα» στην Τεχνόπολη (Γκάζι), στις 17 Απριλίου, εκτέθηκαν στην αίθουσα «Γκάτσος» μια σειρά από έργα εικαστικών καλλιτεχνών που οι ίδιοι πρόσφεραν ευγενικά για την ενίσχυση της αποστολής του διεθνούς μικρού στόλου για το σπάσιμο της πολιορκίας της Γάζας στα τέλη Μαϊου. 

Μετά την εκδήλωση, τα έργα φιλοξενήθηκαν από τον Αριστείδη Γιαγιάνο, στη Γκαλερί “Titanium” (Βασιλέως Κωνσταντίνου 44, τηλ. 2107297644).

Γιατί μίλησε ο Παπανδρέου στην Αγγλική;

 Το παρακάτω βίντεο είναι από την συνάντηση Παπανδρέου Ερντογάν. Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε στα τούρκικα ο Γιωργάκης δεν μίλησε στα ελληνικά αλλά στα αγγλικά. Γιατί;

Η φύση κάνει το θαύμα της στα καμμένα παρά την απουσία του κράτους

Οι εθελοντές, η ιδιωτική πρωτοβουλία και η φύση αναπληρώνουν τα κενά του κρατικού μηχανισμού και την έλλειψη κονδυλίων όσον αφορά την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στις πυρόπληκτες περιοχές. Οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις έχουν γίνει στην Πάρνηθα, ενώ στην Πεντέλη προβλέπεται τον Οκτώβριο να ξεκινήσουν αναδασώσεις σε περιοχές που έχουν «διπλοκαεί». Περισσότερες είναι οι δυσκολίες στην Ηλεία, καθώς δεν έχουν γίνει οι αναγκαίοι καθαρισμοί ούτε στην περιοχή της αρχαίας Ολυμπίας, και στην Εύβοια, όπου οι παρεμβάσεις έχουν μείνει στο στάδιο της μελέτης.
ΠΑΡΝΗΘΑ: Εως τα τέλη Μαρτίου, περίοδος που επιτρέπεται η αναδάσωση, φυτεύτηκαν 125.000 δενδρύλλια και συγκεκριμένα μαύρη πεύκη ώστε να δημιουργηθεί το αναγκαίο προ-δάσος η σκιά του οποίου θα προστατεύσει τα νεαρά έλατα που θα φυτευθούν στη συνέχεια. Το 2009 είχαν φυτευτεί ακόμα 90.000 δενδράκια μαύρης πεύκης, ενώ περίπου 45.000 ελατάκια έχουν φυτευτεί γύρω από το «Ξενία» από το 2008. Τον Οκτώβριο προβλέπεται ότι θα φυτευτούν ακόμα 3.000 μικρά έλατα, δωρεά του Μουσείου Γουλανδρή.