Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Καληνύχτα σας και αύριο πάλι!!!!!!

Χώρος συγκέντρωσης επικίνδυνων αποβλήτων το Αττικό Νοσοκομείο/ Συγχαρητήρια στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος

[Το Αττικό Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Κατασκευάστηκε σε έκταση που παραχωρήθηκε από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου.]

"Μεγάλες ποσότητες νοσοκομειακών αποβλήτων βρήκαν σε ανοικτό χώρο αποθήκευσης του Αττικού Νοσοκομείου η Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου τις πρωινές ώρες, υπό το συντονισμό του Γενικού Επιθεωρητή, Παναγιώτη Μέρκου." Διαβάστε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ το ρεπορτάζ 9/6/2010.

Να λέμε που και που και κάποια καλή κουβέντα. Ο Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παναγιώτης Μέρκος και οι συνεργάτες του προσπαθούν να βγάλουν άκρη και κάποιες φορές τα καταφέρνουν. Έχουμε ιδία γνώση των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία, γι΄ αυτό και η οποιαδήποτε επιτυχία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Γαίας Δήμου Μεσσαπίων

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ Ψαχνά 09/06/2010

κ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

«Η ΓΑΙΑ»

Αθανασιάδη Μποδοσάκη 9

34400 Ψαχνά

Τηλ: 22280-23317

6943560299

E-mail: "> gaiapsaxna@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. αποφάσισε τη σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου του έτους 2010, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 στο Πνευματικό Κέντρο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου στα Ψαχνά.

Τα θέματα προς συζήτηση είναι:

1. Ανακοινώσεις.

2. Ενημέρωση των μελών για τοξικά απόβλητα.

3. Δεσμεύσεις της Πολιτείας για τη λήψη μέτρων κατά της τοξικής ρύπανσης.

Ενημέρωση από την Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κα. Μαργαρίτα Καραβασίλη

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.


ΤΟ Δ.Σ.

Απαγόρευση της αλιείας για ένα χρόνο σε Αλμυροπόταμο και Γιάλτρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποφασίστηκε η απαγόρευση Αλιείας στους όρμους Αλμυροποτάμου και Γιάλτρων, στην Εύβοια. Η απόφαση
αυτή, φέρει την υπογραφή του  Νομάρχη Εύβοιας Θανάση Μπουραντά, ισχύει για ένα χρόνο, ο οποίος ξεκινά από την ημερομηνία της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, δηλαδή από τις 3 Ιουνίου 2010.
Να σημειωθεί πως οι παραβάτες των διατάξεων της συγκεκριμένης απόφασης, θα τιμωρούνται με τις διοικητικές ποινές που προβλέπονται από τους συγκεκριμένους νόμους.
eviagate.gr

Ληστεία για 3.000 ευρώ

Ληστεία σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Τράπεζας Ευβοίας, στην Αρτάκη.
Άγνωστος, ο οποίο φορούσε κράνος και ήταν οπλισμένος με περίστροφο, μπήκε στην τράπεζα, ακινητοποίησε υπαλλήλους και πελάτες και κατάφερε να πάρει το ποσό των 3.000 ευρώ περίπου.
Στην συνέχεια έφυγε πεζός, αφού, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, είχε αφήσει λίγο πιο μακριά την μοτοσικλέτα του.

Με χημικό ευνουχισμό τιμωρεί η Πολωνία τους Βιαστές και Παιδεραστές

Φαρμακευτικό ευνουχισμό για παιδόφιλους και βιαστές καθιερώνει η Πολωνία. Ο σχετικός νόμος που τίθεται σε ισχύ από σήμερα παρέχει το δικαίωμα στους δικαστές να επιβάλουν ως ποινή τον φαρμακευτικό ευνουχισμό σε ορισμένους καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα, χρησιμοποιώντας ορμονικά φάρμακα για την κατάπνιξη της σεξουαλικής ορμής. Αφορμή αποτέλεσε η σύλληψη ενός 45χρονου άντρα πριν από περίπου ένα χρόνο, ο οποίος είχε αποκτήσει δύο παιδιά με την ανήλικη κόρη του.
Η διαμάχη για τη νομιμοποίηση του χημικού ευνουχισμού για σεξουαλικά εγκλήματα ή μη απασχολεί ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Μεταξύ των ζητημάτων που προκύπτουν κυριαρχεί το τίνος τα δικαιώματα προηγούνται: των καταδικασθέντων για σεξουαλικά εγκλήματα, που ενδέχεται να υποστούν μια τιμωρία, την οποία πολλοί θεωρούν απάνθρωπη, ή της κοινωνίας που περιμένει προστασία από τους βιαστές;
Η Ισπανία έχει εξετάσει σχέδια να προσφέρει στη δικαιοσύνη τη δυνατότητα επιβολής χημικού ευνουχισμού, ύστερα από τη δολοφονία ενός παιδιού από έναν καταδικασμένο παιδόφιλο, ενώ κυβερνητικά στελέχη της Ιταλίας έχουν δηλώσει ότι η χώρα θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προβαίνει, σε ορισμένες περιπτώσεις, στον χειρουργικό ευνουχισμό των ενόχων για σεξουαλικές επιθέσεις. Το θέμα έχει απασχολήσει και την Τσεχία, η οποία είδε πέρυσι έναν 43 χρονο να καταδικάζεται σε ισόβια για βιασμό και δολοφονία ενός 9χρονου αγοριού, έχοντας τελέσει και στο παρελθόν παρόμοια σεξουαλικά εγκλήματα.

tvxs

Αργοπεθαίνει

Ηχορύπανση από τους Ρομά

Εδώ και αρκετή ώρα στην Πλατεία Μποδοσάκη στα ψαχνά Ευβοίας μερικά άτομα από την φυλή των Ρομά κάθονται σε ουζερί και δημιουργούν πρόβλημα τόσο στην κυκλοφορία όσο και σε πολίτες της περιοχής που θέλουν να ξεκουραστούν. Άνθρωποι που διαμένουν στην πλατεία Μποδοσάκη αυτή την ώρα είναι αναγκασμένοι να ακούν τις φωνές των Ρομά αλλά και τα τραγούδια που έχουν βάλει στην διαπασόν.
Αυτή η κατάσταση επικρατεί εδώ και αρκετή ώρα και δεν λένε να σταματήσουν μη σεβόμενοι τους κατοίκους της περιοχής που έχουν γυρίσει από τις δουλειές τους και θέλουν να ξεκουραστούν.

Messapia-News

Συγκέντρωση του 1ου συστήματος Προσκόπων Μεσσαπίας

Συγκέντρωση πραγματοποίησε το 1ο σύστημα προσκόπων την Κυριακή 6/6/2010 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό κέντρο Αγίου Νικολάου στα Ψαχνά. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν γονείς και κηδεμόνες και τα θέματα που απασχόλησαν ήταν:
1. Ενημέρωση των γονέων για τις κατασκηνώσεις  α) της Αγέλης Λυκόπουλων με αρχηγό κατασκήνωσης την δίδα Άννα Χειμώνα και Αρχηγό Αγέλης την δίδα Εύη Χειμώνα με βοηθό την δίδα Κατερίνα Κηρύκου, που θα πραγματοποιηθεί στις 19/7/2010 έως 24/7/2010. β) Της ομάδας Προσκόπων με αρχηγό ομάδας τον κ. Δακάκη Διονύση, υπαρχηγό τον κ. Γιανούλη Γιώργο και υπεύθυνο διαχείρησης τον κ. Ελευθεριάδη Σπύρο με βοηθό τον κ. Ευάγγελο Αθανασίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 6/8/2010 έως 14/8/2010 στην περιοχή "Άγιος" του Δήμου μας.
2. Εύρεση χορηγών των κατασκηνώσεων σε είδη διατροφής και καθαριότητας.
3. Εύρεση Αρχηγού Συστήματος, μετά την παραίτηση της κας Γκάβαλη Παναγιώτας. Προσωρινός αρχηγός συστήματος θα είναι ο έφορος του νομού Ευβοίας κος Καψούλης Δημήτρης.
Την συγκέντρωση διοργάνωσε η επιτροπή κοινωνικής συμπαράστασης την οποία απαρτίζουν:
Πρόεδρος: Ρουσοδήμου-Κηρύκου Σωτηρία
Αντιπρόεδρος: Φαλιάκου-Γιανούτσου Καίτη
Γραμματέας: Δούδαλη Ιωάννα
Ταμίας: Ντόρθα Χρύσα
Μέλη: Αλαμάνου Λίτσα και Πριόνα-Τζωρτζάκη Γιάννα
Παρουσία του έφορου Νομού Ευβοίας, των Αρχηγών κατασκηνώσεων, των αρχηγών Αγέλης και ομάδας των γονέων και κηδεμόνων.

Messapia-News

Πολιτεία για 1600 σκύλους στη Βραζιλία

01 dog_favela_01
Στην πόλη Caxias do Sul βρίσκεται ένα μοναδικό καταφύγιο ζώων που διοικεί η μη κυβερνητική οργάνωση Sociedade Amiga dos Animais (Φίλοι της Κοινωνίας των Ζώων). Στο σύμπλεγμα αυτής της πόλης για τα ζώα ζουν 1.600 σκύλοι και 200 γάτες. Η ΜΚΟ ξεκίνησε το πρόγραμμα το 1998

"Απίστευτα πράγματα. Ανέβαλλαν συνέδρια λόγω…τρωκτικού. "


Η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση www.e-aftodioikisi.gr δεν σας έχει συνηθίσει σε αστεία. Ούτε καν πρωταπριλιάτικα.
Ένα σχόλιο αναγνώστη στο γνωστό σε όλους blog troktiko, είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν δυο συνέδρια στα οποία είχε προγραμματιστεί να συμμετάσχει η ΕΝΑΕ.

Το θέμα τέθηκε στη χθεσινή ...
συνεδρίαση (Τρίτη 8-6-2010) του διοικητικού συμβουλίου. Στο σχόλιο του αναγνώστη στο troktiko αναφερόταν ότι δεν είναι δυνατόν να διοργανώνονται συνέδρια μέσα στην κρίση και ότι αυτοί οι πόροι θα μπορούσαν να διατεθούν για άλλους σκοπούς.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΑΕ και Νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός και ο νομαρχιακός σύμβουλος Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ζήτησαν να μη διοργανωθεί το συνέδριο της ΕΝΑΕ για το περιβάλλον που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 9 και 10 Ιουλίου στη Μεσσηνία και να αποσυρθεί και η συμμετοχή της ΕΝΑΕ από την 5η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Αιρετών Γυναικών που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθει στο Ηράκλειο Κρήτης στις 18 Ιουνίου σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ.

Έκλεψε το τροχόσπιτο και τους ιδιοκτήτες μαζί

Ένας ληστής στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας προσπάθησε να κλέψει ένα τροχόσπιτο με το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν προσαρτημένο, αλλά κατέληξε να απαγάγει μαζί και τους ιδιοκτήτες του.

Ένας ληστής στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας προσπάθησε να κλέψει ένα τροχόσπιτο με το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν προσαρτημένο, αλλά κατέληξε να απαγάγει μαζί και τους ιδιοκτήτες του.

Δωρεάν μαστογραφία



Φιλόξενος

Πόσο Δημόσιος Υπάλληλος είσαι;

Όπως έχει γίνει γνωστό την τελευταία εβδομάδα, από τις 12 ως τις 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων.  Όλοι οι υπόχρεοι θα κληθούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση  www.apografi.gov.gr και να τροφοδοτήσουν την ειδική φόρμα με τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία της υπηρεσιακής τους κατάστασης και τους τίτλους σπουδών. Το σύνολο των δεδομένων θα συγκεντρωθεί στη  Γ. Γ. Πληροφορικών Συστημάτων προκειμένου να ακολουθήσει η απαραίτητη διασταύρωση των στοιχείων.
Παρότι μας χωρίζει ένας μήνας περίπου από την έναρξη αυτής της διαδικασίας, το «Π» εξασφάλισε και δημοσιεύει σήμερα σε αποκλειστικότητα τις 10 βασικές ερωτήσεις- σημεία που, όχι μόνο θα ταυτοποιήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά θα επιτρέψουν και ένα είδος διαβάθμισης της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιοσυγκρασίας. Ακολουθεί το επίμαχο ερωτηματολόγιο. Μπορείτε να το συμπληρώστε και σεις που δεν είστε δημόσιοι υπάλληλοι για να πιάστε το αίσθημα:

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ




Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει
γίνεται χαμός σε κάθε γκολ
Mα το ντέρμπι είναι στημένο, κι από πριν ξεπουλημένο
κι εσύ πνίγεσαι με δίχρωμα κασκόλ

Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με μας
Ελλάς, Ελλάς μίλα μας και μη μας αγαπάς

Μπόρα είπες θα περάσει μα ο κόσμος τα 'χει χάσει
τα σκουπίδια δίνουν πάρτι στα στενά
Τα FM και τα κανάλια έχουν σφίξει σαν τανάλια
κι οι αφίσες φτύνουν μέλι με καρφιά

Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με μας
Ελλάς, Ελλάς μίλα μας και μη μας αγαπάς

Μέσα σ' όλη αυτή τη δίνη όρθιο πες μου τι θα μείνει
σου φωνάζω μα εσύ δε μου μιλάς
Ψάχνεις για το μεγαλείο που σου μάθαν στο σχολείο
κι εγώ ξένος μετανάστης σου Ελλάς

Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με μας
Ελλάς, Ελλάς μίλα μας και μη μας αγαπάς

Δε γουστάρω τα στημένα, έρχομαι ξανά σε σένα
δυο μαζί μπορούμε δωσ' μου δυο φιλιά
όλα μοιάζουνε χαμένα μα καλή μου έχω εσένα
παίρνω φόρα απ' τη δική σου αγκαλιά

Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με μας
Ελλάς, Ελλάς μίλα μας και μη μας αγαπάς

Το Άγιο Όρος των Bloggers

Μια πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας άνοιξε την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010, στις 13:00 στον εκθεσιακό χώρο της Αγιορειτικής Εστίας.

Περιλαμβάνει 115 φωτογραφίες, φωτογράφων από επτά χώρες οι οποίοι επισκέφτηκαν το Άγιον Όρος, φωτογράφησαν στιγμές από την καθημερινή ζωή της Μοναστικής Πολιτείας και τις ανήρτησαν στο διαδίκτυο σε blogs, web pages, web galleries.  Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται διακεκριμένοι φωτογράφοι με σημαντική καλλιτεχνική δραστηριότητα και διεθνή αναγνώριση.

Ελληνίδα ερευνήτρια δημιουργεί "πράσινο" ηλεκτρικό ρεύμα από…τυρόγαλα και μικρόβια!

Ο αγώνας δρόμου των ανά τον κόσμο ερευνητών για τη δημιουργία εναλλακτικών πηγών ενέργειας περιλαμβάνει τις πιο απρόσμενες ιδέες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της δρος Γεωργίας Αντωνοπούλου, του τμήματος χημικών-μηχανικών του πανεπιστημίου Πατρών, η οποία αναπτύσσει μικροβιακές κυψέλες καυσίμου, οι οποίες τροφοδοτούνται με υποπροϊόντα της παρασκευής τυριών, όπως το τυρόγαλα.

Το τυρόγαλα ή το ξινόγαλα είναι πλούσιο σε λακτόζη, ένα σάκχαρο που μπορεί να καταναλωθεί από καλλιέργειες βακτηρίων, οι οποίες περιέχονται σε μια κυψέλη καυσίμου (fuel-cell) και με αυτό τον τρόπο "γεννιέται" ηλεκτρικό ρεύμα. Η μέθοδος των λεγόμενων "μικροβιακών κυψελών καυσίμου" προσελκύει τελευταία όλο και μεγαλύτερο διεθνές ενδιαφέρον.

Το τυρόγαλα αποτελεί περίπου το 70% του όγκου του γάλακτος, που απαιτείται για την παραγωγή τυριού. Έτσι, σύμφωνα με την Αντωνοπούλου (την τεχνική της οποίας παρουσίασε με πολύ ευμενή τρόπο ο "Εκόνομιστ"), μια μικρή παραγωγική μονάδα φέτας δημιουργεί κατάλοιπα από τυρόγαλα έως 4.000 τόνους ετησίως. Η μεγάλη αυτή ποσότητα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε μικροβιακές κυψέλες καυσίμου. Αλλά και άλλες βιομηχανίες (ζυθοποιίες, χοιροτροφεία, εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων, ακόμα και μονάδες επεξεργασίας λυμάτων) θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη νέα τεχνολογία.

Νέα διαμαρτυρία της "κατσαρόλας" στη Χαλκίδα

Αύριο Πέμπτη 10 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, στον πεζόδρομο Ερμού και Αβάντων, θα επαναληφθεί η διαμαρτυρία της κατσαρόλας, ως απάντηση στην επέλαση των οικονομικών και ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών μέτρων που επέβαλλε η κυβένρηση με την καθοδήγηση της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Η διοργανώτρια κίνηση "γιατί έχουμε δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια", καλεί τους Χαλκιδέους να συμμετέχουν παίρνοντας μαζί μια κουτάλια, μια άδεια κατσαρόλα ή ότι άλλο μουσικό όργανο έχει κάποιος.

Προσκληση από το 3ο Δημοτικο ΖΣχολείο Ψαχνών

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εορταστική εκδήλωση, που διοργανώνει την Παρασκευή 11 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο προαύλιο του Σχολείου για τη λήξη των μαθημάτων
Ο Σύλλογος των Δασκάλων.

Δικαιωμένοι οι Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι της Εύβοιας

Πλήρως δικαιωμένοι αισθάνονται αρκετά μέλη Περιβαλλοντικών Συλλόγων της Εύβοιας για τα όσα είπε η κ. Καραβασίλη κατά την επίσκεψή της στα Ψαχνά και την ομιλία της σε σχέση με τη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής από εξασθενές χρώμιο.
Οι Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι Ταναΐς και Γαία έδωσαν πρώτοι τη μάχη "του εξασθενούς χρωμίου" στη Μεσσαπία αποκαλύπτοντας την τεράστια οικολογική καταστροφή την οποία έχουν υποστεί τόσο τα υπόγεια όσο και τα υπέργεια ύδατα της περιοχής.