Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Πέντε αιώνες μετά, ο «αιρετικός» Κοπέρνικος ξανακηδεύεται ως ήρωας

Ο Νικόλαος Κοπέρνικος, ο αστρονόμος του 16ου αιώνα που καταδικάστηκε ως αιρετικός από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επειδή εκθρόνισε τη Γη από το κέντρο του Σύμπαντος, κηδεύτηκε εκ νέου με τιμές ήρωα στην Πολωνία, ενάμισι χρόνο μετά την ταυτοποίηση των λειψάνων του που βρέθηκαν σε έναν ταπεινό, ανώνυμο τάφο
Η επίσημη ταφή του Κοπέρνικου, μέσα στον καθεδρικό του Φρόμπορκ όπου υπηρέτησε ως ιερέας και γιατρός, δείχνει πως η καθολική εκκλησία έχει πια συμβιβαστεί με την ιδέα του ηλιοκεντρικού συστήματος, που θέλει τη Γη να περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο και όχι το αντίστροφο.
Ο Κοπέρνικος (1473-1543) πέθανε σχεδόν άσημος, πολύ πριν η ριζοσπαστική θεωρία του γίνει αντιληπτή από το Βατικανό. Το σημαντικό έργο του, Περί των Περιστροφών των Ουράνιων Σφαιρών, εκδόθηκε λίγο πριν το θάνατό του και καταδικάστηκε ως αιρετικό από τον  Πάπα Παύλο τον 5ο το 1616.

Εισβολή στον Λευκό Οίκο

Ένα ποντίκι που τρύπωσε στον Λευκό Οίκο τράβηξε την προσοχή, την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε ανακοινώσεις για την οικονομία, στον κήπο έξω από το Οβάλ Γραφείο. Το τρωκτικό, βγήκε από ένα θάμνο, πέρασε μπροστά από το πόντιουμ, όπου μιλούσε ο Μπαράκ Ομπάμα και έτρεξε σε ένα άλλο θάμνο. Παρά την ταχύτητά του, οι φωτογράφοι πρόλαβαν να το απαθανατίσουν. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατάλαβε την παρουσία του ποντικιού. Το πιθανότερο είναι να μην το είδε, καθώς δεν έκανε κανένα σχόλιο και λίγα λεπτά αργότερα τελείωσε την ομιλία του και επέστρεψε στο γραφείο του.

psaxtiria.com

Οχι άλλο Μερισιώτη

Μακάβρια φάρσα ή προσπάθεια εμπορίας μεγάλης ποσότητας σπάνιας ομάδας αίματος (0-); Φως στις δύο αυτές εκδοχές προσπαθούν να ρίξουν από χθες οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας αλλά και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά τη μηνυτήρια αναφορά του γεωπόνου από τον Πύργο Διονυσίου Σταθόπουλου, που κατήγγειλε ότι άγνωστοι χρησιμοποιώντας το όνομά του και τα τηλέφωνά του καλούν από το Διαδίκτυο τους πολίτες να προσφέρουν αίμα για την περίθαλψη δήθεν ενός ανύπαρκτου (!) τραυματία.

Οι αστυνομικές Αρχές ελέγχουν αν το e-mail που στέλνεται αφορά φάρσα ή προσπάθεια εμπορίας μεγάλης ποσότητας αίματος ομάδα (0-) Οι αστυνομικές Αρχές ελέγχουν αν το e-mail που στέλνεται αφορά φάρσα ή προσπάθεια εμπορίας μεγάλης ποσότητας αίματος ομάδα (0-) «Υπάρχει ένα παλικάρι 28 ετών στον Ευαγγελισμό που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα. Σοβαρό ατύχημα με μηχανή, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα. Τα στοιχεία είναι: Μερισιώτης Βαγγέλης, Ευαγγελισμός ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00. Χρειάζεται να κάνει μεταμόσχευση συκωτιού και πρέπει να βρούμε αίμα αποκλειστικά ομάδας (Ο αρνητικό). Εάν μπορείτε ανακοινώστε το διότι έχει ζωή μία με δύο εβδομάδες», αναφέρει η ανακοίνωση που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο από τις αρχές του 2009 παραθέτοντας στο τέλος τα στοιχεία και τα τηλέφωνα του κ. Σταθόπουλου.

Αναζητούν το φαγητό τους στα σκουπίδια

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που καταγράφει η κάμερα της τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ με φτωχούς ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια για να εξασφαλίσουν το φαγητό της ημέρας.
aporos skoupidia from NewsKosmos.com on Vimeo.

Σουλβατζή για τάφο Μ. Αλεξάνδρου και Πάγκαλος

Το πορτρέτο του Vincent Van Gogh's φτιαγμένο με μπλουζάκια πόλο!

Μια γιγαντιαία αναπαραγωγή του διάσημου πίνακα του Vincent Van Gogh's με την προσωπογραφία του ιδίου, παρουσιάστηκε από τις 10 έως τις 16 Μαίου στο λόμπι του κτηρίου Marunouchi, κοντά στο σταθμό του Τόκιο, η οποία κατασκευάστηκε από μπλουζάκια πόλο.
Το 10 Χ 10 μέτρα μωσαϊκό, δημιουργήθηκε από 2070 μπλουζάκια πόλο, 24 διαφορετικών χρωμάτων. Η μοναδική δημιουργία είναι μέρος μιας εκστρατείας της εταιρείας Onward Kashiyama Co με έδρα το Τόκιο, που κατασκευάζει ρούχα χρησιμοποιώντας χρώματα ζωγραφικής για τα σχέδια στα μπλουζάκια της.

Εξοικονόμηση ενέργειας με ένα τηλεφώνημα…

Oι κάτοικοι του μικρού χωριού Dorentrup που απέχει 60 μίλια από το Αννόβερο, σκέφτηκαν οικολογικά και εφάρμοσαν ένα σχέδιο κατά το οποίο έχουν τη δυνατότητα να ανάβουν τα φώτα του χωριού όποτε τα χρειάζονται με ένα μόνο τηλεφώνημα. Το σχέδιο ονομάζεται Dial4Light και ήδη εφαρμόζεται ήδη σε πολλούς από τους δρόμους του χωριού.
Οι κάτοικοι καταχωρούν τα στοιχεία τους στο σύστημα και με ένα τηλεφώνημα βάζουν το κωδικό που αντιστοιχεί σε ένα δημόσιο λαμπτήρα, ο οποίος μετά από 15 λεπτά σβήνει αυτόματα. Το πιλοτικό πρόγραμμα αναμένεται να μειώσει την ετήσια μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα του χωριού κατά 20 τόνους ετησίως. Η επιτυχία αυτού του οικολογικού προγράμματος προκάλεσε το ενδιαφέρον κι άλλων ευρωπαϊκών χωρών καθώς και των ΗΠΑ, της Ινδίας, της Σαουδικής Αραβίας και της Ιαπωνίας, που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν έρευνα για τον σχεδιασμό αντίστοιχων προγραμμάτων.

Ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά

Το Togetherville ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας διαδικτυακής κοινότητας που απευθύνεται σε παιδιά και τους κηδεμόνες τους. Η ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι φέρνοντας στον ίδιο χώρο τους γονείς με τα παιδιά τους, θα τους βοηθήσει να τα συμβουλέψουν σωστά ενώ τα παιδιά θα είναι ελεύθερα αν εκφραστούν, να διασκεδάσουν και να διαπαιδαγωγηθούν με ασφάλεια.

Autopia Europia: ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ MALL ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Οι φιλόφοξοι Τούρκοι σχεδιάζουν να πουλήσουν πολλά αυτοκίνητα στο μέλλον. Απόδειξη  το ότι κατασκευάζουν το μεγαλύτερο mall αυτοκινήτων το Autopia Europia auto mall. Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτων στον κόσμο όπου στην οροφή της θα υπάρχει ειδική πίστα ώστε να δοκιμάζουν οι ενδιαφερόμενοι τα αυτοκίνητα με test drive πριν τα αγοράσουν!
Ήδη βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής και δε μιλάμε για μακέτες, το 5όροφο κτίριο θα έχει έκταση  708,661 τετρ. ποδιών, θα φιλοξενεί 200 αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και θα εκθέτονται 2526 διαφορετικά αυτοκίνητα. Παράλληλα θα υπάρχουν 24 υποκαταστήματα τραπεζών που θα διευκολύνουν την αγορά αυτοκινήτου και 56 bars, restaurants and cafesστο χώρο της αναψυχής.
Θα είναι τόσο μεγάλο που για να το γυρίσεις ολόκληρο θα πρέπει να χρησιμοποιείς Segways. Οι φιλόδοξοι Τούρκοι κατασκευαστές περιμένουν 6 εκατ. επισκέπτες το χρόνο στο  Autopia Europia.

Πυρηνική ενέργεια και κίνδυνοι

Πυρηνική ενέργεια και κίνδυνοι                                                            

greekblock  

Οι πρώτες εικόνες από την αεροπορική τραγωδία στην Ινδία

Μια πολύ ωραία εκδήλωση

Ο χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δήμου Μεσσαπίων "Οι Ρίζες" διοργανώνουν χορευτική βραδιά στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Καμαρίτσας την Κυριακή 23 Μαΐου 2010 και ώρα 21:00. Ας παρευρεθούμε όσοι περισσότεροι γίνεται, διότι μόνο αν παραμείνει γνωστή η παράδοση μας μπορεί να να σωθεί αυτή η χώρα και ο σύλλογος αυτός κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει την παράδοση ζωντανή.