Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Επείγον! Κινδυνεύει από ευθανασία και ίσως αναζητείται από τον ιδιοκτήτη του...

Το σκυλάκι της φωτογραφίας βρέθηκε πρόσφατα από μία κοπέλα στην οδό Καραολή Δημητρίου 13 , στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Είναι ξυρισμένος ο λαιμός του και το ένα του ποδαράκι και πιθανότατα διέφυγε από κτηνιατρείο σε προετοιμασία χειρουργικής επέμβασης. Ενώ φιλοξενήθηκε για λίγο σε μονοκατοικία, ο Δήμος Αμαρουσίου ειδοποίησε την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία , η οποία πιθανότατα θα το υποβάλει σε ευθανασία, λόγω του ότι δάγκωσε κάποιον. Ξεχνάνε ότι είναι ταλαιπωρημένο και φοβισμένο...

(Το τηλ της κοπελλας που ξερει να ενημερωσει για τα υπολοιπα,ειναι Νικολεττα 6985555001
e-mail: patriki1979@yahoo.gr)


Τρυποκάρυδος

«Πράσινη» ενέργεια από τεχνητή φωτοσύνθεση

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου ΜΙΤ κατάφεραν να τροποποιήσουν γενετικώς ένα ιό, ο οποίος μετά την μετατροπή του μπορεί να εκτελέσει τη φυσική διαδικασία της φωτοσύνθεσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».
Η διαδικασία της φωτοσύνθεσης επιτρέπει στα φυτά να μετατρέπουν τις ανόργανες ουσίες σε θρεπτικά συστατικά για να τραφούν.

Έβρος: Βρήκε αρχαίους σκελετούς στην αυλή του!

Κάτοικος του Τυχερού έσκαβε αμέριμνος στον κήπο του σπιτιού του και βρήκε αρρχαίους σκελετους.

Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο της ΙΘ' Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Κομοτηνής Ματθαίο Κουτσομανή, οι δύο σκελετοί που βρήκε ο άνδρας, ήταν σε γυναικείο τάφο που χρονολογείται στον τέταρτο ή στον πέμπτο αιώνα μ.Χ. στην Ρωμαϊκή ή στη Βυζαντινή εποχή.
 
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καθώς μέσα στον τάφο βρέθηκαν δύο γυάλινα και δύο χάλκινα βραχιόλια.
Τα κοσμήματα θα καθαριστούν και θα εξεταστούν στο μουσείο της Κομοτηνής όπου μεταφέρθηκαν για να προσδιορίσουν οι αρχαιολόγοι την ακριβή χρονολογία προέλευσης τους.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πάντως, που βρήκε τους σκελετούς, ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ...
 

Να ένα μεγάλο Ταλέντο

Ένας πρωτοτυπος γάμος στη Κω

Μια τοξική "σούπα" από πλαστικά στον Ατλαντικό

Μια τοξική... σούπα από πλαστικά εντόπισαν επιστήμονες στον Ατλαντικό ωκεανό, περίπου 10 χρόνια μετά την ανακάλυψη της λεγόμενης «Μεγάλης Κηλίδας Σκουπιδιών» στον Ειρηνικό!
Το μεγαλύτερο μέρος των πλαστικών -που επιπλέουν σε μια τεράστια έκταση ανάμεσα στις Βερμούδες και τις Αζόρες- έχει διασπαστεί σε μικρά κομμάτια, απελεθερώνοντας χημικά που επηρεάζουν την ορμονική ισορροπία της θαλλάσιας ζωής.
Μεγαλύτερα κομμάτια έχουν βρεθεί στα στομάχια πτηνών, ψαριών και θαλάσσιων χελωνών.
Η υψηλότερη πυκνότητα σκουπιδιών χαρτογραφήθηκε σε γεωγραφικό μήκος 22 έως 38 μοιρών, στην περιοχή που είναι γνωστή ως Υποτροπική Ζώνη Σύγκλισης.
Σημειώνουμε πως η κηλίδα σκουπιδιών του Ειρηνικού, μια έκταση ανάμεσα στην Καλιφόρνια και τη Χαβάη, δύο φορές μεγαλύτερη από την πολιτεία του Τέξας, ανακαλύφθηκε το 1997 και, όπως αποδείχθηκε, αποτελείται κυρίως από σκουπίδια που πετάχτηκαν στις ακτές.

madata.gr

Χταπόδι «κλέβει» κάμερα δύτη

Επιστολή του Κωστα Γουρνά στο troktiko

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την ειδική μεταχείριση που μου εξασφάλισε, με τους ξυλοδαρμούς, τις απειλές κατά της γυναίκας μου και των παιδιών μου και την προφυλάκιση μου στις Φυλακές των Τρικάλων, που θα μου στερήσει....


και το στοιχειώδες δικαίωμα κάθε κρατουμένου να επικοινωνεί με την οικογένεια του. Ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα ξεπέσει σε αυτό το σημείο. Επειδή έχω μάθει από τα 20 μου χρόνια να ξεπερνώ τις όποιες δυσκολίες, θα σταθώ όρθιος. Δεν θα πετύχετε τη φυσική και την πολιτική μου εξόντωση.

Κώστας Γουρνάς
16 Απριλίου 2010
12ος όροφος ΓΑΔΑ

-----------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

"Οι απειλές και οι βασανισμοί των κρατουμένων για την αποκαλούμενη ως «Υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα» δεν θα έχουν ως αποτέλεσμα την εξόντωση κανενός/καμίας από εμάς. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει ότι δεν θα κάνει κανείς/καμία μας ούτε ένα βήμα πίσω. Είμαστε και θα είμαστε δίπλα τους. Η αλληλεγγύη μας δεν «εξοντώνεται».

Σύντροφοι και συγγενείς του Κώστα Γουρνά

Υ.Γ. Παρακαλούμε η επιστολή μας να δημοσιευθεί αυτούσια.


troktiko

Νεκρή φώκια από έκρηξη δυναμίτιδας στη Σάμο

Θύμα των ασυνείδητων αλιέων, οι οποίοι επιμένουν να ψαρεύουν με δυναμίτιδα, έπεσε μία μεσογειακή φώκια, στη Σάμο.

Το νεκρό θηλαστικό, μήκους 1,70 μ., εκβράστηκε στον οικισμό Πέρι, στα νότια του νησιού. Οι κάτοικοι ενημέρωσαν την ερευνητική ομάδα του Αρχιπελάγους, μέλη της οποίας έκαναν νεκροψία στο άτυχο ζώο.

Εξωτερικά, η φώκια δεν έφερε κάποιος εμφανές τραύμα. Ωστόσο, η εκτενής εσωτερική αιμορραγία και άλλα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη νεκροψία, σε συνδυασμό με τη συνήθη παράνομη αλιευτική δραστηριότητα με δυναμίτιδα στην περιοχή, αποτελούν ικανά στοιχεία, για να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου αυτού του σπάνιου θαλάσσιου θηλαστικού.

Ο θαυμαστός κόσμος των ζώων

Υποθαλάσσιο πάρκο στον Άγιο Νικόλαο

Υποθαλάσσιο πάρκο δημιουργεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο με στόχο την προώθηση του καταδυτικού τουρισμού.
Το έργο θα είναι το πρώτο που γίνεται με τη συγκεκριμένη τεχνική και με στόχο τις καταδύσεις σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και έχει μελετηθεί και θα υλοποιηθεί με δαπάνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου.
Η παρουσίαση του έργου έγινε στο Επιμελητήριο Λασιθίου από τον Διευθυντή Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ κ. Κώστα Ντούνα που είχε την ευθύνη εκπόνησης της μελέτης και ωρίμανσης του έργου.
Η πρωτοβουλία στηρίζεται από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του τονίζει πως η συγκεκριμένη υποδομή είναι πρωτοποριακή και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

«Κουπόνι Ζωής» από το δήμο Βέροιας

Μία κοινωνική δράση αλληλεγγύης, το «Κουπόνι Ζωής» έχει αναπτύξει τον τελευταίο καιρό ο δήμος Βέροιας, με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων αλλά και τον δημοτών της πόλης, η οποία έχει ως τελικούς αποδέκτες τους άπορους δημότες. Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Βέροιας υλοποιώντας την με αριθ. 742/2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνεργασία με τα σούπερ - μάρκετ της πόλης, τοποθέτησε 37 διαφανή κουτιά, σε 16 καταστήματα, στα ταμεία των οποίων ο πολίτης μπορεί να προμηθεύεται το «Κουπόνι Ζωής» έναντι ενός ευρώ και ακολούθως να ρίχνει το απόκομμα και το αντίτιμο στα ειδικά διαφανή κουτιά.
Σε τακτά διαστήματα Τριμελής Διαπαραταξιακή Επιτροπή, από δημοτικούς συμβούλους, θα καταμετρά τα ποσά που θα συγκεντρώνονται και θα τα ανταλλάσσει αμέσως με είδη ίσης αξίας τα οποία θα διανέμονται στους απόρους δικαιούχους, «με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και πάντα σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας του Κοινωνικού Ταμείου Δήμου Βέροιας».

Σπουδαία δωρεά στο δήμο Καβάλας!

Μια πολύ μεγάλη δωρεά βλέπει επί τέλους η πόλη μας,έπειτα από πολλά χρόνια.
Ο Γιώργος Αστεριάδης και η Θάλεια Πετρίδου επισκέφθηκαν τον δήμαρχο προ ολίγων ημερών και του εξέθεσαν την επιθυμία τους για τη μεγάλη αυτή χορηγία που επιθυμούσαν να κάνουν προς τον δήμο Καβάλας και γενικότερα προς ολόκληρη την πόλη.Ο δήμαρχος εξαιρετικά συγκινημένος τους ευχαρίστησε θερμά και προώθησε το θέμα στη νομική υπηρεσία του δήμου για την τυπική διαδικασία,κάνοντας παράλληλα την παρακάτω δήλωση:
  Η ΔΗΛΩΣΗ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ
   "Πρόκειται για μια σπουδαία και συγκινητική χειρονομία,της οικογένειας Γιώργου και Θάλειας Αστεριάδη.Είναι γεγονός,ότι η χορηγική συνείδηση στην Καβάλα δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη κι έτσι η χορηγία αυτή έρχεται να προστεθεί στις δωρεές.... Βασιλειάδη,Σαμέρκα και Ζουμπουλάκη,που έγιναν στο παρελθόν.Μακάρι να βρει μιμητές αυτή η πράξη γιατί ο δήμος Καβάλας κάνει ένα σπουδαίο  πολιτιστικό  και κοινωνικό έργο και έτσι χρειαζόμαστε χώρους,για να στεγάσουμε όλες μας τις δραστηριότητες.Θεωρώ ότι αυτή η δωρεά θα αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την κοινωνία της πόλης μας.Φιλοδοξία μου είναι, να στεγάσει στο μέλλον την βιβλιοθήκη Αστεριάδη με πολύτιμα βιβλία και αρχειακό υλικό και βεβαίως κι άλλες δραστηριότητες 'όπως διαλέξεις,εκδηλώσεις κ.λ.π.
Να μην ξεχνάμε ότι το διαμέρισμα του 5ου ορόφου είναι ένα μεγάλο αριστοκρατικό σπίτι που κάλλιστα θα μπορούσε να φιλοξενήσει και δραστηριότητες και συλλογές και την πινακοθήκη του δήμου,και προσωρινά σπουδαίους φιλοξενούμενους που σήμερα τους πάμε σε ξενοδοχεία και ξοδεύουμε πολλά χρήματα.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Ένα αεροπλάνο που κινείται με ηλιακή ενέργεια απογειώθηκε από αεροδρόμιο της δυτικής Ελβετίας για την πρώτη μεγάλη δοκιμαστική πτήση του. Η πτήση του αεροπλάνου, το οποίο ονομάστηκε Solar Impulse, πραγματοποιείται ενόψει των σχεδίων να χρησιμοποιηθεί ένα παρόμοιο αεροπλάνο που κινείται με ηλιακή ενέργεια για να πραγματοποιηθεί το 2012 μια πτήση γύρω από τον κόσμο.
"Θέλουμε να δείξουμε τι μπορεί να επιτευχθεί με ανανεώσιμη ενέργεια", δήλωσε ο Μπερτράν Πικάρ, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πρόγραμμα αυτό, στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS. Το αεροπλάνο έχει άνοιγμα πτερύγων ίδιο με αυτό ενός Airbus A340, το βάρος ενός μέσου αυτοκινήτου και η ενέργεια που το κινεί παράγεται από 12.000 ηλιακές κυψέλες.

Σύμφωνα με το Solar Impulse -το ίδιο όνομα έχει δοθεί και στο πρόγραμμα για την κατασκευή του αεροπλάνου-, πρόκειται για "το πρώτο αεροσκάφος που είναι σχεδιασμένο να πετάει ημέρα και νύχτα χωρίς καύσιμα ούτε εκπομπές που ρυπαίνουν". Η πτήση, η οποία έχει στόχο να δοκιμαστεί το αεροπλάνο και να ανακαλυφθούν τα αδύνατα σημεία του, αναμένεται να διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα. "Καθώς ποτέ ως τώρα δεν έχει πετάξει ένα τόσο μεγάλο και ελαφρύ αεροπλάνο, η πτητική συμπεριφορά του δεν έχει ακόμη εξερευνηθεί", ανακοινώθηκε πριν από την έναρξη της πτήσης. Προηγούμενες δοκιμές του αεροπλάνου είχαν γίνει σε πολύ μικρότερη κλίμακα, για να διαπιστωθεί αν το αεροπλάνο μπορούσε να απογειωθεί. Όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί ως τώρα πτήση για μεγάλο χρονικό διάστημα ούτε σε σημαντικό ύψος.

«Ανάποδοι» πλανήτες αλλάζουν κοσμικές σταθερές


Επιστήμονες στη Βρετανία εντόπισαν πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος οι οποίοι περιφέρονται αντίθετα από τη φορά του μητρικού τους άστρου, ανακάλυψη που δημιουργεί νέα δεδομένα για την ανάπτυξη θεωριών και για τα μοντέλα δημιουργίας των πλανητών. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου St Αndrews ανακάλυψαν έξι πλανήτες που έχουν αντίθετη κίνηση από αυτήν του μητρικού τους άστρου. «Ως σήμερα όλα τα μοντέλα δημιουργίας ενός πλανήτη στηρίζονταν στο δικό μας ηλιακό σύστημα, στο οποίο όλοι οι πλανήτες κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν του Ηλιου. Η ανακάλυψη ανατρέπει τώρα το αξίωμα ότι οι πλανήτες υποχρεωτικά κινούνται με τη φορά του μητρικού τους άστρου» ανέφερε ο Αντριου Κόλιερ Κάμερον, επικεφαλής της έρευνας, κατά την παρουσίασή της στο ετήσιο συνέδριο της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στη Γλασκώβη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια πιθανή εξήγηση για αυτό το φαινόμενο είναι ότι η βαρύτητα αυτών των πλανητών επηρεάζεται από κάποιο άστρο ή από άλλο διαστημικό αντικείμενο που βρίσκεται μακρύτερα από το τοπικό πλανητικό σύστημα. Αναφέρουν επίσης ότι πλανήτες με συνθήκες όμοιες με αυτές της Γης δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν σε τέτοιου είδους ηλιακά συστήματα.

Σκότωσαν 2χρονο παιδάκι για λόγους "τιμής"


Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε μια ανύπαντρη μητέρα και έξι ακόμη άτομα κοντά στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της έρευνας για τον ρόλο τους στη δολοφονία ενός δίχρονου κοριτσιού.

Εκτιμάται ότι το παιδί θανατώθηκε με ασφυξία από τη γιαγιά του, όταν η οικογένεια έμαθε ότι η 25χρονη μητέρα έμεινε έγκυος έπειτα από «πράξη» μοιχείας.

«Η οικογένειά μου αποφάσισε να σκοτώσει το μωρό μου» είπε η νεαρή κοπέλα στην αστυνομία. «Η 55χρονη μητέρα μου έπνιξε το μωρό με ένα ρούχο. Μετά, οι αδελφοί μου το έθαψαν σε έναν λάκκο στον κήπο και κάλυψαν τον λάκκο με τσιμέντο».

«Θύμα» των γκραφίτι το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο ντε Ζανέιρο

Αγνωστοι -με τη χρήση γκραφίτι- γέμισαν με συνθήματα το γιγάντιο άγαλμα του Ιησού στο Ρίο ντε Ζανέιρο, γεγονός που προκάλεσε οργή σε όλη τη Βραζιλία.
Ο δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο για έγκλημα κατά του έθνους και υποσχέθηκε να αποδώσει στη Δικαιοσύνη τους ενόχους
«Θα βρούμε τους βανδάλους και θα τους φυλακίσουμε» τόνισε ο δήμαρχος, μιλώντας στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Ο Globo».
Ανάμεσα στα γκραφίτι, υπήρχαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας με αναφορές στις ένοπλες επιθέσεις που γίνονται στις φαβέλες της πόλης.
Το άγαλμα του Ιησού βρίσκεται στο λόφο Κορκοβάντο και έχει ύψος περίπου 700 μέτρα.
Είναι δε ορατό από κάθε σημείο της πόλης και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης.


Τα Νέα

Δανία: Ξενοδοχείο προτείνει σε πελάτες να κάνουν ποδήλατο για ηλεκτρική ενέργεια

Ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Κοπεγχάγης, το Crowne Plaza, θα προτείνει από την Δευτέρα στους πελάτες του να κάνουν... ποδήλατο για να ηλεκτροδοτήσουν το κτήριο του με "πράσινη" ενέργεια.
Κάθε πελάτης που θα ανέβει στο ποδήλατο--το οποίο είναι συνδεδεμένο με μια γεννήτρια--και θα παράγει τουλάχιστον 100 βατ την ώρα θα αποζημιωθεί με ένα γεύμα αξίας 200 κορώνων (περίπου 27 ευρώ), όπως είπε η Φρεντερίκε Τούμεργκορντ, υπεύθυνη επί των δημοσίων σχέσεων του ξενοδοχείου.
Στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου θα τοποθετηθούν δύο τέτοια ποδήλατα και οι πελάτες θα μπορούν να παρακολουθούν από μια οθόνη πόση ηλεκτρική ενέργεια παράγουν "κάνοντας οικονομία σε χρήμα και ενέργεια", πρόσθεσε η Τούμεργκορντ.
Εκτιμάται ότι ένα άτομο σε όχι και ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση μπορεί να κάνει πετάλι επί 10 λεπτά και να παράγει 10 βατ την ώρα. Οι γυμνασμένοι μπορούν να παράγουν έως και 100 βατ μέσα σε μία ώρα.
Το Crowne Plaza θεωρείται ως ένα από τα πιο "οικολογικά" ξενοδοχεία του κόσμου. Έχει λάβει μάλιστα πιστοποιητικό Green Building από την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί χρησιμοποιεί τεχνολογίες που σέβονται το περιβάλλον, όπως ηλιακούς συσσωρευτές και ένα σύστημα ψύξης/θέρμανσης που παίρνει ενέργεια από υπόγεια ύδατα.

ANA-WALKING_GREECE

ΠΡΟΒΑ ΠΑΛΗΣ

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΟΜΟ -ΛΙΣΤΕΣ

Μετά από πολύ ψάξιμο, καταφέραμε να μάθουμε και άλλα ονόματα δημοσιογράφων, που είχαν στοχοποιήσει οι τρομοκράτες. Το troktiko έγραψε τα ονόματα της Ολγας Τρέμη, του Σταύρου Ψυχάρη και του Γιάννη Πρετεντέρη. Εμείς να συμπληρώσουμε και δυο άλλα τρανταχτά ονόματα δημοσιογράφων που φαίνεται ότι "σημάδευαν" οι τρομοκράτες του "Επαναστατικού Αγώνα": Νίκος Χατζηνικολάου και Αλέξης Παπαχελάς! Η πληροφορία μας...

προέρχεται από ανώτατη αστυνομική πηγή, που μέχρι τώρα δεν μας έχει ρίξει έξω. Επειδή για όλα τα πράγματα, όμως, υπάρχει πάντα μια πρώτη φορά, το αναφέρουμε. Ο άνκορμαν του Alter και εκδότης της Realnews, καθώς και ο διευθυντής της "Καθημερινής" ήταν στις λίστες των πιθανών στόχων.


V Veto 300