Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Κορίτσι 9 ετών γέννησε στη Μαλαισία!

Ερευνες έχουν ξεκινήσει στη Μαλαισία το περιστατικό που ήρθε στο φως. Ενα κορίτσι λέγεται οτι εφερε στον κόσμο ένα παιδί. Ο Πατέρας ειναι ένας 14 χρονος. Η υπόθεση αυτή εχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων αφού μεταξύ άλλων θα πρέπει να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη όποιος γιατρός βοήθησε στο να γεννηθεί αυτο το παιδί και δεν ειδοποίησε τις αρχές.

hadnews

45 ιστορικά ορόσημα της Παγκόσμιας Ιστορίας

Australia

Ayers Rock
Australia (via Floydian)
Ayers Rock photograph by Floydian 45 Awe Inspiring Landmarks Around The World
Sydney Opera House
Sydney, Australia (via Gun Sydney)
Sydney Opera House Sydney Australia photography 45 Awe Inspiring Landmarks Around The World

Cambodia

5χρονη νεφροπαθής ανέπτυξε καινούργια νεφρά

Ένα 5χρονο κοριτσάκι, που αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας καθώς έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια, εξέπληξε τους γιατρούς όταν ανακάλυψαν πως ο οργανισμός της ανάπτυσσε δύο καινούργια νεφρά.


Η Angel Burton έπασχε με νεφρική ανεπάρκεια από τη γέννησή της, με αποτέλεσμα στην ηλικία των 5 ετών να χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση. Οι χειρούργοι, όμως, εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν πως η μικρή είχε τέσσερα νεφρά, με τα δύο ολοκαίνουργα και πλήρως ανεπτυγμένα όργανα να βρίσκονται πάνω από τα παλιά.Η περίπτωση της Angel είναι εξαιρετικά σπάνια και ονομάζεται «νεφρικός διπλασιασμός». Το διπλό νεφρό αναπτύσσεται στο κέντρο του άλλου και μπορεί να μοιράζεται τον ίδιο ή να έχει ανεξάρτητο ουρητήρα, που αδειάζει τα ούρα στην κύστη.

Θαλάσσιο σαλιγκάρι, μισό φυτό-μισό ζώο


Μοιάζει με ένα οποιοδήποτε σαλιγκάρι της θάλασσας, αν εξαιρέσει κανείς το ανοιχτό πράσινο χρώμα του.
Αλλά το Elysia chlorotica δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι συνηθισμένο: είναι και φυτό και ζώο, σύμφωνα με τους βιολόγους που μελετούν το είδος εδώ και δύο δεκαετίες.
Το E. chlorotica δεν μετατρέπει μόνο την ηλιακή ακτινοβολία σε ενέργεια -κάτι που μπορούν να κάνουν μόνο τα φυτά- αλλά όπως φαίνεται έχει κλέψει αυτή την ιδιότητα από την άλγη που καταναλώνει.

Ἔκθεση ἀπὸ μαθητὴ τοῦ δημοτικοῦ μὲ θέμα: «Τὶ νὰ ζητήσω ἀπὸ τὸν Θεό».


«Θεέ μου, ἀπόψε σοῦ ζητάω κάτι ποὺ τὸ θέλω πάρα πολύ. Θέλω νὰ μὲ κάνεις τηλεόραση! Θέλω νὰ πάρω τὴ θέση τῆς τηλεόρασης ποὺ εἶναι στὸ σπίτι μου. Νὰ ἔχω τὸ δικό μου χῶρο. Νὰ ἔχω τὴν οἰκογένειά μου γύρω ἀπὸ ἐμένα. Νὰ μὲ παίρνουν στὰ σοβαρὰ ὅταν μιλάω. Θέλω νὰ εἶμαι τὸ κέντρο τῆς προσοχῆς καὶ νὰ μὲ ἀκοῦνε οἱ ἄλλοι χωρὶς διακοπὲς ἢ ἐρωτήσεις. Θέλω νὰ ἔχω τὴν ἴδια φροντίδα ποὺ ἔχει ἡ τηλεόραση ὅταν δὲν λειτουργεῖ. Ὅταν εἶμαι τηλεόραση, θἄχω τὴν παρέα τοῦ πατέρα μου ὅταν ἔρχεται σπίτι ἀπὸ τὴ δουλειά, ἀκόμα κι ἂν εἶναι κουρασμένος. Καὶ θέλω τὴ μαμά μου νὰ μὲ θέλει ὅταν εἶναι λυπημένη καὶ στενοχωρημένη, ἀντί νὰ μὲ ἀγνοεῖ… Θέλω τ΄ ἀδέλφια μου νὰ μαλώνουν γιὰ τὸ ποιὸς θὰ περνάει ὧρες μαζί μου. Θέλω νὰ νοιώθω ὅτι ἡ οἰκογένειά μου ἀφήνει τὰ πάντα στὴν ἄκρη, πότε – πότε, μόνο γιὰ νὰ περάσει λίγο χρόνο μὲ μένα. Καὶ τὸ τελευταῖο, κάνε με ἔτσι ὥστε νὰ τοὺς κάνω ὅλους εὐτυχισμένους καὶ χαρούμενους.

Οι Τούρκοι θέλουν να σχεδιάσουν τα νέα Βαλκάνια

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε μάθημα από τις εμπειρίες του παρελθόντος και να χτίσουμε τα νέα Βαλκάνια», είπε επί λέξει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών γνωστός για τις ακραίες θέσεις του, αλλά εις εκ των εκφραστών της πολιτικής Ερντογάν, στην διάρκεια ομιλίας του στο Φόρουμ συνεργασίας και αλληλεγγύης των βαλκανικών δήμων, εξήγησε το όραμα της Τουρκίας για τα Βαλκάνια.Είπε συγκεκριμένα: «Στα νέα Βαλκάνια, οι πολιτικοί αρχηγοί και οι τοπικοί διοικητές θα έχουν μεταξύ τους έναν διάλογο στο ανώτερο επίπεδο και δεν θα κοιτάζουν ο ένας τον άλλον με γνώμονα την εθνική είτε την δογματική θρησκευτική τους διαφορά. Θα κοιτάζουν σαν ηγέτες της γεωγραφίας των Βαλκανίων. Με τις οικονομικές αλληλεπιδράσεις στα νέα αυτά Βαλκάνια, η Αδριανούπολη θα ανακαλύψει το Βελιγράδι και τα Σκόπια θα προσεγγίσουν την Κωνστάντζα. Οι εμπορικοί δρόμοι, οι ενεργειακές γραμμές θα πλέκονται μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο, που οι χώρες δεν θα θεωρούν πως έχουν διαφορετικές μοίρες. Εμείς έτσι επιθυμούμε να είναι τα Βαλκάνια».

Ο Στέλιος Μπαλαμπάνης στον Ηρακλή Ψαχνών

Την απόκτηση και νέου παίκτη ανακοίνωσε ο Ηρακλής Ψαχνών. Πρόκειται για το νεαρό ποδοσφαιριστή, που κατάγεται από την Καστέλλα Ευβοίας, Στέλιο Μπαλαμπάνη, ο οποίος την χρονιά που μας πέρασε έπαιζε στον Ναυπακτιακό Αστέρα.

Σπίτι μέσα στη Γη, στην Ελβετία

Έχετε σκεφτεί ποτέ, πως θα ήταν να ζείτε μέσα σε ένα τούνελ; Σήμερα, σας δείχνουμε μια βελτιωμένη έκδοση αυτού, το οποίο είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο σπίτι. Χτισμένο στο Ελβετικό χωριό Βαλς, χτισμένο μέσα στα βουνά. Το ασυνήθιστο αρχιτεκτονικό σχέδιο έγινε από τις ταιρείες SeARCH και Christian Muller Architects, και περιλαμβάνει όλες τις
εγκαταστάσεις ενός κοινού σπιτιού καθώς και ειδικούς εσωτερικούς χώρους που θυμίζουν υπόγεια μονοπάτια. Η είσοδος είναι οβάλ και οδηγεί σε μερικά σκαλοπάτια, φτιαγμένα από πέτρα. Τέλος, υπάρχουν μεγάλα παράθυρα που φέρνουν το φως μέσα στους εσωτερικούς χώρους.

Εθνική Συνάντηση Νέων Για τη Φύση

Με αφορμή το Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας 2010, η ΑΝΙΜΑ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας και το Δήμο Καλυβίων Θορικού, πραγματοποιεί εθνική συνάντηση με τη συμμετοχή νέων απ' όλη την Ελλάδα καθώς και εμπειρογνωμόνων στους τομείς της κλιματικής αλλαγής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της βιοποικιλότητας. Κεντρικός στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των νέων καθώς και η ανάδειξη της σημασίας της συμμετοχής τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων που αφορούν τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προστασία της άγριας ζωής, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Η πρώτη μέρα της ημερίδας είναι αφιερωμένη στην περίθαλψη άγριων ζώων και περιλαμβάνει εκπαιδευτικό εργαστήριο  πρώτων βοηθειών σε άγρια ζώα που χρήζουν βοήθειας και παρουσίαση του υπό κατασκευή νέου νοσηλευτηρίου της ΑΝΙΜΑ.
Κατεβάστε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ.
Για τη συμμετοχή σας στο συνέδριο συμπληρώστε την παρακάτω αίτηση
 

Και ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε - Μικρού μήκους ταινία από την Γαλλία

Το πρώτο «πράσινο» σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Τις πύλες του αναμένεται να ανοίξει το Σεπτέμβριο του 2011 το πρώτο «πράσινο» σχολείο στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Εθνικής Αντίστασης, στις Συκιές. Στο υπερσύγχρονο πρότυπο διδακτήριο, που θα έχει υποδομές και ολοήμερου σχολείου, αναμένεται να φοιτήσουν συνολικά 150 μαθητές του δημοτικού, οι οποίοι μέχρι τώρα μεταφέρονταν με μισθωμένα λεωφορεία της νομαρχίας Θεσσαλονίκης σε άλλη περιοχή του δήμου.


Η τελετή θεμελίωσης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, το οποίο μέχρι σήμερα συστεγάζεται με το 10ο Δημοτικό, στη συμβολή των οδών Αργυροκάστρου και Τσαρουχά, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, από την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, και τον πρόεδρο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, Παναγιώτη Κερχούλα.

Τι είπε ο Γραμματέας του Δήμου Μεσσαπίων για το νερό (videos)



Τι ειπώθηκε από το σύλλογο Οικοτρώφων της Εστίας των ΤΕΙ Χαλκλίδας για το νερό της Μεσσαπίας

Το 2050 περιμένουν τον Χριστό οι Αμερικανοί

Ο Ιησούς Χριστός θα είναι και πάλι κοντά μας κάπου στο 2050, υποστηρίζει το 41% των Αμερικανών που πήραν μέρος στην έρευνα του Pew Research Center For The
 People and The Press/Smithsonian Magazine.  Η πεποίθηση αυτή συνοδεύεται από μια απαισιοδοξία ότι μέχρι εκείνη τη χρονολογία θα γίνει ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ενώ θα βιώσουμε μια παγκόσμια κρίση στην ενέργεια.

Ναυαγοσώστες της Βόρειας Εύβοιας

Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές

Το καλοκαίρι είναι εδώ αλλά οι περισσότερες παραλίες και ακτές είναι  "κοσμημένες" από σκουπίδια και από πλαστικά. Ένα γυάλινο μπουκάλι κάνει 1.000.000 χρόνια για να διαλυθεί, ένα πλαστικό μπουκάλι 450 χρόνια, ένα κουτί αλουμινίου 80-200 χρόνια, τα πλαστικά ποτήρια 50 χρόνια, οι γόπες από τα τσιγάρα 1-5 χρόνια, οι εφημερίδες 6 εβδομάδες. Αυτά τα νούμερα ίσως φανούν χρήσιμα, ώστε να κατανοήσουν οι λουόμενοι και παραθεριστές να μην ρυπαίνουν τις παραλίες αλλά και τους αρμόδιους να τις καθαρίσουν.

Νεκρός στην Καστέλλα Ευβοίας

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου γύρω στις 9:30 το βράδυ νεκρός βρέθηκε 45χρονος κάτοικος της Καστέλλας λίγα μέτρα μακρύτερα από το σπίτι του. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός από κάποιον μελαχρινό άνδρα, ο οποίος τον κατέβασε από το αυτοκινητό του. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τα αίτια του θανάτου του άτυχου άνδρα και για το ποιος είναι αυτός που τον μετέφερε στο σημείο το οποίο βρέθηκε νεκρός.
Σήμερα στις 11:30 έγινε η κηδεία του στην Καστέλλα Ευβοίας. Τργικές φυγούρες ήταν η μητέρα του και τα αδέλφια του, οι οποίοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν το αγαπήμενο τους πρόσωπο.

Guardian : Η Ελλάδα πουλάει νησιά για να σώσει την οικονομία

«Στο σφυρί» βγάζει η Ελλάδα τα νησιά της προκειμένου να σώσει την οικονομία, όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Οι βρετανοί αναφέρουν πως η χώρα μας κάνει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξοφλήσει τα χρέη της και εξετάζει την πώληση νησιών καθώς αδυνατεί να βρει πόρους για την ανάπτυξη των υποδομών τους.

Τους "έφαγε" ο .... Προτζέκτορας!

Η παρουσία του στιγμιότυπου από το Δ.Σ. που παρουσίαζε, ιδιαιτέρως τους Δ.Σ. της πλειοψηφίας να ζητούν την ποινική δίωξη όσων ασχολούνται με το νερό και προβάλλουν το θέμα-πρόβλημα, κέντρισε το ενδιαφέρον των πολιτών. Πολλοί ήταν αυτοί που δεν είχαν δει τα στιγμιότυπα αυτά ούτε απ' την τοπική τηλεόραση ούτε απ' το "Messapia-News" μιας και δεν χειρίζονται το διαδίκτυο. Σε αρκετές περιπτώσεις πολλοί ήταν αυτοί που  εκνευρίστηκαν με την στάση των Δ.Σ. και τα όσα δήλωναν on camera για μηνύσεις και αγωγές όλων!

Αντιδράσεις για την παρουσία Μπουροδήμου

Την έντονη αντίδραση Δ.Σ. της Δημοτικής πλειοψηφίας προκάλεσε η προχθεσινή παρουσία του Δημάρχου Διρφύων και υποψήφιου Δημάρχου κ. Μπουροδήμου στη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο σύλλογος "Γαία" για το πρόβλημα του νερού.

Η Δημοτική πλειοψηφία "δεν είδε με καθόλου καλό μάτι" τόσο την παρουσία όσο και την τοποθέτηση του κ. Μπουροδήμου στο όλο πρόβλημα και το αίσθημα της δυσφορίας ήταν έντονο. Όπως μας είπε Δ.Σ. της πλειοψηφίας, τηλεφωνικώς, "ο Μπουροδήμος την ώρα που εμείς εδώ δίνουμε μια μεγάλη μάχη για να βρούμε και να δρομολογήσουμε λύση στο πρόβλημα, αν υπάρχει πρόβλημα, γιατί εμείς τηρούμε τις επίσημες υπουργικές οδηγίες και αποφάσεις, ήρθε , έκανε μια μιντιακή παρουσία, μας είπε ότι πρέπει να κατατεθεί πρόγραμμα και μελέτη και να προχωρήσουμε. Όλα αυτά τα γνωρίζουμε δεν χρειαζόταν να μας κάνει φροντιστήριο, ούτε Μεσσίας είναι, ούτε πρέπει να έχει λόγο παντού"!