Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Έλεγχος Οχήματος μόνο με τη σκέψη

Γερμανοί ερευνητές, από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, ανέπτυξαν μια επαναστατική τεχνολογία που καθιστά δυνατό τον έλεγχο ενός οχήματος μόνο με τη σκέψη. Χρησιμοποιώντας κοινούς αισθητήρες που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα, οι επιστήμονες μπόρεσαν να δημιουργήσουν το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται με τη δύναμη του νου.
Σε πρώτη φάση διαχώρησαν τα βιοηλεκτρικά εγκεφαλικά κύματα που δημιουργούνται, όταν ένας οδηγός σκέφτεται εντολές όπως «στρίψε», «πάτα γκάζι ή φρένο» και στη συνέχεια, κατάφεραν να αναπτύξουν μια διεπαφή που συνδέει τους αισθητήρες με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που ελέγχει το αυτοκίνητο.

Δίρφυς το ιερό βουνό των θεών

Το ψηλότερο βουνό στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων αλλά και σε όλη την Εύβοια είναι το όρος Δίρφυς. Σύμφωνα με τους γεωλόγους, η οροσειρά της  Δίρφης είναι παραφυάδα του ορεινού όγκου Ολύμπου-Όρθυος και γεννήθηκε κατά την ίδια γεωολογική περίοδο την Ορεογεννητική εποχή των Αλπικών πτυχώσεων.

Υποβολή παραίτησης του Θεμιστοκλή Ρέμπελου από το σύλλογο Γαία

Πριν από λίγο στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο μας έστειλε την επιστολή, που έστειλε και στο σύλλογο"Γαία",  ο κος Θεμιστοκλής Ρέμπελος, με το οποίο γνωστοποιεί την υποβολή παραίτησής του από τον Οικολογικό-Πολιτιστικό-πειρβαλλοντικό Σύλλογο "Γαία". Η επιστολή έχει ως εξής:
Προς
Διοικητικό Συμβούλιο:
Περιβαλλοντικού-πολιτιστικού Συλλόγου
       '' Γαία''

Σας γνωστοποιώ ότι από σήμερα 26/2/2011 είμαι εκτός του συλλόγου σας και, έως την επόμενη τακτική  γενική συνέλευση όπου και τους λόγους αυτής της ενέργειάς μου θα καταθέσω.
Αυτονόητο λοιπόν είναι ο,τι σε όποια δράση και ενέργεια προβείτε δεν θα τυγχάνει της στήριξής μου και ούτε θα με εκφράζει !
Παραμένω αλληλέγγυος στην αγωνία και στο αγώνα των φίλων και των πολιτών, καθώς το πολύ μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης της περιοχής μας παραμένει,,,και εξελίσσεται !!!

ΥΓ. παρακαλώ για τα δέοντα
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Θεμιστοκλής Ρέμπελος
evia-logos

Σε αποσυμφόρηση η αγορά πετρελαίου


Ανάσα στη διεθνή αγορά πετρελαίου έδωσε χθες η Σαουδική Αραβία με τη σιωπηρή αύξηση της παραγωγής της, ενώ την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ έστειλαν καθησυχαστικό μήνυμα, ότι ο κόσμος μπορεί να αντέξει την αύξηση των τιμών, εν μέσω όμως αυξανόμενων ανησυχιών από διάφορες χώρες για πυροδότηση πληθωριστικών πιέσεων.
Μετά την προχθεσινή εκτίναξη της τιμής brent στα 120 δολάρια το βαρέλι και του αργού πάνω από τα 103 δολάρια, η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει την παραγωγή της σε περισσότερα από εννέα εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως - αύξηση άνω των 700.000 βαρελιών ημερησίως - συνέβαλε στην αποσυμφόρηση της αγοράς πετρελαίου με το brent να υποχωρεί κοντά στα 111 δολάρια και το αργό στα 97 δολάρια.