Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Συνάντηση του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου με τον Δήμαρχο Σκύρου


Η πορεία των έργων της Σκύρου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου με τον Δήμαρχο Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκη Μιλτιάδη χτες Τετάρτη 14 Ιουλίου.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι ικανοποιητικές εξελίξεις για μεγάλα και σημαντικά έργα για το νησί, που έχουν προχωρήσει ή και ολοκληρωθεί, όπως το Λιμάνι, το Κέντρο Υγείας, τα Σφαγεία, ο ΧΥΤΑ και ο βιολογικός καθαρισμός Σκύρου, ένα έργο από το 1997, το οποίο τώρα δημοπρατείται.

Ο βουλευτής δεσμεύθηκε να εξακολουθήσει να πιέζει περαιτέρω τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού για την οριστική και επίσημη ένταξη του έργου της αποκατάστασης και ανάδειξης του μοναστηριού Αγ. Γεωργίου όσο και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φράγμα στο Φερέκαμπο σχετικά με το πρόσφατο ζήτημα που έχει ανακύψει της διακοπής των εργασιών.

Τέλος, αναφορικά με το μείζον θέμα της Σκύρου, το αιολικό πάρκο και την άδεια παραγωγής 333MW, το οποίο θα παράγει το 14% της ενέργειας της χώρας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο βουλευτής πρόκειται να ζητήσει την εξέτασή του  από πλευράς του Υπουργείου Περιβάλλοντος στη βάση της αρχής της αναλογικότητας του αιολικού δυναμικού και της έκτασης του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: