Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ REUTERS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Ο ΗΧΟΣ ΤΟΥ STAR WARS ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ο ήχος που ακούμε στα διαστιμόπλοια των ταινιών επιστιμονικής φαντασίας σύντομα μπορεί να τον ακούμε και στους δρόμους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα νέας γενιάς.
Ανησυχείτε ότι τα powereds οχήματα θα μπορούσαν να γίνουν σιωπηλοί δολοφόνοι που γλιστρούν αθόρυβα κατά μήκος του δρόμου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να εισαγάγει τους ήχους προειδοποίησης.Ορισμένες μάρκες αυτοκινήτων θα μπορούσαν με τη δική τους υπογραφή να έχουν ήχο παρόμοιο με το Millennium Falcon από το Star Wars.

H Θαλάσσια ζωή στις Μαλδίβες

Ένα Παραμύθι για την Αγάπη


Mιά φορά κι ένα καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, ο Πλούτος, η Αλαζονεία, η Αγάπη…
Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν.
Η Αγάπη ήταν η μόνη που έμεινε πίσω. Ήθελε να αντέξει μέχρι την τελευταία στιγμή. Όταν το νησί άρχισε να βυθίζεται, η Αγάπη αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια.
Βλέπει τον Πλούτο που περνούσε με μια λαμπρή θαλαμηγό. Η Αγάπη τον ρωτάει :
«Πλούτε μπορείς να με πάρεις μαζί σου;» «Όχι, δεν μπορώ» απάντησε ο πλούτος. «Έχω ασήμι και χρυσάφι στο σκάφος μου και δεν υπάρχει χώρος για σένα».
Η Αγάπη τότε αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την Αλαζονεία που επίσης περνούσε από μπροστά της σε ένα πανέμορφο σκάφος.

Νεαρή μουσουλμάνα έφαγε πρόστιμο στην Ιταλία επειδή φορούσε μπούργκα

Μια μουσουλμάνα, η πρώτη στην Ιταλία, καταδικάσθηκε σε πρόστιμο 500 ευρώ επειδή φορούσε μπούρκα, παραβιάζοντας σχετική απόφαση του δήμου της Νοβάρας, στη βόρεια Ιταλία, έγινε γνωστό σήμερα από το δήμο αυτό.
"Η δημοτική αστυνομία τής επέδωσε κλήση και τώρα η γυναίκα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 500 ευρώ. Απ΄όσο γνωρίζω είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Ιταλία", δήλωσε ο Μάουρο Φραντσινέλι, εκπρόσωπος της δημοτικής αστυνομίας της Νοβάρας στο Πιεμόντε, προπύργιο της Λέγκας του Βορρά, ο οποίος τόνισε ωστόσο ότι η γυναίκα αυτή μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης που την καταδικάζει στην καταβολή προστίμου.
Η νεαρή μουσουλμάνα από την Τυνησία, βρισκόταν μαζί με το σύζυγό της μπροστά από μια ταχυδρομική υπηρεσία όταν μια περίπολος καραμπινιέρων θέλησε να της κάνει έλεγχο.
Ο σύζυγος είχε μαζί του ταυτότητα δική του και της συζύγου του, αλλά αρνήθηκε να γίνει έλεγχος σ΄εκείνη από τους άνδρες καραμπινιέρους και για το λόγο αυτό εκλήθη μια δεύτερη περίπολος, της δημοτικής αστυνομίας αυτή τη φορά, στην οποία υπήρχε μια γυναίκα, η οποία έκανε τελικά τον έλεγχο στη νεαρή μουσουλμάνα.

Φιλόξενος

Το παιχνίδι των Γνώσεων .Αυστηρώς και μόνο για Έλληνες...(γνήσιους!)

Ερώτηση 1η για 500 Ευρώ
Για πόσους Έλληνες πολιτικούς έχετε μάθει ή ακούσει ότι είπαν άσχημα λόγια στον Αμερικάνο Πρέσβη την τελευταία 50ετία; Μπορείτε να φαντασθείτε τον κ. Κώστα Σημίτη, ή τον κ. Γιωργάκη Παπανδρέου ή τον κ. Κωστάκη Καραμανλή να λέει άσχημες κουβέντες στον «αξιότιμο» κ. Τόμας Μίλερ, πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα;
Αν η απάντηση είναι για κανένα μόλις κερδίσατε 500 Ευρώ...
Ερώτηση 2η για 1500 Ευρώ
Πόσους πολιτικούς έχετε ακούσει να μιλούν για τα πετρέλαια στο αιγαίο ; Ίσως στις συζητήσεις τους στο ''εξωτερικό'' να τα ξεπουλούν κάθε μέρα. (στη θέση Μπάμπουρας-Μυτιλήνη- Θάσο, υπάρχουν περίπου 140 εκκατ. βαρέλια ποσότητα που φτάνει να καλύψει τις ανάγκες της χώρας μας για την επόμενη 20 ετία....)
Αν η απάντηση είναι ΄΄κανέναν΄΄ κερδίζετε άλλα 1500 Ευρώ...

Special Olympics ATHENS 2011 - Logo Presentation

Η ιστορία ενός Βατράχου

Batraxos brasmenos                                                            

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗ ΝΕΤ



Γράφω μόνο όσα ξέρω - και όσο μπορώ πιο αχρωμάτιστα, σα να τα έλεγα σε δικαστήριο. Στην ΕΡΤ έφτασα λίγο πριν τις 8, η πύλη ήταν μισόκλειστη και υπήρχε ένα περιπολικό. ΜΑΤ δεν είδα πουθενά. Αργότερα έμαθα οτι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, γνωρίζοντας οτι η Άννα Διαμαντοπούλου ήταν προσκεκλημένη του Γιάννη Πολίτη, στην εκπομπή “Προσκήνιο”, που μεταδίδεται μετά το κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, λίγο μετά τις 22.00, θα της “έστηναν καραούλι”, για να διαμαρτυρηθούν. Φαντάστηκα στην είσοδο. Αργότερα έμαθα επίσης οτι η υπουργός Παιδείας, ειδοποιημένη ή για άλλους λόγους που δεν ξέρω, ήρθε να μαγνητοσκοπήσει την εκπομπή πιο νωρίς. Χαρακτηριστικά μου είπαν οτι κατά τις 8.15 ήταν στο μακιγιάζ.

Μεταξύ 9.15 και 9.30 (αν θυμάμαι καλά), πήγα προς το μπαρ (κυλικείο καλύτερα). Για όποιον ξέρει το κτήριο, αυτό είναι στο κέντρο της μπροστινής πτέρυγας, στον 1ο όροφο - στον ίδιο όροφο είναι και τα περισσότερα στούντιο, μοντάζ και γραφεία της ενημέρωσης. Ξαφνικά βλέπω ΜΑΤ, είναι όλοι πολύ ψηλοί, πάνω από 1.90. Στέκονται μπροστά στην είσοδο του control (το στούντιο απ’ όπου γίνεται ο έλεγχος του δελτίου ειδήσεων). Από την πτέρυγα του ραδιοφώνου (άρα μπήκαν από το πλάι του κτηρίου), βλέπω να έρχεται μια ομάδα 30-40 ατόμων, με ένα πανώ και με γοργό βήμα - προφανώς τα ΜΑΤ, που ήταν έξω στην αυλή, δεν κατάφεραν να τους αποτρέψουν από το να μπούνε στο κτήριο και μπήκαν και αυτοί μέσα. Η ομάδα περνάει μέσα από το κυλικείο και πέφτει πάνω στο “τείχος” των ΜΑΤ. Κάποιοι συνάδελφοι προσπαθούν να περάσουν από το μπλόκο και διαπληκτίζονται, γενικώς. Η βασική δίοδος για την τροφοδοσία του control με θέματα έχει μπλοκάρει και οι εργαζόμενοι μέσα σε αυτό έχουν κλείσει την πόρτα. Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί (φωνάζουν την ιδιότητα τους) λένε οτι θέλουν να πάνε στο στούντιο και φωνάζουν “Λαέ μη σκύβεις το κεφάλι κλπ.” Κάποιος από αυτούς έχει κάμερα και τραβάει συνέχεια.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ

Λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι πέντε κουκουλοφόροι λήστεψαν την Εθνική και την Αγροτική Τράπεζα στα Ψαχνά. Πρώτα σύμφωνα με πληροφορίες εισήλθαν στην Εθνική Τράπεζα όπου και έκλεψαν έως τώρα άγνωστο ποσό. Οι ληστές σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες χτύπησαν, ελαφρά όμως, έναν εκ τους ταμείες επειδή δεν έδινε τα χρήματα.
Μετά,αφού τελείωσαν την "εργασία τους" από την Εθνική κατευθύνθηκαν ανενόχλητοι και προς την Αγροτική Τράπεζα την οποία λήστεψαν και αυτή. Οι ληστές έδωσαν, σύμφωνα με μάρτυρες που βρίσκονταν μέσα στην Τράπεζα, καρέκλα σε ηλικιωμένη γυναίκα επειδή ζαλίστηκε από το φόβο της. Μετά το πέρας της ληστείας οι άγνωστοι άνδρες προσπάθησαν να σπάσουν και το ΑΤΜ της Τράπεζας, όπου όμως δεν τα κατάφεραν. Έτσι έφυγαν κρατώντας στα χέρια τους καλάσνικοφ και πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι δάσκαλοι του 1ου Δημοτικού σχολείου Ψαχνών διοργανώνουν ομιλία με θέμα: "Το παιδί μας ένας άγνωστος κόσμος" στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μεσσαπίων στην κεντρική πλατεία των Ψαχνών το Σάββατο 15-5-2010 και ώρα 18:30 μ.μ. με ομιλήτρια την παιδαγωγό κ. Χάρις Δημητρακούδη.

Πανικός από Κοπάδι Ελεφάντων

Ένα κοπάδι από 35 ελεφάντες προκάλεσε πανικό όταν εισέβαλε ένα κτήμα τσαγιού στο ινδικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ TRAIL RIDE 2010 ΣΤΟ ΠΕΥΚΙ

Στο Πευκί, το τριήμερο 30 Απριλίου, 1 και 2 Μαϊου, πραγματοποιήθηκαν ο 3ος αγώνας για το Πρωτάθλημα Rally Raid-Trail Ride 2010 και για το 2ο Αγώνα Πρωταθλήματος 4Χ4, Trail Ride 4X4 Cup, και Balkan Rally Raid Marathon. 55 αναβάτες μοτοσικλετών και Quads και 27 πληρώματα αυτοκινήτων, από την Ελλάδα και από τη Βουλγαρία έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

Πολλές εκπλήξεις επιφύλαξε η κλειστή φυλαγμένη Ειδική Διαδρομή της Παρασκευής, ο Πρόλογος, μήκους 25 χιλιομέτρων που γινόταν 2 φορές από τους συμμετέχοντες! Γρήγορη αλλά ασφαλής στην αρχή, τεχνική και πιο δύσκολη στη συνέχεια, σηματοδοτημένη σε όλο της το μήκος, με 30 ενδιάμεσους κριτές. Το Σάββατο, 300 περιπετειώδη χιλιόμετρα με 2 ειδικές των 80 και των 90 χιλιομέτρων, περίμεναν τους αγωνιζόμενους, σε κάθε είδους τερέν, από τις βουνοκορφές του Καβαλάρη και του Τελέθριου και τα πυκνά δάση με τις καστανιές, στην παραλία δίπλα στο κύμα για 5 χιλιόμετρα. Η Κυριακή με 180 χιλιόμετρα διαδρομής, ήταν λιγότερο κουραστική, με 2 δύσκολες και αργές ειδικές, μήκους 50 χιλιομέτρων η κάθε μία.