Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Σαν σήμερα απεβίωσε η Σωτηρία Μπέλλου

 Η Σωτηρία Μπέλλου (πραγματικό όνομα Αικατερίνη Γαρμπή) υπήρξε μία από τις κορυφαίες τραγουδίστριες του ρεμπέτικου.
Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου του 1921 στα Χάλια, και ήταν η μεγαλύτερη από τα άλλα τέσσερα αδέρφια της. Ονομάστηκε Σωτηρία από τον παππού της Σωτήρη Παπασωτηρίου, ιερέα στο Σχηματάρι.
Κοντά του, στην εκκλησία, θα ζυμωθεί με τη βυζαντινή μουσική και τους εκκλησιαστικούς ήχους. Σε ηλικία 10 ετών θα εγκατασταθεί στη Χαλκίδα, όπου έμεναν οι γονείς της και τα μικρότερα αδέρφια της.

Με τη γλώσσα της Τράπεζας του Μέλλοντος

Ποια θα ήταν η μοίρα του αρχείου Καβάφη αν ο Άγγελος Φιλιππίδης (πρόεδρος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου) δεν εξασφάλιζε τις πιστώσεις ώστε η οικία του Πρωθυπουργού Κολέτη από τα παλαιότερα νεοκλασικά στην Πλάκα, για να στεγάσει το αρχείο του ποιητή που ανήκει στον Μανώλη Σαββίδη, ιδρυτή της εταιρίας «ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»;
Ο εξόριστος άρχοντας του Ελληνικού λόγου Κ.Π. Καβάφης σε φωτογραφία της εποχής του.
Πιθανότατα η παρέμβαση, εξαιρετικά σιωπηρή και μακριά από κάθε είδους δημοσιότητας, και η προσφορά του Πανεπιστημίου Γέϊλ των Η.Π.Α θα έπειθε το Μανώλη Σαββίδη να παραχωρήσει το αρχείο του σημαντικότερου νεοέλληνα ποιητή και εκ των κορυφαίων, παγκόσμια, του 20ου αιώνα, Κ.Π. Καβάφη, στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο.

Ο Μανώλης Σαββίδης αναζητούσε εδώ και χρόνια τρόπους να διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για το κοινό και τους μελετητές το αρχείο που ανήκει στην οικογένειά του εδώ και 40 χρόνια και ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επενέβη σωτήρια ώστε «τα ολίγα συναλλάγματα στην Τράπεζα του Μέλλοντος» (ανέκδοτο και αποκηρυγμένο ποίημα από τον ίδιο τον Καβάφη που βρέθηκε γραμμένο με μολύβι σε χαρτονάκι μέσα στο φάκελο Αναστασιάδη όπως μας πληροφορεί ο Στρατής Τσίρκας) να κρατήσει το αρχείο στα όρια της χώρας μας.

Μπήκαν να ληστέψουν αλλά άρχισαν να κάνουν...σεξ!

Αδιάσειστα στοιχεία άφησε πίσω του ένα ζευγάρι... άτακτων διαρρηκτών, που πιάστηκαν στα πράσα να επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις σε σπίτι όπου είχαν εισβάλει στην περιοχή Έλμα της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.
Το ζευγάρι εισέβαλε στο σπίτι ενός ανθρώπου που έλειπε σε διακοπές. Οι εισβολείς όμως, όχι μόνο δε φρόντισαν να καλύψου με κάποια μάσκα τα πρόσωπά τους, αλλά αντίθετα τα έβγαλαν όλα στη φόρα (όλα όμως) και άρχισαν να ερωτοτροπούν, ενώ έγραφαν σε βιντεοκάμερα τις περιπέτειες τους στο ξένο σπίτι.
Πάνω στην ώρα, ένας γείτονας εισήλθε στο σπίτι για να συλλέξει την αλληλογραφία.

Γραμμή εξυπηρέτησης των πρωτοετών φοιτητών λειτουργεί το Α.Π.Θ

Ανοιχτή Γραμμή Εξυπηρέτησης των πρωτοετών φοιτητών του Α.Π.Θ. θα λειτουργεί από σήμερα, 26 Αυγούστου έως και τις 31 Οκτωβρίου, προκειμένου οι νεοεισαχθέντες του ιδρύματος να υποβοηθούνται για την αναζήτηση και εύρεση φοιτητικής στέγης.
Οι ιδιοκτήτες σπιτιών θα μπορούν να δηλώσουν τα διαμερίσματα που διαθέτουν προς ενοικίαση στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://dps.web.auth.gr. Στην ίδια ιστοσελίδα θα υπάρχει και κατάλογος με τους μεσίτες της Θεσσαλονίκης.
Οι φοιτητές θα μπορούν να προσφεύγουν στη διεύθυνση αυτή και να ενημερώνονται για τα διαθέσιμα διαμερίσματα με τα απαραίτητα σχετικά στοιχεία. 
eviatop

Θεατρική παράσταση σήμερα στο Κόκκινο Σπίτι

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Χαλκιδέων με τίτλο «ΕΥΡΙΠΕΙΑ 2010», σήμερα Παρασκευή στις 9 το βράδυ στο Κόκκινο Σπίτι (πλατεία Μάλλιου ) το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου θα παρουσιάσει την επιθεώρηση ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΦΑΚΕΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ. Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη. 
 
 
eviatop

26 Σεπτεμβρίου τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του Μ.Φριζή

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα γίνουν απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τα αποκαλυπτήρια του αδριάντα του ήρωα Μαρδοχαίου Φριζή που βρίσκεται στην πλατεία μπροστά στην Πυροσβεστική.

Που πήγαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;

Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Φανούριος, παραμονή χθες και είχαμε τα σχετικάσ τις εκκλησίες Χαλκίδας και Ληλαντίου που γιορτάζουν. Υποψήφιοι παρτέλασαν, αλλά κανείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Που έχουν χαθεί αυτοί;


Που είναι οι παλιές καλές ημέρες που, όπου γάμος και χαρά, εκεί... Τώρα, ψήφισαν τα νέα μέτρα, ψήφισαν και τι δεν ψήφισαν, φοβούνται να εμφανιστούν γιατί ξέρουν ότι ο κόσμνος πιά δεν χαρίζει...

Σαν σήμερα

479 Ελληνικά στρατεύματα, υπό το βασιλιά της Σπάρτης Παυσανία, νικούν σε μάχη στην περιοχή των Πλαταιών τον περσικό στρατό (στρατηγός Μαρδόνιος). Την ίδια ημέρα ο ελληνικός στόλος, υπό το ναύαρχο Λεωτυχίδη, καταναυμαχεί τον περσικό στη Μυκάλη της Μικράς Ασίας (Ιστορία)
1922 Τα τελευταία ελληνικά τμήματα εγκαταλείπουν τη Σμύρνη τις πρώτες πρωινές ώρες. Λίγο αργότερα η πόλη πυρπολείται από τους Τούρκους, ενώ ο μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος βρίσκει μαρτυρικό θάνατο. (Ιστορία)
 
 
1960 Το ελληνικό δημόσιο υπογράφει συμφωνία με τη γαλλική εταιρεία Πεσινέ για τη δημιουργία εργοστασίου αλουμίνας. (Οικονομία)
 
 
1988 Ο λογοτέχνης Κώστας Ταχτσής δολοφονείται από άγνωστο δράστη. (Πολιτισμός)

Νέο ηλιακό σύστημα


Δύο νέους «εξωπλανήτες», πέραν του δικού μας ηλιακού συστήματος, που θα μπορούσαν να συγκριθούν με τον Κρόνο και οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι, που μοιάζει με τον Ήλιο, εντόπισαν αστροφυσικοί με το αμερικάνικο διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι πιθανό στο ηλιακό σύστημα να υπάρχει και ένας τρίτος μικρότερος πλανήτης, το μέγεθος του οποίου είναι ανάλογο με της Γης. Αυτός ο πλανήτης, η ύπαρξη του οποίου δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, θα πρέπει να βρίσκεται σε τροχιά πιο κοντά στο άστρο.
Οι ερευνητές, των οποίων η ανακάλυψη δημοσιεύθηκε στο 'Science Express', στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Science, ανέφεραν ότι οι δύο γιγάντιοι πλανήτες που ονομάστηκαν Κέπλερ-9b και Κέπλερ-9c περιστρέφονται γύρω από το άστρο τους --σε 19,2 και 38,9 ημέρες αντίστοιχα.
Ωστόσο, η ταχύτητα περιστροφής τους δεν είναι σταθερή. Ποικίλλει από 4 έως 39 λεπτά ανά περιστροφή. Αυτό, σύμφωνα με τους αστρονόμους, γίνεται εξαιτίας της ισχυρής βαρυτικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο πλανητών.

Πιείτε νερό πριν το φαγητό και χάστε εύκολα βάρος


Λονδίνο — Η κατανάλωση νερού πριν το φαγητό μπορεί να συντελέσει στην απώλεια βάρους, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο διεθνές συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στη Βοστόνη.
Ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια διαπίστωσαν ότι τα άτομα που κάνουν δίαιτα μπορούν να χάσουν κατά μέσο όρο 2,2 κιλά επιπλέον, αν πίνουν δύο ποτήρια νερό τρεις φορές την ημέρα, πριν από κάθε γεύμα.
Μάλιστα επιβεβαίωσαν την θεωρία αυτή, σε δείγμα 48 ηλικιωμένων ατόμων, που τους χώρισαν σε δύο ομάδες, για 12 εβδομάδες.

Διεθνές ενδιαφέρον για το Ανάκτορο του Οδυσσέα


Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημοσίευση για την ανακάλυψη του Οδυσσειακού Ανακτόρου, με αποτέλεσμα οι δυο επιστήμονες που φέρονται ως ανασκαφείς της Ακρόπολης στην Ιθάκη να «βομβαρδίζονται» καθημερινά από τον ελληνικό και διεθνή Τύπο.
Οι δυο καθηγητές και ανασκαφείς, ο Θ. Παπαδόπουλος και η Λίτσα Κοντορλή -Παπαδοπούλου κάνουν λόγο για το αποτέλεσμα μιας 16ετους έρευνας και ανασκαφής με σημαντικά ευρήματα.
Οι δύο επιστήμονες, κάνοντας αναφορά σε ένα μέρος των ευρημάτων της ανασκαφής, περιέγραψαν ένα μεγάλο ανακτορικό κτιριακό συγκρότημα εκτεινόμενο και διαρρυθμισμένο σε δύο επίπεδα (άνδηρα), ορισμένα λίθινα κλιμακοστάσια λαξευμένα στο βράχο, που διευκόλυναν την επικοινωνία των κατοίκων των δύο ανδήρων, ένα κτιστό προϊστορικό φρεάτιο, υπόγεια τεχνητή δεξαμενή νερού-«τυκτής» κρήνης, ένα ταφικό περίβολο, ένα μεγάλο κυκλοτερές μνημείο, κάποια βοηθητικά δωμάτια-αποθήκες και ένα εργαστήριο κατεργασίας μετάλλου.

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από τη σύγκρουση δύο F16


Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος πιλότος του μονοθέσιου πολεμικού αεροσκάφους, το οποίο είχε συγκρουστεί, νωρίτερα το μεσημέρι, με άλλο διθέσιο F- 16 νοτίως της Κρήτης και συνετρίβησαν.
Ο πιλότος δυστυχώς δεν είχε την τύχη των συναδέλφων του, και βρέθηκε νεκρός μετά από εκτεταμένες έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού αλλά και παραπλέοντα σκάφη.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο F-16 Block 52 της Πολεμικής Αεροπορίας, από την 340 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα, που συγκρούστηκαν λίγο μετά τις 2 μετά το μεσημέρι, δυτικά του νησιού Χρυσή, στην Ιεράπετρα Κρήτης, κατά την άσκηση προσομοίωσης αναχαίτισης σε χαμηλό ύψος.

«Οι πολίτες δημιουργούν φορολογική συνείδηση»


Το υπουργείο Οικονομικών καλεί κάθε πολίτη ή ομάδες πολιτών, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, επαγγελματίες και εταιρίες του χώρου της επικοινωνίας και της διαφήμισης να υποβάλλουν ιδέες στο πλαίσιο της ανοικτής πρόσκλησης με θέμα: «Οι πολίτες δημιουργούν φορολογική συνείδηση», στην προσπάθεια του για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Η πρόσκληση αφορά στη δημιουργία και υποβολή πρωτότυπης ιδέας με τη μορφή πολυμεσικού υλικού (video) διάρκειας έως 60 δευτερολέπτων.
Το video θα πρέπει να παρουσιάζει ένα θέμα, μία ιστορία ή ένα μήνυμα που μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Έκρυβε το χασίς στο… μεγάφωνο

 
Ο αστυνομικός σκύλος αποκάλυψε την κρυψώνα που χρησιμοποιούσε ένας 32χρονος για να μεταφέρει χασίς.

Η έρευνα που έβγαλε «λαβράκι» πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Ρόδου, το πρωί της Πέμπτης.

Ο σκύλος μύρισε την κρυμμένη σε μεγάφωνο κάνναβη, με αποτέλεσμα ο 32χρονος αλλοδαπός να συλληφθεί από άνδρες του Λιμενικού.

Πηγή: tvkosmos.gr

Αδιέξοδο...

Βρέθηκε, λέει ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Βασίλης Δεμερτζής λύση για τα Ψαχνά, για Δήμαρχο μιλάμε υποψήφιο με τη Ν.Δ. Αλλά δεν το λέει όνομα... Αδιέξοδο στα Ψαχνά, αδιέξοδο. Χάλια μαύρα. Λύση δεν μπορούν να βρουν, αλλά ο Πρόεδρος προσπαθεί να καλύψει την κατάσταση. Και καλά κάνει, αυτή είναι η δουλειά του άλλωστε.
Αλλά λύση πάντως δεν έχει βρεθεί... 
 
 
eviatop

Δυσοίωνο το μέλλον των μικρομεσαίων επιχείρησεων

λουκέτο βάζουν επιχειρήσεις καθημερινά πλέον
λουκέτο βάζουν επιχειρήσεις καθημερινά πλέον
Κίνδυνος απώλειας άνω των 300.000 θέσεων απασχόλησης έως το τέλος του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, που κρούει των κώδωνα του κινδύνου στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Mία στις 5 επιχειρήσεις (το 20,9%) θεωρείται πολύ πιθανό να προχωρήσει σε κλείσιμο το επόμενο διάστημα, νούμερο το οποίο υπολογίζεται σε 175.000 «λουκέτα» μέχρι το τέλος του 2011 σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ για την πορεία της πραγματικής οικονομίας μετά την υπογραφή του Μνημονίου.
Με ένα μετριοπαθές σενάριο, υπολογίζεται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν πάνω από 300.000 θέσεις απασχόλησης μέχρι το τέλος του 2011 (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί).

Μαγεύτηκε από την Κύμη και έμεινε για πάντα!

Ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές πριν από τριάντα χρόνια και μαγεύτηκε από την μαγεία της φύσης και την απλή ζωή. Αμέσως είπε "εδώ είναι παράδεισος" και μαζί με τον σύζυγό αποφάσισαν να μείνουν για πάντα στους Ανδρονιάνους της Κύμης. Μένοντας εκεί δημιούργησαν μία ωραία φάρμα όπου φέτος όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν ιππασία. Πρόκειται για την.....
Λότυ Χάγκεν που άφησε την Γερμανία και μένει μόνιμα στην περιοχή της Κύμης. Το ρεπορτάζ παρουσίασε η τηλεόραση του Alpha και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουτσελίνης. Ωραία ήταν η απάντηση που έδωσε η Λότυ στον δημοσιογράφο όταν την ρώτησε εάν της λείπει η χώρα της. Η ίδια απάντησε: εάν μου άρεσε, θα επέστρεφα"! 
evianews