Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Μέρκελ δεν έχουμε ευρώ, πάρε Έλληνα γαμπρό

Εχθές στο Δεύτερο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών γνωστοί ηθοποιοί όπως ο Μόσιος (Ταμτάκος) μαζί με τον (Αστραπόγιαννο), την καίτη Παπανίκα και από πολούς ακόμη ηθοποιούς παρουσίασαν την θεατρική παράσταση "Μέρκελ δεν έχουμε ευρώ, πάρε Έλληνα Γαμπρό". Ο κόσμος που είχε προσέλθει για να παρακολουθήσει την παράσταση ήταν πέραν του αναμενόμενου.
Πριν αρχίσει η παράσταση ο ένας εκ των ηθοποιών και πατέρας του σεναριογράφου της επιθεώρησης κ. Ζήκας ευχαρίστησε το Δήμο, την κα. Κωνσταντινάκη, η οποία είναι υπεύθυνη για τα πολιτιστικά στο Δήμο Μεσσαπίων, τα ΚΕΠ αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους.
Όσον αφορά για το υποκριτικό κομμάτι οι ηθοποιοί χάρισαν δύο ώρες γεμάτες γέλιο αλλά συνάμα πέρασαν και μηνύματα τόσο για την οικονομική κρίση, όσο και για το τι παίζεται στα ΜΜΕ. Τα κύρια θέματα με τα οποία ασχολήθηκε η παράσταση ήταν η μέρκελ, το dvd της Τζούλιας, η οικονομική κρίση και οι τηλεοπτικές εκπομπές "Πάμε Πακέτο", "Μια νύφη για το γιο μου" και "στην κουζίνα με παρουσιαστή Μποτρίνι". Ακόμη η Καίτη Παπανίκα ταξίδεψε τους παρευρισκομένους στον αξέχαστο ελληνικό κινηματογράφο.
Μετά το τέλος της παράστασης ο σεναριογράφος της παράστασης, ο οποίος είναι και ηθοποιός, ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για να βγει αυτό το πανέμορφο αποτέλεσμα. Τέλος μίλησε και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΜΕ κα. Γραμματικόγιαννη ευχαριστώντας για αυτή την πανέμορφη παράσταση και καλώντας το θίασο να ξαναέλθει στην περιοχή μας.

Την προστασία του ποταμού Κηρέα από την τοξική ρύπανση ζητά ο kireas.org

Ο σύλλογος Περιβάλλον και Πολιτισμός του Δήμου Κηρέως, kireas.org με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", όπου παρουσιάζονται στοιχεία ερευνών από κλιμάκια των επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) για τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις επιπτώσεις στον ποταμό Κηρέα.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, τα ευρήματα από δείγματα από σωρούς μεταλλευτικών απορριμμάτων στο μεταλλείο στη θέση Κοτρώνι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για την πιθανή ρύπανση στον Κηρέα. Τα ευρήματα δείχνουν τιμές αρκετά πάνω από τα όρια επικινδυνότητας σε ουσίες προτεραιότητας της ΕΕ.

Ο kireas.org ζητά να εφαρμοστούν αυτά που προβλέπει η νομοθεσία και να προστατευτεί η περιοχή πριν φτάσει στην κατάσταση του δήμου Μεσσαπίων. Συγκεκριμένα ο kireas.org ζητά:

* Να ενταχθούν τα στερεά και υγρά απόβλητα της ΛΑΡΚΟ στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων που προβλέπει η Υ.Α. 8668/2007.
* Να καταρτιστεί και να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης των αποβλήτων και εκπλυμάτων για την ΛΑΡΚΟ όπως απαιτεί η Υ.Α. 39624/2209/Ε103/2009 για τις εξορυκτικές εταιρείες.
* Να επισπευσθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υδάτων η εφαρμογή του σχεδίου εποπτικής παρακολούθησης της οικολογικής, βιολογικής και χημικής κατάστασης των νερών του ποταμού Κηρέα όπως απαιτούν ο ν.3199/2003 και το Π.Δ.. 51/2007.

Αγάλεια 2010

Φέτος από τις 23-25 Ιουλίου στην περιοχή του Πάλιουρα πραγματοποιούνται τα Αγάλεια 2010.
Την Παρασκευή 23 Ιουλίου και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί φεστιβάλ χορού με τη συμμετοχή των χορευτικών συλλόγων Πάλιουρα, Μακρυκάπας, Λούτσας, Στροπώνων και Χαλκίδας. Επίσης θα συμμετέχουν και τα χάλκινα Γουμένισσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο του Πάλιουρα και η είσοδο θα είναι ελέυθερη.
Το Σάββατο 24 Ιουλίου και ώρα 21:30 η Μουσική Σκηνή Προαστείου θα  ταξιδέψει τους παρευρισκομένους με έντεχνα και λαϊκά ακούσματα.
Τέλος την Κυριακή 25 Ιουλίου η θεατρική ομάδα Ανθηδώνος θα παρουσιάσει το γνωστό θεατρικό Μπαμπάδες με ρούμι

Όργιο φημών και ψέματος!

Σ' όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις οι πολίτες γίνονται δεκτές μιας επικοινωνιακής πολιτικής, η οποία εν πολλοίς σχεδιάζεται και απ' τα επιτελεία των κομμάτων, η οποία διαρρέει φήμες και ψέματα εναντίον των πολιτικών αντιπάλων.
Η τακτική αυτή όμως σε περιόδους δημοτικών εκλογών παίρνει τεράστιες διαστάσεις σε σημείο που δεν μιλάμε για ανώδυνα ψεματάκια ή για φήμες αληθοφανείς αλλά για τεράστια ψέματα και τροπολογίες που ούτε αυτοί που τις επινοούν δεν μπορούν να τις πιστέψουν! Και λέμε να τις πιστέψουν γιατί σύμφωνα με την ψυχολογία ο ψεύτης είναι ο πρώτος που πιστεύει το ψέμα που λέει!
Έτσι τις τελευταίες ημέρες κάποιοι υποψήφιοι ένθεν και κείθε διαρρέουν χοντρά χοντρά ψέματα και τερατολογήματα, κι όλα αυτά με σκοπό να πείσουν τους πολίτες ότι αυτοί μπορούν να φέρουν ελπίδα και προοπτική αν εκλεγούν!
Το κακό  για αυτούς είναι ότι οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι παλιοί μας γνωστοί και μας είναι εύκολο, λόγο ιδιότητας να "τσεκάρουμε" τα όσα λένε, αφήστε που τους έχουμε ζήσει σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις απ' το 90 και μετά.
Έτσι οι πολίτες το τελευταίο χρονικό διάστημα "πληροφορούνται" για γκάλοπ που υποψήφιος Δήμαρχος προηγείται με 80% λες και δεν υπάρχουν άλλοι υποψήφιοι.
Για χρήματα που εκταμιεύονται όπου να 'ναι για να δοθούν σε συλλόγους. Για θέματα που συζητήθηκαν "εκτάκτως σε Δ.Σ." αλλά δεν συζητήθηκαν ποτέ. Για προσλήψεις σε εταιρείες της περιοχής με τη μεσολάβηση υποψηφίων, τη στιγμή που οι εταιρείες σκέφτονται απολύσεις. Για "αρωγούς" που μόνο στο μυαλό τους είναι αρχηγοί, τη στιγμή που δεν βρίσκουν ούτε ένα υποψήφιο, και άλλα πολλά που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τον κόσμο να γελάει ειρωνικά.

Αντί λοιπόν να συμβαίνουν όλα αυτά καλό θα ήταν τα επιτελεία των υποψήφιων Δημάρχων να στρωθούν και να ασχοληθούν με τα προβλήματα του τόπου, "μαζεύοντας τα λουριά" σ' όλους αυτούς τους "απίθανους". Κι ας μη ξεχνούν ότι ο κόσμος σκέφτεται, δεν εγκλωβίζεται πλέον από κόμματα και βουλευτές όταν μέσα ψηφίζουν τον κάνουν όλο και φτωχότερο. Ας καταλάβουν ότι πολλοί απ' αυτούς που μας υποτιμάνε νοητικά είναι πολύ γνωστοί για την έφεσή τους στην... υπερβολή, για να μη το πούμε όπως ο κόσμος τους αποκαλεί, και μ' όλα αυτά που λένε το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν τη φήμη τους!!!

messapia-news

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέα σε Εύβοια και Σκύρο

skirowdiamanΤην Εύβοια και την Σκύρο επισκέφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Διαμαντοπούλου. Η κ. Διαμαντοπούλου παραβρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, της Σκύρου όπου ενημερώθηκε από το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και τους κατοίκους για τα προβλήματα και τις ανάγκες του νησιού. Ταυτόχρονα, η Γενική Γραμματέας της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τα έργα του ΕΣΠΑ: 
Βιολογικός Καθαρισμός:  Το έργο, προϋπολογισμού 4.600.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ένταξης και το έργο προχωρά άμεσα προς δημοπράτηση.
 Προστασία, συντήρηση, διαμόρφωση και ανάδειξη του προϊστορικού οικισμού Παλαμαρίου.
Αναστήλωση και συντήρηση Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου στο Κάστρο Σκύρου.
Συντήρηση και ανάδειξη της Μονής Επισκοπής και Κινστέρνας στο Κάστρο Σκύρου:
Έπειτα από συνεννόηση της Γενικής Γραμματέα κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη, ενημέρωσε ότι τα έργα θα υλοποιηθούν μέσω του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2007-2013.