Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Δεν πήρε τα παιδιά το σχολικό επειδή χρωστούσαν στο δήμο οι γονείς τους

Απίστευτο και όμως… ιταλικό. Οι ιθύνοντες του δήμου της Βερόνα αποφάσισαν πως 16 μαθητές της πόλης δεν δικαιούνται πλέον να πηγαίνουν στο σχολείο με το σχολικό δημοτικό λεωφορείο, επειδή οι γονείς τους δεν είχαν καταβάλει την καθιερωμένη μηνιαία χρηματική συμβολή, ύψους 23 ευρώ!

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο οι δημοτικές Αρχές έλαβαν τη σχετική απόφαση «αφού προηγουμένως είχαν ειδοποιήσει εγγράφως τις οικογένειες των μαθητών», ενώ πλέον ακόμα 93 παιδιά κινδυνεύουν τώρα να μην έχουν πρόσβαση στο σχολικό λεωφορείο, αν οι γονείς τους δεν φροντίσουν να πληρώσουν τα οφειλόμενα στον δήμο.

Είναι η πρώτη φορά που στην Ιταλία εφαρμόζονται τόσο αυστηρά οικονομικά μέτρα σε τομείς και υπηρεσίες, που αφορούν παιδιά. Έως τώρα προείχε η αρχή της προστασίας και της στήριξης των ανηλίκων.

zougla.gr

OPA Giorgos Alkaios Eurovision 2010 Greece (official video clip)

Έσωσε τις ζωές 2 εκατομμυρίων βρεφών

Ο άνδρας με το «χρυσό χέρι», έχει σώσει τη ζωή 2 εκατομμυρίων βρεφών σε διάστημα 50 χρόνων με τη σπάνια ομάδα αίματος που κυλάει στις φλέβες του. Ο 74χρονος James Harrison έχει ένα αντίσωμα στο πλάσμα του αίματός του που σταματά τους θανάτους των βρεφών από την ασθένεια Rhesus (αιμολυτική νόσος), μία σοβαρή μορφή αναιμίας.Μετά από εξετάσεις, βρέθηκε ότι το πλάσμα του μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια και από τότε έχει δώσει αίμα σε εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες.

Ο κύριος Harrison δίνει αίμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από την ηλικία των 18 ετών, και μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του 984 δωρεές αίματος.Υπολογίζεται πως έχει σώσει τη ζωή 2.2 εκατομμυρίων βρεφών μέχρι στιγμής.

Ο ίδιος δήλωσε: «Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να σταματήσω. Ποτέ.»
Ο κύριος Harrison αποφάσισε να γίνει δωρητής αίματος σε ηλικία 14 ετών, όταν υπεβλήθη σε μία μεγάλη επέμβαση στο στήθος και χρειάστηκε 13 λίτρα αίματος.



Κοντυλοφόρος

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γονέων Café
Σάββατο 24/4 στις 10πμ στο Fnac The Mall στο Μαρούσι

Η Fnac σε συνεργασία με τη σχολή Χατζήβεη διοργανώνουν ένα ακόμη Γονέων Café, μια συνάντηση χαλαρού χαρακτήρα όπου γονείς έρχονται σε επαφή με ειδικούς σε θέματα διαπαιδαγώγησης σε έναν ανοικτο διάλογο, προς όφελος των παιδιών. Στη σημερινή συνάντηση αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις για τη σωστή διατροφή των παιδιών. Συντονίζει ο κ. Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος Διατροφολόγος με εξειδίκευση στη Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών, αλλά και συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφική Νοημοσύνη» και ένας από τους συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον τίτλο «Τι Καλό θα Μαγειρέψεις… Σήμερα Μαμά;»

Ώρα έναρξης και λήξης:10:00 - 11.30 (η ώρα προσέλευσης της ιστοσελίδας του Fnac έως σήμερα ήταν από λάθος στις 2μμ)
περισσότερες πληροφορίες στη δ/ση:
http://www.facebook.com/l/b443d;www.fnac.gr/index.asp?pathID=1_2_12_17_34#2010424

Ερευνα για τα Blogs και την δημοσιογραφία. Πόσο εμπιστεύεται ο κόσμος τα blogs;

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες και με μεγάλη σημασία, καθώς παρόμοια ερωτήματα απαντώνται για πρώτη φορά, στο πλαίσιο μίας δημοσκόπησης, δίνει η έρευνα για τα Blogs και τη Δημοσιογραφία. Το κεντρικό συμπέρασμα της έρευνας είναι...πως τα Blogs «ήρθαν για να μείνουν», αφού σταδιακά αναδεικνύονται σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης, το οποίο αξιοποιούν οι πολίτες, προκειμένου να ενημερωθούν, ενώ την ίδια στιγμή μειώνεται η επιρροή των παραδοσιακών μέσων, όπως η τηλεόραση και οι εφημερίδες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρία δημοσκοπήσεων Interview, στο πλαίσιο των μετρήσεων του δείκτη επιχειρηματικών προσδοκιών Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500, http://www.ngbi500.gr/ ) και παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος.

Πόσιμο νερό στα Οινόφυτα


Την υδροδότηση της περιοχής των Οινοφύτων με καθαρό πόσιμο νερό αναλαμβάνει η ΕΥΔΑΠ, ανακουφίζοντας τους κατοίκους που για χρόνια έπιναν μολυσμένο νερό εξαιτίας της ανεξέλεγκτης ρύπανσης που προκάλεσαν οι βιομηχανίες του Ασωπού.
Μέσα στις επόμενες μέρες κλιμάκιο της δημόσιας επιχείρησης και της Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, μαζί με εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής θα παρουσιάσουν στους κατοίκους όλο το σχέδιο δράσης, το οποίο είχε προαναγγείλει στις αρχές Φεβρουαρίου η υπουργός κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.
Οι περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες περιοχές του Σχηματαρίου, των Οινοφύτων, της Αυλίδας και της Θήβας θα υδροδοτηθούν από την Υλίκη και το Μόρνο και σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ θα παρασχεθεί η αναγκαία τεχνική βοήθεια για την επέκταση των δικτύων, την αποτελεσματική λειτουργία και τον έλεγχο της ποιότητας του παραγόμενου νερού.

Ένας γάτος έσωσε τα αφεντικά του

Ένας γάτος έσωσε τα αφεντικά του από τη Νέα Ζηλανδία που κοιμούνταν ενώ το διπλανό σπίτι είχε αρπάξει φωτιά.

Ο γάτος έβρεξε τα πέλματά του μέσα σε μία λεκάνη με νερό και στη συνέχεια περπάτησε πάνω στα πρόσωπά τους.

Όταν συνήλθε από το κώμα μιλούσε άλλη γλώσσα

Τα χέρια ψηλά έχει σηκώσει η επιστήμη με την περίπτωση ενός 13χρονου κοριτσιού από την Κροατία  το οποίο έπεσε σε κώμα  για 24 ώρες και μόλις συνήλθε άρχισε να μιλάει άπταιστα γερμανικά.
Φυσικά οι γιατροί και οι γονείς τα έχασαν αφού  η μικρή δεν μιλούσε καθόλου τα γερμανικά  και επιπλέον μετά την περιπέτεια της υγείας της  δεν ήταν σε θέση να μιλήσει τη μητρική της γλώσσα.
Πάντως οι ψυχίατροι αναφέρουν ότι παρόμοιο περιστατικό έχει συμβεί και άλλες φορές  με περιπτώσεις ανθρώπων  που «ξύπνησαν» από κώμα  και άρχισαν να μιλάνε άγνωστες γι’ αυτούς  γλώσσες ή ακόμα και γλώσσες που δεν υπάρχουν πια. Ωστόσο οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη  σε θέση να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο.

Madata.gr

Ελ. Βενιζέλος: Ακυρώσεις πτήσεων από και προς Λονδίνο λόγω ηφαστειακής στάχτης

Σε ακυρώσεις πτήσεων από και προς το Λονδίνο προχωρούν έως και αύριο το πρvί οι αεροπορικές εταιρείες Easy Jet και British Airways, εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης που μεταφέρεται από την Ισλανδία στον εναέριο χώρο της Βρετανίας.
Συγκεκριμένα, από το Ελευθέριος Βενιζέλος ανακοινώθηκε πως ακυρώνονται οι ακόλουθες πτήσεις:
Easy jet
Ώρα: 14.40 από Αθήνα προς Γκάτγουικ
Ώρα: 18.20 (τοπική ώρα) από Γκάτγουικ προς Αθήνα
Ώρα: 19.00 από Αθήνα προς γκατγουικ
British Airways
Ώρα: 19.10 από Αθήνα προς Χίθροου
Ώρα: 2.25 (τοπική ώρα -ξημερώματα 16/4)από Χίθροου προς Αθήνα
Ώρα: 8.15 (16/4) από Αθήνα για Χίθροου
Ακυρώσεις πτήσεων ανακοινώθηκαν και στα αεροδρόμια του Χίθροου, του Γκάτγουικ, του Κάρντιφ, του Μάντσεστερ, του Λίβερπουλ, του Νιουκάστλ, του Στάνστεντ, του Μπέρμινγκχαμ και του Μπρίστολ, ενώ κλειστά είναι και όλα τα αεροδρόμια της Σκωτίας.
H British Airways ματαίωσε όλες τις εσωτερικές πτήσεις, που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα.
Τα αεροπορικά δρομολογια διεκόπησαν καθώς οι στάχτες από το ηφαίστειο του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ, 120 χιλιόμετρα από την ισλανδική πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, έχουν καλύψει την περιοχή.

Ο «ερασιτέχνης» που άλλαξε το τραγούδι μας

Ρομαντική ψυχή, καλλιτεχνική. Ουδέποτε μπήκε στον πειρασμό να θεωρήσει τη θέση του στον καλλιτεχνικό χώρο δεδομένη. Ισως γιατί είχε ζήσει το ροκ απ΄ την καλή κι απ΄ την ανάποδη από τα μέσα του ΄70 και το είχε απομυθοποιήσει. «Ενας τυχερός ερασιτέχνης είμαι» έλεγε ο Μάνος Ξυδούς (ο «δημιουργικός» στη μουσική και τον στίχο των άλλοτε «πριγκίπων της Δυτικής Οχθης» Πυξ Λαξ, που έφυγε πρόωρα κι απρόσμενα από καρδιά) σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ». «Που απλώς έχει ακούσει πολλή ξένη μουσική κι έχει αισθητική». Στο επάγγελμα (τραγουδοποιός και τραγουδιστής) μπήκε αργά. «Ηταν λίγο σαν την παλίρροια, ανάλογα με τις περιστάσεις, τα κέφια, τον χρόνο» έλεγε. Παραγωγός, υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου της δισκογραφικής ΕΜΙ, αλλά και απλός πωλητής όταν ξεκίνησε την καριέρα του στη δισκογραφία, φλερτάριζε και με την ιδέα του μουσικού από νωρίς. Υπήρξε μέλος των Dreamers and Τhe Full Μoon (1983) που μάλιστα έκανε μια μεγάλη επιτυχία με το αγγλόφωνο «Sandrina».

Ο Ψάλτης στη "Ρόδα, τσάντα και κοπάνα"


Ο Στάθης Ψάλτης είναι ο πρώτος πρωταγωνιστής που «έκλεισε» με τον Ομηρο Ευστρατιάδη για τη νέα βερσιόν της θρυλικής ταινίας «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα». Θα υποδυθεί τον ρόλο ενός σπαγκοραμμένου και αφηρημένου λυκειάρχη που οι μαθητές του του κάνουν μεγάλη καζούρα. Αξίζει να τονίσουμε ότι ο γνωστός σκηνοθέτης θα βρεθεί στο ίδιο πλατό με τον δημοφιλή κωμικό μετά από τριάντα χρόνια, αφού είχαν πρωτοσυνεργαστεί το 1980 στην ταινία «Τα καμάκια».

«Ο Στάθης χάρηκε πολύ με την πρόταση που του έκανα και μου είπε με το χαρακτηριστικό χιούμορ του: “Εσύ με ξεκίνησες στο σινεμά κι εσύ θα με τελειώσεις...” Κι αυτό γιατί εκτός από “Τα καμάκια” που τον έχρισα πρωταγωνιστή, του έδωσα την πρώτη ευκαιρία να παίξει στο σινεμά ένα μικρό, αλλά χαρακτηριστικό ρόλο στην ταινία “Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα”» δήλωσε ο Ομηρος Ευστρατιάδης। Για τους άλλους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο σκηνοθέτης έχει στο μυαλό του -αλλά ακόμα δεν έχει κλείσει την τελική συμφωνία- τον Κώστα Γκουσγκούνη, τον Σταμάτη Γαρδέλη, τη Βίνα Ασίκη, την Τέτα Κωνσταντά κ.ά. Το τελικό κάστινγκ θα οριστικοποιηθεί στις αρχές του καλοκαιριού.

Espresso- ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

Συνελήφθη ο 17χρονος Αφγανός φονιάς της Σκιάθου

Στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσε χθες ο 17χρονος Αφγανός που δολοφόνησε άγρια τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής την 58χρονη ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακής μονάδας στη Σκιάθο και αποπειράθηκε να σκοτώσει τον σύζυγο και την κόρη της. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τη συνδρομή και δύο αστυνομικών σκύλων, έψαχναν σπιθαμή προς σπιθαμή όλο το νησί για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Ετσι χθες το μεσημέρι κατάφεραν να τον «ξετρυπώσουν» και να τον οδηγήσουν στο Τμήμα Ασφαλείας.

Το αποτρόπαιο έγκλημα έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, ενώ το γεγονός ότι ο 17χρονος Αφγανός παρέμεινε ασύλληπτος για δύο εικοσιτετράωρα είχε σπείρει τον τρόμο και τον πανικό στους κατοίκους, που δεν ένιωθαν ασφαλείς. Η άτυχη 58χρονη, που διατηρούσε ξενοδοχείο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, είχε πάρει πριν από περίπου έναν χρόνο τον αλλοδαπό στη δούλεψή της. Φαίνεται όμως ότι ανάμεσά τους προέκυψαν οικονομικές διαφορές οι οποίες οδήγησαν τον Αφγανό να διαπράξει τη φρικτή δολοφονία. Στις 2.20 τα ξημερώματα της Κυριακής εισέβαλε στο ξενοδοχείο και σκότωσε την 58χρονη την ώρα που κοιμόταν, ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον 60χρονο σύζυγό της και ελαφρά την 20χρονη κόρη της. Το φονικό όπλο ήταν ένα τσαπί, η διχάλα του οποίου άνοιξε στα δύο το κεφάλι της 58χρονης, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ωστόσο η μανία του δράστη δεν σταμάτησε εκεί... Βγαίνοντας από το ξενοδοχείο προκάλεσε φθορές και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα της οικογένειας και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.