Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Τον σκότωσε η μάσκα

Τραγικό θάνατο από θερμοπληξία είχε ένας 72χρονος Γερμανός συνταξιούχος μετά από σαδομαζοχιστικά ερωτικά παιχνιδάκια σε οίκο ανοχής. Πρόκειται για τον Κονράντ Μύλερ θαμώνα ενός οίκου ανοχής στη Λειψία που τα τελευταία χρόνια έκανε σαδομαζοχιστικά "κολπάκια" με διάφορες ιερόδουλες. Την τελευταία μέρα της ζωής του έκανε έρωτα με την 28χρονη Κόνι και ήταν ντυμένος με τα απαραίτητα δερμάτινα αξεσουάρ όπως μάσκα προσώπου και μαστίγια. Ενώ έκανε έρωτα με την νεαρή ίδρωσε υπερβολικά και η μάσκα προσώπου σε συνδυασμό με την ευαίσθητη καρδία του τον έκαναν να χάσει τις αισθήσεις του και να πεθάνει. Ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε ανέφερε ότι υπέστη καρδιακή προσβολή που οφείλετε κατά πάσα πιθανότητα στην υψηλή θερμοκρασία. "Ο 72χρονος φορούσε δερμάτινη μάσκα και στη Λειψία αυτές της μέρες επικρατεί μίνι καύσωνας." ανέφερε.

rc-cafe

Χαιρετίσματα




Στίχοι: Αφροδίτη Μάνου
Μουσική: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Πρώτη εκτέλεση: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Εγώ δε θέλω στη ζωή να κυβερνήσω
θέλω να μείνω οπαδός φανατικός
αυτών που πάντοτε την τρώνε από πίσω
και στο μηδέν ξαναγυρνάνε διαρκώς

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία
εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι
παίρνω την κιθάρα μου και τραγουδάω
σας αγαπάω μα δεν παντρεύομαι

Εγώ δε θέλω να με κάνετε σατράπη
ούτε συνένοχο σε κόλπα ομαδικά
απ' το ραδιόφωνο σας στέλνω με αγάπη
τα τραγουδάκια μου και δυο γλυκά φιλιά

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία
εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι
παίρνω την κιθάρα μου και τραγουδάω
σας αγαπάω μα δεν παντρεύομαι

Εγώ δε θέλω τον αρμόδιο να παίξω
να αποφασίζω κεκλεισμένων των θυρών
είμαι απ' αυτούς που πάντα μένουνε απ' έξω
γιατί δεν έχω ούτε γραβάτα ούτε παπιγιόν

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία
εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι
παίρνω την κιθάρα μου και τραγουδάω
σας αγαπάω μα δεν παντρεύομαι

Σαν σήμερα

 
1750 Γεννιέται ο Α.Σαλιέρι, συνθέτης-ανταγωνιστής του Μότσαρτ. (Πολιτισμός)

 
 
1928 Μεγάλη επιδημία δάγκειου πυρετού μαστίζει την Ελλάδα. Σε ένα 24ωρο πεθαίνουν από τη νόσο 16 άτομα. (Κοινωνία)
 
 
1961 Ο καθηγητής Ανδρέας Παπανδρέου διορίζεται από την κυβέρνηση Καραμανλή πρόεδρος και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών. (Πολιτική)
 
 
1960 Κυκλοφορεί το πρώτο αντισυλληπτικό χάπι. (Πολιτική)

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ, ΛΟΦΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ.

Με αφορμή μια πρόσφατη επίσκεψή μου, από τις αρκετές στην περιοχή του Καστελλίου, σας παραθέτω παρακάτω κάποιες φωτογραφίες από παλαιότερη ανάβαση μου στον μαγευτικό και συνάμα μυστηριώδη λόφο της Ακρόπολης της Πόλης μας, η οποία κρύβει έντονα σημάδια ζωής πολλών χιλιετιών. Ελπίζω με τα παρακάτω να σας εξάψω τη φαντασία και το ενδιαφέρον και να επισκεφθείτε και εσείς το χώρο αν δεν το έχετε κάνει ή να το επαναλάβετε αν έχετε καιρό να το κάνετε.
Η μικρή ανάβαση ξεκινά από το υπέροχο κτίσμα του παλαιού υδραγωγείου της πόλεως, του προηγούμενου αιώνα, το οποίο βρίσκεται μέσα στο δάσος:

Ανακαλύπτοντας τα δάση της Κεντρικής Ροδόπης


Ποικιλόμορφα δασικά τοπία, με ξεχωριστή γοητεία και αξιόλογη ποικιλία χαρακτηριστικών στη βλάστηση, την άγρια ζωή και τη γεωλογία σκιαγραφούν το τοπίο στο νομό Δράμας. Στον ορεινό όγκο του οποίου, περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα, από οικολογική άποψη, δασικά οικοσυστήματα της Ελλάδας.
Ξεχωριστή θέση έχει η περιοχή της οροσειράς της Κεντρικής Ροδόπης, με τα μοναδικά δάση ερυθρελάτης και σημύδας της περιοχής Ελατιάς, το αδιατάρακτο φυσικό οικοσύστημα του Παρθένου Δάσους Φρακτού, τα μυστηριακά δάση του Λεπίδα και τα πολύβουα δάση της Στάμνας.
Η περιοχή, ζωντανό φυσικό μουσείο, ιδιαίτερης ποικιλότητας- όπως αναφέρεται και στο καλαίσθητο διαφημιστικό έντυπο, που εκδόθηκε υπό την εποπτεία του τμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Προγραμματισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας- με την παρουσία του περίπου 60% της ευρωπαϊκής χλωρίδας, αποτελεί το νοτιότερο σημείο εξάπλωσης πολλών κεντροευρωπαϊκών ειδών του ζωικού και φυτικού βασιλείου.

Μια μέρα θα οδηγούμε ...με τα μάτια!


Επειδή τα μάτια κινούνται πιο γρήγορα από τα χέρια, μία οπτική συσκευή μπορεί στο μέλλον να οδηγεί το αυτοκίνητό μας με μεγαλύτερη ασφάλεια σε απότομες ξαφνικές στροφές, υποστηρίζει ομάδα Γερμανών ερευνητών.
«Ο απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να ενσωματώσουμε στα αυτοκίνητα μία συσκευή η οποία θα προειδοποιεί τον οδηγό όταν άθελά του παρεκκλίνει της πορείας του», δήλωσε ο καθηγητής Φαρίντ Καντίλ του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Μύνστερ της Γερμανίας.

Ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθεί κανείς με τη γυμναστική


Νέα Υόρκη — Η γυμναστική στα 40, τα 50 και τα 60 είναι σαν τις αποταμιεύσεις που κάνουμε για περίπτωση ανάγκης.
Η Δρ Αντζελα Σμιθ από το Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφεια εξηγεί ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κανείς να γυμνάζεται, ακόμη και αν ποτέ δεν ήταν λάτρης του αθλητισμού. Η αερόβια κατάσταση, η οστική υγεία, η ευκινησία μπορούν να επιτευχθούν ακόμη και στην μέση ηλικία.
Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ακόμα και οι υπερήλικες μπορούν να διπλασιάσουν την μυϊκή τους δύναμη με συστηματική άσκηση με βάρη.

Ο... πόλεμος του ψωμιού


Με την παραπομπή των αλευροβιομηχάνων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, επειδή με δηλώσεις τους συστήνουν εναρμονισμένες αυξήσεις τιμών, απαντά το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο ανατιμητικό κλίμα που δημιουργείται στην αγορά με αφορμή τις διεθνείς εξελίξεις γύρω από τις διεθνείς τιμές των σιτηρών.
Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συσκέψεις παραγόντων από τα υπουργεία Οικονομίας αλλά και Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομίας κ. Μ. Μπόλαρη  και του γενικού γραμματέα Εμπορίου κ. Στ. Κομνηνού για να εξεταστεί το θέμα και να αποφασιστούν δράσεις προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας ενώ ήδη διενεργούνται κοστολογικοί έλεγχοι στην αγορά.

Αισιοδοξία Ομπάμα για τις «ενδιάμεσες» εκλογές


Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα «έχει πίστη ότι το κόμμα των Δημοκρατικών θα διατηρήσει τις πλειοψηφίες του και στα δύο νομοθετικά σώματα του Κογκρέσου στις «ενδιάμεσες» εκλογές το Νοέμβριο», τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου, Μπιλ Μπάρτον.
«Σύμφωνα με τον πρόεδρο», ανέφερε ο εκπρόσωπός του, «αυτές οι εκλογές θέτουν στον εκλογέα το δίλημμα, να πιστώσει με την ψήφο του μία προοδευτική πολιτική ή να υπερψηφίσει την πολιτική, που οδήγησε τις ΗΠΑ  στην παρούσα κρίση».

Σε πύρινο κλοιό η χώρα


Μάχη σε πύρινα μέτωπα στη νησιωτική -κυρίως στο Ιόνιο- αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα δίνουν οι δυνάμεις δασοπυρόσβεσης, έχοντας αντίπαλο εκτός από τις φλόγες και τους ανέμους που πνέουν σε πολλές περιοχές.
Δύο μεγάλες φωτιές μαίνονται από το απόγευμα της Τρίτης σε δασικές εκτάσεις στην Ζάκυνθο. Η πρώτη ξέσπασε στις 18:15 στην περιοχή «Νταμάρια» Λιθακιάς, ενώ η δεύτερη εκδηλώθηκε τριανταπέντε λεπτά αργότερα στο Καταστάρι. Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα ενώ εναέριες προσπάθειες για την κατάσβεσή τους επιχειρούν και πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ


Νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ  σηματοδοτούν οι συνομιλίες των πρωθυπουργών των δύο χωρών, τη Δευτέρα στην Αθήνα.
Οι κ.κ Παπανδρέου και Νετανιάχου εξέφρασαν τη βούλησή τους για στενότερη συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, της ενέργειας αλλά και της άμυνας. Συμφώνησαν να συγκροτήσουν μεικτή επιτροπή για να διευρυνθεί και να προωθηθεί η συνεργασία συστηματικά και στρατηγικά.
Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. «Είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν άμεσα απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των ισραηλινών και των παλαιστινίων», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Χωρίς διακοπή η πρόσληψη συμβασιούχων στους δήμους

 
Εγκύκλιο σχετικά με τις προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ενόψει της προεκλογικής περιόδου απέστειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι οι διαδικασίες για την πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα θα συνεχιστεί κανονικά το διάστημα αυτό.

Το ίδιο θα συμβεί και με τις υπηρεσιακές μεταβολές των μετατάξεων που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη».
zougla

Μειώνονται οι πτήσεις από και προς Ιωάννινα

 
Μειώνονται από τις 13 Σεπτεμβρίου οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, με σκοπό να ολοκληρωθεί το έργο βελτίωσης των υποδομών του αερολιμένα.

Οι εργασίες στο αεροδρόμιο είχαν ξεκινήσει πριν αρκετούς μήνες κι έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, ενώ τις τρέχουσες ημέρες το έργο αναμένεται να συνεχιστεί, με την ασφαλτόστρωση του τροχόδρομου που ενώνει τον κυρίως διάδρομο με το νέα πίστα στάθμευσης αεροσκαφών.

Αυξάνονται τα κρούσματα λαθροθηρίας στη Σαμαριά

 
Προβληματισμό προκαλούν τα αυξημένα κρούσματα λαθροθηρίας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο Φαράγγι της Σαμαριάς λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού.

«Αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι τον τελευταίο καιρό είχαμε φοβερά έντονα θέματα με λαθροθηρία, τα οποία προσπαθήσαμε να επιληφθούμε όσο μπορούσαμε και έγιναν κάποιες μηνύσεις την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, σε μια περίπτωση επιλήφθηκε ο Εισαγγελέας όταν συγκεκριμένα άτομα έδειξαν όπλα σε άτομα δικά μας, που εργάζονται στο Δρυμό!» δήλωσε χαρακτηριστικά η δασάρχης Χανίων, Χαράς Καργιολάκη.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Κρύφτηκαν μέσα στους τοματοχυμούς

 
Ανάμεσα στα χάρτινα κιβώτια με τοματοχυμούς που μετέφερε φορτηγό με προορισμό την Ιταλία εντοπίστηκαν επτά οικονομικοί μετανάστες στο Λιμάνι της Πάτρας.

Τους μετανάστες εντόπισαν το απόγευμα της Τρίτης, οι άνδρες του Λιμενικού κατά τη διάρκεια ελέγχου πριν τον απόπλου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου για την Ιταλία.
zougla

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ




ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΣ 20-8-2010 
ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 METAΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ : 
ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ  




ΦΩΤΟ EVIA-HALKIDA.BLOGSPOT.COM








ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΚΟΠΙΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟ ΝΑΟΥΣΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΙΟΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΖΑΚΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ Β ΕΘΝΙΚΗΣ !!!! 
 
dinataathlitika

Στο πόδι όλο το βράδυ η Λαμία!

1:23: Σύμφωνα με το tro-ma-ktiko.blogspot.com, Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει λόγο για εμπρησμό αφού στην ίδια περιοχή τα δύο προηγούμενα 24ωρα έγιναν τρεις απόπειρες αλλά οι Πυροσβέστες πρόλαβαν να σβήσουν κάθε φορά την φωτιά κατά την εκδήλωση της.

12:55: Μάχη με τις φλόγες δίνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο.

12:03: Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά στο Ζηλευτό, στη δυτική Φθιώτιδα.
Το πύρινο μέτωπο έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις και όπως όλα δείχνουν η νύχτα θα είναι πολύ μακριά για τους πυροσβέστες.

"Να αρχίσουν άμεσα τα έργα οδοποιίας της Ν.Εύβοιας" Σ.Μούτσου


Σοφία Μούτσου
Σοφία Μούτσου
Η υποψήφια Δήμαρχος του νέου Δήμου Καρύστου, Σοφία Μούτσου ζητάει με επιστολή της προς τον Νομάρχη Εύβοιας, Θανάση Μπουραντά, ενημέρωση σχετικά με την πορεία του έργου του οδικού δικτύου της περιοχής του Καφηρέα. Συγκεκριμένα αναφέρει στην επιστολή της:

Κύριε Νομάρχη,
Όπως γνωρίζετε το Νοτιότερο άκρο της περιοχής μας, ο Καφηρέας, βρίσκεται απομονωμένος από την υπόλοιπη περιοχή λόγω ανυπαρξίας οδικού δικτύου. Αυτό οδηγεί στη συρρίκνωση κάθε δραστηριότητας στην περιοχή και καταδικάζει ένα πανέμορφο κομμάτι της Νότιας Καρυστίας στο μαρασμό.