Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Σοφές αποφάσεις... τρέχοντας για το WC

Συνδέοντας τα φαινομενικώς ασύνδετα (την ουροδόχη κύστη ενός ατόμου με την κριτική του ικανότητα), μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Τβέντε της Ολλανδίας κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν ορθότερες αποφάσεις και να κρίνουν καλύτερα τα πράγματα όταν η ουροδόχος κύστη τους είναι γεμάτη.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη (η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Psychological Science»), όταν ο ανθρώπινος οργανισμός αναγκάζεται να ελέγξει την... φούσκα του, ταυτόχρονα ελέγχει καλύτερα όλες τις λειτουργίες του, συμπεριλαμβανομένης της κριτικής σκέψης. Επιπλέον, την ώρα που συγκρατεί την... ανάγκη του, ταυτόχρονα συγκρατεί με μεγαλύτερη επιτυχία και τις όποιες άλλες παρορμήσεις του, πράγμα το οποίο του επιτρέπει να παίρνει αποφάσεις πιο ωφέλιμες για αυτόν μακροπρόθεσμα

Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Παρελθόν θα αποτελούν από το τέλος του έτους τα γνωστά σε όλους μας χάρτινα εισιτήρια και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ, τα οποία θα αντικατασταθούν από «ηλεκτρονικές» κάρτες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα επιτρέψει την εφαρμογή δικαιότερων χρεώσεων στους επιβάτες ανάλογα με τις αποστάσεις που διανύουν ή το χρόνο κατά τον οποίο πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους.

Σε λίγες μέρες αναμένεται να δημοσιευθεί η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος τόσο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, όσο και για την ανάπτυξη του συστήματος της Τηλεματικής, στο πλαίσιο της οποίας ο επιβάτης θα ενημερώνεται από ειδικές οθόνες στις στάσεις, πότε έρχεται το μέσο που περιμένει.

Σαν σήμερα

 
1900 Γεννιέται ο Γερμανοαμερικανός συνθέτης Kurt Weill. (Πολιτισμός)

 
 
1931 Γεννιέται ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ηγέτης της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών από το 1985 έως το 1991. (Ιστορία)
 
1958 Μετά την αποχώρηση 15 βουλευτών από την ΕΡΕ, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του. Προκηρύσσονται εκλογές για την 11η Μαΐου. (Πολιτική)
 
1972 Οι μητροπολίτες Κιτίου Ανθιμος, Πάφου Γεννάδιος και Κυρηνείας Κυπριανός ζητούν την παραίτηση του αρχιεπισκόπου Μακαρίου από την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. (Ιστορία)
 
1942 Γεννιέται ο Λου Ρίντ. (Τέχνες)