Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ταμέρα.. ένα αγρόκτημα για την Ειρήνη..

Η TAMERA είναι ένα αγρόκτημα που καλύπτει μια έκταση 140 εκταρίων στη Νότια Πορτογαλία (Alentejo), όπου εδώ και μερικά χρόνια πραγματοποιείται με πρωτοποριακές μεθόδους, ένα έργο για τη θεραπεία του Ανθρώπου και της Γης. Οι κυριότερες κατευθύνσεις στο χώρο της Ταμέρα είναι: “Ο Θεραπευτικός Βιότοπος”, “Το Σχολείο Νέων για την Παγκόσμια Γνώση” και το “ Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Εργασία για την Ειρήνη” (Ι.Π.Ε.Ε.) που ιδρύθηκε πρόσφατα. Ο τρόπος εργασίας στην Ταμέρα ακολουθεί και βασίζεται στις σκέψεις και στους στόχους που περιλαμβάνονται στην παρούσα Διακήρυξη. Περίπου 100 συνεργάτες εθελοντές συμμετέχουν στην ανοικοδόμηση των κτιρίων, των συστημάτων εφοδιασμού, συντήρησης και των έργων υποδομής που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του σχεδίου. Ο σκοπός της Tαμέρα είναι η δημιουργία ενός θεραπευτικού βιότοπου, όπου μερικές εκατοντάδες άτομα θα οργανώνουν μια βάση στήριξης για το “παγκόσμιο έργο για την ειρήνη” με αρχές τη μη βίαιη συνεργασία και τη μη βίαιη συνύπαρξη με όλα τα δημιουργήματα.

Τα "παπαγαλάκια" των ΜΜΕ και τα ψέματα της Αντιτρομοκρατικής

Έκθετους αφήνει η σημερινή αποκάλυψη-βόμβα της zougla.gr, όλους όσοι, για χάρη των… εντυπώσεων, έκαναν «σκόπιμες ψευδείς» διαρροές στον Τύπο περί ύπαρξης συνομιλίας μεταξύ των φερόμενων ως μελών του «Επαναστατικού Αγώνα», οι οποίοι (υποτίθεται πως) παρακολουθούσαν το 15χρονο αγόρι από το Αφγανιστάν να περιεργάζεται την τσάντα με τη βόμβα το τραγικό βράδυ της Κυριακής 28 Μαρτίου, στην οδό Ιακωβάτων, στα Πατήσια.

Από χθες το πρωί, «αξιόπιστες πηγές» της Ασφάλειας, τεχνηέντως, διέρρεαν σε δημοσιογράφους ότι η οργάνωση συνδέεται με το φόνο του 15χρονου Χαμίντ, στα Πατήσια, επισημαίνοντας ότι το «μαγικό βαλιτσάκι» της ΕΥΠ κατέγραψε συνομιλίες των κατηγορουμένων, οι οποίοι όχι μόνο φέρονται να παρακολουθούσαν (βρισκόμενοι σε απόσταση ασφαλείας) το αμούστακο αγόρι να σκαλίζει τη βόμβα, αλλά στη συνέχεια (μετά το τραγικό συμβάν) να γελάνε και να πανηγυρίζουν...

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΟΠΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

Τα Σωματεία Φροντίδα Ζώων  και Προστασία Ζώων Αίγινας Αγκιστρίου σας καλούμε την Τρίτη 27 Απριλίου και ώρα 22:00 στο μουσείο Μπενάκη στο ρεσιτάλ πιάνου της κ. Ντόρας Μπακοπούλου η οποία θα παίξει Σοπέν για χάρη των τετράποδων φίλων μας. Το εισητήριο είναι 20 ευρώ και η συμμετοχή σας θα ενισχύσει ην κτηνιατρική τους φροντίδα και στείρωσή τους.Παράλληλα όσοι αγαπάτε τη μουσικήθα έχετε την ευκαιρία να απολάυσετε την διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα η οποία διακρίνεται όχι μόνο για το ταλέντο της αλλά και για τη φιλοζωία της.
Εισητήρια δαιτίθενται στο ταμείο του Μουσείου Μπενάκη Τετάρτη-Πέμπτη-Κυριακή 10:00-18:00 και Παρασκευή-Σάββατο 10:00-22:00

Έτσι μπορεί να σωθεί η Ελλάδα από την Τρομοκρατία.

Τις τελευταίες μέρες ακούμε για την εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα, μίας εκ των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στον ελληνικό χώρο. Όμως τελικά αντί για την εξάρθρωση της οργανώσεως αυτής μήπως έπρεπε να σταματήσει η πραγματική τρομοκρατία;
Και όταν μιλώ για πραγματική τρομοκρατία εννοώ αυτή που μας υποβάλλουν επί καθημερινής βάσεως οι κυβερνήσεις, το κρατικό σύστημα, οι σωτήρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και η Αγία Μέρκελ.

Αποστολή Εκτύπωση Επτά Ιντιάνα Τζόουνς ρίχνονται στο κυνήγι αμύθητου θυσαυρού!

Στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού, προκειμένου να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, θα επιδοθούν τις επόμενες ημέρες επτά Σερραίοι «Ιντιάνα Τζόουνς».

Hδη, η ομάδα των επτά επίδοξων χρυσοθήρων έχει εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες άδειες τόσο από την εισαγγελία όσο και από όλες τις αρμόδιες αρχές. Χθες ξεπέρασαν και το τελευταίο εμπόδιο που τους χώριζε από τον ανεκτίμητο θησαυρό: την άδεια από τον Δήμο Εμμανουήλ Παππά.

Ετσι, άμεσα θα ξεκινήσουν τις ανασκαφές στο εγκαταλειμμένο χωριό Δράνοβα, στην περιοχή του Αγίου Πνεύματος, όπου εκτιμούν ότι βρίσκεται θαμμένος ο χρυσός.

Palolem India


Palolem India from Phoric on Vimeo.

Θα γίνει η νεότερη ιστιοπλόος στον κόσμο


Το είπε και μάλλον θα το κάνει! Η 16χρονη Αυστραλή ιστιοπλόος Τζέσικα Γουάτσον βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο της, να περάσει τελικά στην Ιστορία ως η νεότερη ιστιοπλόος που κατάφερε να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η Τζέσικα επέστρεψε ήδη σε αυστραλιανά νερά, αφού διέσχισε τους ωκεανούς της υφηλίου, και σε τρεις περίπου εβδομάδες αναμένεται να φτάσει στο Σίδνεϊ, γεγονός που θα σημάνει και την εκπλήρωση του άθλου της.

zougla.gr

Κώστας Γουρνάς: Ο Μαντουδαίος του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο Κώστας Γουρνάς πατέρας δύο παιδιών κάτοικος Αθήνας, κατάγεται από το Μαντούδι Ευβοίας όπου και διέμενε μέχρι τα δεκαοχτώ του χρόνια. Οι κάτοικοι του Μαντουδίου έχουν να περιγράψουν με τα καλύτερα λόγια τον Κώστα. Όλοι τον θυμούνται ως παιδί που ήταν ήσυχο και πολύ καλός μαθητής. Κάποιες φορές στις παρελάσεις εθνικών επετείων ήταν και σημαιοφόρος.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφόρίες, οι οποίες δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη ο κώστας έχει δουλέψει και στην ΕΡΤ. Τώρα πως αυτός ο άνθρωπος σχετίζεται με τον Επαναστατικό Αγώνα κανείς δεν γνωρίζει.

Θα ήθελες να ήσουν εσύ το πειραματόζωο; Σταμάτα επιτέλους να αγοράζεις ό,τι δοκιμάστηκε επάνω σε ζώα!

Αναρωτήθηκες ποτέ πόσα κουνέλια τυφλώθηκαν και πέθαναν για την μάσκαρα που αυτή τη στιγμή φοράς; Ίσως, όχι μέχρι αυτή τη στιγμή, αλλά τώρα θα αναγκαστείς να το σκεφτείς! Να ξεκαθαρίσω από την αρχή: αν νομίζεις πως δεν σε αφορά γελιέσαι! Μας αφορά όλους, η δύναμή μας είναι μεγάλη, και μονάχα εμείς μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά!
Τα επίσημα στοιχεία μιλούν για 100 εκατομμύρια ζώα που πεθαίνουν κάθε χρόνο στα εργαστήρια, αν αυτός ο αριθμός σας ακούγεται τρομερά μεγάλος, σκεφτείτε πόσο αυξάνεται αν υπολογίσουμε και τα ζώα που δεν λαμβάνονται υπόψη από τις επίσημες μετρήσεις. Και όμως! Αυτά τα ζώα θα μπορούσαν να μην είχαν πεθάνει! Ο λόγος; Απλούστατος! Τα πειράματα στα ζώα είναι αναξιόπιστα! Ο οργανισμός των ζώων αντιδρά πολύ διαφορετικά από τον ανθρώπινο, έτσι , μια ουσία που για τον άνθρωπο μπορεί να είναι φάρμακο, για κάποιο ζώο μπορεί να είναι δηλητήριο και αντίστροφα.

"Συναγερμός" στο Facebook για την παιδεραστία

Μια βρετανική οργάνωση για την προστασία των παιδιών (Ceop), καλεί το Facebook να προσθέσει «δικλείδες ασφαλείας» στις σελίδες του, σε σχετικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον.

Ο διάσημος διαδικτυακός τόπος, ιδιαίτερα δημοφιλής στους νέους, δέχθηκε πολλές επικρίσεις από την Ceop ειδικά μετά τη δολοφονία μιας έφηβης από έναν άνδρα που γνώρισε μέσω του site.

Η διοίκηση του Facebook, πάντως, ανακοίνωσε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά τις συστάσεις και ότι εξετάζεται η περίπτωση της προσθήκης μιας εφαρμογής «συναγερμού», με σκοπό να μπορούν οι χρήστες να καταγγέλλουν άμεσα οτιδήποτε ύποπτο υποπέσει στην αντίληψή τους σχετικά με την παιδεραστία.

zougla.gr

Χωρίστηκαν με επιτυχία δύο σιαμαία στο Λονδίνο


Η Άντζι και ο Αζεντίν Μπενχαφάφ, οι γονείς των σιαμαίων αγοριών που χωρίστηκαν με επιτυχία, έπειτα από επέμβαση που διήρκεσε 14 ώρες στο Νοσοκομείο Παίδων της Γκρέιτ Όρμοντ Στριτ, στο Λονδίνο, παρακολουθούν με αγωνία τη μάχη για τη ζωή που δίνουν οι γιοι τους και η οποία αναμένεται να διαρκέσει εβδομάδες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ

Πραγματοποιήθηκαν 21 τέτοιες επεμβάσεις και αντιμετωπίστηκαν 9 περιπτώσεις που δεν επιδέχονταν χειρουργείο.
Oι ηλικίας τεσσάρων μηνών δίδυμοι, ο Χασάν και ο Χουσεΐν, που ήταν ενωμένοι στο στήθος και στο ήπαρ, έχουν μπροστά τους μακρύ δρόμο για ν' αναρρώσουν. Μολονότι η επέμβαση ήταν επιτυχημένη από τεχνικής άποψης, είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς την εξέλιξη των διδύμων μετά το χωρισμό τους. Οι γονείς τους, ενθουσιασμένοι που η επέμβαση πήγε καλά, δήλωσαν πως τα παιδιά τους «κέρδισαν τη μάχη για τη ζωή τους». Όμως στην πραγματικότητα έχουν ακόμη μπροστά τους πολλές μάχες, καθώς τα τραύματά τους από την επέμβαση θα επουλώνονται και τα σώματά τους θα προσαρμόζονται ώστε να ζουν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Η μεγάλη χρονική διάρκεια (14 ώρες), το 20μελές ιατρικό προσωπικό και η πολυπλοκότητα της επέμβασης φανερώνουν τη σοβαρότητα της διαδικασίας στην οποία υποβλήθηκαν.

Το Νέο Σχολείο στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου

Ριζικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα θα επιφέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται σήμερα, Τρίτη, στο Υπουργικό Συμβούλιο και το οποίο θέτει τις βάσεις για το Νέο Σχολείο. Ένας από τους βασικούς άξονες είναι η ενεργοποίηση του θεσμού του «δόκιμου εκπαιδευτικού», ενώ αλλαγές αναμένονται και στο ζήτημα της βάσης του «10».
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα Νέα, το πολυνομοσχέδιο αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες, που αφορούν εργασιακά θέματα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο για τη λειτουργία των πανεπιστημίων, αναδιάρθρωση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των κολεγίων.
Συζητήσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή γίνονται αναφορικά με το ενδεχόμενο τροποποίησης ή και κατάργησης της βάσης του «10» για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τροποποίηση σημαίνει ότι μπορεί να μειωθεί η βάση στο μισό του μέσου όρου των βαθμών των πρώτων 5 επιτυχόντων σε κάθε τμήμα, ώστε αν π.χ. ο μέσος όρος είναι 17 η βάση να είναι 8,5 και όχι 10.
Στο Υπουργικό Συμβούλιο ενδεχομένως θα γίνει αναφορά στο θέμα αυτό, αλλά δεν είναι γνωστό αν η αλλαγή που ετοιμάζεται βάσει της γνωστής εξαγγελίας του ΠΑΣΟΚ για κατάργηση της βάσης θα ισχύσει από τις φετινές εξετάσεις ή από το επόμενο έτος.

Γγαντιαίο κύμα σε λίμνη

Ένας τεράστιος παγετώνας αποκολλήθηκε από τις Άνδεις και κατέπεσε σε μια λίμνη στο Περού, προκαλώντας κύμα ύψους 23 μέτρων.
Όπως ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο παγετώνας γκρεμίστηκε σε μια λίμνη κοντά στην πόλη Καρουάς που απέχει περίπου 320 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λίμα.
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι παρασύρθηκαν από το κύμα που σηκώθηκε ενώ καταστράφηκε και μια μονάδα επεξεργασίας πόσιμου
ύδατος που εξυπηρετούσε τους 60.000 κατοίκους της περιοχής.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το τεράστιο κομμάτι του πάγου που αποκολλήθηκε από τον παγετώνα Ουαλκάν είχε διαστάσεις 500 επί 200 μέτρα.

Επίθεση μήνυμα από τον αληθινό IRA

Mε έναν εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη μόλις λίγα λεπτά μετά τη μεταβίβαση των εξουσιών της αστυνομίας και του τομέα δικαιοσύνης από το Λονδίνο στο Μπέλφαστ, έκανε γνωστή την αντίρρησή του στην ειρηνευτική διαδικασία στη Β. Ιρλανδία η οργάνωση Αληθινός IRA.

H βόμβα εξερράγη μόλις 24 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα χθες, έξω από τα γραφεία της μυστικής αστυνομίας της Βρετανίας (ΜΙ5), η οποία παρά τη μεταβίβαση των αστυνομικών εξουσιών, θα παραμείνει ο παρασκηνιακός πρωταγωνιστής στον τομέα της ασφάλειας.

Συνάντηση δασολόγων στο δασικό χωριό Παπάδων.

Ραντεβού στο δασικό χωριό των Παπάδων Εύβοιας, στις 23, 24 και 25 Απριλίου δίνουν οι πτυχιούχοι δασολόγοι του 1983. Συγκεκριμένα το έτος των δασολόγων που μπήκε στο πανεπιστήμιο το 1978 και αποφοίτησε το 1983. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Στις 23 Απριλίου, άφιξη στο δασικό χωριό μετά το μεσημέρι, τακτοποίηση στα σπίτια, ξενάγηση στους χώρους.