Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Οι κώνοι της ερήμου

Για τους κύκλους στα χωράφια, θα έχετε σίγουρα ακούσει. Το ότι υπάρχει μια αντίστοιχη κατασκευή και στην έρημο της Αιγύπτου το γνωρίζατε?
Αυτοί οι παράξενοι κώνοι και τρύπες δημιουργούν έναν παράξενο σχέδιο όταν παρατηρηθουν από ψηλά.

Αδειάζουν τα Ψαχνά, γεμίζουν τα Πολιτικά

Με το θερμόμετρο να χτυπάει σαραντάρια την ημέρα και τριανταπεντάρια τη νύχτα αδειάζει καθημερινά "η στρούγκα" όπως πολλοί Ψαχνιώτες αποκαλούν την πλατεία, και γεμίζει η παραλία των Πολιτικών μιας και προσφέρει μεγαλύτερη δόση δροσιάς.
Ευχαριστημένοι παρουσιάζονται οι περισσότεροι  επιχειρηματίες που διατηρούν καταστήματα στην παραλία των Πολιτικών μιας και αυτή αποτελεί προορισμό πολλών επισκεπτών τόσο την ημέρα, για κολύμπι όσο και τη νύχτα, για ποτό, φαγητό και ούτω καθεξής.
Μεγάλη είναι και η επισκεψημότητα των Ψαχνιωτών μιας και τα Ψαχνά αποτελούν το μεγάλο "τιγάνι" της Μεσσαπίας λόγω του πεδινού των εδαφών τους που τώρα με τον καύσωνα η θερμοκρασία θυμίζει Λάρισα!
Παρά το γεγονός ότι αρκετά καφέ έχουν εφοδιαστεί με ανεμιστήρες και έχουν ρίξει τις τιμές τους, οι Ψαχνιώτες στην μεγάλη τους πλειοψηφία "την κάνουν" για την παραλία όπως για όσους ζεσταίνονται πολύ και μια νυχτερινή βουτιά αποτελεί λύση στο πρόβλημα της ζέστης. Όσο για τους καταστηματάρχες των Ψαχνών; Υπομονή έρχονται τα μελτέμια και ο Σεπτέμβριος

Σμιλεύοντας τη φύση

Από 25 έως 31 Αυγούστου στον εκθεσιακό χώρο του Δημαρχείου της Χαλκίδας θα φιλοξενηθεί η έκθεση του Γιώργου Κολιοβέτα. Πρόκειται για μια έκθεση όπυ τα δημιουργήματα του καλλιτέχνη είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά, την οποία περιγράφει ο ίδιος ως μια δημιουργία που προκύπτει "... όταν το ανθρώπινο χέρι συναντά τα δώρα της φύσης.".

Αποπερατώνεται ο δρόμος Ψαχνά-Πολιτικά

Ένα έργο που εκτελείται από τη Νομαρχία Ευβοίας και που έχει "ανακουφίσει" τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των Πολιτικών είναι η διαπλάτυνση και επαναχάραξη του δρόμου Ψαχνά-Πολιτικά. Από τότε που παραδόθηκε στην κυκλοφορία με την αποφυγή όλων αυτών των στροφών που παρακάμφθηκαν τα Πολιτικά είδαν την κίνηση ν' ανεβαίνει και την τοπική οικονομία τονώνεται. Επίσης ένα από τα πλέον επικίνδυνα οδικά δίκτυα της Εύβοιας βελτιώθηκε κατά πολύ. Ο δρόμος όπως πληροφορούμαστε αποπερατώνεται το Σεπτέμβριο και όπως πληροφορούμαστε ήδη με πρωτοβουλία του κ. Καλαβρή, ο οποίος ως αντινομάρχης πρωοτστάτησε για την δημιουργία του έργου, ζητούνται κονδύλια για την βελτίωση του οδοστρώματος στο κομμάτι "Βρυσάκια"- διασταύρωση Ψαχνών Καστέλλας και Β.Εύβοιας.

messapia-news

Όταν οι αναγνώστες γράφουν ποίηση

Έχασα τον ύπνο μου
χάνω και τα κιλά μου
ούτε να κοιμηθώ μπορώ
πονάει κι η κοιλιά μου

Τρείς φορές σε ψήφισα
και πάλι θα σε ψηφίσω
πες μόνο το ναι
να γιάνει η ψυχή μου!

Σημ.διαχειριστή:Το ποίημα εστάλη με email σκέτο όπως το βλέπετε.Όταν ζητήσαμε διευκρυνισεις απο τον αποστολέα αυτός μας έγραψε και δεν απάντησε.Μετά απο αυτο όπως έχω υποχρέωση ως διαχειριστής βάρδιας να φέρω σε πέρας την αποκρυπτογράφιση του ποιήματος η κοινώς να βρώ τι θέλει να πει ο ποιητής.

Νιόπαντρη Βρετανίδα σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Κέρκυρας


Το δικό του δράμα ζει ένα νιόπαντρο ζευγάρι Βρετανών, το οποίο έκανε το μήνα του μέλιτος στην Κέρκυρα.
Το προτελευταίο βράδυ της διαμονής τους σε ξενοδοχείο του νησιού, η 27χρονη Carrie-Anne Dudbridge, την ώρα που έβγαινε στο μπαλκόνι παραπάτησε και βρέθηκε στο κενό από ύψος περίπου 9 μέτρων.
Η νεαρή Βρετανίδα έσπασε την σπονδυλική της στήλη σε 3 σημεία και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του νησιού.

Το σπίτι των φλινστοουνς υπάρχει

Ένα μοναδικό πέτρινο σπίτι, χτισμένο σε βράχο, βρίσκεται στην Πορτογαλία..
Εμπνευσμένο απο τους Flintstones, αυτό το ιδιαίτερο σπίτι είναι χτισμένο μεταξύ δύο τεράστιων βράχων στα Fafe Mountains στην Πορτογαλία. Προσφέρει ότι ένα συνηθισμένο σπίτι όπως για παράδειγμα τζάκι.

Με την επανομή στο κύπελλο ο Ηρακλής

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ηρακλής Ψαχνών θα συμμετέχει στο κύπελλο Ελλάδος και χθες ήταν μια ιστορική ημέρα για την ομάδα μιας και συμμετείχε στην κλήρωση του θεσμού. Ο Ηρακλής κληρώθηκε στο τρίτο κατά σειρά ζευγάρι και θ' αντιμετωπίσει εντός έδρας σε αγώνα νοκ-άουτ την ομάδα της Αναγέννησης Επανομής. Εάν νικήσει και προκριθεί θα υποδεχθεί, και πάλι σε αγώνα νοκ-άουτ, την ομάδα του Παναιτωλικού. Εάν τα καταφέρει να προκριθεί τότε θα υποδεχθεί τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και πάλι στο γήπεδο των Ψαχνών σε εκ νέου νοκ-άουτ αναμέτρηση.

Αντιδράσεις Ψαθά για την αμφισβήτηση

Την έντονη αντίδραση του κ. ψαθά προκάλεσε το δημοσίευμα του "messapia-news" για την αμφισβήτηση την οποία επιδέχεται τον τελευταίο καιρό σε σχέση με την σκρότηση ή όχι ψηφοδελτίου του και καθόδου συνδυασμού του στις Δημοτικές εκλογές.
Ο κ. Ψαθάς σε τηλεφωνική επαφή που είχε μαζί μας διέψευσε για ακόμη μία φορά τις πληροφορίες που παρουσιάσαμε και όπως μας είπε εντός των προσεχών ημερών θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις. Μας τόνισε ότι η τακτική τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του είναι να μην χρησιμοποιούν υψηλούς τόνους και να δημοσιοποιούν ονόματα αλλά να δουλεύουν εντατικά προκειμένου στις εκλογές να παρουσιάσουν ένα ικανό ψηφοδέλτιο. Χαρακτήρισε όλες αυτές τις διαδόσεις ψευδείς και ότι καμία βάση δεν έχον. Αντιθέτως αποτελούν μέρος προπαγάνδας και "λάσπης", όπως χαρακτηριστικά μας είπε, από ανθυποψήφιούς του.
Μας τόνισε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του συνεχίζουν την προσπάθειά τους απρόσωπα και εντατικά.


messapia-news

«Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από την Google»

Υπουργικό συμβούλιο συνέρχεται για πρώτη φορά έπειτα από τρεις εβδομάδες θερινής ραστώνης. Και συζητά για το Street View, το αμφιλεγόμενο σύστημα χαρτογράφησης της Google. Πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα προστασίας της ιδιωτικότητας των πολιτών, αποφαίνονται οι υπουργοί. Συνέβη χθες στη Γερμανία, την ίδια ώρα που το αφεντικό της Google, ο Ερικ Σμιτ, προειδοποιούσε πως μια μέρα πολλοί νεαροί χρήστες του Ιντερνετ θα αναγκαστούν να αλλάξουν όνομα!
Η συνέντευξη που παραχώρησε στη «Wall Street Journal» o διευθύνων σύμβουλος της Google έπεσε σαν βόμβα. Στο κάτω κάτω, ο άνθρωπος αυτός είναι μαζί με τους συνιδρυτές της Google, τον Σεργκέι Μπριν και τον Λάρι Πέιτζ, επικεφαλής της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στον κόσμο, και μαζί, του ιστοτόπου διαμοιρασμού βίντεο Υou Τube, της υπηρεσίας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Gmail, του συστήματος χαρτο γράφησης πόλεων Street View, της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Βuzz και σύντομα- όπως λένε οι φήμες- ακόμα μιας ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης που κάποιοι ήδη αποκαλούν Google.me.

Πάνω από 6.000 μολύνθηκαν από το κουνούπι

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι έχουν μολυνθεί στην Ελλάδα με τον ιό του Δυτικού Νείλου, από τσίμπημα κουνουπιού. Τα εργαστήρια έχουν επιβεβαιώσει 64 περιστατικά, τα οποία όμως αφορούν τη μικρή μερίδα των μολυνθέντων που εκδηλώνουν σοβαρά συμπτώματα και κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα.

Οι υπόλοιποι απλώς έχουν περάσει τη λοίμωξη «στο πόδι».

Οι ειδικοί εξάλλου υπολογίζουν ότι ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα επιβεβαιώνονται πέντε με δέκα κρούσματα του ιού καθημερινά. Ως τότε προβλέπεται ότι θα διαρκέσει η περίοδος έξαρσης του ιού, που μεταδίδεται από τα κουνούπια ο πληθυσμός των οποίων παραμένει μεγάλος και τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Ελλάς




Στίχοι: Σταμάτης Μεσημέρης
Μουσική: Σταμάτης Μεσημέρης
Πρώτη εκτέλεση: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Το πρωτάθλημα αρχίζει, η εξέδρα πλημμυρίζει
γίνεται χαμός σε κάθε γκολ
Mα το ντέρμπι είναι στημένο, κι από πριν ξεπουλημένο
κι εσύ πνίγεσαι με δίχρωμα κασκόλ

Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με μας
Ελλάς, Ελλάς μίλα μας και μη μας αγαπάς

Μπόρα είπες θα περάσει μα ο κόσμος τα 'χει χάσει
τα σκουπίδια δίνουν πάρτι στα στενά
Τα FM και τα κανάλια έχουν σφίξει σαν τανάλια
κι οι αφίσες φτύνουν μέλι με καρφιά

Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με μας
Ελλάς, Ελλάς μίλα μας και μη μας αγαπάς

Μέσα σ' όλη αυτή τη δίνη όρθιο πες μου τι θα μείνει
σου φωνάζω μα εσύ δε μου μιλάς
Ψάχνεις για το μεγαλείο που σου μάθαν στο σχολείο
κι εγώ ξένος μετανάστης σου Ελλάς

Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με μας
Ελλάς, Ελλάς μίλα μας και μη μας αγαπάς

Δε γουστάρω τα στημένα, έρχομαι ξανά σε σένα
δυο μαζί μπορούμε δωσ' μου δυο φιλιά
όλα μοιάζουνε χαμένα μα καλή μου έχω εσένα
παίρνω φόρα απ' τη δική σου αγκαλιά

Ελλάς, Ελλάς τι θα γίνει φίλε μου με μας
Ελλάς, Ελλάς μίλα μας και μη μας αγαπάς

Σαν σήμερα

 
1917 Μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφει το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Καίγεται στο σύνολό της η εβραϊκή συνοικία, ενώ ο τραγικός απολογισμός είναι 74.000 άστεγοι. (Κοινωνία)
 
1973 Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος ορκίζεται πρόεδρος της Δημοκρατίας, χορηγεί γενική αμνηστία, ενώ με νόμο αμνηστεύει τα αδικήματα που διέπραξαν με τους βασανισμούς ανακριτικά όργανα του καθεστώτος. (Ιστορία)
 
 
1976 Καθιερώνεται το πενθήμερο στα σχολεία. (Κοινωνία)

 
 
1977 Θάνατος του ζωγράφου Γ.Γουναρόπουλου (γεννήθηκε το 1890) . (Πολιτισμός)

 
 
1985 Πεθαίνει ο Σάκης Καράγιωργας, μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του αντιδικτατορικού αγώνα. (Πολιτική)

Προκηρύσσονται 1.600 θέσεις εργασίας στα Ταμεία

Στόχος να καλυφθούν τα τεράστια κενά προσωπικού στα Ταμεία, εν όψει της μαζικής «φυγής» δημοσίων υπαλλήλων προς τη σύνταξη, λόγω των αλλαγών στο Ασφαλιστικό.
Θερμό φθινόπωρο προμηνύεται για χιλιάδες υποψήφιους, αφού μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να προκηρυχθούν πάνω από 1.600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων και υγειονομικού προσωπικού σε ολόκληρη τη χώρα.
Το αίτημα του υπουργείου Εργασίας αφορά στην πρόσληψη 1.623 εποχικών υπαλλήλων (για 8 μήνες) σε 11 Ταμεία. Στόχος είναι να καλυφθούν τα τεράστια κενά προσωπικού στα Ταμεία, εν όψει της μαζικής «φυγής» δημοσίων υπαλλήλων προς τη σύνταξη, λόγω των αλλαγών στο Ασφαλιστικό.

Οδηγίες κατά του εθισμού στο διαδίκτυο


Να προσεγγίζουν τα εξαρτημένα στο διαδίκτυο παιδιά με ηρεμία, χωρίς επικριτική διάθεση και να ακούν με προθυμία τα όσα τους λένε, ώστε να εγκατασταθεί ένα αμφίδρομος δίαυλος επικοινωνίας, προτείνει στους γονείς που εντοπίζουν πρόβλημα εθισμού των παιδιών τους στο διαδίκτυο ο Κωνσταντίνος Σιώμος, ψυχίατρος παιδιών κι εφήβων και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση της Εθνικής


Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση της εθνικής Ελλάδος και στον δεύτερο αγώνα του τουρνουά Ακρόπολις, στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο αυτή τη φορά τη Σλοβενία, της οποίας και επικράτησε 96-72.
Την Πέμπτη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει (21:45) την Σερβία του Ντούσαν Ιβκοβιτς, στην τελευταία ημέρα του τουρνουά. Οι Σλοβένοι, οι οποίοι μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, θα αγωνιστούν (19:00) με τον Καναδά.

Έργα 47 Ελλήνων Ζωγράφων στην Τήνο


Σαράντα επτά ζωγράφοι, η «αφρόκρεμα» της ελληνικής σκέψης, έκφρασης, αισθητικής, έτσι όπως αυτές αποτυπώνονται στα έργα τους, που «όργωσαν» Ελλάδα και εξωτερικό, βρέθηκαν μαζί στο εκθεσιακό κέντρο του Αρνάδου, στην Τήνο, σε ένα ταξίδι ανακουφιστικής ...παλιννόστησης και αποκαλυπτικού διαλόγου με το κοινό, υπό αμιγώς ελληνικές συνθήκες: το γαλάζιο του ουρανού, το βαθυγάλανο της θάλασσας και το γαλανόλευκο του νησιώτικου οικιστικού τοπίου.

Συνελήφθη πρώην πρόεδρος της Βολιβίας

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Χουάν Περέντα Ασμπούν συνελήφθη από την αστυνομία γιατί σε προάστιο της πόλης Σάντα Κρουζ ντε λα Σιέρα, είχε επιχειρήσει να δείξει τα γεννητικά του όργανα σε μερικούς ανήλικους, με απώτερους σκοπούς, ενώ κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και ναρκωτικά.

Τέσσερις οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου


Στα 64 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, ενώ τέσσερις είναι οι ασθενείς που κατέληξαν από εγκεφαλίτιδα.
Στην ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης που εκδίδει το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφέρεται ότι έως τις 18/08/2010, ώρα 10:00, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 28 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 31 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 8 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευθεί σε νοσοκομείο
Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποίησε ότι μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου αναμένεται να υπάρχει καθημερινή καταγραφή πέντε με δέκα κρουσμάτων.

Υπερδιπλασιάζεται το όριο αρτιότητας


Στον υπερδιπλασιασμό του ορίου αρτιότητας για εκτός σχεδίου δόμηση από τα 4 στρέμματα στα 10 προσανατολίζεται το ΥΠΕΧΩΔΕ, φέρνοντας αναταραχή στην αγορά ακινήτων.
Η ρύθμιση που φαίνεται πως θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο-«σκούπα», το οποίο θα τεθεί προς διαβούλευση στα τέλη του χρόνου, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς δεν θα είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν οικιστικά δεκάδες χιλιάδες- εκτός σχεδίου- στρέμματα, παρά μόνο να καλλιεργηθούν ως αγροτικές εκτάσεις.

Δύο ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου


Στη λίστα με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου περιλαμβάνονται το Εθνικό και Καποδιστριακό της Αθήνας και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης.
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας βρίσκεται στην 221η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και στην 85η σε ευρωπαϊκό, ενώ σύμφωνα με την ARWU είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας με δεύτερο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, το οποίο καταλαμβάνει την 124η θέση στην κατάταξη με τα καλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και την 301η θέση παγκοσμίως.

Πρόσκρουση στο λιμάνι της Σύμης

 
Προσέκρουσε σήμερα το απόγευμα, στις 16:00, στο φάρο του λιμανιού της Σύμης, ο καταπέλτης του επιβατηγού πλοίου «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ», με 95 επιβάτες, την ώρα που επιχειρούσε να προσδέσει.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ μία περίπου ώρα αργότερα, στις 16.55 και ύστερα από την πραγματοποίηση σχετικού ελέγχου, το πλοίο απέπλευσε για Ρόδο, με 249 επιβάτες.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του συμβάντος, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σύμης.
zougla

Τον πρόλαβαν πριν επιβιβαστεί στο πλοίο

 
Θραύσματα από τέσσερις αρχαίους αμφορείς, τα οποία η αρχαιολογική υπηρεσία εκτίμησε ότι υπάγονται στο νόμο περί αρχαιοτήτων, είχε στην κατοχή του 48χρονος Ιταλός που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι της Πάτρας.

Τα θραύσματα εντοπίσθηκαν μετά από έλεγχο των ανδρών του Λιμενικού στο αυτοκίνητο του Ιταλού, λίγο πριν αυτός επιβιβαστεί στο πλοίο «Cruise Europa» με προορισμό την Ιταλία.

Οι Λιμενικοί βρήκαν, επίσης, εξοπλισμό καταδύσεων τελευταίας τεχνολογίας, μικρό φουσκωτό με μηχανή, ειδική κάμερα, φακό και άλλα σύνεργα που αποδεικνύουν ότι το ενδιαφέρον του 48χρονου ήταν στραμμένο στο βυθό.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι φωτογράφος θαλάσσιων αντικειμένων από χόμπι και πήρε τα αντικείμενα επειδή του άρεσαν.

Πηγή: thebest.gr

Επιχείρησε να μεταφέρει 1,8 κιλά ηρωίνη

 
Έναν 35χρονο Έλληνα, κάτοικο Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης αστυνομικοί και τελωνειακοί στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Ο 35χρονος είχε τοποθετήσει 1,880 κιλά ηρωίνης σε αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που είχε κρύψει σε μια από τις βαλίτσες του.

Προορισμό του συλληφθέντος ήταν η Ρώμη με πτήση της Aegean.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και ο 35χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
zougla

Περισσότερες λεπτομέρειες για το θρίλερ του Αλμυροπόταμου!

Η εμπειρία των αστυνομικών στο Αλιβέρι αλλά και η συμβολή της ασφάλειας Χαλκίδας, έπιασε τόπο και έτσι σχεδόν αμέσως εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας στον Αλμυροπόταμο. Αρχικά όταν βρήκαν την άτυχη γυναίκα στο σημείο και την ρώτησαν τι είχε συμβεί η ίδια τους είπε ότι είχε μόλις ψωνίσει από το σούπερ μάρκετ, όταν κατά την επιστροφή της στο σπίτι την πλησίασε ένα ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άγνωστοι. Οι δράστες προθυμοποιήθηκαν να την βοήθησουν και την επιβίβασαν στο όχημά τους. Από εκεί και πέρα, ακολούθησε ο ξυλοδαρμός. Οι αστυνομικοί όμως αξιοποιώντας τις πληροφορίες ανακάλυψαν πως ο δράστης ήταν στον συγγενικό της χώρο. Καθοριστικό ρόλο στην ιστορία έπαιξε και το ζευγάρι που ανακάλυψε την άτυχη γυναίκα αιμόφυρτη στην περιοχή Άγιος Δημήτριος, μόλις 10 χιλιόμετρα μακρυά από τον Αλμυροπόταμο. Εάν δεν ειδοποιούσαν το τμήμα στο Αλιβέρι, σίγουρα το θύμα θα υπέκυπτε στα τραύματα της. 
evianews

26χρονο παλικάρι έσβησε στην άσφαλτο!

Ένα 26χρονο παλικάρι άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο τον Δεκαπενταύγουστο. Το συμβάν έγινε στην περιοχή του Βαθύ Αυλίδας. Ο άτυχος άντρας οδηγούσε μηχανή και κάτω από συνθήκες που εξετάζει η τροχαία Χαλκίδας, συνέβει το μοιραίο. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, περαστικοί κάλεσαν ασθενοφόρο από την Χαλκίδα. Παρόλη την άμεση κινητοποίηση δεν κατάφεραν να σώσουν τον άτυχο νέο. 




evianews

Ανακοίνωση υποψηφίων και ανασχηματισμός το Σεπτέμβρη

Αρχές Σεπτέμβρη αναμένονται όλα τα... καλά νέα απο το ΠΑΣΟΚ. Αφού ανακοινώσει τους υποψήφιους Περιφερειάρχες του το κυβερνών κόμμα, θα περάσει και στον ανασχηματισμό, που φαίνεται πως "κλείδωσε" στην Πάρο. Και για να δούμε τί τύχη θα έχουν οι βουλευτές της Εύβοιας....

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, εφόσον στελέχη της κυβέρνησης «πάνε προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις υποψηφίων περιφερειαρχών από το ΠΑΣΟΚ στις 3-5 Σεπτεμβρίου θα δώσουν το έναυσμα για τον ανασχηματισμό.

Η διοίκηση της Λάρκο έκανε ραντεβού για τις "μούφες" προσλήψεις

Χθες το απόγευμα μέλος της διοίκησης της εταιρίας Λάρκο και υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν σε παραθαλάσσια καφετέρια το περιβόητο ραντεβού που αφορά τη δράση κάποιων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων συγκεκριμένου συνδυασμού οι οποίοι δίνουν αιτήσεις της εταιρείας (!) στα ραντεβού που κάνουν, με την προϋπόθεση ότι αν οι ίδιοι εκλεγούν και ο συνδυασμός τους θα προσλάβουν όλους αυτούς που παραμυθιάζουν, γιατί περί αυτού πρόκειται στη ΛΑΡΚΟ.!
Επίσης για να ασκήσουν πίεση στους εργαζόμενους της εταιρείας να ψηφίσουν διαδίδουν ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού τους αν ο συνδυασμός δεν εκλεγεί θα τοποθετηθεί διευθυντής στην εταιρεία, θέλοντας μ' αυτό να τονίσουν ότι 'ελέγχουν" την κατάσταση της εταιρείας!

Έκανε πάλι πίσω ο Μπαζώτης;

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής ο Δήμαρχος Μεσσαπίων κ. Μπαζώτης φέρεται να αποσύρει για τέταρτη φορά (!) την υποψηφιότητά του ως υποψήφιος Δήμαρχος με το χρίσμα της Ν.Δ. Μετά το έντονο παρασκήνιο το οποίο σας παρουσιάσαμε και τις σφοδρές αντιδράσεις μελών και στελεχών της Ν.Δ. σε όλο αυτό το κλίμα παραλογισμού που δημιούργησε εις βάρος της παράταξης της Ν.Δ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Δήμαρχος αναμένεται αύριο να προβεί και σε ανακοίνωση με την οποία να επιβεβαιώνει αυτά τα οποία σας αναφέρουμε. Ελπίζουμε αυτό το θέατρο του πολιτικού παραλογισμού να σταματήσει εδώ γιατί αρκετά τον εξέθεσε τόσο στα μάτια των πολιτών αυτού του Δήμου μιας και δεν του λείπουν τα προβλήματα αυτή την τετραετία όσο και στα μάτια μιας μεγάλης παράταξης η οποία τον τίμησε επί σειρά ετών με την στήριξή της. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος την ημέρα των εκλογών θα κανονίσει εκδρομή στο Βίντσι όπως ακριβώς είχε κάνει στις Δημοτικές εκλογές του 1990.

messapia-news

Εγκαταλείπει την τοπική πολιτική σκηνή και ο Ρουμπής;

Σύμφωνα με πληροφορίες (και πάλι τι να κάνουμε;) ο κος Ρουμπής έχει αποφασίσει οριστικά να εγκαταλείψει την τοπική πολιτική σκηνή. Αν αυτό αληθεύει ένας άνθρωπος που βοήθησε τα μέγιστα την διοίκηση του Δήμου φεύγει από τοπικό προσκήνιο μετά από δώδεκα χρόνια παρουσίας. Είτε συμφωνούσε κάποιος μαζί του είτε διαφωνούσε, ένα είναι σίγουρο: ότι ο κος Ρουμπής ήταν μία τοπική πολιτική οντότητα μεγάλου δεληνεκούς και απόδειξη αυτού είναι οι τρεις πρωτιές του ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Αύριο αναμένεται να κάνει και την επίσημη ανακοίνωση αποχώρησής του με την οποία βάζει τέλος σε μια μακρόχρονη παρουσία του στα δημοτικά δρώμενα. Το Messapia-news εύχεται στον κο. Ρουμπή να είναι καλά και καλή συνέχεια με ότι και αν ασχοληθεί.
messapia-news