Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Οι Scorpions στην Ελλάδα

Οι Scorpions περιοδεύουν στις 5, 7 και 9 Ιουνίου 2010 σε Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Στις 6 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε ότι θα παίξουν ζωντανά στην Αθήνα οι Γερμανοί SCORPIONS στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Επίσης έχει ήδη ανακοινωθεί ότι οι SCORPIONS θα παίξουν 5 Ιουνίου στα Γιάννενα, 7 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και 9 Ιουνίου στη Πάτρα.

Ανοίγει το Gamato Info

Τι απαντά η Τζούλια στη ΣΔΟΕ

Εμένα κατηγορούν για φοροδιαφυγή και μου κάνουν ελέγχους. Τον κύριο Γιάννη Καπελέρη – Γενικό Γραμματέα της ΥΠ.Ε.Ε ποιος τον ελέγχει?Αλλά εγώ είμαι αυτή που κάνω φορολογική δήλωση 90.000 ευρώ.. Αυτοί τι φορολογικές δηλώσεις κάνουν?


Ο κύριος Καπελέρης Γ.Γ. Της ΥΠ.Ε.Ε. είναι ο επικεφαλής για τις έρευνες που κάνουν και με κατηγορούν οτι φοροδιαφεύγω...
Θέλω να μας απαντήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών ποιος θα ελέγξει τον κύριο Καπελέρη για τα τόσα πλούτη που επιδεικνύει κάνοντας τον γάμο του Γιου του με 3.000 καλεσμένους στο Γκολφ της Γλυφάδας?
Επίσης για τα πανάκριβα αυτοκίνητά του και για άλλα πολλά που αναφέρει σήμερα η σοβαρή εφημερίδα του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου VETO ?
Να μας πουν οι αυτοκράτορες της κυβέρνησης που βρήκε τα χρήματα για τόση χλιδή ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ κ. Καπελέρης? (πάντως η σύζυγός του δεν εργάζεται)
Αυτά είναι τα ερωτηματικά που απασχολούν κ. Πρωθυπουργέ και κ. Υπουργέ των Οικονομικών τον Λαό που βλέπει οτι τον κοροϊδεύετε .... καθώς ο κύριος Καπελέρης ήταν παλιός Βουλευτής του Πασόκ και διορισμένος στην θέση αυτή από εσάς.
Περιμένει ο Λαός που του ρουφάτε το αίμα μια απάντηση δημοσίως και οχι να κρυφτείτε.
Κύριε Σαμαρά κ. Καρατζαφέρη κ. Τσίπρα κ. Παπαρήγα κάνετέ τους αυτές τις ερωτήσεις στην βουλή μπας και μας απαντήσουν!
Τζούλια Αλεξανδράτου
tzoulia.net







Οταν κοπάζει η «βροχή ηλεκτρονίων» γίνεται σεισμός

Για πρώτη φορά διεθνώς, Eλληνες επιστήμονες ανακάλυψαν χαρακτηριστικές μεταβολές που προηγούνται για διάστημα αρκετών ημερών πριν από μεγάλους σεισμούς. Μέσα στο εργαστήριο Ηλεκτρομαγνητισμού και Διαστημικής στην Ξάνθη, μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων μελετούσαν προσεκτικά τη «βροχή των ηλεκτρονίων», στο ύψος του γαλλικού δορυφόρου DEMETER, με τον οποίο συνεργάζονται. Οταν η ηλεκτρονική καταιγίδα σταδιακά έχανε την έντασή της, η επιστημονική ομάδα στην Ξάνθη έβλεπε επανειλημμένα ότι ήταν θέμα χρόνου να εκδηλωθεί σεισμός.
Ο πατήρ Γεώργιος παρουσιάζει τα αποτελέσματα των Ερευνών του σε αίθουσα του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο πατήρ Γεώργιος παρουσιάζει τα αποτελέσματα των Ερευνών του σε αίθουσα του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι πρόσφατοι καταστροφικοί σεισμοί στην Αϊτή, τη Χιλή, την Κίνα το 2009, αλλά και στην Ελλάδα, όπως στα Κύθηρα το 2006 (M=6,8 Ρίχτερ) και στην Ανδραβίδα το 2008 (Μ = 6,5 Ρίχτερ). Μια ερευνητική προσπάθεια ετών επιτυγχάνει να ανοίξει ένα νέο παράθυρο στην έρευνα της πρόβλεψης σεισμών.

Το πιο σημαντικό αποτέλεσμα από την έρευνα είναι μια χαρακτηριστική χρονική μεταβολή στην ένταση πρόσπτωσης ηλεκτρονίων από πολύ μεγάλα ύψη από τις ζώνες Βαν Αλεν προς την ανώτερη Ιονόσφαιρα.

Αποκαλυπτήρια Μαρδοχαίου Φριζή

Την Κυριακή 6 Ιουνίου και ώρα 11.30 το πρωί θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του έφιππου ανδριάντα του Συνταγματάρχη Μαρδοχαίου Φριζή, στην πλατεία Πυροσβεστικής, στη Χαλκίδα, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Ο Μαρδοχαίος Φριζής γεννήθηκε το 1893 στη Χαλκίδα. Το όνειρό του ήταν να γίνει αξιωματικός. Δίνει εξετάσεις στη Σχολή Ευελπίδων. Δεν έρχεται πρώτος και αυτό το θεωρεί υποτιμητικό. Εγκαταλείπει τη Σχολή. Δίνει εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο και πετυχαίνει στη Νομική. Την περίοδο εκείνη συνδέεται με τον Κονδύλη, στον οποίο εκφράζει την επιθυμία του «να γίνει στρατιώτης». Μπαίνει στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών, από την οποία αποφοιτά το 1916.

Παίρνει μέρος στη μικρασιατική εκστρατεία. Η υποχώρηση τον βρίσκει στη Σμύρνη, όπου πιάνεται αιχμάλωτος. Οι Ισραηλινοί, που πληροφορούνται το γεγονός, συγκεντρώνουν χρήματα για να τον απελευθερώσουν. Αρνείται. «Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει για όλους», λέει. Ένα χρόνο αργότερα αφήνεται ελεύθερος μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες αξιωματικούς.

Η εξαφάνιση των παγετώνων των Άνδεων είναι «προ των πυλών» ;

Σαφείς είναι πλέον οι ενδείξεις για την εξαφάνιση των παγετώνων των Άνδεων καθώς ένα τεράστιο κομμάτι πάγου που αποκολλήθηκε από τις Άνδεις στο Περού και κατέπεσε σε λίμνη, προκάλεσε  κύμα ύψους 23 μέτρων . Το κομμάτι πάγου που αποκολλήθηκε  από το παγετώνα Hualcan κοντά στη πόλη Carhuaz, 200 μίλια βόρεια από την πρωτεύουσα Lima, είχε διαστάσεις 500 επί 200 μέτρα.



Το τσουνάμι ύψους 23 μέτρων προκάλεσε ζημιές στην πόλη Carhuaz αλλά και στα γύρω χωριά της περιοχής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις,  μια μονάδα επεξεργασίας πόσιμου νερού που εξυπηρετούσε 60,000 κατοίκους και περίπου 50 σπίτια καταστράφηκαν. Ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Αρχών, ένας ψαράς έχασε τη ζωή του και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν καθώς εκτιμάται  ότι αν η στάθμη των υδάτων της λίμνης ήταν υψηλότερη, θα υπήρχαν περισσότερα θύματα.

Οι τοπικές Αρχές προέβησαν σε προσωρινή εκκένωση των κοντινών οικισμών, καθώς εκφράζονται φόβοι και για άλλες αποκολλήσεις.

Ο κυβερνήτης επαρχίας Ancash, César Álvarez, δήλωσε ότι λόγω της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας θα υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον.

Ενώ ο ειδικός στους παγετώνες Patricio Vaderrama, δήλωσε ότι το εν λόγω κομμάτι πάγου που γλίστρησε μέσα στη λίμνη, σήκωσε γιγάντιο κύμα 23 μέτρων ξεπερνώντας τα προστατευτικά αναχώματα που υπήρχαν.

Η Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας έχει προειδοποιήσει για την εξαφάνιση των παγετώνων των Άνδεων,  που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υδροηλεκτρική ενέργεια, ενώ 80 εκατομμύρια άνθρωποι θα κινδυνέψουν να μείνουν χωρίς νερό.

blue planet

Ζωοτροφές με "άσχημη γεύση"

Κείμενο - έρευνα: Μίνα Πετμεζά
Φωτογραφία: Από το κρυφό βίντεο της Peta
Δείτε το βίντεο εδώ


Είναι γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους οι μεγάλες εταιρίες καλλυντικών, φαρμάκων και ζωοτροφών προτού να προωθήσουν κάποιο προϊόν τους στην αγορά, πραγματοποιούν πειράματα σε ζώα με σκοπό την πιστοποίηση της ασφάλειάς του. Για το λόγο αυτό άλλωστε έχουν θεσπιστεί κανόνες απο το Animal Welfare Act που καθορίζουν τα πλαίσια και τις συνθήκες διεξαγωγής των ελέγχων αυτών. Τι γίνεται όμως όταν τα ζώα υπόκεινται σε δοκιμασίες επίπονες, επιβλαβείς για την υγεία τους και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνες για την ίδια τους την επιβίωση;


    Η ιστορία με τα πειράματα που πραγματοποιούσαν εταιρίες παραγωγής ζωοτροφών όπως η αμερικάνικη Iams, θυγατρική του κολοσσού Procter & Gamble, η καναδική Menu Foods και η Hills είναι παλιά και μια πτυχή της είδε το φως της δημοσιότητας όταν η βρετανική εφημερίδα UK Sunday Express δημοσίευσε στην πρώτη της σελίδα ένα άρθρο που αφορούσε ακριβώς το θέμα αυτό. Το Μάιο του 2001 η δημοσιογράφος Lucy Johnson παρέθεσε κάποιες  πληροφορίες που σχετίζονταν με τις μελέτες που λάμβαναν χώρα στο ερευνητικό κέντρο Sinclair. Η μονάδα αυτή, παλιότερα γνωστή ως «Κέντρο παροχής τοξικολογικών και αναπαραγωγικών  υπηρεσιών», έχει την έδρα της στη δυτική επαρχία Callaway και είχε εξουσιοδοτηθεί τόσο από την Iams όσο και από την Menu Foods για την πραγματοποίηση των πειραμάτων. Οι λεπτομέρειες που ανέφερε η Βρετανίδα  δημοσιογράφος είναι πραγματικά συγκλονιστικές.

Πάρκινγκ καταβροχθίζει το Ηρώον του Ηρακλείου Κρήτης

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων εκφράζει την αντίθεση του στη διαιώνιση της ολιγωρίας και της αδιαφάνειας, που διέπουν συχνά ακόμα και σήμερα τη λειτουργία των Υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ.Τ., παρά την πρόσφατη αλλαγή της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του. Οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές κάνουν την εμφάνισή τους, με αφορμή αυτή τη φορά την τύχη του Ηρώου του Ηρακλείου Κρήτης.
Το Ηρώον της πόλης του Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας θεμελιώθηκε το 1930, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε στη Νομαρχία από το Δήμο Ηρακλείου. Αφορμή της θεμελίωσής του υπήρξε ο εορτασμός της Εκατονταετηρίδας από την Εθνική Παλιγγενεσία, που εορτάστηκε σε ολόκληρη τη Ελλάδα.


Βασίστηκε στην ιδέα του Εφόρου Αρχαιοτήτων Σπυρ. Μαρινάτου και σε σχέδια του αρχιτέκτονα και μηχανικού του Δήμου Ηρακλείου, Δημήτρη Κυριακού, τα οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Τοπική Επιτροπή Εορτασμού, που συστάθηκε από τη Νομαρχία Ηρακλείου και αποτελούνταν από προσωπικότητες της εποχής. Σχεδιάστηκε με γραμμές και αναλογίες της μινωικής αρχιτεκτονικής, όπως αυτή γινόταν τότε γνωστή από τις ανασκαφές και τις αναστηλώσεις του Έβανς στο ανάκτορο της Κνωσού, που ολοκληρώνονταν εκείνα ακριβώς τα χρόνια.
Ακολούθησε αρχιτεκτονικά τον τύπο του Μινωικού Μεγάρου, με πρόστωο από δύο κίονες, το οποίο οδηγούσε στην κυρίως αίθουσα, και απέδιδε ανακτορικού χαρακτήρα τριμερές ιερό, με ιερά θρανία και θρόνο στο εσωτερικό. Η ανέγερσή του χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από δημόσιους εράνους στους οποίους συμμετείχαν οι δήμοι και οι κοινότητες, σύλλογοι, σωματεία εργαζομένων και απλοί ιδιώτες.

Deep purple - Child in time 1970




Sweet child in time you'll see the line
The line that's drawn between the good and the bad
See the blind man shooting at the world
Bullets flying taking toll
If you've been bad, Lord I bet you have
And you've been hit by flying lead
You'd better close your eyes and bow your head
And wait for the ricochet

ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΒΑΖΟ

Dancing with the Κατσαρόλερς και στη Χαλκίδα!


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται την Πέμπτη 27 Μαΐου, στη Χαλκίδα πίσω από τα Δικαστήρια στις 7 το απόγευμα. Το μόνο που πρέπει να διαθέτετε είναι πέρα από διάθεση αγωνιστική, χιούμορ και …κατσαρόλες! Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Την Πέμπτη  27 Μαΐου 2010, στις 7:00 μμ, πίσω απ’ τα Δικαστήρια, διαμαρτυρόμαστε για την επέλαση των οικονομικών και ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών μέτρων που μας επέβαλλε η Κυβέρνηση Παπανδρέου, με την καθοδήγηση της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
Πάρε την οικογένεια, την κουτάλα και την άδεια κατσαρόλα σου και έλα μαζί μας.
Κίνηση «γιατί έχουμε δικαίωμα στην ζωή και την αξιοπρέπεια».

Του κόσμου τα περίεργα

1 στους 4 αμερικανούς έχουν εμφανιστεί στην τηλεόραση!
Aν και ο πληθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.
Αν χαθεί η πίεση της καμπίνας ενός αεροπλάνου, ο επιβάτης μπορεί να
διατηρήσει τις αισθήσεις του μόλις για 18 δευτερόλεπτα.
Απ' όλες τις φυλές του πλανήτη, οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούν τη
φωτιά είναι οι Adaman και οι Πυγμαίοι.
Αράπικα φιστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη!
Εάν μασάς τσίχλα ενώ καθαρίζεις κρεμμύδια δεν κλαις!
Είναι αδύνατον να αυτοκτονήσεις κρατώντας την αναπνοή σου.
Είναι αδύνατον να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.
Ένα από τα πιο... δυσκολοχώνευτα επαγγέλματα υπήρξε το 18ο αιώνα στην
Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, στις παράνομες λέσχες της εποχής ένας
υπάλληλος ήταν επιφορτισμένος με την υποχρέωση να... καταπιεί τα
ζάρια, σε περίπτωση που εισέβαλε η αστυνομία.
Ένας κεραυνός χτυπά κατά 6 φορές περισσότερο άντρες από ότι γυναίκες!
Η Βίβλος είναι το βιβλίο που κλέβουν πιο συχνά στην Αμερική!
Η Γη αυξάνει το βάρος της (καθημερινά) κατά 100 τόνους λόγω της πτώσης
αστρικής σκόνης στην επιφάνειά της.
Η γιαπωνέζικη πολεμική επιχείρηση "Fu-Go" είχε ως στόχο να πλήξει το
εσωτερικό των Η.Π.Α. με 9.000 μπαλόνια από ριζόχαρτο, γεμάτα υδρογόνο.
Τελικά, μόνο ένα πέτυχε την αποστολή του, σκοτώνοντας μια γυναίκα και
πέντε παιδιά στο Όρεγκον!
Η γλώσσα μια καμηλοπάρδαλης έχει το ίδιο μήκος με τη διάμετρο μιας
21" τηλεόρασης!
Η καλντέρα στη Σαντορίνη είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Έχει 300 μέτρα
ύψος και 11 χιλιόμετρα διάμετρο.
Η καμηλοπάρδαλη καθαρίζει τα αφτιά της με την γλώσσα της!
Η καρδιά της γαρίδας βρίσκεται στο κεφάλι της!
Η καρδιά του σκύλου χτυπά 40 φορές περισσότερο από την δική μας!
H κάρτα του Al Capone έγραφε πως είναι πωλητής επίπλων.
Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί περίπου 3 δευτερόλεπτα.
Η Παρασκευή και 13 θεωρείται άτυχη μέρα, γιατί την Παρασκευή 13
Οκτωβρίου του 1307 ο Πάπας, σε συνεννόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας,
εξέδωσε μυστική διαταγή θανάτωσης των Ναϊτών Ιπποτών.
Η πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Πας, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 4.000
μέτρων, είναι σχεδόν άφλεκτη. Η περιεκτικότητα του αέρα σε οξυγόνο
είναι τόσο μικρή, που μόλις και μετά βίας μπορεί να συντηρήσει τη
φωτιά.
Η πρώτη βόμβα υδρογόνου ζύγιζε 65 τόνους και είχε το κωδικό όνομα "Ivy
Make". Η ρίψη της έγινε το 1952 και η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που
εξαφανίστηκε κυριολεκτικά ένα από τα νησιά Μάρσαλ!
Η πρώτη διαφήμιση προφυλακτικών εμφανίστηκε στο περιοδικό "Τάτλερ",
στο τεύχος της 12ης Μαΐου του 1709. Η τότε ονομασία τους ήταν "μηχανές
που προστατεύουν από τα τραύματα της αγάπης"!
Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι 57,8 βαθμοί Κελσίου.
Μάλιστα, σημειώθηκε δύο φορές: στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922, στην Αλ
Αζίζια της Λιβύης, και στις 11 Αυγούστου του 1933, στο Σεν Λούις του
Μεξικού.
Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στη γη είναι -89,2
βαθμούς Κελσίου (Ανταρκτική 1983)
Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείχνει κανείς πως είναι άοπλος!
Κάθε 30 δευτερόλεπτα κατατίθεται μία μήνυση στις ΗΠΑ.
Κάθε στιγμή το 70% των οδηγών του κόσμου υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας!
Κατά τον Μεσαίωνα, τα ζώα δικάζονταν ακόμη και με την ποινή του
θανάτου. Το 1386, ένα γουρούνι καταδικάστηκε σε απαγχονισμό (και αφού
νωρίτερα του είχαν κόψει τα πόδια), με το αιτιολογικό της δολοφονίας
ενός κοριτσιού. Πριν την εκτέλεση, είχαν ντύσει το γουρούνι με τα
ρούχα του θύματος.
Μαφία (MAFIA) σημαίνει: Morte Allafrancia Italia Anela, δηλαδή:
Θάνατος στη Γαλλία είναι της Ιταλίας ο πόνος!
Με εξαίρεση τις σημαίες της Ελβετίας και του Βατικανού που είναι
τετράγωνες, οι σημαίες όλων των άλλων χωρών είναι ορθογώνιες
παραλληλόγραμμες.
Μετά την περίφημη εισβολή των Η.Π.Α. στην Γρενάδα, τον Οκτώβριο του
1983, ο αμερικανικός στρατός έκανε 9.000 παρασημοφορήσεις. Αν και στην
απόβαση συμμετείχαν μόνο 7.000 άνδρες...
Μέχρι τον 7ο μήνα της ζωής του, ένα μωρό έχει την δυνατότητα να
αναπνέει και να καταπίνει ταυτόχρονα. Ένας ενήλικας δεν μπορεί να το
κάνει ποτέ αυτό.
"Μικρό παιδί" και "Χοντρός άντρας" ήταν οι κωδικές ονομασίες που είχαν
δώσει οι Αμερικανοί στις ατομικές βόμβες που έριξαν στη Χιροσίμα
(6/8/45) και στο Ναγκασάκι (9/8/45)
Ο αναπτήρας εφευρέθηκε πριν από τα σπίρτα.
Ο Βασιλίσκος, ένα είδος σαύρας που ζει στην Νότιο Αμερική, μπορεί να
περπατάει πάνω στο νερό, καθώς κινείται τόσο πολύ γρήγορα που δεν
υπάρχει κίνδυνος να βουλιάξει.
Ο γαιοσκώληκας έχει 5 καρδιές!
Ο ελέφαντας δεν φοβάται τα ποντίκια!
Ο ελέφαντας είναι το μόνο ζώο με 4 γόνατα!
Ο ελέφαντας είναι το μόνο θηλαστικό που δεν μπορεί να πηδήξει!
O Λουδοβίκος ο 14ος της Γαλλίας έκανε μπάνιο μόνο μια φορά τον χρόνο
Ο Ντεκάρτ ανακάλυψε το "Σύστημα Συντεταγμένων", παρατηρώντας μια μύγα
να περπατάει σ' ένα ταβάνι με πλακάκια.
O μέσος άνδρας βγάζει σε τριάντα χρόνια γύρω στο ένα κιλό γένια.
Ο Μότσαρτ δεν είχε πάει σχολείο!
Ο παράνομος τζόγος είναι πολύ διαδεδομένος στις Ηνωμένες Πολιτείες της
Αμερικής, σε σημείο που οι ετήσιες εισπράξεις του ξεπερνούν τα
συνολικά έσοδα των μεγαλύτερων βιομηχανιών της χώρας. Αντίθετα, οι
Εσκιμώοι είναι ο μοναδικός λαός της γης που δεν ασχολείται με τυχερά
παιγνίδια.
Ο πληθυσμός των προβάτων στην Αυστραλία είναι κατά 10 φορές
μεγαλύτερος από των ανθρώπων!
Ο συνολικός αριθμός των τερμιτών που ζουν στον πλανήτη μας είναι
δεκαπλάσια του πληθυσμού της γης!
Ο χρυσός είναι το μοναδικό μέταλλο το οποίο δεν σκουριάζει ακόμη κι
όταν θαφτεί κάτω από τη γη για χιλιάδες χρόνια.
Οι γάτες μπορούν να βγάλουν 100 φωνητικούς ήχους, ενώ τα σκυλιά 10.
Οι γρύλοι ακούν μέσω τον γόνατων τους
Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους 2 φορές συχνότερα απ' ότι οι άντρες.
Οι δεξιόχειρες ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες!
Οι επιβάτες τις πρώτης θέσης λαμβάνουν τρεις φορές περισσότερο οξυγόνο
απ' τους επιβάτες της οικονομικής θέσης. Ο πιλότος του αεροπλάνου
λαμβάνει 10 φορές περισσότερο οξυγόνο απ' όλους.
Οι επιστήμονες πίστευαν κάποτε πως αν ποτέ έφτιαχναν μια ατομική
βόμβα, αυτή θα ήταν τόσο μεγάλη, που θα έπρεπε να μεταφερθεί στο στόχο
με πλοίο. Σήμερα υπάρχουν πυρηνικές βόμβες ισχύος 1 κιλοτόνου, οι
οποίες ζυγίζουν περίπου 6 κιλά.
Oι HΠA αγόρασαν την Aλάσκα από την Ρωσία προς 2,5 δεκάρες το στρέμμα
και το Μανχάταν από τους Ινδιάνους με 24 δολάρια.
Οι νυχτερίδες πάντα στρίβουν αριστερά μόλις βγαίνουν από μια σπηλιά!
Οι περισσότεροι άνθρωποι περπατάνε 185.000 χλμ. κατά την διάρκεια της
ζωής τους, τεσσερισήμισι φορές, δηλαδή, τον γύρο του κόσμου.
Πριν το θρίαμβο του Κώστα Κεντέρη, οι Αμερικανοί ήταν αήττητοι στα 200
μ. από το 1976.
Στα αντρικά πουκάμισα τα κουμπιά βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, στα
γυναικεία στην αριστερή!
Στην Κίνα γιορτάζουν τα γενέθλια μόνο κάθε δέκα χρόνια!
Στην Κίνα η νύφη ντύνεται στα κόκκινα και όχι στα λευκά!
Στην "Τορά", τον εβραϊκό νόμο που αποτελείται από τα πρώτα 5 βιβλία
της Βίβλου, υπάρχουν 613 εντολές, από τις οποίες οι 365 είναι
απαγορεύσεις!
Τα κραξίματα της πάπιας δεν έχουν αντίλαλο.
Τα μάτια μας έχουν πάντα το ίδιο μέγεθος εκ γενετής, αλλά οι μύτες και
τα αυτιά μας συνέχεια μεγαλώνουν
Τα μήλα είναι αποτελεσματικότερα από την καφεΐνη στο να κρατούν τους
ανθρώπους ξύπνιους το πρωί.
Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί -όπως πιστεύουν
πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι 74% βαμβάκι και 25% λινό.
Το 1608, ο Τζώρτζ Κένταλ ήταν ο πρώτος κρατούμενος που εκτελέστηκε
στις Η.Π.Α. Έκτοτε, έχουν εκτελεστεί 19.200 άνθρωποι.

star3

Τραγουδιστές και ποδοσφαιριστές στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ

Εννέα αστέρες του ελληνικού πενταγράμμου φαίνεται ότι θα καθίσουν στο «σκαμνί» του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Βέτο της Κυριακής ».

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει εξονυχιστικούς ελέγχους ακόμα και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των γνωστών τραγουδιστών για να διαπιστωθεί εάν έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.

Στενό μαρκάρισμα από τους φορο-ελεγκτές δέχονται και τα εισοδήματα τουλάχιστον τριών ποδοσφαιριστών και μιας ΠΑΕ για μη δηλωμένα πριμ ακόμα και πλαστά εισιτήρια, γράφει το «Έθνος της Κυριακής ». Στο στόχαστρο βρίσκονται και μεγαλοδικηγόροι μετά από καταγγελίες πελατών τους ότι τους πλήρωσαν με αστρονομικές αμοιβές χωρίς να λάβουν απόδειξη.

Την ίδια ώρα, από κόσκινο περνάει η Υπηρεσία Ειδικών ελέγχων τα πόθεν έσχες των Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου και Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, γράφει στο δικό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα »। Οι τρεις πρώην υπουργοί Εθνικής Άμυνας είχαν την ευθύνη για 16 δισεκατομμύρια ευρώ στις ένοπλες δυνάμεις από το 1998 έως το 2008.

ΑΝΤ1

Σε πολιορκία το Facebook

Περίπου 12 εκατ. νέοι λογαριασμοί άνοιξαν τον Μάιο στο  Facebook
Κανονικά ο Μάικλ Ζούκερμπεργκ θα γιόρταζε τα 26α του γενέθλια στην Καραϊβική. Τα σύννεφα, όμως, που έχουν μαζευτεί πάνω από το Facebook και οι επιθέσεις που δέχεται εσχάτως η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, τον κρατούν καρφωμένο στο καλιφορνέζικο στρατηγείο του.

Oταν πριν από έναν μήνα αποφάσιζε κάπως υπόγεια να ανοίξει τους λογαριασμούς των χρηστών του στη δημόσια θέα εάν δεν επέλεγαν οι ίδιοι το αντίθετο, ο ιδρυτής του Facebook ήταν πεπεισμένος ότι είχε έρθει οριστικά «το τέλος της εποχής της ιδιωτικότητας» όπως είχε δηλώσει περίτρανα τον περασμένο Ιανουάριο. Αντίθετα, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες αντέδρασαν σαν να τους χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Γκουρού του Ιντερνετ και μπλόγκερ ήταν οι πρώτοι που κατήγγειλαν ότι το Facebook επιλέγει αυτόν τον δρόμο ωθούμενο περισσότερο από το κέρδος παρά από τη λογική της κοινωνικής δικτύωσης. Η πρώτη ρουκέτα εκτοξεύθηκε από το ΜoveΟn. org, την ιστοσελίδα που διαχειρίζονται οργανώσεις της αμερικανικής ριζοσπαστικής Αριστεράς. Τη σκυτάλη πήρε η ιστοσελίδα FacebookΡrotest. com, η οποία καλεί τους χρήστες του Ιντερνετ να εγκαταλείψουν την ιστοσελίδα του Ζούκερμπεργκ έως τις 6 Ιουνίου. Μια ανάλογη έκκληση απευθύνει και το QuitFacebookDay. com, καλώντας τους χρήστες να σβήσουν τους λογαριασμούς τους στις 31 Μαΐου. Εως χθες το βράδυ είχαν δεσμευθεί εγγράφως περίπου 12.000 άτομα.

Και το Χόλιγουντ. Τα χτυπήματα για τον Ζούκερμπεργκ δεν έρ χονται μόνο από το Διαδίκτυο αλλά ακόμη και από το Χόλιγουντ। Το φθινόπωρο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Τhe Social Νetwork», παραγωγής του ηθοποιού Κέβιν Σπέισι, στην οποία ο ιδρυτής του Facebook περιγράφεται σαν ένας απατεωνίσκος φοιτητής με τάσεις αυτισμού και μανία με το σεξ· μια μικρή ιδιοφυΐα που έστηνε το πρόγραμμα της ιστοσελίδας για να ξεπεράσει μια ερωτική απογοήτευση. Πέρα από το σινεμά, όμως, ο Ζούκερμπεργκ πρέπει να αντιμετωπίσει και ένα μικρό αδελφάκι του Facebook που θα γεννηθεί επίσης το φθινόπωρο από τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Η παρέα των φοιτητών συγκέντρωσε σε λίγο διάστημα 150.000 δολάρια για το «σχέδιο Διασπορά»: μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που αντίθετα από τον μεγάλο αδελφό του, υπόσχεται πλήρη έλεγχο των χρηστών στα στοιχεία τους.

TA NEA