Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Γήπεδο Ψαχνών

Πέταξαν νεογέννητο στα σκουπίδια

Σοκ έχει προκαλέσει η περίπτωση βρέφους το οποίο γεννήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, από Κύπρια μητέρα κι ενώ αρχικά θεωρήθηκε νεκρό, στη συνέχεια ανένηψε.
Οι γιατροί έκριναν σκόπιμη τη μεταφορά του στο Μακάρειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική, χωρίς ωστόσο να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
Ο Διευθυντής του νοσοκομείου Λεμεσού, Χρυσόστομος Ανδρονίκου, δήλωσε ότι το μωρό γεννήθηκε στις 22 Απριλίου, από Κυπρία μητέρα, η οποία μετέβη στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών με συσπάσεις για αποβολή. Η ίδια υποστήριξε ότι ήταν έγκυος 18 εβδομάδων, αλλά όταν απέβαλε διαπιστώθηκε ότι το βρέφος ήταν μεγαλύτερο.

Παγκόσμια ημέρα Χορού

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης το 1727 του Ζαν-Ζορζ Νοβέρ, δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου.
Κάθε χρόνο το μήνυμα της Ημέρας αναλαμβάνει να συγγράψει μία γνωστή προσωπικότητα του χώρου. Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού είναι να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη της Τερψιχόρης, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.

ΕΝΟΡΓΑΝΗ - Αφαιρέθηκε το χάλκινο της Κίνας


Η ΔΟΕ αφαίρεσε από την Κίνα το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο σύνθετο ομαδικό των γυναικών στην ενόργανη γυμναστική, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, επειδή μία από τις αθλήτριές της είχε πλαστογραφήσει την ηλικία της.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) έκανε γνωστό το Φεβρουάριο ότι, μετά από έρευνα που διεξήχθη, αποδείχθηκε ότι η γυμνάστρια Ντονγκ Φανγκσιάο, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα της Κίνας στο σύνθετο ομαδικό, είχε δηλώσει διαφορετική ηλικία γέννησης στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, σε σχέση με αυτή του 2008 στο Πεκίνο.

Μαχαιρώματα σε σχολεία στη Ν. Κίνα

Ένας άνδρας μαχαίρωσε 18 μαθητές και μία δασκάλα σε ένα δημοτικό σχολείο στη Νότια Κίνα χθες, ενώ ένας άλλος άνδρας ο Ζενγκ Μινσένγκ εκτελέστηκε επειδή σκότωσε με μαχαίρι οκτώ μαθητές τον περασμένο μήνα.
Ο άνδρας, που εισέβαλε στο σχολείο χθες, συνελήφθη από την αστυνομία μετά την επίθεση, ανέφερε το πρακτορείο Νέα Κίνα χωρίς να αναφέρει άλλες λεπτομέρειες.
Μία σειρά επιθέσεων με μαχαίρι σε σχολεία και πανεπιστήμια τους τελευταίους μήνες έχει συγκλονίσει την Κίνα, όπου πολλά ζευγάρια έχουν μόνο ένα παιδί.

Σημερινή

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΛΗΣ


ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΛΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010. ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΨΑΧΝΩΝ ΟΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ. ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΨΑΧΝΑ...