Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Συμεών Κεδίκογλου : «επιτέλους μπαίνουν μπροστά απαραίτητα για την Εύβοια έργα που είχαν μείνει πίσω

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου παραβρέθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον υφυπουργό κ. Ι. Μαγκριώτη και τους συναρμόδιους για τα έργα της Εύβοιας υπουργούς κ. Π. Μπεγλίτη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κ. Σ. Αρναουτάκη από το Υπουργείο Οικονομίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές του νομού, η Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Νομάρχης Εύβοιας και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων.

Ο κ. Κεδίκογλου ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά : «το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν οι ηγεσίες όλων των συναρμόδιων υπουργείων σε μια συνάντηση καταδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σφαιρικά και με σοβαρότητα την Εύβοια, η οποία υστερεί σε έργα υποδομής. Είναι επιτέλους γεγονός ότι μπαίνουν μπροστά και ενεργοποιούνται με αυτή την κυβέρνηση αναγκαία για το νομό έργα που είχαν μείνει πίσω.»



Επιμέρους για κάθε σημαντικό έργο υποδομής του νομού ο βουλευτής σημειώνει τα ακόλουθα :



Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας:

Εξαιρετικά ικανοποιημένος είναι ο κ. Κεδίκογλου από τις εξελίξεις για το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, καθώς απομένουν πλέον μόνο διαδικαστικές λεπτομέρειες μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη διασφάλιση του οικοπέδου, για τις οποίες μάλιστα προγραμματίζεται σχετική συνάντηση του Υφυπουργού Οικομικών κ. Φ. Σαχινίδη με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Π. Μπεγλίτη. Ιδιαίτερα θετική κρίνει ακόμα ο βουλευτής την αύξηση στο διπλάσιο του ποσού που είχε δεσμευθεί στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας (από 15 εκατ. Ευρώ σε 30 εκατ. Ευρώ), η οποία προέκυψε από την αύξηση του προϋπολογισμού της κυβέρνησης για την υγεία από 1,2 σε 1,8 δις ευρώ.

Έτσι, με την οριστική διευθέτηση του θέματος του οικοπέδου και την έγκριση από το ΥΠΕΚΑ των περιβαλλοντικών όρων, το πολύ σημαντικό έργο για την Εύβοια του νοσοκομείου Χαλκίδας, προϋπολογισμού 69εκατ. ευρώ περίπου, ξεκινά.



Παράκαμψη Βασιλικού

Έχει γίνει η ένταξη του έργου και έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή του. Ο κ. Κεδίκογλου θα παρακολουθεί την εξέλιξή του αρχής γενομένης από το φθινόπωρο, όπου ο εργολάβος πρέπει να αρχίσει τις εργασίες.



Παράκαμψη Αμαρύνθου

Και αυτό το έργο, προϋπολογισμού 30 – 40 εκατ. Ευρώ, κρίνεται πλέον ώριμο και αναμένεται στις αρχές του 2011 να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης.



Παράκαμψη Αλιβερίου

Το έργο βρίσκεται στη φάση υποβολής μελετών προς έγκριση στην Περιφέρεια. Μέχρι το τέλος του έτους, υπολογίζεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες.



Αλλά και για τους υπόλοιπους άξονες του οδικού δικτύου, υπάρχει η πρόβλεψη να ολοκληρωθούν οι μελέτες εντός του 2011.



Τέλος, για το φράγμα Σέττας – Μανικίων, ένα έργο μεγάλης σημασίας για την Εύβοια, που κωλυσιεργεί εξαιτίας διαχειριστικών και διαδικαστικών προβλημάτων, αποφασίσθηκε εκ νέου σύσκεψη εντός των προσεχών ημερών μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών-Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ΔΕΗ-ώστε να εκτιμηθεί η παρούσα κατάσταση και να μπορέσει να δρομολογηθεί το έργο.

Πυρκαγιά στο Αλιβέρι

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουλίου στην περιοχή Γαβαλάς του δήμου Ταμυνέων. Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση, με ελιές, καλάμια, ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση. Αν και η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι σε ύφεση, το πρωί της Πέμπτης, συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης 15 οχήματα με 32 πυροσβέστες, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και πέντε υδροφόρες. Την Τετάρτη στο σημείο της πυρκαγιάς επιχείρησαν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα με ένα ελικόπτερο.