Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Κυπελλούχος το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών

Στον τελικό αγώνα Μπάσκετ που  πραγματοποιήθηκε σήμερα 25-5-2010 στο κλειστό Κανήθου μεταξύ 3ου Δημοτικού Ψαχνών και Δημοτικού Αυλωναρίου νίκησε το 3ο Δημοτικό Ψαχνών όπου και στέφθηκε κυπελλούχος νικώντας το σχολείο του Αυλωναρίου 29-16 με κορυφαία παίχτρια Ευτυχία Ρέμπελου η οποία σημείωσε και τους περισσότερους πόντους. Εντύπωση προξένησε η δυναμική εξέδρα.
Συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν στον ωρομίσθιο γυμναστή του 3ου Δημοτικού Μωραϊτη Νικόλαο.

Αθώος ο γάιδαρος

Μετά απο 8 χρόνια δικαστικής διαμάχης ο γάιδαρος Dino απο την Κροατία ειναι επιτέλους αθώος. Ο γάιδαρος απο την Κροατία είχε κατηγορηθεί επειδή δάγκωσε ένα κορίτσι το 2002. Οι γονείς του κοριτσιού είχαν...
κάνει τότε μήνυση στον γάιδαρο και τον ιδιοκτήτη του και είχαν απαιτήσει αποζημείωση για μέχρι η κόρη τους να κλείσει τα 18. Ο γάιδαρος βγήκε αθώος τελικά αλλά δυστυχώς για αυτόν έχει φύγει απο τη ζωή πριν λίγα χρόνια
troktiko

Ημερίδα -Ανοιχτή Προπόνηση

Την Κυριακή 30 Μαΐου 2010 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα-Ανοιχτή Προπόνηση στο Κλειστό Γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Χαλκίδας (δίπλα στο κολυμβητήριο της Χαλκίδας) μεταξύ των συλλόγων Α.Γ.Ε. Ψαχνών και Δ.Α.Σ. Ραφήνας.
Στην εκδήλωση αυτή θα υπάρχουν εκπλήξεις για τις μικρές αθλήτριες και βραβεύσεις πρωταθλητριών γυμναστικής!

Έτος Νίκου Καββαδία 100 χρόνια από τη γέννησή του

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή και το 2010 έχει κηρυχθεί «Έτος Νίκου Καββαδία». Ο θαλασσινός ποιητής, ναυτικός, Νίκος Καββαδίας ή «Κόλλιας» γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 1910 σε μια επαρχιακή πόλη του Χαρμπίν στη Μαντζουρία, από γονείς Κεφαλλονίτες. Το Νοέμβριο του 1928, έβγαλε το πρώτο του ναυτικό φυλλάδιο ως "ναυτόπαις" και μπαρκάρισε τον επόμενο χρόνο στο φορτηγό "Άγιος Νικόλαος". Από το 1954 μέχρι και το 1974, ταξίδευε διαρκώς με πολύ μικρά διαλείμματα. Τα πιο σημαντικά του έργα: Μαραμπού (1933), Πούσι (1947), Τραβέρσο (1975),Το ημερολόγιο ενός τιμονιέρη: Αθησαύριστα πεζογραφήματα και ποιήματα, επιμέλεια Guy (Michel) Saunier, Βάρδια (1954), Λι (1987), Του πολέμου/Στ' άλογό μου (1987), έμειναν χαραγμένα στη μνήμη και στην καρδιά των Ελλήνων και μεγαλώνουν γενιές σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Ένα διαφορετικό ταλέντο

Η μάχη των φυλών στο βασίλειο των πιθήκων

 
Φαίνεται ότι η διαδικασία της μάθησης είναι γένους θηλυκού ακόμη και στο βασίλειο των πιθήκων. Σύμφωνα με  έρευνα επιστημόνων πάνω στον άγριο κερκοπίθηκο της Νότιας Αφρικής  τα ζώα  μπορούσαν να μάθουν πιο γρήγορα και πιο εύκολα μια δραστηριότητα όταν αυτή παρουσιαζόταν από έναν θηλυκό πίθηκο της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα η βιολόγος Erica van de Waal και οι συνεργάτες της από το πανεπιστήμιο Neuchatel της Ελβετίας, μελέτησαν έξι ομάδες άγριων κερκοπίθηκων στον βιότοπο Loskop Dam της Νότιας Αφρικής, και συνέκριναν τις αντιδράσεις των ζώων όταν τους παρουσιαζόταν μια πολύ απλή δραστηριότητα όπως το να ανοίξουν ένα κουτί, πότε από έναν αρσενικό πίθηκο που τελούσε χρέη αρχηγού και πότε από έναν θηλυκό.

Παγκόσμια μάστιγα η αρπαγή παιδιών από τους γονείς τους

Με σύνθημα “Βοηθήστε τα παιδιά να επιστρέψουν σπίτι τους” την Τρίτη (25/05), Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, 8 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον εντοπισμό των παιδιών και την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Η αύξηση του αριθμού εξαφανίσεων παιδιών - θυμάτων γονικής αρπαγής σε όλο τον κόσμο αποτελεί το κεντρικό θέμα της φετινής διεθνούς καμπάνιας.
Η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ρουμανία, η Ολλανδία και η Μεγάλη Βρετανία αποτελούν μέλη του “Παγκοσμίου δικτύου για τα Εξαφανισμένα Παιδιά”, ενός προγράμματος του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (ICMEC),
αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεργασία ως προς το θλιβερό αυτό φαινόμενο. Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, τα συμμετέχοντα κράτη θα απελευθερώσουν στον ουρανό μπαλόνια με φωτογραφίες εξαφανισμένων παιδιών από όλο τον κόσμο, με την ελπίδα ότι κάποιος, κάπου θα τα αναγνωρίσει.

Ένας 13χρονος στην κορυφή του κόσμου

Ενα 13χρονο αγόρι από τις ΗΠΑ έγινε ο νεαρότερος ορειβάτης που έχει κατακτήσει την υψηλότερη κορυφή του Εβερεστ, σύμφωνα με την προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Είναι ο Τζόρνταν Ρομέρο, που βοηθήθηκε στο φιλόδοξο εγχείρημα από ομάδα αλπινιστών, ανάμεσα στους οποίους κι ο πατέρας του παρέα με την σύντροφό του.

Η πληροφορία της «κατάκτησης» της υψηλότερης κορυφής στον πλανήτη δόθηκε με δορυφορικό τηλέφωνο.. Λίγο αργότερα όλες οι λεπτομέρειες γράφηκαν στην ιστοσελίδα του.

Το ρεκόρ κατείχε από το 2001, ένας 16χρονος από το γειτονικό Νεπάλ, ο Τέμπα Τσέρι, στον οποίο η ανάβαση του κόστισε πέντε δάκτυλα, καθώς τα έχασε από κρυοπαγήματα.

Ο 13χρονος δήλωσε έτοιμος για την επόμενη περιπέτειά του που θα είναι η κατάκτηση της κορυφής του όρους Βίνσον Μασίφ στην Ανταρκτική.
Nooz

Επίσκεψη 3ου Νηπαγωγείου Ψαχνών στην Δημοτική Βιβλιοθήκη

Την Παρασκευή 7 Μαΐου το 3ο Νηπιαγωγείο Ψαχνών επισκέφθηκε την Δημοτική Βιβλιοθήκη, για να δουντα παιδιά πως λειτουργεί και πως οργανώνεται μία βιβλιοθήκη. Τα παιδιά ήταν χωρισμένα σε ομάδες και η κάθε ομάδα κρατούσε μία σελίδα χρωματιστή όπου έγραφε τον αριθμό της ομάδας και τις ερωτήσεις που έθεσαν στην υπάλληλο της βιβλιοθήκης κ. Δήμητρα Χειμώνα. Οι ερωτήσεις σχετίζονταν με το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης, το σύστημα δανεισμού και το σύστημα καταχώρησης των βιβλίων. Ακόμη τα παιδιά ρώτησαν τίνος ήταν το κτίριο που στεγάζεται η βιβλιοθήκη. Οι ερωτήσεις έγιναν με την βοήθεια των συνοδών.
Μετά το πέρας των ερωτήσεων τα παιδιά χάρησαν στην βιβλιοθήκη τρία παραμύθια και με τη σειρά της η υπάλληλος της βιβλιοθήκης χάρισε στα παιδιά τρία βιβλία από τα πολλαπλά της βιβλιοθήκης (βιβλία που υπάρχουν από δωρεές σε πολλά αντίτυπα).

Φωτογραφία από τα Λιβάδια Αντιπάρου

Η εικόνα στάλθηκε από την Marioneta-blog και είναι από την παραλία Λιβάδια της Αντιπάρου. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε ο συντάκτης του ιστολογίου αυτό που απεικονίζεται στην εικόνα είναι μάλλον ροφός.

Η συγγραφέας Λένα Μαντά στη Χαλκίδα

Αύριο Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 και ώρα 19:30 Το βιβλιοπωλείο Διάμετρος και οι εκδόσεις Ψυχογιός διοργανώνουν συνάντηση με την συγγραφέα Λένα Μαντά, με αφορμή την έκδοση του νέου της βιβλίου "Το τελευταίο Τσιγάρο".
Το βιβλιοπωλείο Διάμετρος βρίσκεται στην Πάροδο Ιφιγένειας,Χαλκίδα. Τηλέφωνο επικοινωνίας 22210-21796

Διακοπή νερού στην περιοχή Ψαχνών

Από τις δώδεκα η ώρα το βράδυ στην περιοχή των Ψαχνών και της Καστέλλας υπάρχει διακοπή νερού. Σύμφωνα με πληροφορίες η διακοπή νερού οφείλεται είτε σε αέρα που έχει πάρει μια εκ των γεωτρήσεων, είτε σε βλάβη που προκάλεσαι κεραυνός είτε σε που καλώδια που κλάπηκαν. Το βέβαιο είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη και πότε θα έχουμε νερό.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθούν και οι δηλώσεις κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Καστέλλας στο Messapia-News όπου αναφέρουν ότι στην περιοχή τους διακοπές νερού τριών με τεσσάρων ωρών γίνονται από την Παρασκευή.

Messapia-News

Απεργία πείνας από περιπτερούχους της Λάρισας

Σε απεργία πείνας κατεβαίνουν περιπτερούχοι της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας διαμαρτυρόμενοι για τη φορολόγηση των τσιγάρων και των προϊόντων καπνού που οδηγεί σε μείωση του εισοδήματος τους.

Απεργία πείνας από περιπτερούχους της Λάρισας Tην απεργία πείνας θα ξεκινήσουν τρεις περιπτερούχοι την Τετάρτη στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης περιπτερούχων και καπνοπωλών Λάρισας, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα είναι πολύ δύσκολή με αποτέλεσμα να έχουν βάλει ήδη λουκέτο τέσσερα περίπτερα της πόλης.


http://www.kosmoslarissa.gr/article/6640/