Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Lights off Pop Up Video ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ

Ασφαλές ταξίδι με το αυτοκίνητο και τα κατοικίδια

Όσο σημαντική είναι η ασφάλεια των παιδιών στο αυτοκίνητο, τόσο σημαντική είναι και η ασφάλεια των κατοικίδιων όταν ταξιδεύουν μαζί μας.

Καταρχήν, για τη δική μας ασφάλεια, καθώς μπορεί να έρθουν ξαφνικά πάνω μας όσο οδηγούμε ή να πηδήξουν από ανοιχτό παράθυρο προκαλώντας ατύχημα.

Αλλά και για τη δική τους ασφάλεια, για να μην το σκάσουν, για να μην τραυματιστούν σε περίπτωση τροχαίου κ.α.

Ενας απλός τρόπος είναι να έχουμε το σκύλο ή τη γάτα στο κλουβί μεταφοράς του, το οποίο όμως θα πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένο και δεμένο είτε στο κάθιμα είτε σε αεριζόμενο πίσω μέρος, για να μην ''πηγαινοέρχεται'' και το ζώο ζαλιστεί ή τραυματιστεί. Άλλος τρόπος είναι η ζώνη για σκύλους. Είναι ειδικά φτιαγμένη για ζώα και μπορείτε να την προμηθευτείτε από pet shops ή διαδικτυακά καταστήματα. Η ζώνη το κρατά καθισμένο, ενώ μπορεί και να ξαπλώσει. Προσοχή όμως να μην είναι πολύ σφιχτή. Αν έχετε ήδη λουρί πλάτης (σαμαράκι) μπορείτε να δένετε το σκύλο σας με τη ζώνη για παιδιά.

Autonomia EXPO η ελληνική έκθεση για την αναπηρία και την αποκατάσταση 28, 29 και 30 Μαΐου

Η Autonomia EXPO έχει ετοιμαστεί για να ανοίξει την πόρτα της στις 28, 29 και 30 Μαΐου από τις 10 πμ έως τις 9 μμ στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου και Αναπαύσεως, στο Περιστέρι).

Το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου θα γεμίσει από χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες αλλά και σε κάθε ένα που θέλει να αλλάξει τις επαγγελματικές ή της επιχειρηματικές του δραστηριότητες και να τις κάνει προσπελάσιμες ώστε να προσεγγίσει τη μεγαλύτερη μειονότητα καταναλωτών: Τους καταναλωτές με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες και το οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

Η Autonomia EXPO είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για να διαπιστώσετε πως η αναπηρία και η ανικανότητα έχουν πολλές όψεις και τολμούν να είναι κομψές, δημιουργικές, παραγωγικές αναπτυξιακές, πηγή έμπνευσης και ολοκληρωμένης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Χρόνια πολλά Κωστάκη

Παιχνιδάκι από το τρελό Κουνέλι

Ο Αντώνης Ρέμος "ξεψαχνίζεται" από την εφορία...

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μετά τον Τόλη Βοσκόπουλο, μπήκε ο Αντώνης Ρέμος! Απ'ότι φαίνεται ο τραγουδιστής δεν έχει δηλώσει ποτέ χρήματα από καμμία συναυλία που έκανε από το 2008! Φυσικά όλα αυτά φάνηκαν και οι εφοριακοί έχουν αρχίσει να ψάχνουν ακόμα και τις ενέργειες που έκανε όσον αφορά την ομάδα του Ηρακλή! Το σίγουρο είναι πως μέχρι τώρα ο Αντώνης Ρέμος δεν είχε απασχολήσει με κανένα σκάνδαλο, αλλά τώρα τα πράγματα είναι σκούρα..

Δείτε ποιoς μπαίνει στο προφίλ σας στο Facebook

Το Facebook δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να μάθει ποιοι έχουν συνδέονται στον λογαριασμό του. Το Facebook πρόσθεσε μια νέα επιλογή στις ρυθμίσεις του λογαριασμού κάθε χρήστη, η οποία προστατεύει το προφίλ του από τρίτους, ενημερώνοντας τον για τυχόν «εισβολές».
Για να ενεργοποιήσετε αυτή την επιλογή, πρέπει να μπείτε στις ρυθμίσεις του προφίλ σας και να μπείτε στις.. ρυθμίσεις ασφαλείας (Account Security) και να τις ενεργοποιείστε.
Μετά από αυτή τη ρύθμιση όταν μπείτε στο προφίλ σας από άλλο υπολογιστή, τότε το site θα σας ζητήσει να προσδιορίσετε τον υπολογιστή απ’ όπου μπαίνετε και στη συνέχεια σας στέλνει email για να επιβεβαιώσει οτι είστε εσείς.

news24

Απίστευτο: Δημιούργησαν τεχνητή ζωή!

Το πρώτο συνθετικό ζωντανό κύτταρο κατάφερε να δημιουργήσει στο εργαστήριο ομάδα αμερικανών επιστημόνων με επικεφαλής το γνωστό γενετιστή Κρεγκ  Βέντερ. Ήδη απέκτησε το παρατσούκλι  «Σύνθια» και βασίζεται σε ένα ήδη υπάρχον βακτήριο. Συγκεκριμένα οι ερευνητές  δημιούργησαν ολόκληρο το «γενετικό λογισμικό» ενός βακτηρίου και το μεταμόσχευσαν σε ένα άλλο βακτήριο διατηρώντας όλα τα χαρακτηριστικά του τεχνητού DNA.


«Δημιουργήσαμε το πρώτο είδος στον πλανήτη που μπορεί να πολλαπλασιάζεται και το οποίο έχει για γονέα έναν...υπολογιστή. Είναι η πρώτη φορά που ένα κύτταρο ελέγχεται πλήρως από συνθετικό DNA» δήλωσε  κατά τη διάρκεια συνέντευξης  Τύπου ο καθηγητής Βέρντερ. Για το συγκεκριμένο επίτευγμα απασχολήθηκαν δεκάδες επιστήμονες τα τελευταία δέκα χρόνια ενώ το κόστος ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πείραμα καθώς εκτιμάται ότι θα χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών ενώ θα ανοίξει το δρόμο για την αντιμετώπιση ανίατων ασθενειών. Φυσικά δεν λείπουν και οι επικριτές  οι οποίοι κατηγορούν τον Κρεγκ Βέντερ ότι «αναλαμβάνει» το ρόλο του θεού και προειδοποιούν ότι αν οι τεχνητοί οργανισμοί «δραπετεύσουν» στη  φύση θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα περιβαλλοντικό χάος ή να μετατραπούν σε βιολογικά όπλα.

Ζωντανεύοντας τις φαβέλες στη Βραζιλία..

Οι φτωχές φαβέλες της Βραζιλίας, στην Santa Maria και τη Vila Cruzeiro, ζωντανεύουν και αποκτούν το χρώμα που τους λείπει ελαφραίνοντας έτσι τη δύσκολη ζωή των καοίκων τους.
Το 2006 , οι Ολλανδοί καλλιτέχνες  Haas&Hahn άρχισαν να υλοποιούν την ιδέα της δημιουργίας ενός τεράστιου καλλιτεχνικού project που θα αναπτήσεται αποκλειστικά από την τοπική κοινότητα.   Από τις προσπάθειές τους γεννήθηκαν δύο τοιχογραφίες στη  Vila Cruzeiro, μια από τις πλέον διαβόητες  παραγκουπόλεις του Ρίο, σε συνεργασία με την τοπική νεολαία. Τα έργα τους απέκτησαν παγκόσμια αναγνώρηση και έχουν γίνει σημείο αναφοράς και υπερηφάνειας για όλη τη φτωχή κοινωνία της Βραζιλίας.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΕΙ BREAKFAST FESTIVAL

Το Breakfast Festival για τρία συνεχή χρόνια, αποτέλεσε τη μοναδική ανοικτή ενημερωτική και ψυχαγωγική εκδήλωση για το κοινό, με θέμα την ανάδειξη της διατροφικής αξίας του πρωινού στη ζωή μας.

Η σημαντική αυτή διοργάνωση, που για τρία συναπτά έτη τελεί υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ και του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Τεχνολόγων Διατροφής, έχει ως στόχο να φέρει τους Αθηναίους και τις Αθηναίες σε επαφή με επιστήμονες διαιτολόγους - διατροφολόγους και να τους παροτρύνει να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες, αρχής γενομένης από το πρώτο και σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.