Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Αντι-λογότυπα για τη BP

Εξοργισμένοι είναι διάφοροι καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο από την καταστροφή που προκαλείται από τη διαρροή πετρελαίου της BP.
Οι καλλιτέχνες αποφάσισαν να εκφράσουν δημιουργικά το θυμό τους και να δημιουργήσουν διάφορες παραλλαγές του λογοτύπου της εταιρείας.




"Οι Έλληνες ξυλοκοπήθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα"



Χειρόγραφη επιστολή- κόλαφος για τις συνθήκες σύλληψης και κράτησης των ακτιβιστών από τις Αρχές του Ισράηλ φέρνει στο φως το Insider.
Η επιστολή των Γιάννη Καρυπίδη και Θόδωρου Μπούκου συντάχθηκε την Τρίτη στις φυλακές της Beersheba και επιδόθηκε στον πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ Κυριάκο Λουκάκη.
Οι δύο κρατούμενοι μιλούν για την επίθεση που δέχθηκε η διεθνής νηοπομπή για την Γάζα. "Έγινε χρήση πραγματικών πυρών" τονίζουν.

"Οι Ισραηλινοί κομάντος με προτεταγμένα τα όπλα εφόρμησαν στα πλοία, χτύπησαν βάναυσα Ελληνες επιβαίνοντες ασκώντας σωματική βία και χρησιμοποιώντας όπλα ηλεκτροσόκ", σημειώνει η επιστολή.
"Η βιαιότητα των Ισραηλινών συνεχίσθηκε και στο λιμάνι του Ashdod ... όπου Έλληνες ξυλοκοπήθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα και 3 από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσκομείο ή σε ξεχωριστούς χώρους κράτησης", σημειώνουν οι δύο ακτιβιστές.
Τα μέλη της πρωτοβουλίας "Ένα Πλοίο για την Γάζα" καλούν την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει τις διπλωματικές σ΄χεσεις με το Ισραήλ και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις αποστολές στην Γάζα "μέχρις ότου να πάψει να υπάρχει εκεί το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης του 21ου αιώνα". 

Η δύναμη της συγχώρεσης

ΣΟΚ!!! Εταιρεία παραγωγής πορνό ψάχνει για ανήλικες πρωταγωνίστριες

Ηλεκτρονική Λαϊκή Αγορά

Επειδή  η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και με θα, επειδή με δανεικά και τζάμπα χρήμα δεν παράγεται πραγματική ανάπτυξη, το ebloko.gr  υλοποιεί μια μικρή αλλά ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΑΝΑΧΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.  Υλοποιεί ένα μοντέλο «μηχανισμού στήριξης» εκείνων που χρειάζονται στήριξη και ευνοεί τη δημιουργία πραγματικής ανάπτυξης.

Το ebloko είναι ηλεκτρονική λαϊκή αγορά που δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να προμηθευτεί τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών και κατασκευαστών ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ, και μάλιστα να τα παραλάβει, αν θέλει, στην πόρτα του. Το ebloko είναι και κάτι πολύ περισσότερο: βήμα προβολής όχι μόνο των παραγωγών και των προϊόντων τους (δωρεάν) αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς, του λαϊκού πολιτισμού και της φυσικής ομορφιάς του τόπου.

Κάτι τρέχει με τους Κώστες...


thumbΚάποτε, πριν από καιρό, ένα γλυκόξινο χαμόγελο του Κώστα Σημίτη αρκούσε για να ανέβει το Χρηματιστήριο.  Έγερνε τα ματόκλαδά του και σουρούπωνε στο Στρασβούργο... Σφάζονταν εργολάβοι στον ποδόγυρο της βερμούδας του. Γιάπηδες και καλλιτέχνες δήλωναν πως, όσο ένιωθαν τη σκιά της πρωθυπουργίας του πάνω από τη χώρα, δεν εφοβούντο τη uva και τη uvb της σπαρίλας και της διαφθοράς. Οι κρεατοελιές του ήτανε το απόλυτο φετίχ. Όλες οι επίδοξες γραμματείς, για να πάνε στα ίντερβιου των μεγάλων εταιριών ζωγράφιζαν με το μολύβι, για γούρι, μια- δυο καθηγητικές θρούμπες στο μάγουλο. «Σ’ ε μπόν λε χλεμπόν...» σχολίαζαν οι γαλλοτραφείς μόδιστροι που έντυναν, εκείνον τον καιρό, τις μεγάλες κυρίες της τηλεόρασης. Τα σαρδάμ του έβρισκαν τη φυσική του θέση στα τριολέ των συμφώνων της γερμανικής γλώσσας. Όταν ερωτοτροπούσε μαζί μας στραμπουλώντας το λάρυγγά του στη γλώσσα της Μέρκελ, του φωνάζαμε ενδόμυχα "Για!", "Για!",... Την ίδια εποχή, οι Κινέζοι μας έγιναν συμπαθέστεροι ως έθνος επειδή έμοιαζαν με 1 δισεκατομμύριο κλώνους του 'ευχούλη" μας. Κι όταν χαιρετούσε εμάς τους οπαδούς με τους αγκυλωμένους του καρπούς και τα μανίκια του σακακιού μαζεμένα πάνω απ’ τα μανίκια του πουκαμίσου, λες κι είχε πιει το κασμίρ στο πλύσιμο, οι νοικοκυρές αισθάνονταν ότι είχαν έναν ακοίμητο βοηθό με τεχνογνωσία στο καθάρισμα των τζαμιών. Ο Κώστας Σημίτης ήταν και παρέμενε ο καταλληλότερος, ακόμα κι όταν όλοι οι υπόλοιποι παίρνανε νούλα... Μέχρι που όλα άλλαξαν...

Το Υπουργείο Εμπορίου στα Ψαχνά

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα από το πρωί στην περιοχή των Ψαχνών βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Εμπορίου και κάνει εέγχους στα καταστήματα. Όπως μας ανέφεραν καταστηματάρχες, έλεγξαν τα άτομα του κλιμακίου εάν οι τιμές είναι ευδιάκριτες στις βιτρίνες των καταστημάτων τους. Σε καταστήματα που δεν είναι για πρώτη φορά κάνουν επίπληξη αλλά την δεύτερη φορά θα επέλθει πρόστιμο.

Ελευθερώνουν τους ακτιβιστές μετά την κατακραυγή

Ελευθερώνουν τους ακτιβιστές μετά την κατακραυγή Διπλωματικό αναβρασμό και δεκάδες διαδηλώσεις με σύνθημα «Ελευθερώστε τη Γάζα», από τη μια άκρη του πλανήτη στην άλλη, έχει πυροδοτήσει η αιματοχυσία που προκάλεσε επίθεση του ισραηλινού στρατού στον διεθνή στολίσκο που μετέφερε 700 αμάχους και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Αργά χθες το βράδυ, εν μέσω πρωτοφανούς διεθνής κατακραυγής, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπανιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να απελευθερώσει όλους τους κρατούμενους που είχε μεταφέρει από τα πλοία στις φυλακές Μπιρ Σεβά και Ασόντ.

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι το ίδιο το σύστημα

Την ίδια στιγμή που παίρνονται τα πιο βάρβαρα μέτρα που φουντώνουν τη λαϊκή οργή, η κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από τα MME, επιχειρεί να τραβήξει την προσοχή και την συζήτηση του κόσμου σε υπαρκτά σκάνδαλα, σε μίζες και σε ονόματα φοροφυγάδων για να εκτονώσει και να εκτρέψει τη λαϊκή οργή σε ανώδυνες για το σύστημα καταστάσεις.
Mε αυτό θέλουν να δείξουν ότι για τα ελλείμματα και την κρίση φταίνε κάποια «λαμόγια», για να μείνει στο απυρόβλητο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα της «νόμιμης» κλοπής και της εκμετάλλευσης, που γεννά και τα φαινόμενα αυτά, που είναι αποστήματα, παρωνυχίδες και «σπυριά» στο κορμί ενός κακοφορμισμένου σώματος.

202.000 το χρέος του Δήμου Μεσσαπίων προς το ΚΤΕΛ και 120.000 προς το ΧΥΤΑ

Με δικαστική απόφαση διεκδικεί το ΚΤΕΛ Ευβοίας χρέος ύψους 202.000 ευρώ από το Δήμο Μεσσαπίων τ' οποίο αφορά την Δημοτική συγκοινωνία και τη χρήση του αστικού λεωφορείου.
Το ποσόν των 202.000 ευρώ αφορά και παρελθόντα έτη μιας και η ετήσια σύμβαση μεταξύ των δύο συμβαλλομένων μερών προβλέπει το ποσόν 117.000 ετησίως.
Χθες Τρίτη 1/6/2010 συνεδρίασε η Δημαρχιακή Επιτροπή προκειμένου ν' αποφασίσει για την πίστωση του ποσού προς το ΚΤΕΛ. Το ποσόν πρέπει βάση της απόφασης, να καταβληθεί σε συγκεκριμένο διάστημα (κάποιων ημερών) ειδάλλως προβλέπεται η εξόφλησή του να γίνει έντοκα!
Ένα άλλο χρέος τ' οποίο απασχολεί τον Δήμο μας είναι ποσόν ύψους 120.000 ευρώ τ' οποίο οφείλει προς το ΧΥΤΑ προκειμένου να γίνεται η παραλαβή των απορριμάτων. Το θέμα αυτό σύντομα θ' απασχολήσει τα αρμόδια όργανα του Δήμου Μεσσαπίων προκειμένου να πιστωθούν χρήματα για την εξόφλησή του.

messapia-news