Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Καλό Βράδυ!!!!!!

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Μάνα μας κλέψαν το τρακτέρ

Η προστασία του περιβάλλοντος


Η ανθρώπινη δραστηριότητα αλλά κυρίως η οικονομική δραστηριότητα και η εντατικοποίηση της παραγωγής των τελευταίων χρόνων, έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο περιβάλλον τα οποία αν δεν λάβουμε σοβαρά υπόψη μας μπορεί να δημιουργήσουν ανεπανόρθωτα προβλήματα στον πλανήτη μας, που μπορεί να απειλήσουν ακόμα και την ίδια την ζωή μας.
 
Για την αναστροφή αυτής της, όπως διαφαίνεται, επικίνδυνης εξέλιξης χρειάζεται να λάβουμε δράση σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Η περιβαλλοντική προστασία επιβάλλεται να γίνει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ζωή μας, και αυτό απαιτεί να καταβάλουμε όλοι μας σοβαρή προσπάθεια.

Σήμερα 5 Ιουνίου που είναι η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ας θυμηθούμε ορισμένα θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Dennis Gabor: 110α γενέθλια, ολογραφία και η Google αφιερώνει

Το όνομα Dennis Gabor, που μας θυμίζει ένα μεγάλο επιστήμονα που τιμήθηκε με Νόμπελ Φυσικής, είναι σχεδόν συνώνυμο με την ολογραφία.
Ο Ούγγρος Dennis Gabor γεννήθηκε πριν 110 χρόνια σαν σήμερα στις 5 Ιουνίου του 1900 στη Βουδαπέστη και τιμήθηκε με το νόμπελ της Φυσικής για τις αρχές τις ολογραφίας
Στον επιστήμονα αυτό η Google έχει αφιερώσει σήμερα  το λογότυπο της.
Ο Dennis Gabor (5 Ιουνίου 1900, Βουδαπέστη - 9 Φεβρουαρίου 1979, Λονδίνο ) ήταν ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός και εφευρέτης,γνωστός για την επινόηση της ολογραφίας , για την οποία αργότερα έλαβε το 1971 το βραβείο Νόμπελ Φυσικής .
Ολογραφία: Είναι μία τεχνική φωτογράφησης που προσφέρει τρισδιάστατη απεικόνιση των αντικειμένων και η οποία στηρίζεται στο φαινόμενο της συμβολής του φωτός. Η αξιοποίηση της τεχνικής αυτής έγινε μόνο με τη χρησιμοποίηση των ακτίνων laser. Με τη βοήθεια της ολογραφίας είναι δυνατό να προσδιοριστούν οι διαστάσεις και η κατανομή στο χώρο μικρών σωματιδίων, όπως π.χ. σταγονιδίων νερού, σκόνης κλπ. Η ολογραφία βρήκε επίσης εφαρμογή στα ολογραφικά μικροσκόπια τα οποία παρέχουν πολύ μεγάλο βάθος πεδίου.

Πόσο Φτωχοί Είμαστε; Από το Χαμομηλάκι

Αναστασία Μωραΐτου

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Κέντρο ΓΑΙΑ θα είναι ανοιχτά με ελεύθερη είσοδο από τις 9 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.

Παράλληλα, με τις μόνιμες εκθέσεις θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό και η Έκθεση «Μύρτις, Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν», η οποία φιλοξενείται στο Κέντρο ΓΑΙΑ μέχρι τις 15 Ιουνίου. Ειδικά για την ημέρα αυτή έχουν ανακοινωθεί και προσφορές στα πωλητήρια του μουσείου.

"Γύρνα πίσω στο Άουσβιτς"!

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στην δημοσιότητα μια συνομιλία-ντοκουμέντο μεταξύ του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ και των ακτιβιστών που βρίσκονταν πάνω στο "Mavi Marmara", το τουρκικό πλοίο επικεφαλής της διεθνούς νηοπομπής για την Γάζα.
Στην συνομιλία ακούγεται κάποιος αξιωματικός να ζητά μέσω ασυρμάτου από το πλοίο να εγκαταλείψει την περιοχή: "Πλησιάζετε μια περιοχή που βρίσκεται υπό ναυτικό αποκλεισμό", λέει ο Ισραηλινός. Ακούστε την συνομιλία
Η απάντηση από μια ανδρική φωνή είναι καταιγιστική: "Σκάσε και γύρνα πίσω στο Άουσβιτς". Μια γυναικεία φωνή λέει ότι "έχουμε άδεια από τις λιμενικές αρχές της Γάζας να καταπλεύσουμε στο λιμάνι". Ακολουθεί μια τρίτη ανδρική φωνή που λέει: "Βοηθάμε τους Άραβες [στον πόλεμο] κατά της Αμερικής...Μην ξεχνάτε την 11η Σεπτεμβρίου".
Φυσικά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα της συνομιλίας. Η δημοσίευση της πάντως δείχνει την αγωνία του Ισραήλ να κερδίσει "πόντους" στο επικοινωνιακό παιχνίδι μετά την καταστροφική επιδρομή στην νηοπομπή που στοίχησε τη ζωή σε εννέα ακτιβιστές.


Insider

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την λειτουργία της μεταλλευτικής εταιρείας ΛΑΡΚΟ ΓΜΜΑΕ

ergm7tel-έκδ. Β                                                            

Τοξικές βόμβες απειλούν το περιβάλλον και το πιάτο μας!

Άγνωστο παραμένει  το ταξίδι των επικίνδυνων τοξικών  αποβλήτων στη χώρα μας, εγείροντας πλέον σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία.


Η έλλειψη κατάλληλων χώρων υποδοχής τους, το τεράστιο κόστος μεταφοράς τους στο εξωτερικό  και η αδυναμία της πολιτείας  για συστηματικούς ελέγχους, οδηγούν σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα απόβλητα στο πιάτο μας.


Σύμφωνα με τις  εκτιμήσεις του ΥΠΕΚΑ, η ετήσια παραγωγή επικινδύνων αποβλήτων από 20 επιχειρήσεις της χώρας που ανήκουν στην κατηγορία των μεγάλων ρυπαντών, κυμαίνεται από 350.000 τόνους έως 650.000 τόνους. Η πρόσφατη καταδίκη της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο του 2009 από την ΕΕ για τη διαχείριση των επικινδύνων αποβλήτων,  καταδεικνύει και το μέγεθος του προβλήματος.