Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Παράξενα και όμορφα φυσικά φαινόμενα.

χουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν με φυσικά φαινόμενα που εντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους αλλά και με την δημιουργικότητα της μητέρας φύσης. Στην σημερινή λίστα, σας παρουσιάζω άλλες τρεις τέτοιες περιπτώσεις παράξενων αλλά και συνάμα εντυπωσιακών φυσικών φαινομένων.
1. Κόκκινη παλίρροια.


Οι πρόγονοί μας «είχαν διασταυρωθεί με τους Νεάντερταλ»

Κατά βάθος όλοι είμαστε λίγο Νεάντερταλ, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές που εντόπισαν γενετικές αλληλουχίες του Homo neanderthalensis σε σύγχρονους ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
Το ερώτημα του εάν και κατά πόσο υπήρξε επιμειξία ανάμεσα στον άνθρωπο του Νεάντερταλ και το σύγχρονο άνθρωπο, για όσο διάστημα συνυπήρξαν αυτά τα δύο είδη, παραμένει αναπάντητο και συνεχίζει εδώ και δεκαετίες να προκαλεί διαφωνίες μεταξύ των ανθρωπολόγων.
Τώρα, η ομάδα του Δρ Τζέφρι Λονγκ στο Πανεπιστήμιο του Νιου Μέξικο αναφέρει ότι εντόπισε τις σαφέστερες μέχρι σήμερα ενδείξεις που συνηγορούν στην υπόθεση της επιμειξίας.
Ο Λονγκ και οι συνεργάτες του εξέτασαν 614 σημεία του γονιδιώματος σε δείγματα 1.983 ανθρώπων από 99 πληθυσμούς στην Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία και την Αμερική. Με βάση τις διαφορές που εντοπίστηκαν στις θέσεις αυτές, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα εξελικτικό δέντρο που εξηγεί την παρατηρούμενη ποικιλότητα.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΠΟ ΠΑΓΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Στις 23 Απριλίου εγκαινιάζεται στην Κωνσταντινούπολη, το πρώτο μουσείο πάγου στον κόσμο, που δημιουργείται σε μια χώρα με ζεστό κλίμα.

Το μουσείο, το οποίο θα βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, θα καλύπτει έκταση 1.400 τμ.
Οι επισκέπτες του θα προμηθεύονται, στην είσοδο, ειδικά ρούχα, σε στιλ Εσκιμώου, καθώς η θερμοκρασία στο εσωτερικό του μουσείου δεν θα ξεπερνά τους -5 βαθμούς Κελσίου, τόσο κατά τους χειμερινούς όσο και κατά τους θερινούς μήνες.
Στα εγκαίνια του μουσείου, που θα ονομάζεται
"Μαγικός Πάγος", θα τραγουδήσει ο νικητής του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, Eurovision, Αλεξάντερ Ρίμπακ.

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΒΙΒΛΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ...

Πέθανε ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ σε ηλικία 89 ετών, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Μόλις χθες ο Σάμαρανκ εισήχθη σε κλινική της Βαρκελώνης σε σοβαρή κατάσταση. Ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ έχει νοσηλευτεί για διάφορους λόγους πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

Κροκόδειλος με έφεση... στο αερόμπικ

Ένας απρόσμενος επισκέπτης εμφανίστηκε σε πισίνα ψυχαγωγικού πάρκου στην Αυστραλία, λίγο πριν από την εκκίνηση μαθήματος αεροβικής στο νερό.

Πρόκειται για έναν κροκόδειλο 1, 5 μέτρου που κατάφερε να βουτήξει στην πισίνα του Howard Springs Holiday Park, στο Darwin. Οι εργαζόμενοι στο πάρκο τον είδαν την ώρα που πήγαν να καθαρίσουν το νερό από τα φύλλα, ώστε να μπορεί να γίνει το μάθημα γυμναστικής.

Ειδικοί θηριοδαμαστές κλήθηκαν, για να απομακρύνουν τον «επισκέπτη», ο οποίος ήταν ένας κροκόδειλος του γλυκού νερού, ικανός να προκαλέσει θανατηφόρο τραύμα στον άνθρωπο.

zougla.gr

Η Κίνα κλωνοποίησε κατσίκες για να παράγει περισσότερο κασμίρι

Κινέζοι επιστήμονες κλωνοποίησαν 12 κατσίκες με ένα γονίδιο που τους επιτρέπει να παράγουν περισσότερο κασμίρι, το πιο λεπτό από όλα τα είδη μαλλιού που χρησιμοποιείται για ρούχα πολυτελείας, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Κάθε μία από τις κατσίκες θα μπορεί να παράγει περισσότερα από 1.000 γραμμάρια μαλλιού το χρόνο, έναντι των 600 γραμμαρίων που παράγουν οι άλλες κατσίκες, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο.
Η κλωνοποίηση έγινε από επιστήμονες ενός εργαστηρίου στην Εσωτερική Μογγολία, την περιοχή της Κίνας που παράγεται το κασμίρι.
Ο Λιου Σαοκίνγκ, υπεύθυνος του αγροκτήματος όπου έγινε το πείραμα αυτό, διευκρίνισε ότι συνολικά 14 κατσίκες κλωνοποιήθηκαν το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. Δώδεκα από αυτές απέκτησαν το γονίδιο που τους επιτρέπει να παράγουν περισσότερο κασμίρι.
Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται επίσης και στις αγελάδες για να εμπλουτίζονται με λιπαρά οξέα ωμέγα-3, όμως το πρακτορείο δεν διευκρίνισε αν αυτά τα λιπαρά οξέα εμφανίζονται στο κρέας ή στο γάλα των αγελάδων.

Φιλόξενος

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ!!!


Αφού περπατήσαμε στο πανέμορφο ανηφορικό μονοπάτι θαυμάζοντας το μοναδικό τοπίο που μας πρόσφερε απλόχερα η Λίμνη και το γύρω δάσος σε συνδυασμό με την μπλαβιά θάλασσά της αυτή ήταν η κατάληξη!!!
Σε μια πανέμορφη μικρή ακρογιαλιά που θα μπορούσε να είναι το τέλος μιας πραγματικά αναζωογοννητικής περιπλάνησης μέσα στη φύση αντικρίσαμε και πάλι την ανθρώπινη 'καλλιτεχνική παρέμβαση' και τις συνέπειές της!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΜΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ!!!ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ,ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΝΔΑΛΙΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ!!!

Εύβοια


Κατά τα’ άλλα χαλαρώστε! Ανοίχτε τα Icons ή τον Εναλλακτικό Τουρισμό σε έναν από τους δεκάδες ελληνικούς προορισμούς για απόδραση από το σήμερα ! και που να πάτε λοιπόν; Μα φυσικά στη φύση, στο σεμνό πράσινο, στην ηρεμία, στην αρμονία, στη ρίζα του βουνού, τη κοιλάδα, στο χωράφι, την ελιά, στο απαλό φως. Αφήστε την ψυχή σας ν’ αγγίξει τον άνεμο, το νερό, την ανεμώνα, τα γυμνά κλαδιά του γεροπλάτανου που στραμένα προς τον ηλιοδότη ουρανό ευχαριστούν τον πλάστη για το δώρο της ύπαρξή τους ! Ρουφήχτε ρουφήχτε καθαρό οξυγόνο, θεωρήστε ανύπαρκτο το κουρασμένο σώμα και τις μηχανικές εξαρτήσεις του. Απελευθέρωση ! ομαδικά, νεανικά, παρεϊστικά, ή και ατομικά βρε αδελφέ ! πάσα προσφορά δεκτή !

ΡΙΧΝΕΤΕ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ "ΦΡΕΣΚΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ"

Μία λάθος διατύπωση σε ένα βιβλίο μαγειρικής αποδείχθηκε εξαιρετικά επιζήμια για την εκδοτική εταιρεία Penguin Group Australia, αφού χρειάστηκε να το ξανατυπώσει!

Το λάθος ήταν στην έκφραση «ρίχνετε αλάτι και φρέσκους μαύρους ανθρώπους (black people)» αντί για «φρέσκο μαύρο πιπέρι (black pepper)».

Αυτή η μοναδική λάθος λέξη κόστισε στον εκδοτικό οίκο 20.000 δολάρια. Δηλαδή περίπου 3.200 δολάρια το γράμμα, όπως παρατήρησε η εφημερίδα «The Age». Η συνταγή όπου έγινε το λάθος ήταν για ένα πιάτο με ταλιατέλες, σαρδέλες και προσούτο.

zougla.gr

Μη το πείτε ούτε του Παπά..... Φανταστείτε να έβλεπε αυτή τη φωτογραφία ο OLI REN. Έ, ρε γλέντια μετά....

.ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΩΡΕ!!!
Σε ποιόν πόλεμο έμεινε ανάπηρος και τι βαθμό αναπηρίας έχει ώστε το Ελληνικό Κράτος να του δικαιολογεί το αδασμολόγητο αυτοκίνητο με τελική ταχύτητα 300+ χλμ./ώρα;

ΗΜΑΡΤΟΝ..............

Κηδεύεται σήμερα η Άννα Καλουτά Το «τελευταίο αντίο»


Στις 3:00 σήμερα το μεσημέρι κηδεύεται δημοσία δαπάνη, στο πρώτο  νεκροταφείο της Αθήνας η Αννα Καλουτά, η οποία «έφυγε» το Σάββατο πλήρης  ημερών.
Αυτή την ώρα κηδεύεται δημοσία δαπάνη, στο πρώτο νεκροταφείο της Αθήνας, η Αννα Καλουτά, η οποία «έφυγε» το Σάββατο.

Γεννημένη στις 29 Σεπτεμβρίου του 1918 στην Αθήνα η Ειρήνη Αννα Καλουτά αποτέλεσε μαζί με την αδερφή της Μαρία τα περίφημα «Καλουτάκια», που είχαν μεγάλη επιτυχία την εποχή του μεσοπολέμου ως παιδιά θαύματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών στο θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη.

Η Αννα Καλουτά συμμετείχε σε 14 κινηματογραφικές ταινίες, αλλά άφησε εποχή στην επιθεώρηση αλλά και στην οπερέτα, χάρη στο μπρίο και τη χαρακτηριστική φωνή της.

Πρωταγωνίστησε σε οπερέτες όπως Γλυκιά Νανά, Βαφτιστικός, Απάχηδες των Αθηνών, σε ηθογραφίες όπως (το Φιντανάκι του Χορν), καθώς σε κωμειδύλλια όπως ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας, η Γκόλφω και η Μαρία η Πενταγιώτισσα.

21η Απριλίου 1967 - 21η Απριλίου 2010 από τη Σκύλα στη Χάρυβδη

Μετά το τέλος της κατοχής ήρθε η πολυπόθητη λευτεριά μα η πατρίδα  μας δεν κατάφερε ποτέ να ορθοποδήσει.

Πρώτα ο εμφύλιος,τα ξερονήσια,ο ξεριζωμός.
Μετά η βία,η νοθεία,το παρακράτος κι η μετανάστευση.
Στη συνέχεια αποστασία,Ιουλιανά και καλλιέργεια κλίματος για τον ερχομό του Λοχία - Μεσσία!
Τελικά έγινε το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών (Παπαδόπουλος,Μακαρέζος,Λαδάς και CIA) με την ευγενική  συμμετοχή και του Ταξίαρχου με το μυστρί (Παττακός) στις 21 Απριλίου 1967.
Θεωρήθηκε από τους προστάτες μας ως η καλύτερη λύση μπροστά στον "επερχόμενο από το βορά Κομμουνιστικό κίνδυνο"(!) και την ανυποληψία των Ελλήνων πολιτικών.

ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΜΠΑΤΖΕΛΗ

Με την συμβολική και ουσιαστική ταυτόχρονα κίνηση υιοθεσίας ενός μικρού αδέσποτου σκύλου, από την ίδια και την οικογένειά της, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, εξέφρασε με τον καλύτερο τρόπο την σταθερή βούλησή της να ενισχύσει και να θωρακίσει τις προσπάθειες για περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων.
Αφορμή  στάθηκε η επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΕΣΥΔΑΠ, που μετέφερε το αδέσποτο ζώο στο υπουργείο, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γρηγόρη Γουρδομιχάλη. Ο πρόεδρος για μια ακόμη φορά έθεσε στην υπουργό την επιτακτική ανάγκη να χρηματοδοτηθεί το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψη Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, λόγω του ότι δεν έχει αποδοθεί ακόμα η προβλεπόμενη χρηματοδότηση από το νόμο 3170/2003.

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Fnac σε συνεργασία με τη σχολή Χατζήβεη διοργανώνουν ένα ακόμη Γονέων Café, μια συνάντηση χαλαρού χαρακτήρα όπου γονείς έρχονται σε επαφή με  ειδικούς σε θέματα διαπαιδαγώγησης σε έναν ανοικτο διάλογο, προς όφελος των παιδιών. Στη σημερι...νή συνάντηση αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις για τη σωστή διατροφή των παιδιών. Συντονίζει ο κ. Ευάγγελος Ζουμπανέας, Διαιτολόγος Διατροφολόγος με εξειδίκευση στη Διατροφική και Ψυχολογική αντιμετώπιση διαταραχών, αλλά και συγγραφέας του βιβλίου «Διατροφική Νοημοσύνη» και ένας από τους συγγραφείς του Οδηγού Καθημερινής Διατροφής υπό τον τίτλο «Τι Καλό θα Μαγειρέψεις… Σήμερα Μαμά;»

Ώρα έναρξης
και λήξης:10:00 - 11.30 στο Fnac The Mall στο Μαρούσι

Να προσέχετε σε περίεργα μέρη γιατί διαβάστε τι μπορούμε να πάθουμε

"Πήρα σήμερα από ένα φίλο το παρακάτω mail και το θεώρησα αρκετά σοβαρό για όλους μας . . . διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε πόσο εύκολα θύματα είμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε!!!

"Αγαπητοί Φίλοι,

Ακούστε, σε τι συνέβη να είμαι μάρτυρας και διαδώστε το, γιατί το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε σας.
Πολλές φορές μου είχε συμβεί, να με πλησιάσουν διάφοροι, που πουλούν διάφορα «λαθραία» αντικείμενα, όπως ρολόγια, κοσμήματα και αρώματα. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε υπαίθριους χώρους παρκαρίσματος μεγάλων πολυκαταστημάτων. Δεν είμαι τύπος που πλησιάζω τέτοια άτομα, δεν εμπιστεύομαι, ούτε αυτά που έχουν προς πώληση, ούτε τους ίδιους.

Χτες το μεσημέρι, κάποιος με πλησίασε στο parking και μου πρότεινε να μυρίσω ένα διάσημο (τάχα μου) άρωμα, το οποίο πουλούσε πολύφθηνά. Απομακρύνθηκα, χωρίς να απαντήσω.
Όταν επέστρεφα στο αμάξι μου, κουβαλώντας με το κυλιόμενο καλάθι μου σακούλες με διάφορα φυτοχώματα, είδα στο τέλος του parking τον ίδιο τύπο, να δίνει το μπουκαλάκι να το μυρίσει μια κοπέλα γύρω στα σαράντα.

G-HOTELS CULTURE EVENTS 2010-ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ

Τα G-Hotels και η Τέχνη του Επικοινωνείν σας προσκαλούν στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης Μινιατούρας / 1, το Σάββατο 17 Απριλίου 2010 και ώρα 20.30, στην αίθουσα Τέχνης του Athos Palace Hotel στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Μετέχουν δεκαπέντε εικαστικοί, φίλοι του Συλλόγου «Διεθνής Εταιρία Λόγου και Τέχνης» και τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται στον «Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Σχολείου Ειδικής Αγωγής Νέας Ευκαρπίας». Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια της διοργάνωσης «G-Hotels Culture Events».

ΕΚΘΕΣΗ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑΣ / 1
Στο πρώτο μέρος της ομαδικής έκθεσης Μινιατούρας, οι καλλιτέχνες δημιουργούν 35 έργα ζωγραφικής. Κάποιοι από αυτούς είναι ήδη καταξιωμένοι στον χώρο τους, ενώ άλλοι, είναι ερασιτέχνες ζωγράφοι και μαθητές εικαστικών τεχνών. Το αποτέλεσμα όμως της δουλειάς τους είναι μοναδικό και αναγνωρίσιμο. Τα έργα, χωρίς κορνίζα, είναι διαστάσεων 20Χ20 και 20Χ30 εκατοστών και πωλούνται το καθένα, ειδικά για τους επισκέπτες της έκθεσης, στη συμβολική τιμή των 20 Euro. Μετέχουν: Αντώνης Αγγελούσης, Ελένη Αναστασιάδου, Μαρία Αξιώτη, Μαρία Αρχοντίδου, Δήμητρα Βενεδίκη, Αναστασία Γεωργάκου, Βασίλης Γεώργογλου, Ιωάννα Γιαγκούδη, Χριστίνα Κάβουρα, Γιώτα Καϊοπούλου, Ευαγγελία Καρυπίδου, Σμαρώ Κεσσοπούλου, Αφροδίτη Κιουρτσίδου, Μαριάννα Κουτσού και Καίτη Κυρίμη.

Η ημικρανία την έκανε «Κινέζα»...



Τον περασμένο μήνα, αφού έπαθε μία αφόρητη ημικρανία, η 35χρονη Βρετανίδα Σάρα Κόλγουιλ άρχισε να μιλάει τη μητρική της γλώσσα με κινέζικη προφορά.

Οπως λέει η ίδια κάθε φορά που ακούει την φωνή της ξαφνιάζεται ενώ δεν μπορεί να εξηγήσει αυτό που της συνέβη καθώς όχι μόνο δεν γνωρίζει την κινεζική γλώσσα λλά ουδέποτε έχει επισκεφθεί την Κίνα. "Δεν είναι η δική μου φωνή", λέει.Η Κόλγουιλ, κάτοικος του Πλίμουθ της νοτιοδυτικής Αγγλίας, διηγείται ότι ξαφνικά έχασε την ικανότητά της να μιλάει αγγλικά με τη χαρακτηριστική προφορά του τόπου της και άρχισε να ακούγεται σαν... κινέζα! Ακόμη και πολύ οικεία της πρόσωπα δεν την αναγνωρίζουν στο τηλέφωνο.
Προκειμένου να επανέλθει, η Κόλγουελ παρακολουθεί τώρα ειδικά μαθήματα γλώσσας.
Οπως εξηγούν οι ειδικοί, πρόκειται για το λεγόμενο «σύνδρομο της ξένης προφοράς», το οποίο συσχετίζεται με τραυματισμούς του εγκεφάλου.
Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε επιστημονικά στις αρχές του 20ού αιώνα και έκτοτε έχουν αναφερθεί μερικές δεκάδες περιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Έθνος

Ο απάνθρωπος… άνθρωπος και η φόλα

Όταν ακούμε τον όρο ‘’φόλα’’ μάλλον κανείς από εμάς δεν μπορεί να καταλάβει στο έπακρο, πόσο υποφέρει ένα ζώο όταν πεθαίνει βασανιστικά από ‘’φόλα’’ που του έδωσε ο… καλύτερός του φίλος, ο… άνθρωπος. Και αυτό γιατί πολύ απλά τα ζώα δεν έχουν ανθρώπινη φωνή.
Πολλαπλά κρούσματα φρικτού θανάτου από φόλες, σε δεκάδες ζώα (τα περισσότερα σκυλάκια), παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε όλη σχεδόν τη χώρα και σύμφωνα με τις έρευνες εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες, είναι τα σκυλιά που κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από φόλες.
Και όμως, τα ζώα που θανατώνονται με τον χειρότερο τρόπο, στην πλειοψηφία τους είναι θύματα της ανθρώπινης αδιαφορίας. Και το λέω αυτό γιατί αν δεν αδιαφορούσαν οι άνθρωποι, αυτά τα ζώα δεν θα ήταν αδέσποτα… με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Τέρας άφησε το σκύλο του να πεθάνει και βρέθηκε το πτώμα δεμένο στο κλουβί σε αποσύνθεση!


Δεν είναι ξεκάθαρο αν πέθανε από ασιτία ή από κάποια ασθένεια, αλλά το σίγουρο είναι πως κάποιος "καλός" άνθρωπος άφησε εκεί το άτυχο ζώο δεμένο να πεθάνει.

Διαβάστε τη μαρτυρία της κοπέλας που τράβηξε τις φωτογραφίες...

"1. ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΑΣΗΤΕΙΑ???2. ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ???
3. Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΤΩΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΜΕ ΒΑΝΑΥΣΟ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΝ ΨΥΧΡΩ...

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΦΥΓΕ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΑΥΤΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ΑΒΟΗΘΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΚΤΗΝΟΥΣ!!! Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΠΟΥ ΕΔΕΣΕ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΣΧΟΙΝΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΔΕΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΠΟ ΜΠΑΖΑ ΔΙΠΛΑ Σ' ΕΝΑ ΕΞΩΚΛΗΣΙ!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ!!!!!
ΑΝΤΙΟ ΚΟΥΚΛΑΚΙ ΜΟΥ, ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!! ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΓΕΛΕ ΜΟΥ!!!!"

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ ΣΤΑ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Εχθές, Τρίτη 20 Απριλίου 2010, διεξήχθη στα ΤΕΙ Χαλκίδας εκδήλωση-συζήτηση με θέμα το φλέγον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Μεσσαπίων αλλά και άλλες περιοχές της Κεντρικής Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Ανατολικής Αττικής, δηλαδή την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου.
Διοργανωτής της εκδήλωσης-συζήτησης ήταν το Μέτωπο Αγωνιστών Σπουδαστών. Ομιλητές στην εκδήλωση αυτή ήταν ο κ. Παντελόγλου,κ. Χασάνδρας και ο κ. Τζαβάρας.
Πρώτος μίλησε ο κ. Παντελόγλου, αναφέροντας στους φοιτητές πως μπορεί να εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό. Η είσοδος του εξασθενούς χρωμίου στον ανθρώπινο οργανισμό γίνεται μέσω της επαφής, της εισπνοής και της δια στόματος οδού. Το εξασθενές χρώμιο μπορεί να προκαλέσει γεννετικές ανωμαλίες, όπως τερατογενέσεις, αλλά και άλλα προβλήματα όπως δερματίτιδες, προβλήματα στα γεννετικά όργανα ανδρών και γυναικών και πολλές μορφές καρκίνου.