Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Περιστατικό μ' ένα κουταβάκι

Σήμερα το πρωί καθώς καθόμουν στο γραφείο μου ξαφνικά άκουσα κλάματα ενός μικρού κουταβιού έξω από την πόρτα. Τα κλάματα δεν σταματούσαν. Κάποια στιγμή μπροστά μου εμφανίστηκε ένα μικρό κουταβάκι χρώματος μαύρου, εξαντλημένο και πεινασμένο. Προσπάθησα να το βγάλω έξω από το γραφείο μου αλλά αυτό επέμενε να μην φεύγει. Έτσι το πήρα στα χέρια μου και η καρδούλα του χτυπούσε πολύ γρήγορα. Κατεβήκαμε κάτω, του πήρα μία τυρόπιτα και του την έβαλα σε μία άκρη και άρχισε να τρώει με μεγάλη λαιμαργία. αργότερα έμαθα ότι το σκυλάκι αυτό είχε πάει και σε Δημοτική Κοινοφελή επιχείρηση και μπήκε μέσα και άρχισε να κάνει σκανταλιές με τους υπαλλήλους της.
Αναγνώστης

Ο Γιάννης Χαρούλης στην Νεροτριβιά Ευβοίας

Αύριο, Σάββατο 10 Ιουλίου και ώρα 21:00 ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός σύλλογος Νεροτριβιάς σας καλεί σε μία βραδιά γεμάτη μουσική στο γήπεδο της Νεροτριβιάς με το Γιάννη Χαρούλη. Τιμή Εισητηρίου 15 Ευρώ

Ολλανδία ή Ισπανία; Παπαγάλος ή Χταπόδι;

Εκτός από το γνωστό σε όλους μας χταπόδι που κάνει προβλέψεις γιατο Μουντιάλ τώρα εμφανίστηκε και ένας Παπαγάλος από τη Συγκαπούρη που προβλέπει ότι νικητής του Μουντιάλ θα είναι η Ολλανδία. Περιμένουμε τώρα να δούμε ποιος θα νικήσει το χταπόδι που έχει πέσει ως τώρα μέσα ή ο πρασινωπός παπαγάλος;

Χρήστος Βέττας: Ο τραγουδιστής της Φιλαρμονικής Μεσσαπίων

Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να απολαύσετε ένα μικρό δείγμα από την εκδήλωση της ορχήστρας ποικίλης μουσικής και του το μοντέρνου τμήματος της ορχήστρας που έγινε στις 5 Ιουλίου στην Κεντρική πλατεία των Ψαχνών.




Βάβουλα 2010

Το Σάββατο 10 Ιουλίου και ώρα 21:00 ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος της Μακρυκάπας θα παρουσιάσει στην πλατεία του χωριού Παραδοσιακούς Χορευτικούς Χορούς. Επίσης θα παρουσιαστούν Ποντιακοί Χοροί από Σύλλογο Ποντίων από τη Χαλκίδα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι χοροί θα εκτελεστούν από ζωντανή μουσική.

Ανοιχτή Γενική Συνέλευση της ομάδας ΠΑΕ Α.Ο. Ηρακλή Ψαχνών

Την Τετάρτη 14 Ιουλίου θα διεξαχθεί στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών ανοιχτή Γενική Συνέλευση της ομάδας ΠΑΕ Α.Ο. Ηρακλή Ψαχνών όπου θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν την ομάδα και τις διεργασίες που έχουν γίνει από την ημέρα που έγινε ΠΑΕ μέχρι σήμερα. Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να αγοράσει μετοχές στηρίζοντας έτσι την ομάδα του Ηρακλή. Διότι μετά από τόσες προσπάθειες για να ανέβει στην Γ Εθνική Κατηγορία χρειάζεται πραγματικά στήριξη ώστε να καταφέρει να παραμείνει σε αυτή την κατηγορία και γιατί όχι και να ανέβει και σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Τρίτη φορά φωτιά στον Καλυβίτη

Για τρίτη φορά έπιασε φωτιά στην περιοχή Κοκκινάδα κοντά στην Μονή Ιωάννη Καλυβίτη στα Ψαχνά καίγοντας μισό στρέμμα πευκοδάσους. Χάρη όμως στην έγκαιρη επέμβαση του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης με επικεφαλή τον κ. Σπύρο Ραπτάκη η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Οι φωτιές αυτές μάλλον οφείλονται σε εμπρησμό και πιθανόν και απο κατοίκους της περιχής για αδιευκρίνηστους ακόμη λόγους. Γιαυτό η περιοχή αυτή θα είναι υπό στενή παρακολούθηση από το Σύλλογο θελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης

Δηλώσεις του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου σχετικά με την πρόσφατη εξέλιξη στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Η πρόσφατη εξέλιξη με την τριμερή συμφωνία των υπουργείων Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας που κατέληξε στην καταβολή του ποσού των 5,5εκατ. ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών ως τίμημα για την έκταση του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας έγινε στην αρχή της ανταποδοτικότητας, καθώς υπήρχε η δεσμευτική υπουργική απόφαση του 1986, η οποία έθετε τις αμοιβαίες υποχρεώσεις για την ανταλλαγή της έκτασης.



Προκύπτουν κατά τη γνώμη μου οι εξής επισημάνσεις:

ü Αποδεικνύει τη βούληση της κυβέρνησης να κάνει ό,τι χρειάζεται για να γίνει επιτέλους πράξη η προεκλογική μας δέσμευση για οριστική επίλυση του θέματος, έστω και σε εποχές έντονης δημοσιονομικής στενότητας. Και είναι σαφώς μια θετική εξέλιξη.

Κατάθεση μηχανογραφικών για τους υποψηφίους από Ψαχνά 19 Ιουλίου

Στις 6 Ιουλίου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων και από τις 7 ως τις 20 του μηνός καταθέτουν τα μηχανογραφικά τους . Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών του Δήμου Μεσσαπίων καταθέτουν τα μηχανογραφικά τους τη Δευτέρα 19 Ιουλίου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που βρίσκεται Κριεζή 16 στη Χαλκίδα στον 1ο όροφο

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορέιτε να δείτε το μηχανογραφικό δελτίο του 2009
http://www.ypepth.gr/docs/mhxanografiko_allodapwn_2009_090415.pdf

Κλοπή στη μονή Γοργοϋπηκόου στα Ψαχνά

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου έκλεψαν τα τάματα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου που βρίσκεται στην περιοχή των Ψαχνών κοντά στο Τ.Δ. Κοντοδεσποτίου. Δράστες ήταν δύο νεαροί άγνωστοι ένας ξανθός και ένας μελαχρινός. Όπως δήλωσε στην Ευβοϊκή Γνώμη η ηγουμένη της μονής οι δύο νεαροί πήγαν στο μοναστήρι στις 9:30 το πρωί για να προσκυνήσουν. Μετά της ζήτησαν ένα ποτήρι νερό. Βέβαια εντύπωση της έκανε ότι πήραν μαζί τους τα πλαστικά, μάλλον για να μην αφήσουν αποτυπώματα.

Πυραμίδα της Θήβας. Μύθος ή πραγματικότητα;

Τι συμβαίνει με την Πυραμίδα της Θήβας; Η μεγαλύτερη της 3ης χιλιετίας π.χ.;

«Κάτι τους φοβίζει και απαγορεύουν την είσοδο στο εσωτερικό του λόφου του Αμφείου» δηλώνει ο Αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος, που ανακάλυψε την βαθμιδωτή πυραμίδα, αλλά που
δεν ολοκλήρωσε, καθώς...μετατέθηκε ξαφνικά από την Θήβα, την οποία επισκέπτεται διαρκώς και με αμείωτο πάντα το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο θέμα. Ρωτήσαμε τον κ. Σπυρόπουλο αν υπάρχουν εξελίξεις, καθώς το όνομά του «παίζει διαρκώς σε ξένα και ελληνικά έντυπα».

Απάντηση:
«Ουδεμία, εκτός μιας ομάδας Θηβαίων που αγαπούν την παράδοση και τον πολιτισμό τους, τον οποίο όμως βλέπουν να καταρρακώνεται, να βρωμίζει και να εγκαταλείπεται».

Εκδήλωση Bollero

Εχθές, Πέμπτη 8 Ιουλίου, στην Κεντρική Πλατεία Ψαχνών έκλεισαν οι εκδηλώσεις Μεσσάπεια 2010 με χορογραφίες από τη σχολή χορού Bollero. Μικροί και μεγάλοι μαθητές της σχολής  χόρεψαν μοντέρνους χορούς, Latin, Ρούμπα, Χασάπικο, Συρτάκι κ.α. Μετά το τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν στους μαθητές αναμνηστικά και ένα τριαντάφυλλο τα οποία ήταν προσφορά από το Φαρμαρκείο της Λένας Πολυζώη.
Εκτός όμως από τη σχολή Bollero τραγούδησε δύο τραγούδια μία κοπέλα από ην Τσεχία η οποία διαμένει στα Ψαχνά τα τελευταία χρόνια.

Δημοσκοπήσεις και στη Δίρφυ-Μεσσαπία

Δημοσκόπηση διεξάγεται αυτό το χρονικό διάστημα και στον νέο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων για τις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου. Τη δημοσκόπηση διενεργεί η εταιρεία δημοσκοπήσεων "OMICRON"  και η οποία θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες στον Ευβοϊκό Τύπο και πιθανότατα στην εφημερίδα "Πανευβοϊκό Βήμα". Στη δημοσκόπηση περιλαμβάνονται όλα τα ονόματα των υποψηφίων Δημάρχων όπως αυτά έχουν ως τώρα ανακοινωθεί (επίσημα και ανεπίσημα). Εντελώς τυχαία πήραμε και μεις μέρος στη δημοσκόπηση και λόγω επαγγελματικής διαστροφής ζητήσαμε κάποια στοιχεία για το ποιος προηγείται. Σύμφωνα με όσα μπορέσαμε να μάθουμε στον τέως Δήμο Διρφύων προηγείται με διαφορά ο κ. Μπουροδήμος αλλά σταθερά δεύτερος είναι ο κ. Καλαβρής.
Σε ότι αφορά τον τέως Δήμο Μεσσαπίων η κατάσταση είναι περισσότερο συγκεχυμένη λόγω των πολλών υποψηφιοτήτων απ' τη Μεσσαπία, και εκεί όμως υπάρχει σαφές στίγμα μόνο που αλλάζουν οι δύο πρωταγωνιστές. Έτσι προηγείται ο κ. Καλαβρής και έπονται οι κ.κ. Μπουροδήμος και Μπαζώτης!
Έκπληξη προκαλεί ότι στη δημοσκόπηση συμπεριλαμβάνεται το όνομα του τέως υφυπουργού κ. Λιάσκου και σ' αναμονή τι ποσοστό συγκεντρώνει. Όσο για όλους τους υπόλοιπους είναι μακράν ακολουθούντες τα "φαβορί"
Σε αναμονή της δημοσίευσης της δημοσκόπησης την οποία θα προβάλλουμε και μεις