Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Στο …αποκορύφωμα σήμερα το βράδυ η βροχή των αστεριών!

Για μια ακόμη χρονιά, οι «Περσείδες», οι πολυπληθείς διάττοντες αστέρες, δίνουν το ραντεβού με τους ουρανούς της Γης. Το μοναδικό υπερθέαμα της «βροχής από πεφταστέρια» θα βρίσκεται στο αποκορύφωμά του σήμερα και αύριο. Στην Ελλάδα το θέαμα θα είναι ορατό, ιδίως αν κοιτάξει κανείς στον ουρανό σε κατεύθυνση βορειοανατολική. 
Όσο πιο καθαρός είναι ο νυχτερινός ουρανός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα πιο εντυπωσιακό θέαμα, αν και μερικές φορές διαψεύδονται οι προσδοκίες των θεατών που ξενυχτούν.

Η Φανή Ψαθά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Γυναικών

Συνεχίζει την προετοιμασία της και τους αγώνες της η Φανή Ψαθά. Ετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Ρωσία και ειδικότερα στην πόλη της Μόσχας.
Η Φανή ολοκληρώνει την προπόνησή της στα Ψαχνά, στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στις 5 Σεπτεμβρίου. Αναχωρεί στις 6 Σεπτεμβρίου για Μόσχα και οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν από 7 έως 10 Σεπτέμβρη όπου θα συναντηθούν οι καλύτεροι παλαιστές παγκόσμιου στερεώματος.
Ευχόμαστε το καλύτερο στη Φανή και πολλές επιτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής της και ιδιαίτερα στη νέα της αρχή στον πολιτικό στίβο και στην ενασχολησή της με τα κοινά του τόπου της στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων
evia-logos

Ιωνικός Νίκαιας- Ηρακλής Ψαχνών 1-0

Ο Ηρακλής Ψαχνών αντιμετώπισε τον Ιωνικό Νίκαιας σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Βέρμιο όπου ο Ηρακλής κάνει την προετοιμασία του. Παρά το γεγονός ότι ο Ηρακλής ήταν ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο, στο 28ο λεπτό ο διαιτητής του αρνήθηκε πέναλτι. Υπήρχαν πολλές ευκαιρίες για το Ηρακλή αλλά καμία δεν ευδοκίμησε και έτσι έχασε με 0-1.
Παρόλα ταύτα ο προπονητής της ομάδας είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ηρακλή και αναφέρει ότι "θα δούμε έναν πολύ καλό Ηρακλή και φέτος".
evia-logos

Δυναμικό παρόν από τους Δίρφυους

Δυναμικό ήταν το παρόν που έδωσαν στη συγκέντρωση της Τρίτης στο Πνευματικό Κέντρο του Αγ. Νικολάου στα Ψαχνά στελέχη της Ν.Δ. από το Δήμο της Δίρφυς. Περίπου 25 άτομα απ' όλα σχεδόν τα Δ.Δ. έδωσαν δυναμικό παρόν υπερασίζοντας τις θέσεςι τους και κάνοντας τις προτάσεις τους. Εντύπωση προκάλεσε η διάθεσή τους για "μάχη" ενάντια στον κ. Μπουροδήμο σ' αυτές τις εκλογές καθώς και το γεγονός ότι έκαναν λόγο για "μύθο" του Δημάρχου Διρφύων τον οποίο καλλιεργούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη Μεσσαπία! Όπως μας είπε στέλεχος της Τ.Ο. από τη Δίρφυ, "αν μιλάμε για βρύσες, πεζοδρόμια και μακέτες τότε ναι έχει κάνει έργο, αν μιλάμε για δρόμους και οτιδήποτε άλλο τότε μιλάμε για τον Μπουραντά"!
Επίσης εντύπωση προκάλεσε η ελευθερία γνώμης και έκφρασης που τους διακατέχει μιας και έδειξαν να γνωρίζουν πολύ καλά το Δήμο τους με θέσεις και πρόγραμμα που διαθέτουν. 
evia-logos

Συγκέντρωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ για αποφάσεις

Το γεγονός ότι αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, "καθαρά χαρτιά", στην περιοχή μας δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί σε σχέση με την συμμετοχή τους σε κάποιον συνδυασμό είναι γεγονός.
Το γεγονός ότι αντιδρούν στον τρόπο που επιλέχθηκε ο κ. Μπουροδήμος από τη Ν.Ε. της Ευβοίας καθώς και το παρασκήνιο το οποίο προηγήθηκε, τους οδηγεί να πάρουν τις αποφάσεις τους ώστε να δηλώσουν παρόν σ' αυτές τις Δημτικές εκλογές.
Σοβαρό ρόλο θα παίξουν και οι εξελίξεις που θα προκύψουν στον χώρο της Ν.Δ. καθώς και στο ποιος τελικά θα είναι ο υποψήφιος που θα έχει το χρίσμα ώστε να οδηγήσει στις εκλογές συνδυασμό. Για αυτό γίνονται συνεννοήσεις προκειμένου να υπάρξει συγκέντρωση μέσα απ' την οποία θα αποφασίσουν ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν με την είσοδό τους στο ψηφοδέλτιό του. Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν και αναμένεται ότι έως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε επίσημα πλέον ανακοινώσεις  προσχώρησης και ονόματα υποψηφίων.
evia-logos

Ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Φανής Ψαθά με το συνδυαμό του Θανάση Καλαβρή

"Αγαπητοί συμπατριώτες μου,
μετά από την πάλη και τους αγώνες μου στις διεθνείς παλαίστρες,πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να παλέψω και να αγνωιστώ για τον τόπο μου που τόσο αγαπώ, τον τόπο μας που αξίζει το καλύτερο και μπορούμε να το έχουμε.
Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να βοηθήσω ενεργά τον τόπο μας και θα είμαι υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Διρφύων Μεσσαπίων που ηγείται ο κος Καλαβρής Αθανάσιος.
Ευχαριστώ τον κο Καλαβρή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε με την ένταξή μου στον συνδυασμό του, έναν συνδυασμό για όλους μας, για τον τόπο μας, για το τώρα και για το μέλλον μας. 
evia-logos

Δήλωση του κ. Καλαβρή για την υποψηφιότητα της Φανής Ψαθά

"Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη τιμή εγώ και οι συνεργάτες μου αποδεχόμαστε την συμμετοχή της Φανής Ψαθά στο ψηφοδέλτιό μας, Μια συμμετοχή που πιστεύουμε ότι κοσμεί τον συνδυασμό μας, δίνει ιδιαίτερη αίγλη και πίστη ότι ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει θα έχει αίσιο αποτέλεσμα αφού στο συνδυασμό μας υπάρχουν μέλη σαν την Φανή που ξέρει να αγωνίζεται και να φτάνει στην κορυφή." 
evia-logos

Πυρά αντιπάλων προς Μπουροδήμο

Σιγά αλλά σταθερά στοχοποιείται ο συνδυασμός  του Δημάρχου Διρφύων κ. Μπουροδήμου από τους αντίπαλους συνδυασμούς, ειδικά μετά το τέλος των διαδικασιών για την ανάδειξη υποψηφίου Δημάρχου απ' την πλευρά της Ν.Δ, τα πυρά αυτά αναμένεται να είναι καταιγιστικά!
Ήδη σε συζητήσεις το σλόγκαν που "πέφτει" στο τραπέζι είναι "δείτε ποιοι είναι υποψήφιοι με τον Μπουροδήμο στα Ψαχνά, υπονοώντας ότι οι υποψηφιότητες αφορούν πρόσωπα που εκφράζουν το λεγόμενο "ευθύ ΠΑΣΟΚ" που κινείται με τακτικές όπως υποσχέσεις, ταξίματα κ.ο.κ. Μεγάλη έμφαση σ' αυτή την προεκλογική εκστρατεία θα δοθεί στο γεγονός ότι η εταιρεία ΛΑΡΚΟ εμπλέκεται πλέον ανοικτά στο σχηματιματισμό συνδυασμού από τον κ. Μπουροδήμο ( ο μισός συνδυασμός του είναι εργαζόμενοι της εταιρείας και πράσινοι συνδικαλιστές), υπονοώντας ότι η εταιρεία στην ουσία θα είναι ο άτυπος Δήμαρχος πίσω από τον Δήμαρχο!
Μεγάλη έμφαση θα δοθεί και στα πρόσωπα που στηρίζουν τον συνδυασμό αυτόν μιας και πρόκειται για τους "ευνοημένους" του ΠΑΣΟΚ και αυτούς που είναι φανατικοί υποστηρικτές του κόμματος ακόμη και σε εποχές όπως αυτή που διανύουμε!
Επίσης τονίζουν ότι πολλοί απ' αυτούς που πρωταγωνιστούν στον συνδυασμό αυτόν δεν έλκουν καν την καταγωγή τους από τα Ψαχνά, παρόλο που η ψαχνιώτικη κοινωνία τους τίμησε και εδώ "αναδείχτηκαν" πολιτικά και αυτοί το ανταπέδωσαν με το να στηρίζουν τον κ. Μπουροδήμο και το να "πικάρουν" τους Ψαχνιώτες υποψήφιους ανοιχτά και με δόση αλαζονείας κατά περίπτωση!
Σε ότι αφορά το έργο υποστηρίζουν ότι έχει πίσω του ο Δήμαρχος Διρφύων, σύντομα όπως λένε θα ανατραπέί μιας και τα χαρτιά μιλάνε" για τα έργα των Δημάρχων και αυτά τα χαρτιά θα κυκλοφορήσουν ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί.
Η μάχη πάντως όπως όλα δείχνουν θα είναι σκληρή και όσο πλησιάζουμε προς το "κλείσιμο" των συνδυασμών αναμένεται να γίνει σκληρότερη και περισσότερο αποκαλυπτική μιας και τα τοπικά πολιτικά πράγματα δεν είναι έτσι όπως κάποιοι "λανσάρουν" στους απλούς πολίτες

messapia-news

Σαν σήμερα

1932 Σπουδαία ευρήματα έρχονται στο φως στη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών στην αρχαία αγορά των Αθηνών. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όστρακα του εξοστρακισμού του Αριστείδη. (Πολιτισμός)
1953 Σφοδρότατη σεισμική δόνηση εντάσεως 7,2R καταστρέφει τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά αφήνοντας πίσω της 480 νεκρούς. Η σεισμική δραστηριότητα είχε ξεκινήσει από τις 9 Αυγούστου με ένα σεισμό 6,2R και συνεχίστηκε με έναν άλλο 6,8R (Κοινωνία)
 
1987 Εγκαινιάζεται στην Ιαπωνία η μεγαλύτερη γέφυρα μήκους 37,3 χιλιομέτρων. (Ιστορία)

Συνελήφθη γιατρός για τον πνιγμό του 4χρονου γιου του

 
Πυκνό μυστήριο καλύπτει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του άτυχου αγοριού ηλικίας 4 ετών και 6 μηνών που βρέθηκε νεκρό το ζεστό πρωινό της Τετάρτης, στην παραλία των εγκαταστάσεων πολυτελούς ξενοδοχείου του Ομίλου Grecotel, συμφερόντων του επιχειρηματία Δασκαλαντωνάκη, στην κοσμοπολίτικη περιοχή των Λουτρών Κάστρου Κυλλήνης.

Λύθηκε το μυστήριο του τριγώνου των Βερμούδων (;)


Το μυστήριο του τριγώνου των Βερμούδων που για χρόνια αποτελούσε πηγή έμπνευσης για πολλούς συγγραφείς και σεναριογράφους υποστηρίζει ότι έλυσε ένας Αυστραλός επιστήμονας.
Οι ανεξήγητες εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων έχουν κατά καιρούς αποδοθεί σε διάφορες θεωρίες...στην χαμένη Ατλαντίδα, στην ενεργοποίηση της μηχανής του χρόνου, μέχρι και σε θεωρίες που αγγίζουν τα όρια επιστημονικής φαντασίας όπως στη δράση ufos.
Σύμφωνα με τη θεωρία του καθηγητή Ωκεανογραφίας του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Joseph Monaghan, κάτω από τον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού στην επίμαχη περιοχή βρίσκονται τεράστια αποθέματα μεθανίου.
Ασθενείς σεισμικές δονήσεις είναι πιθανό να απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες του αερίου, δημιουργώντας «κενά» στη θάλασσα και παρασύροντας όποιο πλοίο ή αεροπλάνο τυγχάνει να βρίσκεται στην περιοχή.
Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι μια τριγωνική γεωγραφική περιοχή ανάμεσα στις Βερμούδες, το Πουέρτο Ρίκο και την Φλόριντα των ΗΠΑ. Οι αναφορές για ανεξήγητα συμβάντα αρχίζουν από το 1940. Μερικά από τα πλοία που χάθηκαν βρέθηκαν αργότερα τελείως εγκαταλελειμμένα, ενώ άλλα δεν εντοπίστηκαν ποτέ.
Το πιο εντυπωσιακό περιστατικό ήταν η εξαφάνιση του πυρηνικού υποβρυχίου «Scorpion» τον Μάιο του 1968. Αν και ανακαλύφθηκε μερικούς μήνες αργότερα στον πυθμένα του ωκεανού, τίποτα δεν μπόρεσε να εξηγήσει το δυστύχημα!
ΑΝΤ1

Βρέθηκε σπάνιο χρυσό νόμισμα του 191 π.Χ.


Ένα σπάνιο, χρυσό νόμισμα από το 191 π.Χ. ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Ισραήλ, δήλωσε την Τετάρτη η ισραηλινή υπηρεσία αρχαιοτήτων.
«Το νόμισμα, που ζυγίζει περίπου μία ουγγιά (27,71 γραμμάρια) και που είναι σε άψογη κατάσταση, είναι το πιο μεγάλο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ σε ανασκαφές στο Ισραήλ», δήλωσε ο υπεύθυνος νομισμάτων της υπηρεσίας αρχαιοτήτων Ντόναλντ Αριέλ.
Το νόμισμα, που κατασκευάστηκε στην Αίγυπτο την εποχή του βασιλιά Πτολεμαίου του 5ου, φέρει το ομοίωμα ενός πορτραίτου της Αρσινόης, συζύγου του Πτολεμαίου του 2ου που είχε θεοποιηθεί.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της υπηρεσίας αυτό το νόμισμα, το οποίο ζυγίζει έξι φορές περισσότερο από τα κανονικά νομίσματα, είναι ένα μενταγιόν που χρησιμοποιούνταν στη λατρεία της Αρσινόης.
ΑΝΤ1

«Βουτιά» στις τιμές των ακινήτων


«Βουτιά» παρατηρείται στις τιμές των ακινήτων, λόγω κρίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».
Το πρώτο εξάμηνο του έτους οι τιμές έπεσαν από 4% έως 10% στα νεόδμητα και από 6% έως 10% στα παλαιότερα διαμερίσματα και σπίτια.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, όπως αναφέρουν Τα Νέα, η πτώση είναι πολύ μεγαλύτερη φθάνοντας ακόμα και το 20% για νεόδμητα στο Κορωπί και το 23% για διαμερίσματα παλαιότητας άνω των 20 ετών στην περιοχή του Ζωγράφου.

Αυξάνονται οι ασθενείς με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας


Σε 21 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου. Άλλοι δέκα ασθενείς νοσηλεύονται στη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη, με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας ή μηνηγγίτιδας. Όπως διευκρίνισε ο διοικητής του νοσοκομείου της Βέροιας, όπου νοσηλεύονται οι εννέα ασθενείς, Ν. Χατζηδημητρίου, εκτός των επτά γνωστών περιστατικών, υπάρχουν ακόμη δύο περιπτώσεις ασθενών.
Ο ένας εκ των δύο είχε προσέλθει στο νοσοκομείο Βέροιας τον Ιούνιο, απ' όπου είχε μεταφερθεί στο Λοιμωδών, όπου παρέμεινε κάποιο διάστημα για νοσηλεία. Καθώς, όμως, υποτροπίασε, προσήλθε εκ νέου, προχθές, στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου και νοσηλεύεται.

Ποινικές διώξεις για εκποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας


Αναταράξεις στην κορυφή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας αναμένεται να προκαλέσει η ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη σκανδαλώδη εκποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας στη Βουλιαγμένη, κάτω από περίεργες, όπως ειπώθηκε, συνθήκες.
Πιο συγκεκριμένα, στην άσκηση ποινικών διώξεων για τέσσερα κακουργήματα κατά παντός υπευθύνου κατέληξε η προκαταρκτική έρευνα που αφορά τις συνθήκες αγοραπωλησίας πριν από ένα χρόνο τεσσάρων στρεμμάτων στην Βουλιαγμένη τα οποία ανήκαν στην Εκκλησία.

Απειλούν η ύφεση και τα μειωμένα έσοδα


«Εκρηκτικό» μίγμα για την ελληνική οικονομία αποτελούν η ύφεση και τα μειωμένα έσοδα. Η κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να μαζέψει περισσότερα από 26 δισεκατομμύρια ευρώ για να πιάσει το στόχο, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας, η ύφεση, για φέτος, θα κινηθεί λίγο κάτω από το 5%.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία για την πορεία του προϋπολογισμού, καταγράφεται υποχώρηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος κατά 3,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2010, από 2,5% το πρώτο τρίμηνο και σημαντική υστέρηση κατά 772 εκατομμύρια ευρώ στα έσοδα, τα οποία αυξήθηκαν μόλις 4,1% στο επτάμηνο, έναντι ετήσιου στόχου 13,7%.

Δεκαπενταύγουστος με ....40 βαθμούς κελσίου!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Μπορεί να έχει δροσίσει σχετικά ο καιρός αλλά ιδιαίτερα θερμό προβλέπεται το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου.
Από την Παρασκευή ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας.
Η θερμοκρασία θα ανέβει πάνω από τους 38 βαθμούς.
Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός και οι βορειάδες δεν θα ρίξουν τον υδράργυρο κάτω από τους 40 βαθμούς κελσίου. 
evianews

13 Σεπτέμβρη ανοίγουν φέτος τα σχολεία

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία της χώρας, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας . Αμέσως μετά θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιό του, ζητεί από τους διευθυντές των γυμνασίων και λυκείων να αποφεύγουν να θέτουν στους μαθητές τεστ σε περισσότερα του ενός μαθήματα την ίδια ημέρα και να μην ξεπερνούν τα τρία την εβδομάδα.
πηγή: www.skai.gr

Περσείδες, τα πεφτάστερα του Αυγούστου

Σηκώστε το βλέμμα σας στον ουρανό, οι Περσείδες θα σας αποζημιώσουν  (Πηγή: NASA.GOV).
Σηκώστε το βλέμμα σας στον ουρανό, οι Περσείδες θα σας αποζημιώσουν (Πηγή: NASA.GOV).
Υπάρχουν αρκετές σημαντικές «βροχές μετεωριτών» για να απολαύσουμε κάθε έτος και σε διαφορετικές εποχές. Τα φαινόμενα διαφέρουν στην ένταση τους ανάλογα με την περιοχή και την εποχή αλλά και το «σμήνος» των μετεωριτών.  Από τις ποιο γνωστές και εντυπωσιακές «βροχές μετεωριτών» είναι οι περσείδες ή πεφτάστερα του Αυγούστου.


Ιδανική περιοχή και συνθήκες για να παρακολουθήσει κανείς το φαινόμενο είναι εκτός πόλης, μακριά από φώτα, χωρίς σελήνη και με καθαρό ουρανό. Φέτος το φαινόμενο θα είναι στη μέγιστη ένταση του το βράδυ της Πέμπτης 12 Αυγούστου προς ξημερώματα Παρασκευής 13 Αυγούστου. Δυστυχώς η σελήνη θα είναι ορατή εφέτος αλλά ο ουρανός προβλέπεται καθαρός, οπότε από εσάς μένει μόνο να κανονίσετε το μέρος της παρακολούθησης και να απολαύσετε το φαινόμενο.
Για την Εύβοια με μικρές αποκλίσεις από περιοχή σε περιοχή, οι ιδανικές ώρες και τοποθεσίες για παρακολούθηση της βροχής μετεωριτών είναι οι ακόλουθες:

Προκήρυξη θέσεων εποχικού προσωπικού για σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

Προκήρυξη 76 θέσεων εποχικού προσωπικού για τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προκηρύσσει 76 θέσεις εποχικού προσωπικού (35 θέσεις Οδηγών και 41 θέσεις συνοδών σχολικών λεωφορείων) σύμφωνα με την Ανακοίνωση 95581/Γ6/02-08-2010, για τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) που διαθέτουν ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία ανά την επικράτεια.