Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Τον δάγκωσε αράχνη στο μόριο!

Ούτε στους πιο τρομαχτικούς εφιάλτες του δεν είχε δει ένας 22χρονος Καναδός αυτό που του συνέβη, ενώ απολάμβανε γυμνός έναν υπνάκο σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας.

Τον δάγκωσε μία δηλητηριώδης αράχνη στο γεννητικό του μόριο! Ο νεαρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αφού ξύπνησε με αφόρητους πόνους, και έμεινε εκεί 16 ημέρες.

«Ξύπνησε και βρήκε το μόριό του πρησμένο και κατακόκκινο από τη δαγκωνιά» είπε ο γιατρός Nigel Harrison, ο οποίος πιστεύει ότι τη ζημιά έκανε μία «katipo», ένα σπάνιο είδος αράχνης.

Στην ιστορία, έχουν καταγραφεί μόνο δύο θάνατοι από δάγκωμα Katipo, και οι δύο κατά τον 19ο αιώνα.

ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Τόλης Βοσκόπουλος, αυτός που υποδυόταν σε πολλές ταινίες τον λαϊκό τραγουδιστή και που τραγουδούσε τραγούδια που αγαπήσαμε όλοι μας, αυτός θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες τυης Ελλάδας χρωστώντας στην εφορία 5,5εκ ευρώ.
Κύριε Παπανδρέου μήπως πρέπει να διώξετε την γυναίκα του Βοσκό-πουλου από το ΠΑΣΟΚ διότι απ' ότι βέπω δεν αισχύνεται καθόλου για τον συζυγό της.

ΤΟ FACEBOOK ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ

Η πολιτική του facebook να διαγράφει σελίδες χωρίς να ελέγξει το περιεχόμενο και την ορθότητα των καταγγελιών δεν αποτελεί είδηση .Θύμα της παράλογης αυτής πολιτικής έπεσε και η page(σελίδα) “3 Δεκεμβρίου παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ”. Χωρίς προφανή αιτία το Σάββατο 8 Μαΐου το facebook με ενημέρωσε ότι καταργεί την σελίδα αποστέλλοντας μου ένα τυποποιημένο κείμενο στα ελληνικά. Άμεσα απέστειλα στο facebook επιστολή και διαμαρτυρήθηκα .Όμως δεν έλαβα απάντηση παρά τις συνεχείς προσπάθειές μου .Την Κυριακή 16 Μαΐου έλαβα mail από FB φίλο (τον οποίο και ευχαριστώ)για μια επιστολή που έκανε “βόλτα” της FB κοινότητας προτρέποντας την διαγραφή της σελίδας “3 Δεκεμβρίου παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ” !!!!!!!!
Το κείμενο συνέταξε η κ. Έλενα K. Στις 08 Μαΐου και ώρα 1:08 π.μ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

evia-halkida

Γάμος α λα ρομποτικά

Έχουμε δει και στο παρελθόν γάμους με γενναίες πινελιές τεχνολογίας, αυτή η περίπτωση όμως ανεβάζει κατά πολύ τον πήχη. Οι συνήθεις ύποπτοι Ιάπωνες έκαναν και πάλι το θαύμα τους, αναθέτοντας καθήκοντα ιερέα σε ένα ρομπότ. Το συγκεκριμένο ρομπότ, βέβαια, δεν κατασκευάστηκε για να τελεί γάμους, αλλά για να ξεναγεί τον κόσμο σε μουσεία. Ωστόσο, λίγα λουλούδια στο κεφάλι κι ένα νέο software ήταν αρκετά για να μεταμορφωθεί σε παπα-ρομπότ.
Όπως καταλαβαίνετε, ο γαμπρός και η νύφη είναι tech freaks από κούνια. Η νύφη εργάζεται στην εταιρεία που κατασκευάζει τον παπα-ρομπότ (κατά κόσμον i-Fairy), ενώ ο γαμπρός είναι πελάτης της εν λόγω εταιρείας. Το μήνυμα που θέλησε να στείλει η νεαρά με την πρωτοβουλία της είναι ότι τα ρομπότ μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των ανθρώπων.
Δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον ένα τέτοιο ρομπότ με προεγκατεστημένες τις τελετές όλων των θρησκειών. Η αρχή έγινε και οι Ιάπωνες έχουν αποδείξει ότι η φαντασία τους οργιάζει.

CAPITAL

Οι κλιματικές αλλαγές απειλούν τις Μεσογειακές χώρες


Οι έντονοι και επίμονοι καύσωνες που αναμένεται να προκληθούν από τις κλιματικές αλλαγές, εκτιμάται ότι θα πλήξουν περισσότερο τους πληθυσμούς των μεγαλουπόλεων της Μεσογείου, σύμφωνα με έρευνες Ελβετών και Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature Geoscience.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι πληθυσμοί σε μεγαλουπόλεις της Μεσογείου, όπως η Αθήνα, η Ρώμη, ή η Μασσαλία είναι πιθανόν να υποφέρουν περισσότερο στην Ευρώπη από τους έντονους και επίμονους καύσωνες, που θα προκληθούν από τις κλιματικές αλλαγές.
Επίσης πιθανό είναι το ενδεχόμενο να αυξηθεί στους τρεις ο αριθμός των καυσώνων που παρατηρούνται κάθε καλοκαίρι στο διάστημα 2071-2100 στη Μεσόγειο από έναν που ήταν κάθε τρία χρόνια στο διάστημα 1961-1990.

ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


ΙΣΤΟΡΙΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΪΟΥ 2010
ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ
ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΠΕΝΤΕ (5)
ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ
ΘΕΜΑ Α1
Να δώσετε το περιεχόμενο:
α. της Ιερής Συμμαχίας
β. της Συνθήκης της Λωζάννης
γ. της Δίκης της Νυρεμβέργης
Μονάδες 15
ΘΕΜΑ Α2
Να χαρακτηρίσετε τις προτάσεις που ακολουθούν γράφοντας στο τετράδιό σας τη λέξη Σωστό ή Λάθος δίπλα στο γράμμα που αντιστοιχεί στην κάθε πρόταση:
α. Η Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843 οδήγησε στην έξωση του Όθωνα.
β. Η δικτατορία του Μεταξά της 4ης Αυγούστου 1936 κατέλυσε τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.
γ. Η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας την 1η Ιανουαρίου 1991.
δ. Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου 1974.
ε. Ο φιλελευθερισμός, ως πολιτική και οικονομική θεωρία, είχε ως κύριο εκφραστή του τον Νίτσε.
Μονάδες 10
ΘΕΜΑ Β1
Πώς η ευρωπαϊκή αποικιοκρατία του 19ου αιώνα ολοκλήρωσε τη διείσδυση του δυτικού ανθρώπου στον εξωευρωπαϊκό κόσμο;
Μονάδες 12
ΤΕΛΟΣ 1ΗΣ ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΧΗ 2ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
ΘΕΜΑ Β2
Να αναφερθείτε στην εκπαιδευτική και οικονομική πολιτική του Χαρίλαου Τρικούπη μέχρι την παραίτησή του από την πρωθυπουργία.
Μονάδες 13
ΟΜΑΔΑ ΔΕΥΤΕΡΗ
ΘΕΜΑ Γ1
Αντλώντας στοιχεία από τα κείμενα που σας δίνονται και με βάση τις ιστορικές σας γνώσεις, να αναφερθείτε στην οικονομική, κοινωνική και εκπαιδευτική πολιτική της Ελλάδας περί τα τέλη της δεκαετίας του 1920.
Μονάδες 25
ΚΕΙΜΕΝΟ Α΄
«Σε σχέση με τη βιομηχανία, η εγκατάσταση μεγάλου αριθμού προσφύγων στα κυριότερα αστικά κέντρα σήμαινε την προσφορά άφθονης φτηνής εργασίας και επιχειρηματικού δυναμικού τη στιγμή που εισέρρεαν στη χώρα μαζικά νέα ξένα κεφάλαια με τη μορφή κρατικών δανείων, διεθνούς βοήθειας για τους πρόσφυγες, ιδιωτικών επενδύσεων για την κατασκευή δημοσίων έργων κλπ. [...] Στο διάστημα 1923-1939 η βιομηχανική παραγωγή διπλασίασε την ιπποδύναμη και την αξία της και τριπλασίασε τον όγκο της. Στη δεκαετία 1928-38 η ηλεκτρική παραγωγή τετραπλασιάστηκε και στην ίδια περίοδο, σύμφωνα με τις στατιστικές των Ηνωμένων Εθνών, η Ελλάδα σημείωσε την υψηλότερη αύξηση βιομηχανικής παραγωγής (65%) μετά τη Σοβιετική Ένωση και την Ιαπωνία».
Ν. Μουζέλης, Οικονομία και Κράτος την εποχή του Βενιζέλου, στο: Μελετήματα γύρω από τον Βενιζέλο και την εποχή του, Αθήνα: Φιλιππότης, 1980, σσ. 9-10.
[Το κείμενο αποδόθηκε στο μονοτονικό, διατηρήθηκε όμως η ορθογραφία του].
ΤΕΛΟΣ 2ΗΣ ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΧΗ 3ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ Β΄
Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Ελευθερίου Βενιζέλου (1928)
«Το νέο εκπαιδευτικό σύστημα εκφράζει μια διαφορετική από την προηγούμενη φιλοσοφία και στηρίζεται τόσο σε δομικές μεταβολές (το τετράχρονο δημοτικό - το “σχολείο του λαού- έγινε εξάχρονο, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, ενισχύθηκε η διδασκαλία της δημοτικής και αναβαθμίστηκε ο επαγγελματικός κλάδος στη δεύτερη βαθμίδα) όσο και σε λειτουργικές καινοτομίες (προαιρετικά μαθήματα στο Γυμνάσιο, έγκριση πολλών διδακτικών βιβλίων κατά τάξη και μάθημα, “απογεύματα ελευθέρας εργασίας” στα σχολεία).
Αλέξης Δημαράς, «Παιδεία. Συντηρητική αντεπίθεση», στο τεύχος με τίτλο «Η Ελλάδα τον 20ό αιώνα (1920-1930)», Η Καθημερινή, Επτά Ημέρες, 31-10-1999, σ. 29.
ΘΕΜΑ Δ1
Αξιοποιώντας τα στοιχεία που περιέχονται στα παρακάτω κείμενα και τις ιστορικές σας γνώσεις, να αναφερθείτε στο έγκλημα της γενοκτονίας των Εβραίων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μονάδες 25
ΚΕΙΜΕΝΟ Α΄
Μαρτυρία Ελληνίδας Εβραίας που επέζησε από το στρατόπεδο του Μπίρκεναου
«Απ’ αυτή τη στιγμή, η ζωή μου στο στρατόπεδο ανοίγει για μένα μιαν άβυσσο στην ανθρώπινη ψυχή, και θα μου αποκαλύψει τον άνθρωπο τελείως γυμνό, όπως φαίνεται να είναι από τη φύση του. Ένα μίγμα καλού και κακού... Το κουδούνι στις 4.30 το πρωί και συγχρόνως τα λουριά... που μας χτύπαγαν αλύπητα τα κορμιά μας, ήταν το καθημερινό πρωινό μας εγερτήριο. Ένα πρόγραμμα αλάνθαστο χωρίς αλλαγή... Αφού γινόταν το προσκλητήριο έξω μάς μοίραζαν για πρωινό ένα σκέτο καφέ, σ’ ένα κύπελο παλιό που ήταν
ΤΕΛΟΣ 3ΗΣ ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΧΗ 4ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
ένα σκουριασμένο στρατιωτικό σκεύος, από το οποίο πίναμε ανά πέντε ένα αχνιστό νερόζουμο μία μία με τη σειρά μας... Κι ενώ οι θάλαμοι των αερίων δούλευαν συνέχεια και βγάζαν φωτιές και καπνούς, κατάδικοι βιρτουόζοι1 προερχόμενοι από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και της Ρωσίας με τα βιολιά τους “Στραντιβάριους” και “Αμάτι” που είχαν κουβαλήσει μαζί τους σ’ αυτό το παραπλανημένο τους ταξίδι, είχαν διαταγή σαν “Κομάντο Ορχήστρας” να μας παίζουν Μότσαρτ ή στρατιωτικά εμβατήρια. Τα πόδια ολονών μας έπρεπε να βαδίζουν στο ρυθμό της μουσικής, ενώ αντίθετα τα χέρια μας παραμένουν ακίνητα καρφωμένα επάνω στο σώμα...».
Μπέρρυ Ναχμία, Κραυγή για το αύριο, Αθήνα: Κάκτος, 1989, σσ. 87-88.
ΚΕΙΜΕΝΟ Β΄
Η τύχη των Εβραίων της Θεσσαλονίκης
«...Το Σάββατο, 14 Μαρτίου του 1943 [...], 2.800 άτομα περίπου συνελήφθησαν και την επόμενη ημέρα εκτοπίστηκαν με τρένο στην Πολωνία, στοιβαγμένοι σε βαγόνια μεταφοράς ζώων, υπό αθλιότατες συνθήκες. Οι ναζί κατέτρεχαν κυρίως τα μικρά παιδιά, αφού ο σχεδιασμός τους προέβλεπε να εμποδιστεί η συνέχεια του εβραϊκού λαού. Είναι γνωστές, από περιγραφές των ελάχιστων επιζώντων, οι εικόνες των υπερπλήρων βαγονιών, με 70-75 άτομα το καθένα, χωρίς καν χώρο να καθίσουν, με ένα βαρέλι νερό για τη διαδρομή και ένα για τις φυσικές τους ανάγκες, και όλ’ αυτά για ταξίδι που διαρκούσε τουλάχιστον τέσσερις ημέρες. Πολλοί πέθαναν στη διαδρομή και τα πτώματα απλώς πετάγονται στην άκρη της γραμμής, όποτε υπήρχε στάση. Οι Έλληνες σιδηροδρομικοί υπάλληλοι ταράχτηκαν από τα όσα είδαν, και φήμες για εξόντωση των Εβραίων άρχισαν να διαρρέουν...».
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδας, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων, Αθήνα 2006, σ. 46.
1βιρτουόζοι: δεξιοτέχνες στη μουσική, εδώ βιολιστές
ΤΕΛΟΣ 4ΗΣ ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΡΧΗ 5ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
1. Στο τετράδιο να γράψετε μόνο τα προκαταρκτικά (ημερομηνία, εξεταζόμενο μάθημα). Να μην αντιγράψετε τα θέματα στο τετράδιο.
2. Να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας στο πάνω μέρος των φωτοαντιγράφων αμέσως μόλις σας παραδοθούν. Δεν επιτρέπεται να γράψετε καμιά άλλη σημείωση. Κατά την αποχώρησή σας να παραδώσετε μαζί με το τετράδιο και τα φωτοαντίγραφα.
3. Να απαντήσετε στο τετράδιό σας σε όλα τα θέματα.
4. Να γράψετε τις απαντήσεις σας μόνο με μπλε ή μαύρο στυλό διαρκείας και μόνον ανεξίτηλης μελάνης.
5. Κάθε απάντηση επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι αποδεκτή.
6. Διάρκεια εξέτασης: τρεις (3) ώρες μετά τη διανομή των φωτοαντιγράφων.
7. Χρόνος δυνατής αποχώρησης: 10.00 π.μ.
KΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΤΕΛΟΣ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ
ΤΕΛΟΣ 5ΗΣ ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ



ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ


ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ






















ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΦΥΣΙΚΗ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ


ΒΙΟΛΟΓΙΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Στην Ευρώπη το Dell Streak

Ο νέος μικροσκοπικός υπολογιστής της Dell, ο οποίος βασίζεται στο Android OS, διαθέτει οθόνη αφής 5 ιντσών και δύο ενσωματωμένες κάμερες Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τον επόμενο μήνα πρόκειται να ξεκινήσει στην Ευρώπη τη διάθεση του νέου της υπολογιστή.
Το Streak PC είναι μια MID (Mobile Internet Devic) φορητή συσκευή, η οποία βασίζεται στο λειτουργικό της Google, Android και είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Ιανουάριο στη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών ειδών, Consumer Electronics Show. Το Streak διαθέτει οθόνη 5 ιντσών και μοιάζει πολύ με iPhone, μόνο που είναι μεγαλύτερο.

ΣΚΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ .. Παγκόσμια Οικονομική Σύρραξη

 

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ

Εχθές το βράδυ γύρω στις 23:30 έγινε η υποδοχή των Ηρώων του Ηρακλή, όπου με τα γκολ του Τσοκάνη και του Σέγγου ανέβασαν την ομάδα στην Γ Εθνική και χάρισαν στιγμές χαράς και συγκίνησης τόσο στους Φιλάθλους τους, όσο και σε όλους τους πολίτες της Μεσσαπίας.
Οι πανυγηρισμοί βέβαια άρχισαν από το στάδιο του Πόρου και συνεχίστηκε καθ' όλη την διαδρομή προς τα Ψαχνά Ευβοίας. Αλλά ο μεγάς πανηγυρισμός έγινε στην Κεντρική Πλατεία των Ψαχνών, όπου πλήθος κόσμου διέκοψε την κυκλοφορία και άρχισε να πανηγυρίζει τραγουδώντας διάφορα συνθήματα για την αγαπημέ νη τους ομάδα που κατάφερε να τους ανεβάσει το ηθικό σε χαλεπούς καιρούς. Ένα από τα συνθήματα που τραγουδούσαν έλεγε:"Και στη Γ θα είναι ωραία μα που είναι που είναι η Μηδέα".
Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νύχτα έγινε μέρα στην πόλη των "Ηρακλείδων" από τα βεγγαλικά και τις φωτοβολίδες.
Αυτό που έχουμε εμείς να ευχηθούμε είναι συγχαρητήρια στον Ηρακλή και να μας ξανα χαρίσει τόσο όμορφες και συγκινητικές στιγμές.

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΗ ΝΕΡΟΤΡΙΒΙΑ

Την Πέμπτη 20 Μαΐου και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της ιεράς εικόνας Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πλατεία της Νεροτριβιάς. Την περιφορά θα σονοδεύσει η φιλαρμονική Ψαχνών, όπου τα άτομα από τα οποία αποτελείται, θα φορέσουν την καινούργια στολή.

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο DIO

Μία απο τις μεγαλύτερες "φωνές" στην ιστορία της ροκ και χέβι μέταλ μουσικής, ο Ρόνι Τζέημς Ντίο, πέθανε σε ηλικία 67 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Ο θρυλικός τραγουδιστής ήταν "frontman" στους Rainbow και Black Sabbath αλλά και του προσωπικού του σχήματος. 
Συμμετείχε σε μερικά από τα πιο ιστορικά άλμπουμ στο χώρο της ροκ και μέταλ μουσικής. Συνεργάστηκε με τον Ρίτσι Μπλακμορ στα τρία πρώτα άλμπουμ των Rainbow ενώ διαδέχθηκε τον Ozzy στους Black Sabbath κυκλοφορώντας μαζί τους το 1980 και το 1981, το Heaven and Hell και το Mob Rules αντίστοιχα.
Στη συνέχεια δημιούργησε το προσωπικό του σχήμα που έφερε το όνομα του, με τους δύο πρώτους δίσκους τους (Holy Diver, The Last in Line) να θεωρούνται διαμάντια του είδους.
Το 1992 έσμιξε ξανά με τους Sabbath για το Dehumanizer ενώ η ιδία «ομάδα» συναντήθηκε ξανά το 2007 με το όνομα Heaven and Hell και προσέφεραν το "The devil you know".
O Ronnie James Dio έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του σκληρού ήχου. Θα μας λείψεις Ρόνι.. RIP

ΑΘΗΝΑ 9.84