Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Αυτοκτόνησε για 120 ευρώ

Εχθές στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης ένας Γεωργιανός άνεργος έβαλε τέλος στη ζωή του γιατί δεν είχε να πληρώσει τη δόση του δανείου του που ανερχόταν στα 120 ευρώ. Τον 32χρονο βρήκε κρεμασμένο μέσα στο διαμέρισμά του η φίλη του η οποία ειδοποίησε την Ασφάλεια.

Όπως δείχνουν τα πράγματα τέτοια φαινόμενα αυτή την περίοδο θα αυξηθούν λόγω οικονομικής κρίσης, διότι ολοένα και περισσότεροι δεν θα έχουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους ή άλλων εκκρεμοτήτων.

Φωτιά σε οικία στην Καστέλλα Ευβοίας

Σήμερα το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά στην οικία του συνταξιούχου αστυνομικού Μηνά Αγγελόπουλου στην Καστέλλα Ευβοίας, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών με επικεφαλή τον κ. Σπύρο Ραπτάκη η φωτιά δεν προξένησε σοβαρές υλικές ζημιές στην οικία.
Τα αίτια που προξένησαν την φωτιά προς το παρόν είναι αδιευκρίνηστα.

Ένα ακόμη, σύγχρονο, Κέντρο Νεότητας για την Κύμη

Εγκαινιάστηκε εχθές το απόγευμα, το τέταρτο κατά σειρά Κέντρο Νεότητας στο Δήμο Κύμης από τον Δήμαρχο Κύμης Δημήτρη Θωμά.
Πρόκειται για το πολιτιστικό Κέντρο Πλατάνας, που στεγάστηκε στο ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείου του χωριού, το οποίο είναι ανενεργό εδώ και αρκετά χρόνια. Με πρωτοβουλία της νεολαίας του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού και με την συμμετοχή του Δήμου Κύμης, το Κέντρο, αποτελείται από τρεις μεγάλες αίθουσες. Σε αυτές έχει στεγαστεί η εμπλουτισμένη βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνας, υπολογιστές με δωρεάν πρόσβαση στο internet, επιτραπέζια παιχνίδια καθώς και το ιατρείο του χωριού, το οποίο έχει ήδη εξοπλιστεί. Στην μία ανακαινισμένη αίθουσα θα στεγαστεί από τη νέα χρονιά, το Νηπιαγωγείο Πλατάνας.

egainiakimi1Νότες στη βραδιά, την ημέρα των εγκαινίων, χάρισαν το συγκρότημα «Three of a kind», που απαρτίζεται από μέλη της νεολαίας του πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνας. Η έκπληξη στα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας ήταν και η μεγάλη ενεργή συμμετοχή της νεολαίας του χωριού.
Μετά την τελετή των εγκαινίων και την μικρή δεξίωση που ακολούθησε, σε σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Κύμης εξήρε την πρωτοβουλία των νέων για την δημιουργία του Κέντρου της Πλατάνας, τους συνεχάρη, τους παρότρυνε για ενεργότερη συμμετοχή στα κοινά και τους κάλεσε να συμμετέχουν στην εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης των Κονιστρών, που απαρτίζεται και αυτή από νέους ανθρώπους. Τους διαβεβαίωσε ακόμη ότι ο Δήμος Κύμης θα είναι πάντα δίπλα τους, γιατί, όπως είπε, υποχρεούται να είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Δήμου Κύμης στον τομέα του αθλητισμού, με την δημιουργία και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κύμη και στα χωριά, με την συγκρότηση μαζικού αθλητισμού της νεολαίας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και με την διοργάνωση αγώνων μπάσκετ στην Κύμη πανελλήνιας εμβέλειας. Στο σημείο αυτό ανέφερε, ότι με την συμμετοχή της νεολαίας της Πλατάνας βελτιώθηκε το γήπεδο μπάσκετ του χωριού και διεξάγεται εκεί το πρωτάθλημα μπάσκετ 3Χ3, ενώ για του χρόνου προγραμματίζεται η αναβίωση του παλιού τουρνουά μπάσκετ της Πλατάνας, που τόσον κόσμο συγκέντρωνε.

Τούρκοι και ΝΑΤΟ «μοίρασαν» το Αιγαίο

  • Της Κύρας Αδάμ
Ο ανώτατος διοικητής των Αεροπορικών Δυνάμεων της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ (CCA) με έδρα τη Σμύρνη της Τουρκίας εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα ένα απαράδεκτο σήμα με το οποίο παραχωρούσε το μισό Αιγαίο στο 6ο υποστρατηγείο του Εσκισεχίρ (6CAOC) ως περιοχή ευθύνης του για αεροπορική αστυνόμευση (ΑΡΑ).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Αμύνης υπήρξε ελληνική αντίδραση, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί το σήμα αυτό. Ομως η ελληνική αντίδραση θεράπευσε μόνον την αφορμή και όχι τα αίτια, βάσει των οποίων εκδόθηκε το απαράδεκτο σήμα με συνέπεια να υπάρχει ανά πάσα στιγμή ο κίνδυνος για τα χειρότερα.

Η κρίση «πριονίζει» τα θεμέλια της οικοδομής στην Ελλάδα

Βουλιάζει ο κλάδος της οικοδομής στη χώρα μας εν μέσω της οικονομικής ύφεσης. Όλα τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τόσο από έρευνες όσο και από την κρατική πλευρά δείχνουν ότι η αποκαλούμενη ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας περνάει τις χειρότερες μέρες της, καταγράφοντας τεράστια πτώση και αφήνοντας χιλιάδες πολίτες, Έλληνες και μετανάστες, άνεργους.

Ο κλάδος της οικοδομής είναι από τους πρώτους που βρέθηκε στη δίνη της κρίσης και της ύφεσης, καθώς οι αγοραστές αναβάλλουν τα «πλάνα» τους για το μέλλον, οι τράπεζες δεν παρέχουν ρευστότητα και τα διαμερίσματα μένουν απούλητα. Ήδη οι κατασκευαστές επιχειρούν να «μαζέψουν» το απόθεμα των απούλητων διαμερισμάτων, που σήμερα υπολογίζεται στις 120.000 και έχουν «παγώσει» τις ενέργειες για ανέγερση νέων οικοδομών αφού πρώτα περιμένουν να πουλήσουν και έπειτα να χτίσουν νέα πολυκατοικία.

Τα στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος της κρίσης που διέρχεται η ελληνική κτηματαγορά είναι:

Σαν σήμερα

 
1676 Ιδρύεται το Αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς. (Επιστήμη)

 
1920 Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπογράφει στις Σέβρες της Γαλλίας την ομώνυμη συνθήκη με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις νικήτριες δυνάμεις του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου. Με τη συνθήκη αυτή η Ελλάδα προσαρτά την Ανατολική Θράκη μέχρι την περιοχή της Τσατάλτζας. (Ιστορία)
 
1927 Παραχωρείται άδεια από την κυβέρνηση στο ζεύγος Σικελιανού για να οργανώνει κάθε δύο χρόνια τις Δελφικές Εορτές. (Πολιτισμός)
 
 
1951 Πεθαίνει σε ηλικία 65 ετών ο ιδρυτής και διευθυντής της "Καθημερινής" Γεώργιος Βλάχος. (Πολιτισμός)

Στις 21 Αυγούστου το «2ο Φεστιβάλ Γκάιντας»

 
Στις 21 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα Ημαθίας το «Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας». Την εκδήλωση διοργανώνει -για δεύτερη συνεχή χρονιά- ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων Ημαθίας, «Ανατολική Ρωμυλία».

Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 35 οργανοπαίκτες γκάιντας απ’ όλη την Ελλάδα.

zougla

Πετρελαιοκηλίδα μολύνει ακτές της Βραζιλίας


Μία μεγάλη πετρελαιοκηλίδα έφτασε στις παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας από την πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, όπως μετέδωσαν την Δευτέρα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Αρκετές παραλίες στο Κάμπο Φρίο και στο Αραϊάλ ντο Κάμπο επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα, σύμφωνα με πηγές της λιμενικής αρχής.

Περικοπές στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου


Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς ανακοίνωσε μία σειρά μέτρα για να μειωθεί το κόστος της λειτουργίας του Πενταγώνου, κυρίως με την κατάργηση ενός από τα κυριότερα επιτελεία του και τη μείωση κατά 10% του προϋπολογισμού για τους συμβασιούχους.
Ο Γκέιτς σκοπεύει να καταργήσει το Κοινό Επιτελείο Δυνάμεων, με έδρα τη Βιρτζίνια, το οποίο έχει αποστολή την οργάνωση της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης οπλιτών από διαφορετικά σώματα και οι οποίοι καλούνται να συμπολεμήσουν.

Κόντρες εν όψει των περιφερειακών εκλογών


Σε «πονοκέφαλο» μετατρέπονται για τα δύο μεγάλα κόμματα οι υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως έχει να επιλέξει μεταξύ του Γιάννη Σγουρού και του Γιάννη Μίχα για την περιφέρεια Αττικής, ενώ κόντρες έχουν ξεσπάσει και για το αν τελικά θα υποστηριχτεί η υποψηφιότητα του Πέτρου Τατούλη στην Πελοπόννησο.

Διορισμοί εκπαιδευτικών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς


Το υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει να προβεί σε διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού των κλάδων Β/θμιας Εκπαίδευσης από τους εγγεγραμμένους στους πίνακες ειδικών κατηγοριών του άρθρου 9 παρ.10 του Ν.3848/2010 (ΦΕΚ 71 Α'Α), στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη λειτουργία των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, που έχουν ορισθεί για το σχολικό έτος 2010-2011.

Εφιάλτης στη Ρωσία

Ρωσία   — Εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στη ρωσική πρωτεύουσα, που δεν μπορεί να απαλλαγεί από το γκριζοκίτρινο τοξικό πέπλο της. Πιο δυσοίωνες από την Κυριακή είναι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων, που εκτιμούν ότι το νέφος του καπνού από τις πυρκαγιές θα διατηρηθεί πάνω από τη Μόσχα τουλάχιστον ως το τέλος της εβδομάδας, έστω κι αν λίγο δροσίσει. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ο αναπληρωτής διευθυντής του ρωσικού Μετεωρολογικού Κέντρου Ντμίτρι Κίκτιεφ, αμφισβητώντας τις προβλέψεις συναδέλφων του ότι Τρίτη με Τετάρτη το νέφος θα παρασυρθεί προς άλλη κατεύθυνση.

Έκκληση του Δημάρχου Μαρμαρίου για γιατρό στον Καφηρέα

"Ζωτικής σημασίας η αναγκαιότητα λειτουργίας Αγροτικού Ιατρείου στην περιοχή του Καφηρέα" τονίζει ο Δήμαρχος Μαρμαρίου, Νίκος Μαρμαρίου στην επιστολή του προς τους αρμόδιους φορείς:

 Η περιοχή του Καφηρέα είναι απομακρυσμένη, το οδικό δίκτυο είναι σε κακή κατάσταση, οι μετακινήσεις δύσκολες.
Οι 600 μόνιμοι κάτοικοι της παραμελλημένης αυτής περιοχής ,που κατά τους
Θερινούς μήνες υπερδιπλασιάζονται είναι αναγκασμένοι να διανύσουν απόσταση δύο ωρών και πλέον για να βρούν γιατρό.
 Πριν από λίγο καιρό είχαμε το τραγικό γεγονός της απώλειας της ζωής μιάς νέας γυναίκας από την έλλειψη γιατρού και της παροχής πρώτων βοηθειών.(Η άτυχη γυναίκα πέθανε από τσίμπημα μέλισσας)
 Είναι Τραγικό και Απαράδεκτο στην Ελλάδα του 2010 και της Ευρώπης να έχουμε απώλεια ανθρώπινης ζωής από έλλειψη γιατρού και παροχής πρώτων βοηθειών!
 Για τους παραπάνω λόγους και για να μην θρηνήσουμε άλλους συντοπίτες μας κρίνω απαραίτητη την λειτουργία αγροτικού ιατρείου στην περιοχή του Καφηρέα στο χωριό Αμυγδαλία που είναι το μεγαλύτερο χωριό της
Περιοχής.
 Παρακαλώ και προσμένω μαζί με όλους του κατοίκους του Καφηρέα σύντομα τις ενέργειές σας.
eviaportal

Ήθελε να παίζει στα δάχτυλα την τεχνολογία αλλά δεν τον άφησε η αστυνομία!

Μάλλον θα του άρεσε να μπαίνει στο ίντερνετ και να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλιώς δεν εξηγείται η εμμονή ενός 37χρονου Αλβανού να κλέψει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Και μάλιστα ήταν αυτό που τον πρόδωσε και έκανε τα θύματα του να ξυπνήσουν και να πάρουν αμέσως τηλέφωνο την αστυνομία. Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης παραβίασε μπαλκονόπορτα ισόγειας οικίας και προσπαθώντας να αφαιρέσει ηλεκτρονικό υπολογιστή έγινε αντιληπτός από ιδιοκτήτη και τράπηκε σε φυγή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις όπου και συνέλαβαν το δράστη. Πρόκειται για 37χρονο αλλοδαπό άνδρα Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα από τον παθόντα και επιπλέον στερείται νομίμων εγγράφων παραμονής στη χώρα μας. Δράστης συνελήφθη και θα οδηγηθεί κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. 
evianews

Φόβος και τρόμος στην Κύμη!



Εδώ και μία εβδομάδα οι κάτοικοι της Κύμης και των γύρω χωριών έχουν χάσει τον ύπνο τους αφού μέσα σε 7 μέρες σημειώθηκαν τόσες κλοπές όσες είχαν να συμβούν τα τελευταία 30 χρόνια! Κάθε βράδυ σημειώνονται τρείς κλοπές. Πιο συγκεκριμένα έχουν "ανοιχτεί" σπίτια στις περιοχές, Μεσόκαμπος, Χιλή, Φαλάριο, Κύμη και Κονίστρες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evianews.com, οι μαρτυρίες μιλούν για δύο άντρες ηλικίας 28 μέχρι 30 ετών. Μπαίνουν σε σπίτια που έχουν φως και παίρνουν μόνο χρήματα και κοσμήματα. Οι δράστες φοράνε μαύρα ρούχα. Ο ένας εξ αυτών φορά μαύρο μπλουζάκι, μαύρο σορτσάκι και μαύρες κάλτσες. Όταν μπαίνουν σε σπίτια κανένας δεν τους καταλαβαίνει. Αν βρουν κάποιον που να μην κοιμάται, του λένε απλά "Καληνύχτα" και φεύγουν μέσα στα χωράφια. Η αστυνομία κάνει φιλότιμες προσπάθειες για τον εντοπισμό των δύο δραστών που φαίνεται να είναι καλά οργανωμένοι.
evianews

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ 4χ4!

Δυο μέρες απίστευτου θεάματος για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, των 4χ4 οχημάτων και της σκόνης!
Σκόνη, πολύ σκόνη και ζέστη που έκανε τον ιδρώτα να τσιμεντώνει πάνω στο δέρμα των θεατών και των διαγωνιζόμενων.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στην υπερπροσπάθεια των διοργανωτών που κατάφεραν να στήσουν ένα εντυπωσιακό event και μάλιστα για φιλανθρωπικό σκοπό μιας και τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στο “Χαμόγελο του παιδιού”.