Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Κι απόψε εγώ θα σας καληνυχτίσω!!!!!!!!!!!

γάτες οι καλύτερες φίλες του σκύλου

Δείτε τι παθαίνει ένας φαρσέρ από μια δημοσιογράφο

Κρυμμένος κώδικας του Μιχαήλ Άγγελου, στην Καπέλα Σιστίνα;

Μιχαήλ Αγγελος αναγνωρίζεται παγκοσμίως, ως ένας από τους κορυφαίους ζωγράφους και γλύπτες στην ιστορία της Τέχνης! Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι ήταν και ένας παθιασμένος μελετητής της ανατομίας του ανθρωπινου σώματος.
Μέχρι σήμερα επικρατούσε η αντίληψη ότι, δυστυχώς, ο καλλιτέχνης είχε καταστρέψει σχεδόν όλα τα ανατομικά σκίτσα και τις σημειώσεις του, αφού δεν ποτέ είχε βρεθεί κάποιο αξιοσημείωτο στοιχείο!

Δύο αμερικανοί επιστήμονες, έρχονται τώρα να ανατρέψουν αυτήν την πεποίθηση. Οπως ανακοίνωσαν πρόσφατα, πιστεύουν ότι ο Μιχαήλ Άγγελος, ναι μεν δεν άφησε ανατομικά σκίτσα, φρόντισε όμως να "κρύψει" μία ανατομική εικόνα μέσα σε ένα από τα πιο διάσημα έργα του: την Καπέλα Σιστίνα.

Ο καλλιτέχνης ζωγράφισε το αριστούργημα μεταξύ 1508 και 1512 στη Ρώμη,
στο μικρό παρεκκλήσι του Βατικανού. Αποτελεί το αποκορύφωμα της δυτικής τέχνης, ένα πολύπλοκο και συγκλονιστικό έργο που προκαλεί δέος στον θεατή του! Μέσα στο θόλο του παρεκκλησιού ο Μιχαήλ Άγγελος κατάφερε να αναπαραστήσει ιστορίες από τη Βίβλο, δημιουργώντας αξεπέραστες εικόνες!

Το μέλλον της Ελλαδας από την Μαντάμ Παπακωνσταντινάμ

Αυτός θα σώσει τη χώρα

Αυτά παθαίνουν όσοι ψαρεύουν καρχαρίες

Ένα γεωθερμικό δημαρχείο για την Πυλαία..

Τη μεγαλύτερη έως τώρα εφαρµογή κατακόρυφου συστήματος αβαθούς γεωθερμίας στον ελλαδικό χώρο, αποτελεί η εγκατάσταση του Νέου Δηµαρχείου Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη.
Το πετυχημένο αυτό παράδειγμα εξοικονόμησης ενέργειας, με τη χρήση γεωθερμίας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μέλη της επιστημονικής ομάδας, που μετείχαν στη 2η συνάντηση Αποφοίτων Γερμανικών Πανεπιστήμιων, που διοργάνωσαν το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Πολυτεχνείο του Ντόρτμουντ, με την υποστήριξη και τη συνεργασία της Γερμανικής Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD).

Νερό Δηλητήριο σε όλη την Ελλάδα

Τοξικά βαρέα μέταλλα σε πόσιμο νερό, ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα, σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που έχει θέσει η Ε.Ε. ή σε τιμές δυνητικά επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, ανιχνεύονται σε πολλές περιοχές της χώρας...

Επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι νερό «δηλητήριο» σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Πτολεμαΐδα, νησιά Β. Αιγαίου, Πηνειό και αλλού επηρεάζει την αγροτική παραγωγή και θεωρούν επιτακτική την ανάγκη δειγματοληψιών, κυρίως σε τρόφιμα-στόχους όπως οι βολβοί, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι από την κατανάλωσή τους.

Ερευνα που διενήργησε διεπιστημονική επιτροπή από το Γεωπονικό και το Πανεπιστήμιο Αθηνών για λογαριασμό του ΕΦΕΤ και παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, φέρνει στο φως αποκαλυπτικά ευρήματα:

*Στο νερό ύδρευσης της Καλαμάτας ανιχνεύθηκε νικέλιο σε οριακές τιμές (20,00 μg/l). Στον δήμο Ασωπού Λακωνίας εντοπίζεται συγκέντρωση μολύβδου (30,00 μg/l) τριπλάσια της οριακής τιμής. Δηλητήριο και στο νερό της Χίου, όπου οι αναλύσεις ανίχνευσαν οριακές (1,00 μg/l) πλην όμως υψηλές τιμές συγκέντρωσης σε υδράργυρο.

Στοιχεία για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στα Ψαχνά.

Όπως αναφέρθηκε το πρωί από το Messapia-News στην περιοχή των Ψαχνών υπάρχει σε οικοδομή(οικία) τοποθετημένη κεραία κινητής τηλεφωνίας. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η κεραία έχει τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο εδώ και αρκετό διάστημα εν αγνοία πάντα των κατοίκων. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα ότι κεραία κινητής τηλεφωνίας μπορεί να τοποθετηθεί σε απόσταση πάνω από 100 μέτρα από κατοικημένη περιοχή.
Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων ,που βρίσκονται στην ίδια γειτονιά με την οικοδομή που βρίσκεται η κεραία, το θέμα αυτό έχει γίνει γνωστό στη Νομαρχία, έχουν γίνει μηνύσεις και μαζεύουν υπογραφές για την απομάκρυνση της εν λόγω κεραίας.
Σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες η ακτινοβολία που εκπέμπεται από αυτή μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρκίνο στον εγκέφαλο και ανωμαλίες στο DNA. Για περισσότερες πληροφορίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει η ακτινοβολία από κεραία κινητής τηλεφωνίας μπορεί κανείς να αναζητήσει στο διαδίκτυο.

Messapia-News

Ο ορισμός του Έλληνα

Ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία.
Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.

Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει.


Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το ʼ21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει.

Ψάχνουν τις πηγές νερού στη Σελήνη

Μετά τις τελευταίες ανακαλύψεις, η εικόνα που έχουμε για τη Σελήνη διαφέρει κατά πολύ από αυτήν που αντίκρυσαν οι αμερικανοί αστροναύτες το 1969.

Χάρη στις αποστολές της αμερικανικής και της ινδικής διαστημικής υπηρεσίας, οι επιστήμονες γνωρίζουν πλέον ότι στο φεγγάρι υπάρχει νερό σε τρεις μορφές:

μέσα σε ηφαιστειακά πετρώματα που προέρχονται από το υπέδαφος, κάτω από την επιφάνεια των πόλων, αλλά και στην επιφάνεια της Σελήνης.

Δεν θέλουν αφεντικό στο κεφάλι τους οι Έλληνες

Σε ποσοστό 60% οι Έλληνες θα προτιμούσαν να είναι αυτοαπασχολούμενοι, έναντι 45% των πολιτών της ΕΕ και 55% των πολιτών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο για την επιχειρηματικότητα στην ΕΕ. Αντίθετα, μισθωτοί θα επιθυμούσαν να είναι το 37% των Ελλήνων, έναντι 49% των πολιτών στην ΕΕ.

Όπως προκύπτει από το Ευρωβαρόμετρο, οι Ευρωπαίοι θα προτιμούσαν να είναι αυτοαπασχολούμενοι κυρίως λόγω της ανεξαρτησίας κινήσεων και των καλύτερων προοπτικών εισοδήματος, σε αντίθεση με το 49% των Ευρωπαίων, οι οποίοι απάντησαν ότι θα προτιμούσαν να είναι μισθωτοί, εξαιτίας του σταθερού και τακτικού εισοδήματος και της σταθερής εργασίας.

Προειδοποίηση της ΕΕ στην Ελλάδα για τη μη υποβολή σχεδίων λεκανών απορροής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνει πρώτη προειδοποίηση σε δώδεκα κράτη μέλη επειδή δεν έχουν υποβάλει σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής των ευρωπαϊκών ποταμών, όπως απαιτείται βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ για τα ύδατα. Πρόκειται για τα ακόλουθα κράτη μέλη: Βέλγιο, Κύπρος, Δανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία και Ισπανία. Τα σχέδια λεκανών απορροής αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της οδηγίας πλαίσιο για τα ύδατα και έχουν ουσιαστική σημασία για την επίτευξη του στόχου της ΕΕ σχετικά με την «καλή κατάσταση» των ευρωπαϊκών υδάτων μέχρι το 2015. Έπρεπε να είχαν υιοθετηθεί το αργότερο μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2009.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για το περιβάλλον κ. Janez Potočnik δήλωσε: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου επειδή τα περισσότερα κράτη μέλη παρέδωσαν με επιτυχία και εγκαίρως τα οικεία σχέδια διαχείρισης λεκανών απορροής. Ωστόσο, δεν έχουμε ακόμη παραλάβει σχέδια που αφορούν το ένα τέταρτο της επικράτειας της ΕΕ. Παροτρύνω τα κράτη μέλη που δεν έχουν ακόμη υποβάλει σχέδια, να δράσουν γρήγορα, να ολοκληρώσουν τη δημόσια διαβούλευση και να υποβάλουν τα σχέδιά τους.»

Παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας στα Ψαχνά

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτόπτων μαρτύρων στο messapia-news και σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης σε οικία στην περιοχή των Ψαχνών υπάρχει παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας. Η κεραία αυτή τοποθετήθηκε εκεί έναντι χρηματικού αντιτίμου στον ιδιοκτήτη. Όμως ο ιδιοκτήτης μάλλον δεν έχει λάβει υπόψιν του τις επιτώσεις που μπορεί να προκαλέσει η κεραία τόσο στον ίδιον όσο και στους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής. Διότι όπως είναι γνωστό η ακτινοβολία προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας.


messapia-news

Ο ποδηλατικός γύρος αναβάλλεται για την άλλη Κυριακή


Ο ποδηλατικός γύρος που διοργανώνει το 3ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών και ήταν να διεξαχθεί σήμερα στις 11:00 το πρωί αναβάλλεται λόγω βροχοπτώσεως για την επόμενη Κυριακή 13 Ιουνίου την ίδια ώρα.