Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Συνελήφθη 28χρονος με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών

Από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ συνελήφθη στην οδό Καραμουρτζούνη συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός άνδρας, κάτοικος Χαλκίδας, τον οποίο εντόπισαν να κινείται με δίκυκλη μοτοσικλέτα και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος, επιμελώς κρυμμένα μέσα σε νάιλον συσκευασία ογδόντα έξι δίσκια HIPNOSEDON του 1 mg και ενενήντα οχτώ (98) VULBEGAL των 2 mg, τα οποία και κατασχέθηκαν Ο συγκεκριμένος δράστης είναι σεσημασμένος για σωρεία υποθέσεων παραβάσεων του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς επίσης και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών 
eviatop

Σαν σήμερα

 
1870 Γεννιέται η Maria Montessori, Ιταλίδα εκπαιδευτικός και φυσικός, που εισήγαγε το σύστημα "Montessori" στη Ρώμη το 1907. (Επιστήμη)
 
1923 Ιταλικά στρατεύματα καταλαμβάνουν την Κέρκυρα, αφού προηγείται βομβαρδισμός της πόλης από ιταλικά πολεμικά πλοία. Από τον "πειρατικό" βομβαρδισμό χάνουν τη ζωή τους 20 Έλληνες πολίτες. (Ιστορία)
 
 
1962 Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον επισκέπτεται την Αθήνα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση. (Πολιτική)
 
 
1934 Γεννιέται ο ηθοποιός και τραγουδιστής Νίκος Ξανθόπουλος. (Πολιτισμός)

Χτύπημα μετεωριτών εξαφάνισε τους δεινοσαύρους(;)


Νέα στοιχεία επιστημονικών ερευνών ενισχύουν τη θεωρία ότι ήταν τουλάχιστον δύο οι μετεωρίτες -και όχι μόνο ένας- που προσέκρουσαν στον πλανήτη μας, προκαλώντας τη μαζική εξαφάνιση των δεινοσαύρων περίπου πριν από 65 εκατ. χρόνια.
Μέχρι τώρα οι επιστήμονες είχαν ανακαλύψει ένα τεράστιο κρατήρα στον Κόλπο του Μεξικού, ο οποίος πιστεύουν ότι δημιουργήθηκε από την πτώση του μετεωρίτη που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους. Τώρα, όμως, ερευνητές, υπό τον καθηγητή Ντέηβιντ Τζόλι του βρετανικού πανεπιστημίου του Αμπερντίν, επιβεβαίωσαν ότι ένας δεύτερος μεγάλος κρατήρας στην Ουκρανία χρονολογείται από την ίδια περίπου περίοδο, στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα η Γη να βομβαρδίστηκε από σειρά μετεωριτών. Η νέα μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Geology" της Γεωλογικής Εταιρίας της Αμερικής, σύμφωνα με το BBC.

Το DNA...αιτία πονοκεφάλου


Μια διεθνής ομάδα ερευνητών ανακοίνωσε ότι, για πρώτη φορά, εντόπισε μια κληρονομική γενετική αιτία για τις κοινές μορφές του πονοκεφάλου και της ημικρανίας, μια ανακάλυψη που αυξάνει τις ελπίδες για την ανάπτυξη νέων πιο αποτελεσματικών φαρμάκων, για μια πάθηση που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Επιστήμονες από 40 ερευνητικά κέντρα σε διάφορες χώρες, με επικεφαλής τον Άαρνο Παλότι του βρετανικού Ινστιτούτου Wellcome Trust Sanger, παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Nature Genetics», σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό.

Σημαντική πτώση στις τιμές των διαμερισμάτων


Μειωμένες σε ποσοστό 5,7% παρουσιάζονται οι τιμές των διαμερισμάτων το β'Α τρίμηνο του 2010 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.
Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, οι τιμές των διαμερισμάτων το β΄ τρίμηνο του 2010 εκτιμάται ότι ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες κατά 5,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Για το α΄ τρίμηνο του 2010, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με ετήσιο ρυθμό 1,8%, ενώ για το σύνολο του 2009 η μέση μείωση ήταν 3,7% (μείωση κατά: 3,3%, 2,5%, 5,1% και 4,0% το α΄, β΄, γ΄ και δ΄ τρίμηνο του 2009 αντίστοιχα), έναντι αύξησης κατά 1,7% το 2008.

Επίθεση νεοναζί σε συναυλία στη Ρωσία


Περίπου 100 νεοναζί επιτέθηκαν σε θεατές συναυλίας ροκ μουσικής στη πόλη Μιάς στη Ρωσία , με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα 14χρονο κορίτσι και να τραυματισθούν δεκάδες άνθρωποι.
Μάρτυρες ανέφεραν ότι οι νεοναζί ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα και επιτέθηκαν στους 3.000 ανθρώπους που παρακολουθούσαν τη συναυλία. Επίσης, τόνισαν ότι η αστυνομία αποχώρησε από το συναυλιακό χώρο, όταν οι Νεοναζί-που ήταν γυμνοί από τη μέση και επάνω- επιτέθηκαν στον κόσμο.
Τα αίτια της υπόθεσης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, ενώ εκπρόσωπος των αρχών είπε ότι «οι συλληφθέντες ανακρίνονται και αναζητώνται οι συνεργοί τους».
ANT1

Στα 138 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου


Σε 138 ανήλθαν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, καθώς επιβεβαιώθηκαν ακόμη τέσσερα το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Εως το πρωί της Δευτέρας από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 94 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 33 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 9 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δύο από τους ασθενείς δεν έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.
Στο μεταξύ, επαναληπτικές επίγειες ακμαιοκτονίες (κωνωποκτονίες) με εκνέφωση πραγματοποιούνται στη Νέα Μεσήμβρια και το Άδενδρο.

Παραιτήθηκε η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού


Την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας υπέβαλε η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού κα Γλυκερία Σιούτη, μετά το δημοσίευμα που αφορούσε τη στελέχωση του γραφείου της με νεαρό δικηγόρο που δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του.
Την παραίτηση της κας Σιούτη αποδέχθηκε ο πρωθυπουργός, ενώ η πρόσληψη του δικηγόρου δεν θα ολοκληρωθεί για λόγους δεοντολογίας.
Στην ίδια ανακοίνωση, το Γραφείο Τύπου του κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει ότι ο ιταλός σύμβουλος του πρωθυπουργού Τομάζο Σκιόπα δεν λαμβάνει οποιαδήποτε αμοιβή.

Ορισμός αριθμού δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ορίστηκε ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας του άρθρου 25 του Ν. 3852/ 2010, με βάση τον πληθυσμό της, όπως προκύπτει από την τελευταία απογραφή, ορίζεται ο αναγραφόμενος στον παρακάτω Πίνακα:

Δήμος Χαλκιδέων 5 συνενούμενοι δήμοι
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΡ. ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
Ανθηδώνος 6.104 3
Ληλαντίων 15.568 7
Νέας Αρτάκης 8.646 4
Αυλίδος 8.300 3
Χαλκιδέων 53.584 24
Άθροισμα 92.202 41

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, για τη νέα σχολική χρονιά

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Εύβοιας για τη νέα σχολική χρονιά:

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θέλαμε να ευχηθούμε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς να έχουν μια καλή χρονιά με υγεία πάνω απ΄ όλα.
Ελπίζουμε παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας να μην υπάρξουν ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονταν τα προηγούμενα χρόνια τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου για πρόσληψη 15.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ελπίζουμε η δέσμευση αυτή να υλοποιηθεί έγκαιρα.

Οι Ομάδες της Έυβοιας ανά κατηγορία και Όμιλο. Περίοδο 2010-11

Α1 κατηγορία
Α.Ε.ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΚΥΜΗ
ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΕΡΕΤΡΙΑ
ΑΡΤΑΚΗ
ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ
ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ
ΩΡΕΟΙ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.
ΔΡΟΣΙΑ
ΑΥΛΩΝΑΡΙ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ
ΕΥΒ. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ
ΚΡΙΕΖΑ

Τα τιμόμενα πρόσωπα στην εκδήλωση της Τετάρτης 1ης Σεπτεμβρίου 2010.

Άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα τιμηθούν και φέτος, στην εκδήλωση για την κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Εύβοιας περιόδου 2010-11, που Θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, ώρα 8, στο κτήμα «Ανδρούτσος», στο Βατώντα.

Θα τιμηθούν:
- ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και ακόμη¨
- οι παράγοντες : Μιχ. Εμμανουηλίδης (ΑΟΧ), Θαν. Καπέτος (ΕΠΣΕ), Παν. Σταυρόπουλος (Αγιος), Γεωρ. Στούπας (Ηρακλής Ψ.), Σπ. Δαριβέρης (Ολυμπιακός Χ), Κων. Γιομελάκης (Μαρμάρι)
- ο προπονητής Παύλος Παπαδόπουλος
- οι πρ. διαιτητές Σπ. Γαρέφαλλος, Μιχ. Μπούρικας και
- ο δημοσιογράφος Νικ. Παπάνταζης. 

Μειωμένες οι πωλήσεις του Ομίλου Εταιρειών Ηρακλής, το 1ο 6μηνο του 2010

Ο Όμιλος Εταιρειών Ηρακλής ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 211,92 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2010, μειωμένες κατά 21,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Οι πωλήσεις της Εταιρείας ανήλθαν σε 184,92 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 23,4% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2009. Τα αποτελέσματα αντανακλούν το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

Οι πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2010 επηρεάστηκαν από την κάμψη της ζήτησης στην ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα και το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Επίσης, η μειωμένη εξαγωγική δραστηριότητα σε παραδοσιακές αγορές του εξωτερικού συνέβαλε στην πτώση του κύκλου εργασιών το πρώτο εξάμηνο του 2010. Η Εταιρεία συνέχισε τις συντονισμένες προσπάθειες και έλαβε μέτρα για τον έλεγχο και περιορισμό του λειτουργικού κόστους και τη βελτιστοποίηση των παραγωγικών και εφοδιαστικών λειτουργιών. H βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, η μείωση του σταθερού κόστους και του κόστους διακίνησης των προϊόντων και η αύξηση της παραγωγικότητας αντιστάθμισαν μερικώς τις συνέπειες της πτώσης των όγκων πωλήσεων, καθώς και της αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Νόμισαν ότι έσκασε βόμβα!

Nόμισαν ότι έσκασε βόμβα όσοι βρίσκονταν ακόμα τα ξημερώματα του Σαββάτου στις καφετέριες. Αυτοκίνητο που κατευθυνόταν προς Χαλκίδα στον κεντρικό δρόμο της πόλης, από άγνωστη αιτία που εξετάζει η τροχαία Χαλκίδας, ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα οχήματα προκαλώντας τους υλικές ζημιές.
Συνέχισε όμως την τρελή του πορεία πέφτοντας σε μία στάση λεωφορείων και κατέληξε επάνω σε ένα μεγάλο δέντρο.Όσοι άκουσαν τον θόρυβο νόμιζαν πως είχε γίνει έκρηξη και έντρομοι έτρεξαν στο σημείο για να δουν τι είχε συμβεί. Το ευχάριστο ήταν πως ο οδηγός είχε άγιο και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας. 
 
evianews

Νίκος Καρατζάς: "Οι υπέυθυνοι της μεγάλης ληστείας"

Από τις πιο σκανδαλώδεις πτυχές της αντεργατικής λαίλαπας που γνωρίζουμε είναι το γεγονός ότι οι τράπεζες που σήμερα επιβάλλουν τοκογλυφικούς όρους στον δανεισμό της ελληνικής (κι όχι μόνο) κυβέρνησης είναι οι ίδιες τράπεζες που πριν από ένα χρόνο θα είχαν καταρρεύσει αν δεν είχαν πάρει μαζική οικονομική στήριξη από τις κυβερνήσεις τους!


Προσφέροντας 28 δις ευρώ στους Έλληνες τραπεζίτες για να σωθούν, η ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτό που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις διεθνώς, με πρωταγωνιστές τις πλέον «ανεπτυγμένες» οικονομίες, και πρώτα απ' όλα τις ΗΠΑ. Η επιχείρηση διάσωσης των τραπεζιτών διεθνώς κόστισε τρισεκατομμύρια ευρώ.

Κι αυτά πρέπει τώρα να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, στην Ελλάδα και παντού!