Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Επίσκεψη του Συλλόγου Γυναικών ¨Η Έκφραση¨ στην Επίδαυρο

Ο Σύλλογος Γυναικών ¨Η Έκφραση¨ θα παρακολουθήσει την παράσταση ¨ΑΧΑΡΝΕΙΣ¨ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαυρου, το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010, με τους Σταμάτη Κραουνάκη, Γρηγόρη Βαλτινό και Κώστα Βουτσά.
Τιμή συμμετοχής 55 ευρώ.
Κρατήσεις θέσεων στα τηλ: 6976682610 και 2228022533

Διακοπές νερού

Σύμφωνα με πληροφορίες από αύριο διακόπτεται η λειτουργία των γεωτρήσεων της περιοχής Γοργοϋπηκόου επειδή υπερβαίνει τα όρια ανίχνευσης της δικαστικής απόφασης η οποία προβλέπει ότι το νερό θα πρέπει να έχει περιεκτικότητα εξασθενούς χρωμίου έως 2μg/l. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τις διακοπές νερού. Περισσότρες πληροφορίες για τις περιοχές και τις ώρες διακοπής θα έχουμε αύριο.

Πόσοι Κινέζοι χωρούν σε μια πισίνα;

Ούτε οι ιδιοκτήτες της πισίνας δεν κατάφεραν να τους μετρήσουν… Εκατοντάδες Κινέζοι στριμώχνονται μέσα σε μια πισίνα, στην προσπάθειά τους να δροσιστούν από το χειρότερο κύμα καύσωνα των τελευταίων 50 ετών, που πλήττει τη χώρα τους.

Η εικόνα, πάντως, δεν είναι και ιδιαίτερα δελεαστική, καθώς ο ένας είναι κυριολεκτικά πάνω στον άλλον.

Το άλλο εντυπωσιακό είναι πως όλοι φορούν σωσίβιο. Είναι αυτό που λένε, «πνίγονται σε μια κουταλιά νερό».

Ζούγκλα

Σκύλος πυροβόλησε το αφεντικό του

Έγινε και αυτό. Κυνηγετικός σκύλος πήδηξε πάνω στην σκανδάλη οπλισμένης καραμπίνας, με αποτέλεσμα τα σκάγια να βρουν στα οπίσθια το αφεντικό του.
Ένας σκύλος πυροβόλησε στα οπίσθια ένα 40χρονο άνδρα όταν πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη μιας καραμπίνας.
Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας πιστεύει ότι ο σκύλος, παίζοντας, πήδηξε πάνω στην καραμπίνα που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του θύματος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Northern Advocate, ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε, με φρικτούς πόνους, σε νοσοκομείο κοντά στο Ντάργκαβιλ της επαρχίας Νόρθλαντ όπου του αφαιρέθηκε η σφαίρα.

Φιλόξενος

Διαμαρτυρία με ήθος και ουσία


Κάτοικοι της Μεσσαπίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα κατά της τοξικής ρύπανσης, συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί της Δευτέρας 12-7-2010 στην είσοδο του Δημαρχείου Μεσσαπίων και απαίτησαν αφενός να αναλάβει η Δημοτική αρχή τις μεγάλες ευθύνες που της αναλογούν και αφετέρου να διασφαλιστεί άμεσα η υγεία των δημοτών με παροχή νερού χωρίς τοξικά. Το μήνυμα σαφέστατο και αδιαπραγμάτευτο: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ - ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ!

Ροζαλία, ετών δύο: η ωραιότερη μούμια του κόσμου...

Την έλεγαν Ροζαλία Λομπάρντο και υπήρξε, ένα πανέμορφο κοριτσάκι, που πέθανε στα δύο μόλις χρόνια του, από αναπνευστική λοίμωξη, το 1920, στο Παλέρμο, της Σικελίας.

Στην πόλη αυτή, του Ιταλικού Νότου, συνηθιζόταν τότε η ταρίχευση των σωμάτων των νεκρών και η τοποθέτησή τους στις κατακόμβες της μονής των καπουτσίνων μοναχών, οι οποίες μέχρι και σήμερα αποτελούν ένα μακάβριο μουσείο θανάτου. Το μικροκλίμα στην κρύπτη φρόντιζε ώστε τα πτώματα να... διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο πατέρας της Ροζαλία, ο στρατηγός Μάριο Λομπάρντο, δεν άντεχε να αποχωριστεί την κορούλα του και έπεισε τους μοναχούς της Μονής των Καπουτσίνων στο Παλέρμο να του παραχωρήσουν μια θέση στην υπόγεια κρύπτη τους, την Catacombe dei Cappuccini. Με αυτον τον τρόπο να την επισκεφθεί και να τη δει όποτε ήθελε. Για να καταφέρει να διατηρήσει το πρόσωπό της όσο πιο όμορφο γινόταν, κάλεσε τον φημισμένο ταριχευτή Αλφρέντο Σαλάφια για βοήθεια.

Δημιουργία Forum για την Ελλάδα από την Ντόρα Μπακογιάννη

Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη με μια συνολική πολιτική παρέμβαση, μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας www.dorabak.gr, απηύθυνε εχθές πρόσκληση στους ενεργούς πολίτες να συμμετάσχουν στη δημιουργία του «Forum για την Ελλάδα».  Παρακολουθήστε παρακάτω ακριβώς το μήνυμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Τον βρήκαν κρεμασμένο στο σπίτι του

Να βάλει τέρμα στην ζωή του θέλησε ένας 40χρονος από την Χαλκίδα που βρέθηκε σήμερα το απόγευμα κρεμασμένος με σκοινί. Οι δικοί του άνθρωποι εκείνη την ώρα έλειπαν από το σπίτι. Ο 40χρονος για άγνωστο λόγο αποφάσισε να τερματίσει την ζωή του. Τον άτυχο άντρα αντίκρυσαν μέλη της οικογένειας που πάγωσαν στο θέαμα ενώ αμέσως κάλεσαν την αστυνομία που βρέθηκε στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια. Οι λόγοι που οδήγησαν τον άτυχο άντρα σε αυτή την πράξη, ερευνόνται.

evianews

Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο Αλιβέρι - Πράσινες επενδύσεις

Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΗ και το ΥΠΕΚΑ ζητούν η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Αλιβερίου και η Greenpeace, μετά την πρόταση που κατέθεσαν και αφορά στην Πράσινη Ανάπτυξη της περιοχής και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στο Αλιβέρι.

"Η Greenpeace και η τοπική κοινωνία του Αλιβερίου καλούν την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ για πράσινες επενδύσεις στο Αλιβέρι"

"Σοβαρός διάλογος" αλλά και "σφηνομαχίες" στο φεστιβάλ Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στην Αγία Αννα

Από τις 8 έως τις 11 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο οργανωμένο κάμπινγκ στην Αγία Αννα το ετήσιο φεστιβάλ Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Την Πέμπτη 8 Ιουλίου μίλησαν με θέμα το ρόλο της νέας γενιάς στην Αυτοδιοίκηση και οι αναπτυξιακές προοπτικές των νέων Καλλικράτειων Δήμων, ο Νομάρχης Πειραιά και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μίχας, ο Γραμματέας Νέας Γενιάς Γιάννος Λιβανός, ο Γραμματέας Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής και ο Γραμματέας της Ν.Ε. Νεολαίας Εύβοιας Μπάμπης Καραβάς. Ακολούθησε χαιρετισμός των Δημάρχων Κηρέως Πρόδρομου Ενωτιάδη, Νηλέως Γιάννη Περήφανου και Ελυμνίων Κώστα Μάρκου. Έγινε διάλογος - κριτική και προτάσεις για τις προοπτικές ενδυνάμωσης των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας. Πολλές ενστάσεις υπήρξαν για τις προοπτικές των νέων της γενιάς των 500€, για τη συμμετοχή αλλά και για την εκλογή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη.

Live Show Clairvoyant

Στις 18 Ιουλίου ημέρα Κυριακή το συγκρότημα Clairvoyant σας προσκαλεί σε ένα live show στο Bat City club που βρίσκεται στην Λεωφοόρο Αλεξάνδρα 11. Μαζί με τους Clairvoyant θα υπάρχουν και άλλες 3 μεγάλες ελληνικές μπάντες, Power Crue,Black Fate,Crosswind. Το live show θα αρχίσει στις 20:00. Ελάτε και αφήστε το σκληρό ροκ να σας συνεπάρει!!!

Μεγάλη επίδειξη Πάλης-Ρυθμικής

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ραφήνας σε συνεργασία με τον Δημοτικό Αθλητικό σύλλογο (Δ.Α.Σ.) Ραφήνας διοργανώνει τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα επίδειξη Πάλης-Ρυθμικής, το Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 και ώρα 20:30 στην Κεντρική Πλατεία της Ραφήνας.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι όλοι μικροί και μεγάλοι Ραφινιώτες αλλά και τουρίστες όπου περνούν τις διακοπές στους στην όμορφη Ραφήνα να γνωρίσουν τα δύο αυτά Ολυμπιακά Αθλήματα.
Να δουν από κοντά την Ολυμπιακή Πάλη να γνωρίσουν Ολυμπιονίκες του αθλήματος, να μυηθούν στα μυστικά των πολύπλοκων τεχνικών της Πάλης και γιατί όχι να β΄παλλουν τα παλαιστικά τους μαγιώ και να δοκιμάσδουν τις δυνάμεις τους.

Ημερίδα στη Χαλκίδα για τα ναρκωτικά-αναβολικά

Αύριο Τετάρτη 14 Ιουλίου και ώρα 20:00 ο Ο.Ε.Ε διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Ναρκωτικά-Αναβολικά .Κονωνικές και Οικονομικές επιτπώσεις" στο κτήμα Σίδερη, στο Μύτικα Χαλκίδας.

Εισηγητές θα είναι οι:

    * Χαρά Σπηλιοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φαρμακολογίας Παν. Αθηνών - Πρόεδρος Ε.Σ.Κ.Α.Ν.), με θέμα "Ναρκωτικά. Το πρόβλημα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Εύβοια".
    * Δημήτρης Μπουραντάς, Διευθυντής του μεταπτυχιακού τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη του Οικονομικού Παν. Αθηνών, με θέμα "Θεμελιώδεις ικανότητες προσωπικής αποτελεσματικότητας".
    * Ειρήνη Αϊνδιλή, Χάλκινη Ολυμπιονίκης στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Ανσάμπλ στη ρυθμική γυμναστική, σύνθετο ομαδικό, με θέμα "Αθλητισμός και Αναβολικά".

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει δεξίωση, προσφορά των χορηγών.

Μέρκελ δεν έχουμε ευρώ - πάρε Έλληνα γαμπρό

Την Τρίτη 20 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών θα παρουσιαστεί η μουσική κωδία-επιθεώρηση "Μέρκελ δεν έχουμε ευρώ πάρε Έλληνα γαμπρό" με τους: Μιχάλη Μόσιο, Καίτη Παπανίκα και άλλους, υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσσαπίων.
Δωρεάν εισητήρια για τον ΟΓΑ προπωλούνται στο ΚΕΠ. Για τους υπόλοιπους το εισητήριο είναι 10 ευρώ το μαθητικό και 20 ευρώ το κανονικό.

Γλυκερία-Ασλανίδου-Λιανός στη Λούτσα Ευβοίας













Το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 και ώρα 21:30 ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Λούτσας σας προσκαλεί σε μια μουσική βραδιά με τους Γλυκερία, Μελίνα Ασλανίδου και Γιώργο Λιανό στο γήπεδο της περιοχής.

Υπογράφηκε το μνημόνιο του Special Olympics με τη Νομαρχία Ευβοίας, Χαλκίδα και Ερέτρια

Εχθές, Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010 και ώρα 20:00 υπογράφηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ν.Α. Ευβοίας το μνημόνιο συνεργασίας ια την ένταξη της Εύβοιας στο Πρόγραμμα Host town "Πόλις - Αμφιτρύων", με τη συμμετοχή των Δήμων Χαλκιδέων και Ερέτριας. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την υπογραφή του μνημονίου παρευρίσκονταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος μαζί με τον ιεροκήρυκα π. Φιλόθεο Θεοχάρη, ο Νομάρχης Ευβοίας κ. Δημήτρης Μπουραντάς, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ.Θανάσης Ζεμπίλης, η Δήμαρχος Ερέτριας κα. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, η πρόεδρος των Special Olympics Ηellas και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics "Aθήνα 2011", κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, οι αντινομάρχες κ.κ. Αδάμ Ιωάννης και Ξυγκόγιαννης Δημήτριος, ο οποίος οργάνωσε και την εκδήλωση, ο βουλευτής Ν.Δ. της Εύβοιας κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο πρώην βουλευτής Ευβοίας κ. Σταυρός Μακαρίου, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πάλης κα Φανή Ψαθά, αθλητές που θα συμμετάσχουν στην αθλητική διοργάνωση Special Olympics World Summer Athens 2011, το Λύκειο Ελλινίδων, εκπρόσωποι από το σύλλογο Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός και πολλοί άλλοι παρευρισκόμενοι.

Γενική Συνέλευση του Ηρακλή Ψαχνών

Η ομάδα της ΠΑΕ Α.Ο. Ηρακλή Ψαχνών σας καλεί την Τετάρτη 14 Ιουλίου και ώρα 21:00 στην Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί τελικά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών.