Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

"Ελάτε, όλοι μαζί να πορευτούμε σ΄ έναν κόσμο χωρίς εξαρτήσεις"

«Είδα βαθιά μέσα στα μάτια των νέων αυτών ανθρώπων τη δίψα να ξαναβρούν τη ζωή και το χαμόγελο, να συναντηθούν και πάλι με την καθημερινότητα που τους προσπέρασε, είδα τον υπέροχο αγώνα τους που τους κάνει να βγαίνουν νικητές, την τεράστια προσπάθεια τους να υπερβούν την εξάρτηση και να ξεπεράσουν τον ίδιο τον εαυτό τους!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο μήνυμα του με αφορμή την ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου).

Το μήνυμα του Μακαριωτάτου έχει ως εξής:

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα η παγκόσμια κοινότητα νιώθει επιτακτική την ανάγκη να αναφερθεί στην τρομερή μάστιγα, που κατατρώγει τη νεολαία μας και απειλεί τη φυσική και ψυχική ακεραιότητα πολλών νέων ανθρώπων: τα ναρκωτικά.

Δίαιτα για καλό σκοπό

Χιλιάδες υπέρβαροι Φινλανδοί μπήκαν σε δίαιτα και με τα παραπανίσια κιλά τους χρηματοδότησαν ένα πρόγραμμα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης για τα παιδιά του Νεπάλ.
Περίπου 14.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην τρίμηνη εκστρατεία για την απώλεια βάρους, χορηγός της οποίας ήταν ένας
ανώνυμος δωρητής, προσφέροντας σε όσους συμμετείχαν 15 ευρώ αρχικώς και 30 ευρώ εν συνεχεία για κάθε κιλό λίπους που έχαναν.
Χάθηκαν εν συνόλω 48.074 κιλά και συγκεντρώθηκαν 1.442.220 ευρώ, όπως ανακοίνωσε χθες το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, το οποίο και ανέλαβε τον συντονισμό της ιδιότυπης αυτής εκστρατείας.
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την κατασκευή σχολείων και την εκπαίδευση δασκάλων στο Νεπάλ, υπό την επίβλεψη του φιλανδικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Διαδρομή

¨Ενα πειραχτήρι πιθηκάκι

Τοπία από λαχανικά

Ο Βρετανός φωτογράφος Carl Warner, βρήκε ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο για να δημιουργήσει τοπία τα οποία και φωτογράφησε. Το αποτέλεσμα πολύ ομορφό και ταυτόχρονα γευστικό!!! (διαλειμματάκι)
ppt

Ας χορέψουμε λίγο σάμπα!!

Το μεγαλύτερο σπίτι των ΗΠΑ

Το μεγαλύτερο σπίτι των ΗΠΑ είναι το μέγαρο Biltmore, που βρίσκεται στο Άσβιλ, μία φτωχική πόλη του Νότου και είναι κτισμένο σε μια έκταση 48.000 στρεμμάτων. Εδώ και δεκαετίες είναι ανοιχτό για το κοινό και για να το δει κανείς ολόκληρο πρέπει να αφιερώσει τουλάχιστον μια μέρα. Όπως είναι λογικό, αποτελεί μία από τις πλέον προσοδοφόρες τουριστικές ατραξιόν της περιοχής.

Βασισμένο στα πρότυπα του ανακτόρου των Βερσαλλιών, χτίστηκε το 1895 ως εξοχική κατοικία του George Vanderbilt, μέλους μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας, η οποία μάλιστα κατασκεύασε και το σιδηροδρομικό δίκτυο της Αμερικής.
Στην τεράστια αυτή έκταση πέρα από το βασικό κτήριο μπορεί κανείς να δει εκπληκτικούς κήπους, αμπέλια, οινοποιεία, στάβλους και ξενώνες. Αξίζει να σημειωθεί πως το κύριο κτήσμα είναι 3οροφο, με 248 δωμάτια, 43 μπάνια και 65 τζάκια.
Όσον αφορά τώρα την διακόσμησή του είναι πλήρες από έπιπλα, έχοντας πάνω από 25.000 κομμάτια, χωρίς να συμπεριληφθούν τα έργα τέχνης και οι αντίκες, όπως το σκάκι του Ναπολέοντα.

9χρονη κορκοδειλάκιας



Στην ηλικία των 9 ετών, τα περισσότερα κοριτσάκια παίζουν με τις κούκλες τους ή τους αρέσει να φοράνε τα παπούτσια της μαμάς τους ή να καλούν τις φίλες τους για φανταστικό τσάι.. Δε συμβαίνει το ίδιο όμως με μία 9χρονη από την Αυστραλία, που περνάει όλον τον ελεύθερο χρόνο της, παίζοντας -ή μάλλον παλεύοντας- με ένα “χαριτωμένο”.. αλιγάτορα, μήκους 2,5 μέτρων!



Ο Ότο Ρεχάγκελ αποχαιρετά την Ελλάδα!

Μετά από εννέα χρόνια παρουσίας στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος, ο Ότο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε σήμερα στους διεθνείς ότι αποχωρεί από τον πάγκο της γαλανόλευκης κλείνοντας έτσι ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον επιτυχημένα κεφάλαια στην σιτορία τς Εθνικής ομάδας.
Ο «Ρεχακλής» ανακοίνωσε σήμερα στους παίκτες ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα. Όπως ήταν φυσικό, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο ανάμεσα στους παίκτες. Ο Γιώργος Kαραγκούνης, ως αρχηγός, πήρε το λόγο και εκπροσωπόντας όλους τους διεθνείς παίκτες (νυν και τέως) θέλησε να ευχαριστήσει τον Γερμανό τεχνικό για το πέραν αμφισβήτησης τεράστιο έργο που επετέλεσε σε αυτά τα εννέα χρόνια, με αποκορύφωμα φυσικά την κατάκτηση του Euro 2004.

Φιλιά και… εσώρουχα από θαυμάστριες σε δήμαρχο!!! (video)


Ορισμένοι τοπικοί άρχοντες έχουν τα τυχερά τους. Ένας εξ αυτών και ο Charles Zavallos, που τύφλα να ‘χει ο Berlusconi και ο Beckham μαζί, καθώς οι γυναίκες ψηφοφόροι του έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, αγγίζοντας τα όρια της… σεξουαλικής παρενόχλησης!
Έως πρότινος ο τοπικός άρχοντας στην περιοχή του Αμαζονίου, στο Περού, δεχόταν φιλιά στο στόμα από γυναίκες που τον υποστηρίζουν, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου, καθώς άρχισαν να του πετούν και τα εσώρουχά τους…
«Ήταν αυθόρμητο, δεν τα ζήτησα, αλλά κάποια μου πέταξε κίτρινα, και μετά άλλη μια«, υποστήριξε, σημειώνοντας πως δεν μπορεί κάποιος να τον κατηγορήσει για ό,τι κάνουν οι γυναίκες που τον υποστηρίζουν. «Δεν ξέρω αν θα σταματήσει αυτό, τα πράγματα είναι τρελά. Ο λαός με αγαπά«, συμπλήρωσε.
Βέβαια, οι ακραίες εκδηλώσεις θαυμασμού προκλήθηκαν από τον ίδιο, καθώς σε συγκεντρώσεις του μοίραζε ρολόγια χειρός και μπάλες ποδοσφαίρου με αντάλλαγμα γυναικεία φιλιά.
O Charles Zavallos αρνείται τους ισχυρισμούς πως προσπαθεί να μιμηθεί τον sex bombTom Jones, για τα μάτια του οποίου οι θαυμάστριες έραιναν με εσώρουχα τις συναυλίες του.
Οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές και σχολιαστές σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κάνουν λόγο περί κατάντιας της πολιτικής ζωής στη χώρα των Άνδεων.

hsd news

Αποκλειστικό : Παιδί 1 έτους βρέθηκε έγκυο !!!

Παιδί ενός έτους στην Σαουδική Αραβία βρέθηκε έγκυο. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η μητέρα του άτυχου βρέφους ήταν έγκυος σε 2 παιδιά. Δυστυχώς όμως για κάποιο ανεξήγητο λόγο το ένα από τα 2 βρέφη κυοφορήθηκε εντός του άλλου. Έτσι γεννήθηκε το παιδί το οποίο δίχως να το γνωρίζουν οι ιατροί κουβαλούσε μέσα του το αδερφάκι του.

Δείτε παρακάτω κάποιες φωτογραφίες...

«Ερώτηση της κας Περλεπέ για το ΤΕΙ Χαλκίδας»

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας σχετικά με την καθυστέρηση κατασκευής κτηρίων για το ΤΕΙ Χαλκίδος που εδρεύει στα Ψαχνά, καθώς και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Ανώτατου αυτού Τεχνολογικού Ιδρύματος. Όπως αναφέρει στην ερώτηση της η Βουλευτής, έχουν δεσμευθεί πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού για την ανέγερση κτηρίου του τμήματος αυτοματισμού και για την κατασκευή Αμφιθεάτρου και κτηρίων διοίκησης, όμως οι διαδικασίες για την εκτέλεση αυτών των έργων έχουν σταματήσει από το 2008.
Λόγω αυτής της καθυστέρησης αλλά και φημών περί κλεισίματος του ΤΕΙ και μεταφοράς του σε άλλους νομούς που έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, η κυρία Περλεπέ ερωτά την κα Υπουργό:
α) Γιατί δεν έχει ξεκινήσει η οικοδόμηση κτηρίων του τμήματος Αυτοματισμού και του Αμφιθεάτρου στο ΤΕΙ Χαλκίδας και πότε θα γίνει αυτό.
β) πώς θα διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει αποδυνάμωση του ΤΕΙ και δεν θα μεταφερθούν τμήματα του σε άλλες περιοχές.

Βόρεια Εύβοια

Γυμναστριάδα Περιστερίου 2010

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Περιστερίου στα πλαίσια των αθλητικών του δραστηριοτήτων
διοργανώνει όπως κάθε χρόνο τη Γιορτή Γυμναστικής για Όλους. Φέτος είναι προγραμματισμένη να γίνει
από 16 – 21 Ιουνίου 2010. Είναι μια εκδήλωση θεσμός για το ήμο μας εδώ και πολλά χρόνια.
Στην περσινή διοργάνωση παρουσιάστηκαν 196 προγράμματα με 3420 συμμετέχοντες-αθλητές κάθε
ηλικίας.

Δεκατέσσερα χρόνια χωρίς τον Ανδρέα

Η ιστορία του Ανδρέα Παπανδρέου ξεκινά στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 στη Χίο, όπου γεννήθηκε. Γονείς του ήταν ο "Γέρος της Δημοκρατίας", Γεώργιος Παπανδρέου και η Σοφία Μινέϊκο. 
Ο μικρός Ανδρέας γαλουχείται -όπως είναι φυσικό- μέσα σε ένα βαθιά πνευματικό και πολιτικό περιβάλλον, αφού τα χνάρια που έχει αφήσει ο πατέρας του στην ιστορία αυτής της χώρας είναι έντονα. Το 1923 η οικογένεια Παπανδρέου επιστρέφει στην Αθήνα, μετά από ένα χρονικό διάστημα παραμονής στη Λέσβο, όπου ο Γεώργιος Παπανδρέου εκλεγόταν βουλευτής.
Το 1936, ο Ανδρέας Παπανδρέου, μαθητής ακόμα, συλλαμβάνεται για πρώτη φορά από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου για την αντιστασιακή του δράση. Το 1941 κατά το διάστημα της δικτατορίας του Μεταξά ο Ανδρέας τριτοετής τότε της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών συλλαμβάνεται και βασανίζεται από την Ασφάλεια. Μετά την αποφυλάκισή του, με ελάχιστα χρήματα στην τσέπη του αναχωρεί για τις Η.Π.Α. όπου ακολουθεί πανεπιστημιακή σταδιοδρομία στα Οικονομικά και τη Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Πρόσκληση από την Πρωτοβουλία Χαλκίδας

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. θα συναντηθούμε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΧ (Αβάντων 50) στην Χαλκίδα, για να συζητήσουμε την δυνατότητα δημιουργίας μιας αυτοδιοικητικής κίνησης των πολιτών χωρίς ‘χρίσματα’ και ‘επιχρίσματα’ και κυρίως χωρίς κομματικές, πολιτικές και ιδεολογικές περιχαρακώσεις. Με μοναδικό κριτήριο την αγάπη μας για τον τόπο αυτό που ζούμε, εργαζόμαστε και αναπνέουμε, θα προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε από μηδενική βάση, εάν υπάρχουν οι δυνατότητες παρέμβασης και συγκρότησης μιας ανεξάρτητης κίνησης πολιτών στα αυτοδιοικητικά πράγματα του διευρυμένου Δήμου της Χαλκίδας και ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου 2010. Και το βασικότερο, για όλα τα θέματα που θα μας απασχολήσουν θα αποφασίσουμε εμείς οι πολίτες χωρίς ενδιάμεσους και διαμεσολαβητές, με πνεύμα συναίνεσης, συλλογικότητας και συνεργασίας.

Η συμμετοχή του καθένα μας στην συνάντηση αυτή είναι προσωπική και δεν θα υπάρχουν εκπροσωπήσεις πολιτικών φορέων


Πρωτοβουλία για μια αυτοδιοίκηση των πολιτών

Επίδειξη Πάλης σε Φεστιβάλ


Επίδειξη πάλης στο 10ο Φεστιβαλ Γενικής Γυμναστικής Ανατολικής Αττικής και στην ετήσια γιορτή του Ομίλου Αντισφαίρισης Λαυρίου, την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 στις 7 το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λαυρίου. Συμμετείχαν αθλητές από τον όμιλο του Λαυρίου και τον Παλαιστικό Όμιλο Ψαχνών και την Αθλητική Γυμναστική Ενωση Ψαχνών, υπό ...τις οδηγίες της κας Φανής Ψαθά!
Ενθουσιασμός και πολύ χειροκρότημα από τους θεατές του Λαυρίου που φάνηκε να τους αρέσει η Πάλη.
Αποθεώθηκαν από τουσ φιλαθλούς οι: ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ, ΡΟΥΣΟΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΡΟΥΣΟΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΗΣ, ΡΑΧΙΜΙ ΙΣΜΑΗΛ, ΡΑΧΙΜΙ ΑΧΜΕΤ!
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΜΑΣ!

Φορείς επικίνδυνων ιών τα περιστέρια

Οι επιστήμονες που μελετούν τα περιστέρια διαπίστωσαν ότι πολλές φορές οι αστικοί μύθοι -όπως ότι τα συγκεκριμένα πουλιά είναι εστία μόλυνσης- δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί μεταφέρουν δύο βακτήρια που προκαλούν ασθένειες οι οποίες είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ομάδας επιστημόνων στην Ισπανία δείχνουν ότι παρότι αυτά τα βακτήρια μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους, δεν φαίνεται να αποτελούν απειλή για τα ίδια τα πουλιά. Ως εκ τούτου, τα περιστέρια -τα οποία συχνά αποκαλούνται "αρουραίοι με φτερά" από όσους τα θεωρούν φορείς ασθενειών- λειτουργούν ως ζωντανές "εστίες" για μερικά επικίνδυνα βακτήρια, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες.

Επιστολή Βασίλη Κεδίκογλου συμπαράστασης

‘’Αγαπητοί φίλοι,

Πληροφορήθηκα την απόφασή σας να διαμαρτυρηθείτε για την εγκατάλειψη της Εύβοιας από κάθε άποψη και ιδιαίτερα στον τομέα της εργατικής πολιτικής και στον τομέα των δημοσίων επενδύσεων, των δημοσίων έργων. Συγχαρητήρια για την απόφαση, συμμετέχω ολοκληρωτικά!
Αν εκδηλωθεί μία φιλεργατική κυβερνητική στάση στα ζητήματα του Νομού μας, αν οι αναγγελθείσες και έτοιμες προς δημοπράτηση δημόσιες επενδύσεις πραγματοποιηθούν είναι βέβαιο, ότι οι κοινωνικές επιπτώσεις από την κρίση θα ελαχιστοποιηθούν και μια νέα προοπτική θα ανοιχθεί για το Νομό μας και για την πατρίδα γενικότερα. Όμως η μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτική δεν φαίνεται να δείχνει ενδιαφέρον, κάποιο ενδιαφέρον για την Εύβοια, π.χ αναμενόμενες αποφάσεις για δημοπράτηση, όπως η Περιφερειακή της Αιδηψού ή το Νοσοκομείο Χαλκίδας καθυστερούν στα γραφεία των Υπουργών επί μήνες χωρίς λόγο. Δεν έχω την πίστη ότι τα ζητήματα της Εύβοιας γενικά είναι σε γνώση του Πρωθυπουργού.

Σε ποιόν ανήκει το νερό;

H Green Attack θέτει ένα ρητορικό ερώτημα και απαντάει με σοβαρά επιχειρήματα...
Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων», δήλωνε στις 14/9/2009 ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ.
9 μήνες αργότερα, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία μιας εταιρείας «ομπρέλα», με την ονομασία «Ελληνικά Νερά Α.Ε.» κάτω από την οποία θα ενταχθούν η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ και άλλες εταιρείες ύδρευσης της χώρας για να μπορέσουν να πουληθούν ως πακέτο στις πολυεθνικές του νερού SUEZ, VEOLIA και RWE.

πόσο κακός είναι ο κόσμος...

Μέχρι τα 20 σου πρέπει να έχεις βρει γκόμενα για να μη λέει ο κόσμος
Μέχρι τα 30 σου πρέπει να έχεις παντρευτεί για να μη λέει ο κόσμος
Μέχρι τα 40 σου πρέπει να έχεις χτίσει τουλάχιστον ένα σπίτι για να μην έχει ο κόσμος να λέει
Μέχρι τα 50 σου πρέπει να έχεις τουλάχιστον δύο αμάξια για να μην έχει ο κόσμος να λέει
Μέχρι τα 60 σου πρέπει να έχεις χτίσει τα σπίτια των παιδιών σου για να μην έχει ο κόσμος να λέει
Μέχρι τα 70 σου πρέπει να έχεις αποκτήσει προσωπικό γιατρό και νοσοκόμα για να μην έχει ο κόσμος να λέει
Μέχρι τα 80 σου πρέπει να έχεις κάνει τουλάχιστον μια χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση μέλους του σώματος για να μην έχει ο κόσμος να λέει
Μέχρι τα 90 σου πρέπει να τα έχεις γράπσει όλα στα παιδιά σου για να μην έχει ο κόσμος να λέει
Μέχρι τα 100 σου πρέπει να έχεις πεθάνει γιατί αν υπάρχει κανείς που να σε θυμάται ακόμη σίγουρα θα βρει κάτι να πει....

Η Διαδρομη

Έκτακτη είδηση! Φέρτε τα μάρμαρα πίσω

Αγόρι «λυκάνθρωπος» εκλιπαρεί τους γιατρούς να τον θεραπεύσουν!

Ένας 11χρονος «λυκάνθρωπος» που απεγνωσμένα ψάχνει θεραπεία για την κατάστασή του, έχει φέρει σε αμηχανία και απόγνωση τους γιατρούς και τους εμπειρογνόμωνες.

  Ο Pruthviraj Patil είναι ένας από τους 50 ανθρώπους στον κόσμο που πάσχει από υπερτρίχωση, μία σπάνια νόσο, γνωστή και ως σύνδρομο του λυκανθρώπου.
 Σώμα γεμάτο πυκνές τρίχες.
 Το πρόσωπο και το σώμα του παιδιού είναι καλυμμένο από πυκνές και μπερδεμένες τρίχες, όμως δεν σταματάει να ελπίζει ότι κάποια μέρα οι γιατροί θα βρουν μία αποτελεσματική  θεραπεία για την κατάστασή του.
 Γεννημένος στην Ινδία, στην περιφέρεια του Sangli κοντά στην Βομβάη, δεν απομακρύνεται από το σπίτι του και γενικότερα από την περιοχή του, γιατί φοβάται την έκπληξη και τον χλευασμό των αγνώστων. Τα μόνα ακάλυπτα από πυκνές τρίχες σημεία στο σώμα του είναι οι παλάμες και οι πατούσες των ποδιών του.

Νέα πρωτοβουλία για συνενόηση

Μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τις εφτά (!) υποψηφιότητες που κατατέθηκαν (αποχώρησε πρόσφατα ο κ. Βρουδάνος)και την προσωρινή αμηχανία που ήταν αναμενόμενη, η προσπάθεια για συνεννόηση μεταξύ των υποψηφίων για μια υποψηφιότητα στις Δημοτικές εκλογές φαίνεται να ξαναρχίζει. Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. και υποψηφίου Λαφαζάνη, ο οποίος ήλθε σε επαφή με τους κ.κ. Καλαβρή, Χασάνδρα, Τζαφέρο επιχειρείται να επιτευχθεί συμφωνία για μία υποψηφιότητα σ' ότι αφορά τον υποψήφιο Δήμαρχο.
Το όλο εγχείρημα σκοπό έχει ν' απομακρύνει το ενδεχόμενο της διάσπασης στον χώρο και να οδηγήσει σε σίγουρη νίκη στις Δημοτικές εκλογές. Αυτό όμως που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό είναι σε τι βάση θα γίνει αυτός ο διάλογος μιας και οι δύο τουλάχιστον υποψήφιοι κ.κ. Καλαβρής και Μπουροδήμος είναι, όπως όλα δείχνουν, οι πλέον ετοιμοπόλεμοι για την όποια αναμέτρηση ακόμη και μεταξύ τους!

Μαθητές ανακάλυψαν μυστηριώδη σπηλιά στον Άρη!

Μία ομάδα μαθητών Λυκείου, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε μια σπηλιά στον πλανήτη Άρη, με τη βοήθεια της κάμερας θερμικών εκπομπών THEMIS, που βρίσκεται στο σκάφος της Νasa, Odyssey.
  Οι 16 σπουδαστές από το Λύκειο Evergreen της Καλιφόρνια, συμμετείχαν σε ένα Μαθητικό Πρόγραμμα Απεικόνισης (MSIP), που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Μελετώντας τουλάχιστον 200 φωτογραφίες, εντόπισαν αυτήν που βλέπετε!

Το τηλεσκόπιο που φιλοδοξεί να δει τη γέννηση του σύμπαντος

Επιστήμονες στην Ολλανδία, έθεσαν σε λειτουργία το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου, κοντά στην πόλη Άσεν της βορειοανατολικής Ολλανδίας. Το τηλεσκόπιο LO.F.AR (Low Frequency Array), είναι σε θέση να ανιχνεύει αχνά ραδιοσήματα τόσο μακριά στον χώρο και τον χρόνο, που φθάνουν σχεδόν στην στιγμή μηδέν: στην Γέννηση του Σύμπαντος!...

"Οι παρατηρήσεις που θα μας επιτρέψει να κάνουμε, θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε στοιχεία για την προέλευση του κόσμου μας, πηγαίνοντας τόσο πίσω, που να "αγγίξουμε" σχεδόν την στιγμή του Big Bang", υποστήριξε ο Femke Boekhorst, από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Ραδιοαστρονομίας!

Προκαλούν Δ.Σ. του Δήμου Διρφύων

Σε ανοιχτές προκλήσεις προχωρούν όσο εντείνεται η προεκλογική περίοδος, Δ.Σ. της πλειοψηφίας του Δήμου Διρφύων εναντίον των υποψηφίων από την Μεσσαπία. Με εντολές απ' τους αντιδημάρχους και Δ.Σ. σε εκδηλώσεις στα Δ.Δ. δεν ανακοινώνονται οι υποψήφιοι από τη Μεσσαπία όταν παρίστανται! Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη πρόσφατα στην εκδήλωση που έγινε στο Δ.Δ. του Πάλιουρα όπου ανακοινώθηκαν τα ονόματα όσων επισήμων βρίσκονταν στην εκδήλωση, δεν έγινε καμία αναφορά στους παρευρισκόμενους από τη Μεσσαπία και οι μόνοι που εκφωνήθηκαν ήταν οι Δίρφυοι! Όπως μας έλεγαν άνθρωποι που δεν πρόσκεινται στο περιβάλλον της Δημοτικής συμπολίτευσης εκεί, "εδώ μιλάμε για ολιγαρχία μιας και οι του Μπουροδήμος ελέγχουν τα πάντα, συλλόγους, ομάδες κ.ο.κ.! Και ο Δήμαρχός σας να ερχόταν αυτοί δεν θ' ανακοίνωναν τίποτα!"

Ανδρική εμμηνόπαυση

Η χαμηλή σεξουαλική επιθυμία, η καταθλιπτική διάθεση και γενικότερα η έλλειψη ενέργειας, που αισθάνονται αρκετοί μεσήλικες και ηλικιωμένοι, μπορεί να είναι απλώς σημάδια της φυσιολογικής γήρανσης και όχι της «ανδρικής εμμηνόπαυσης», που προκαλείται από την πτώση του επιπέδου της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης, σύμφωνα με
νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα…
Η μελέτη έρχεται να διατυπώσει για πρώτη φορά με σαφήνεια νέα κριτήρια διάγνωσης της συγκεκριμένης κατάστασης και, με τον τρόπο αυτό, να αναζωπυρώσει τη διαμάχη γύρω από την ύπαρξη και τη σημασία της «ανδρικής εμμηνόπαυσης».

Νέες κλοπές στα Ψαχνά

Και νέα κρούσματα κλοπών είχαμε πριν από λίγες ημέρες στα Ψαχνά. Συγκεκριμένα άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι στην περιοχή της "Κομούλας", μεταμεσονύκτιες ώρες, και ενώ οι ιδιοκτήτες κοιμόντουσαν, αφαίρεσαν χρυσαφικά και τιμαλφή αξίας 10.000 ευρώ χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, πιθανόν γιατί ψέκασαν τον χώρο με αναισθητικό σπρέι!
Σε άλλη περίπτωση άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι στα Ψαχνά και πάλι μεταμεσονύκτιες ώρες αλλά έγιναν αντιληπτόι απ' τον ιδιοκτήτη μ' αποτελέσμα να τραπούν σε φυγή δίχως ευτυχώς να αφαιρέσουν οτιδήποτε.
εμείς επιμένουμε ότι οι όποιες έρευνες γίνονται, αν γίνονται που δεν γίνονται(!), να στραφούν πρώτα σε ντόπια "δραστηριότητα" ορισμένων!