Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Φτερά φύτρωσαν σε γάτα...

Παράξενη και όμως αληθινή είναι η παρακάτω ιστορία που αφορά μια γάτα στην πόλη Chongqing της Κίνας. Το συγκεκριμένο συμβάν έχει τραβήξει τα βλέμματα, αφού δεν έχει ξανατύχει ποτέ να δούμε γάτα με φτερά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Daily Mail της Μεγάλης Βρετανίας, παρόλο που το γατάκι γεννήθηκε φυσιολογικότατα και τίποτα δεν έδειχνε πως κάτι παράξενο θα συμβεί, μόλις έκλεισε τον πρώτο χρόνο ζωής του, άρχισαν να φυτρώνουν προσαρτήματα που μοιάζουν με φτερά στην πλάτη του, ένα σε κάθε πλευρά της σπονδυλικής στήλης.

Όσον αφορά βέβαια την αιτία αυτών των περίεργων προσαρτημάτων, οι απόψεις διίστανται. Άλλοι πιστεύουν πως τα οστικά άκρα ίσως είναι κάποιας μορφής μετάλλαξη, άλλοι πως το σιαμαίο δίδυμο μεγαλώνει μέσα στον γάτο αυτό και άλλοι πως πρόκειται για γενετική μετάλλαξη που προκλήθηκε από την έκθεση της μητέρας του αιλουροειδούς σε χημικά κατά την εγκυμοσύνη της.

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του, ο γάτος δεν ενοχλείται από το επιπλέον άκρα του, αντιθέτως πάλι απολαμβάνει την ιδιαίτερη προσοχή και τα χάδια όλων.

Απίστευτο άλμα από τον Πύργο του Άιφελ

Αρχαία Ιερά Οδός – «Οποίον Ιερόν Προσκύνημα»


Από τα είκοσι δύο (22) χιλιόμετρα της αρχαίας Ιεράς Οδού, που οδηγούσε από την περιοχή του Διπύλου στον Κεραμεικό της Αθήνας μέχρι το ιερό της Δήμητρας και Κόρης στην Ελευσίνα, ελάχιστα τμήματά της είναι σήμερα ορατά και επισκέψιμα. Ωστόσο, ένα σημαντικό κομμάτι της διαδρομής τεσσάρων (4) χιλιομέτρων του πανάρχαιου δρόμου, που διέρχεται από τα σημερινά όρια του Δήμου Χαϊδαρίου, βρίσκεται μέσα στα όρια του Βοτανικού Κήπου Διομήδους, πριν και μετά τη Μονή Δαφνίου και στην περιοχή της Αφαίας Σκαραμαγκά, προς τη λίμνη των Ρειτών (σημ. λίμνη Κουμουνδούρου). Επιπλέον, κατάλοιπα των παρόδιων μνημείων που υπήρχαν στα κράσπεδά της, ταφικού κυρίως χαρακτήρα, είναι ορατά μέσα στον Βοτανικό Κήπο, έτσι όπως τα αποκάλυψε ο πρώτος ανασκαφέας Δημήτριος Καμπούρογλου κατά τη δεκαετία του 1890. Η αρχαία οδός και τα μνημεία αυτά -ευτυχώς- διατηρούνται εν μέρει ακόμα μέσα στο σχεδόν αναλλοίωτο φυσικό τοπίο. Η αποκάλυψη, η ανάδειξη και η ενοποίηση των χώρων αυτών μαζί με τα ιερά που υπήρχαν στην πορεία του δρόμου (Ιερό Απόλλωνα στη θέση της Μονής Δαφνίου και ιερό της Αφροδίτης στην Αφαία) αποτελούν για όλους εμάς επιτακτική ανάγκη για τη διάσωση και προβολή της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς. Η φιλοδοξία και -ταυτόχρονα- απαίτησή μας αυτή, όπως φαίνεται και από το σχετικό απόσπασμα που σας παραθέτουμε από περιοδικό της εποχής, αποτελούσε όνειρο και για τον πρώτο ερευνητή Δημ. Καμπούρογλου, ήδη από τη δεκαετία του 1890. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι αξίζει πραγματικά μία τέτοια διεκδίκηση να πάρει σάρκα και οστά.

Νεκρό από νεκρό νου

Οι εικόνες δεν είναι λιγότερο σκληρές από την κοινωνία που ζούμε. Το δολοφονημένο δελφίνι βρέθηκε σε νοτιοανατολική ερημική ακτή του νησιού σε κατάσταση αποσύνθεσης. Με μία τρύπα από σφαίρα στα πλευρά του δεν είχε και πολλή τύχη στη συνάντησή του με τον υπάνθρωπο που βρήκε τον πλέον πολιτισμένο τρόπο να εκτονωθεί για τα τρύπια του δίχτυα ή την ψαριά που δεν τελεσφόρησε. Επιβεβαιώνοντας τους νόμους της ηθικής εντροπίας πως από νεκρό νου μόνο θάνατος και σαπίλα ξεχύνεται. Η ιστορία επαναλαμβάνεται πανηγυρικά, πότε δελφίνι και πότε χελώνα, πάντα ένας υπάνθρωπος νομίζει ότι διαφεντεύει πολλά περισσότερα από αυτά που του ανήκουν: τη θάλασσα, τον ουρανό, τις βουνοκορφές, τις ζωές των άλλων. Αυτή η κουλτούρα του νεοτσιφλικά, είτε απαίδευτος ψαράς, είτε επικίνδυνος αιρετός, είτε νεοέλληνας κροίσος λέγεται αυτός, έρχεται σαν εφιάλτης σε κάθε ονειροπόληση ότι ο κόσμος αλλάζει. Κι όπως γραφόταν εδώ, δυο χρόνια πριν, στα γεννοφάσκια αυτού του ιστολογίου:

ΠΑΣΟΚ 2010 Lies and Truth

Ρεκορ Γκίνες διεκδικούν οι Σερραίοι, παρασκευάζοντας το μεγαλύτερο ρυζόγαλο

Το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου σκοπεύουν να παρασκευάσουν, την ερχόμενη Κυριακή, οι Σερραίοι, ώστε να γράψουν για ακόμη μια φορά- τρίτη κατά σειρά- το όνομα της πόλης τους στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Το ρυζόγαλο θα παρασκευαστεί σε καζάνι, με διάμετρο 2,50μ. και ύψος 1μ., και το βάρος του τελικού προϊόντος θα ξεπεράσει τους τρεις τόνους, ώστε να καταρριφθεί το ισχύον ρεκόρ των δύο τόνων.


Η παρασκευή του μεγαλύτερου ρυζόγαλου στον κόσμο εντάσσεται στο πλαίσιο του τριήμερου, 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας, που διοργανώνει και φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών.

Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, την ερχόμενη Παρασκευή 4 Ιουνίου, οι γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων του νομού θα διαγωνιστούν και θα αναδείξουν τοπικές παραδοσιακές συνταγές από το σερραϊκό ρύζι, με την κριτική συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Σφραγίζουν τα «παραθυράκια» των θεριακλήδων

Σβήνουν τα τσιγάρα από 1ης Σεπτεμβρίου σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους αλλά και στους χώρους εργασίας. Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υπογράμμισε πως τα «παραθυράκια» του αντικαπνιστικού νόμου θα κλείσουν οριστικά, βάζοντας λουκέτο ακόμη και στα καπνιστήρια.
Παράλληλα προβλέπονται «τσουχτερά» πρόστιμα που θα... μοιράζονται οι καταστηματάρχες με τους πελάτες- παραβάτες.

Για το κυνήγι των θεριακλήδων ενεργοποιούνται η δημοτική αστυνομία αλλά και το Λιμενικό Σώμα (για τους χώρους ευθύνης του). Τον δευτεροβάθμιο έλεγχο θα αναλάβει το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας που θα ασχολείται με περιπτώσεις συγκεκριμένων καταγγελιών.

Τα πρόστιμα ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα επιβαρύνουν μόνον τους καταστηματάρχες που θα παραβλέπουν τον νόμο. Αντίθετα, το πορτοφόλι τους θα ανοίγουν και οι πελάτες που θα βγάζουν τον αναπτήρα και τα τσιγάρα στο τραπέζι.

Το πλαίσιο των νέων αυστηρότερων αντικαπνιστικών μέτρων ανακοίνωσε χτες η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Αντικαπνιστικής Επιτροπής. Αναφερόμενη στον νόμο που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε πως ήταν μεν σε θετική κατεύθυνση, αλλά «είχε προβλήματα όσον αφορά τη σωστή και αποτελεσματική εφαρμογή του. Είχε κενά, επικαλύψεις και αντιθέσεις».

Ετσι, και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι καπνιστές δεν θα μπορούν να ανάβουν τσιγάρο ούτε σε μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες με εμβαδόν μικρότερο των 70 τ.μ., ενώ δεν προβλέπεται η διαμόρφωση ειδικών χώρων για τους καπνιστές.

«Οι προβλέψεις ήταν τέτοιες που σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία απαιτούσαν επιπλέον επενδύσεις για τους επαγγελματίες. Και μάλιστα μέσα σε ένα καθεστώς ασάφειας, τους υποχρέωνε να κάνουν διαχωριστικά και κατασκευές, ενώ δεν ήταν σαφές από τον νόμο που ίσχυε εάν πηγαίνουμε σε πλήρη απαγόρευση», είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Ανταρσία στο Facebook...

Ένα μικρό (ψυχολογικό ως επί το πλείστον) χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο του Facebook κατάφερε η  ομάδα των 30.000 ατόμων που οργανώθηκε ταχύτατα  ως κίνημα υπό τον τίτλο: “Quit Facebook day” (Μέρα φυγής από το Facebook)… και αποσχίστηκε εχθές από την ιντερνετική της οικογένεια, διαμαρτυρόμενη για τη μειωμένη στεγανότητα της κορυφαίας υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. Το γεγονός ότι ο πληθυσμός μίας πόλης υπάκουσε, περισσότερο ή λιγότερο παρορμητικά, στην προτροπή των δημιουργών ενός μη ταυτοποιημένου site  «φεϊσμπουκλαστών» και αυτομόλησε, ...αντικατοπτρίζει ίσως μία γενικότερη τάση φυγής από το «βιβλίο των προσώπων». Δεν έχουν ακουστεί και λίγα για τις πιθανές χρήσεις των πληροφοριών που απλώνονται εκουσίως κι ακουσίως στα μανταλάκια του κυβερνοχώρου. Από την άλλη όμως, οι 30.000 φευγάτοι χρήστες αποτελούν ένα σχεδόν αμελητέο υποσύνολο της γιγαντιαίας παρέας των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων...
Όπως και να’ χει, ένα σημαντικό συστατικό της επιτυχίας του Facebook είναι αναμφισβήτητα ο συρμός . Όπως όλες οι μόδες γνώρισε κι αυτό την απόλυτη δόξα. Πιθανότατα θα γνωρίσει και την κάθοδο. Δε θα είναι δα και κανένα πλήγμα για την ανθρωπότητα. Πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος για να κλείσουμε τα τερματικά και να τα πούμε από κοντά...

To Ποντίκι

Ο δήμος Χαλκιδέων καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στα "πλοία της ειρήνης"

"Είμαστε ανάμεσα σ' αυτούς που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της αποστολής βοήθειας, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση του Δημάρχου, Θανάση Ζεμπίλη.

Δύο φορτηγά έφυγαν από την πόλη μας με οικοδομικά υλικά, που εξασφάλισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων από χορηγούς και φορτώθηκαν στο πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» για την επισκευή των σπιτιών που γκρεμίστηκαν από τους βομβαρδισμούς της επιχείρησης «συμπαγές μολύβι» του Ισραηλινού στρατού.
Η επίθεση στον στόλο της ειρήνης και της αλληλεγγύης, δείχνει τη βαρβαρότητα εκείνων που την εμπνεύστηκαν και την εκτέλεσαν. Δείχνει περιφρόνηση για το διεθνές δίκαιο, αφού η επίθεση έγινε 80 ναυτικά μίλια μακριά από την ακτή, σε διεθνή ύδατα. Δείχνει περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή, αφού χωρίς προειδοποίηση εκτελέστηκαν εν ψυχρώ οι πολίτες που συνόδευαν τη νηοπομπή.

Ημερίδα Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής

Την Κυριακή 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο κλειστό  Μελίνα Μερκούρη στη Χαλκίδα  Ημερίδα Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής. Την ημερίδα αυτή διοργάνωσε η Α.Γ.Ε Ψαχνών. Στην εκδήλωση παρευρεθηκαν οι Ολυμπιονίκες της Ρυθμικής Αϊδίνη Ειρήνη και Χριστοδούλου Εύα, η Ολυμπιονίκης της Πάλης Βούλα Ζυγούρη, οι Πρωταθλητές Ευρώπης Παπάκου Μαρία (Ενόργανη) και Κολλάρος Βασίλειος (Πάλη), οι Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δήμου Μεσσαπίων  Γιώργος Ψαθάς και Ευαγγελία Μίταλα, ο κ. Μακαρίου Σταύρος (Δημοσιογράφος της Εκκλησίας) και οι κύριοι Ψαθάς Ιωάννης και Μισοκοίλης Δημήτρης.
Οι κοπέλες που παρουσίασαν τα προγράμματα στην εκδήλωση αυτή ήταν:

Α.Γ.Ε. ΨΑΧΝΩΝ: Αλεξίου Φ. Αλεξίου Α. Γκόγκου Α. Γραμματικόγιαννη Ι. Γαλιανού Μ. Δούδαλη Σ. Κυριαζή Ρ. Στούπα Β. Παπαγεωργίου Χ. Παπαγεωργίου Ι. Φρατζεσκάκη Μ. Φρατζεσκάκη Ν. Πριόνα Μ. Ματράκα Κ. Παπαδημητρίου Μ. Όρσα Ν. Καρβέλη Ε. Τσάνη Μ. Ρουσοδήμου Ξ. Σταθαρά Ε. Σταθαρά Χ. Λειβαδία Κ. Καμαριώτη Ε. Σπυροπούλου Κ. Κριάδη Ι. Γκιαούρη Ι.

Π.Ο. ΨΑΧΝΩΝ: Βασιλείου Κ. Παπασωτηρίου Σ. Φρατζή Κ. Φρατζή Π. Ρουσοδήμου Υ. Ντελέκου Ι. Πριόνα Π. Κόντου Β. Ξύγκη Α. Τσάμαρη Ρ. Χειμώνα Δ.

Δ.Α.Σ. ΡΑΦΗΝΑΣ Α’: Τσιανάκα Α. Μικροπούλου Δ. Πασπάλη Α. Τσιτούρη Α. Παππά Σ. Διαμαντή Ν. Σταυρίδου Ε. Λάσπα Α. Στιέφνι Ν. Τόμα Α. Χριστοπούλου Κ. Αηδονοπούλου Δ. Κονίδη Ν. Ρούτουλα Ε. Βασιλείου Σ. Ρίζου Ε. Μπεζιάνη Ε. Εσκίογλου Ε. Καφίρη Ε. Μανωλάτου Ι. Δ.Α.Σ. ΡΑΦΗΝΑΣ Β΄: Στιέφνι Μ. Ντάρμπυ Κ. Κονίδη Α. Ρούτουλα Α. Κουλουκύθα Σ. Αλειφτήρα Χ. Κορωναίου Ε. Παππά Ε. Μάρκου Τ. Κυρολάρη Π. Μαρκογιαννάκη Σ. Ρίζου Δ. Μπισμπιρούλα Κ. Δουδουνή Δ. Λιμπεροπούλου Β. Παναγοπούλου Υ. Παναγοπούλου Φ. Χαριζάνου Α. Χαριζάνου Ε. Χάλαρη Δ. Χάλαρη Α. Κίκη Ε. Καρποδίνη Μ-Χ. Καρποδίνη Η. Κέλλη Φ.  Τα προγράμματα που παρουσίασαν οι αθλητριες από τα Ψαχνά και την Ραφήνα έχουν ως εξής:

Σύγχρονος «Μόγλης» ετών 13

Σε άθλια κατάσταση βρέθηκε ένα 13χρονο αγόρι στη Ρωσία, το οποίο είχε παραμεληθεί πλήρως από τους γονείς του και ζούσε σε εντελώς πρωτόγονες συνθήκες.

Ο Zhenya Barsukov γνωρίζει μόνο τις λέξεις «ναι» και «όχι», δεν έχει πάρει ποτέ του σχολείο και τρώει με τα χέρια! Το αγόρι εντοπίστηκε στο σπίτι της οικογένειας, λίγο έξω από την Μόσχα, γεμάτος μώλωπες και ψείρες. Ο 13χρονος «Μόγλης» δεν έχει κοιμηθεί ποτέ σε στρώμα, δεν έχει κάνει ούτε ένα εμβόλιο και τρώει ακόμα και ωμό κρέας φυσικά και πάντοτε με τα χέρια!

Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πως και η περίπτωση του δεν είχε γίνει αντιληπτή εδώ και τόσα χρόνια. Ερώτημα που απαντάται σε ένα βαθμό καθώς όπως έγινε γνωστό, οι γονείς του μικρού είναι αλκοολικοί. Άμα δεν μπορείς να τα μεγαλώσεις τα παιδιά, τότε τι τα κάνεις;;

Το βίντεο με τις επιθέσεις του Ισραήλ

Παιχνίδι 15χρονων κατέληξε σε 5 έγκυες μαθήτριες!

Πέντε 15χρονες μαθήτριες από την Πολωνία έμειναν έγκυες, παίζοντας με συμμαθητές τους το παιχνίδι “ήλιος” ή “αστέρι”. Δύο από αυτές έχουν ήδη γεννήσει..
Πέντε μαθήτριες από την Πολωνία έμειναν έγκυες μετά από τη συμμετοχή τους σε σεξουαλικά παιχνίδια. Τις 15χρονες κοπέλες κατέστησαν έγκυες συμμαθητές τους, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού “ήλιος” ή “αστέρι” όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούν τα παιδιά.
Στο εν λόγω παιχνίδι τα κορίτσια ξάπλωσαν στο πάτωμα σχηματίζοντας κύκλο με τα κεφάλια τους ενωμένα και τα μάτια τους ερμητικά κλειστά ενώ τα αγόρια πέρναγαν με τη σειρά και επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους.
Μάλιστα, όπως δήλωσαν οι μαθητές νικητής ήταν όποιος κατάφερνε να… ολοκληρώσει τελευταίος.
Αυτό το νοσηρό παιχνίδι, είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν έγκυες πέντε κοπέλες εκ των οποίων οι δύο έχουν ήδη γεννήσει.
Ο εισαγγελέας ερευνά την υπόθεση, αλλά οι γονείς δήλωσαν την απροθυμία τους να βοηθήσουν, καθώς φοβούνται τη διαπόμπευση.
Η σεξουαλική αγωγή είναι ανύπαρκτη στο σχολείο και κανένας δεν θέλει να μιλήσει στα παιδιά για τέτοιου είδους θέματα με αποτέλεσμα πολλές ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στη χώρα.

Το Χαμόγελο του Παιδιού


Smile of the Child Greek Presentation from spirbel on Vimeo.

Διαρροές για τη μεταφορά του τμήματος Μηχανολόγων από τα ΤΕΙ Χαλκίδας

Έντονες είναι οι διαρροές τις τελευταίες ημέρες για το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας να μεταφερθεί το τμήμα μηχανολόγων του ΤΕΙ Χαλκίδας στην Αττική ή τη Λάρισα!

Από συζητήσεις που είχαμε, μετά από πληροφορίες , με εκπροσώπους φοιτητικών νεολαιών διαπιστώσαμε ότι στο χώρο του ΤΕΙ γίνονται συζητήσεις που αφορούν τ' όλο θέμα!

Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει αλλά "κάτι γίνεται" of the record και με πλήρη μυστικότητα απ' την πλευρά του υπουργείου.

Σύμφωνα πάντα, με πληροφορίες ορισμένοι καθηγητές αλλά και η διοίκηση του ΤΕΙ είναι ενημερωμένοι προφορικά για μια τέτοια εξέλιξη η οποία αν υλοποιηθεί θα έχει εφαρμογή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.