Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Συγκροτήθηκε η κίνηση για μια Αυτοδιοίκηση των πολιτών στην Χαλκίδα


Την Παρασκευή 2 Ιουλίου συγκροτήθηκε στην Χαλκίδα η κίνηση Πρωτοβουλία για μια Αυτοδιοίκηση των Πολιτών. Μια αυθεντική και ανεξάρτητη κίνηση πολιτών που φιλοδοξεί να εκφράσει την κοινωνία των πολιτών, τις νέες ανάγκες και το νέο ρόλο που καλείται να παίξει η αυτοδιοίκηση στις νέες συνθήκες. Συμμετείχαν πολίτες που έχουν συναντηθεί στο παρελθόν σε αγώνες για τα προβλήματα των πόλων και για το περιβάλλον στην Εύβοια, από όλες τις πόλεις που συναποτελούν τον νέο Δήμο και από όλους τους πολιτικούς χώρους χωρίς κομματικές και ιδεολογικές περιχαρακώσεις και ανένταχτοι πολίτες. Στην εκδήλωση αναπτύχθηκε ένας δημιουργικός διάλογος και κατατέθηκαν πολλές προτάσεις για τα προβλήματα του νέου διευρυμένου Δήμου της Χαλκίδας και του ρόλου της κίνησης των πολιτών και της παρέμβασής της στα αυτοδιοικητικά πράγματα της περιοχής. Το βασικό στοιχείο που αποτελεί και την ουσία της πρωτοβουλίας είναι η ανάγκη ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις διαδικασίες της κίνησης. Ο πολίτης πρωταγωνιστής και όχι παρατηρητής και υποχείριο των κάθε είδους επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων, που καμιά σχέση δεν έχουν με την αυτοδιοίκηση και την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.

Μωρό γεννήθηκε με "δέρμα ψαριού"

Ένα μωρό 15 μηνών από την Κίνα υποφέρει από μία σπάνια διαταραχή που κάνει το δέρμα του να βγάζει… λέπια! Οι ειδικοί πιστεύουν πως ο μικρός Song Sheng πάσχει από την παράξενη και σπάνια γενετική ασθένεια κατά την οποία το σώμα δεν μπορεί να αναπνεύσει.
Η διαταραχή αυτή λέγεται lamellar ichthyosis, που είναι μία αυτοάνοση διαταραχή και πλήττει ένα στα 600.000 άτομα που υποφέρουν για όλη την διάρκεια της ζωής τους.
Η αιτία είναι η έλλειψη πόρων από το δέρμα του.

Μετατροπή Greeklish σε Ελληνικά

Η google κατασκεύασε μία εφαρμογή μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να γράψει greeklish και να του το μετατρέψει στα Ελληνικά. Εμείς τη δοκιμάσαμε, εκπλαγήκαμε με την λειτουργία της και σας την προτείνουμε και σε σας. Όποιος θέλει να δοκιμάσει την εφαρμογή αυτή το μόνο που έχει να κάνει είναι να μπει στο http://www.google.com/transliterate/greek και θα δει τα αποτελέσματα.

Ολυμπιονίκης συνελήφθη για ληστείες

O Τιγκράν Ουσλιάν, που κατετάγη 5ος στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, ο πυγμάχος που είχε διοριστεί και έπαιρνε μισθό από το Πυροσβεστικό Σώμα, είναι -σύμφωνα με την αστυνομία- ο εγκέφαλος συμμορίας που διέπραττε κλοπές και ληστείες... 

Ο Ολυμπιονίκης έπεσε στα χέρια της αστυνομίας στην Αθήνα, μαζί με έναν 38χρονο Έλληνα, γιατί συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές. Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες μαζί με άλλα 5 άτομα, τα οποία αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση και διέπρατταν ληστείες και κλοπές με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά.

Ξανά έκαναν τις εμφανίσεις τους οι μυρωδιές των κοπριών και των χοίρων

Εχθές λίγο μετά τις εφτά το απόγευμα στην περιοχή των Ψαχνών για πολλοστή φορά έκανε την εμφάνισή του το κοκτέιλ μυρωδιών από τις κοπριές και από τα χοιροτροφεία που βρίσκονται στην περιοχή. "Δεν έφτανε που μυρίζαμε εμείς αυτές τις απαίσιες μυρωδιές, τις μύριζαν εχθές και οι καλεσμένοι του Ηρακλή Μαχαιρίτσας, Κότσιρας και η υπόλοιπη ομάδα τους. Τι θα γίνει τελικά με αυτή την κατάσταση; Ως πότε θα συνεχιστεί;" Μας είπαν κάτοικοι της περιοχής.
Εμείς από την μεριά μας έχουμε να πούμε παρόλο που το θέμα αυτό το έχουμε θίξει επανειλημμένως δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. παρόλα ταύτα θα το θίξουμε όσες φορές χρειαστεί ακόμη μέχρις ότου οι αρμόδιοι ευαισθητοποιηθούν και κάνουν κάτι.

Νέες δηλώσεις κ. Καλαβρή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον υποψήφιο Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων κ .Καλαβρή, δήλωσε ότι θα ηγηθεί ανεξάρτητου υπερκομματικού συνδυασμού εάν η συνάντηση με τους υπόλοιπους υποψηφίουςκ.κ. Ψαθά, Χασάνδρα και Τζαφέρου καταλήξει σε συμφωνία.

Ολόκληρη η δικαστική απόφαση για το νερό

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010 εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 1158 δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας, σχετικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαμε καταθέσει μαζί με άλλους φορείς στις 10-2-2010 κατά του Δημάρχου Μεσσαπίων και Προέδρου της ΔΕΥΑΜ.

Η «μικρή γοργόνα» κάνει τα πρώτα της βήματα!

Η Milagros Cerron γεννήθηκε στο Περού πριν πέντε χρόνια, με μία σπάνια γενετική ανωμαλία γνωστή ως sirenomelia, ή ως «σύνδρομο της γοργόνας». Τα πόδια της από τις φτέρνες μέχρι και την βουβωνική χώρα ήταν ενωμένα (οστά, δέρμα, μύες και αρτηρίες) έχοντας την εμφάνιση γοργόνας.
 Τι είναι το "σύνδρομο της γοργόνας".
 Άνθρωποι που γεννιούνται με αυτό το σύνδρομο πεθαίνουν συνήθως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω των επιπλοκών στο ουροποιητικό σύστημα και στην λειτουργία των νεφρών.
 Η πιθανότητα για μία τέτοια γέννηση είναι μία στις 100.000. Είναι τόσο σπάνιο όσο και τα σιαμαία έμβρυα. Όμως η Milagros – που το όνομά της στα ισπανικά σημαίνει «Θαύμα» - έρχεται να διαψεύσει όλες τις εκτιμήσεις.

Ο Τρίχρονος που "ταξίδεψε" στον παράδεισο

 Ένα τρίχρονο αγόρι στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στις όχθες μιας λίμνης, στην περιοχή Lychen, στο Brandenburg, έπεσε μέσα στο νερό και ανασύρθηκε από τον παππού του χωρίς καθόλου σφυγμό!
Αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου 4 γιατροί προσπαθούσαν για ώρες να τον επαναφέρουν στη ζωή. Μετά από 3 ώρες και 18 λεπτά (!!) κι ενώ κάθε ελπίδα έμοιαζε να έχει χαθεί για τον μικρό Πολ (στη φωτογραφία), ο καρδιογράφος άρχισε δειλά-δειλά να καταγράφει καρδιακούς παλμούς.

Αποδράστε στο Λιμνιώνα


Η παραλία του Λιμνιώνα βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Κεντρικής Εύβοιας και απέχει 48km απο τη Χαλκίδα λιγότερο απο μία ώρα οδικώς.


Ο Λιμνιώνας είναι μια παραμυθένια παραλία στην Α. Εύβοια! Έχει καταπληκτική αμμουδιά, αλλά και χοντρό βοτσαλάκι, με καταγάλανα νερά και απίστευτη ησυχία.

Δεν είναι τυχαίο, ότι κάποιοι φανατικοί θαυμαστές της έχουν αφήσει εκεί μόνιμα τα τροχόσπιτά τους, για να απολαμβάνουν το τοπίο χειμώνα, αλλά και καλοκαίρι...

Ο Λιμνιώνας βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά της Εύβοιας και για να φτάσει κάποιος εκεί, θα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο από την Χαλκίδα προς τη βόρεια Εύβοια, περνάμε τη Νέα Αρτάκη και μετά 4 με 5 χιλιόμετρα στα φανάρια να παει προς τα Ψαχνά.Μπαίνοντας στα Ψαχνά δε θα στρίψουμε πουθενά. Περνάμε το κέντρο των Ψαχνών και συνεχίζουμε όλο ευθεία (να εχετε στο πισω μερος του μυαλού σας πως αν δε στρίψουμε πουθενα ο δρόμος που μπαίνει στα ψαχνά μετα απο 30 ακριβώς χιλιόμετρα καταλήγει στο λιμνιώνα). Αν θέλετε να έχετε την ασφάλεια των ταμπελων θα πάτε προς Κοντοδεσπότι και Αγία Σοφία. 6 Περίπου χιλιόμετρα απο τα Ψαχνά θα δούμε το Κοντοδεσπότι το οποίο και διασχίζουμε και περνάμε όπως μας πάει ο δρόμος. Απο εδώ αρχίζει ουσιαστικά η ανάβασή μας σε μια διαδρομή με πεύκο στην αρχή και έλατο στη συνέχεια.

Φρίκη στην Κερατέα: Σούβλισαν σκύλο ζωντανό με 70 καλαμάκια!

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου στην Κερατέα βρέθηκε ένα βασανισμένο θηλυκό σκυλάκι ράτσας κόκερ στο οποίο κάποιος ανώμαλος υπάνθρωπος είχε καρφώσει τουλάχιστον 70 ξύλινα καλαμάκια, από αυτά που οι χασάπηδες χρησιμοποιούν στα σουβλάκια.

Το σκυλί χειρουργήθηκε αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά για να σωθεί.

Καθώς το δύστυχο το κοκεράκι έφερε μικροτσίπ εντοπίστηκε και ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος το είχε χάσει εδώ και δυο μήνες!

Άφωνος από την βαναυσότητα, που είχε υποστεί το ζώο του, ο ιδιοκτήτης του προσφέρει ως αμοιβή ένα τεράστιο χρηματικό ποσό σε όποιον γνωρίζει και του καταγγείλει τον εγκληματία, που σούβλισε στην κυριολεξία τον σκύλο του.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6951335800.

Ανατολική Αττική News

Ο Βασίλης Τερλέγκας στην Άτταλη

Ο Α.Ο. Άτταλης σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά στις 17 Ιουλίου όπου ο Βασίλης Τερλέγκας θα τραγούδήσει παλιές του και νέες επιτυχίες και όχι μόνο.

Μαχαιρίτσας και Κότσιρας στα Ψαχνά

Εχθές, Παρασκευή 2 Ιουλίου, οι τραγουδιστές Μαχαιρίτσας και Κότσιρας προσέφεραν στους φιλάθλους της ομάδας του Ηρακλή Ψαχνών μια βραδιά με πανδαισία μουσικών χρωμάτων. Η βραδιά άρχισε με το συγκρότημα της περιοχής Clairvoyant. Κατόπιν στη σκηνή ανέβηκε ο πρόεδρος της ομάδας του Ηρακλή κ. Γιώργος Στούπας, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους φίλους του Ηρακλή που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και τους ευχαρίστησε για την προσέλευσή τους. Επίσης ανέφερε ότι ο Ηρακλής δεν είναι μόνο της διοίκησης αλλά όλων των φιλάθλων. Χαρακτηριστικά είπε: "Ο Ηρακλής δεν είναι δικό μας μόνο αλλά όλων μας". Μετά στη σκηνή βγήκαν ο Μαχαιρίτσας, ο οποίος είχε έλθει και πέρυσι, και ο Κότσιρας. Στην αρχή αφού ευχήθηκαν στον Ηρακλή συγχαρητήρια για την άνοδο και καλή επιτυχία από δω και πέρα άρχισαν τα μεταξύ τους πειράγματα. Ο Μαχαιρίτσας αστειευόμενος είπε: "Άντε θα τα ξαναπούμε πάλι του χρόνου που ο Ηρακλής θα είναι στη Β Εθνική". Βέβαια και ο Κότσιρας δεν έχασε την ευκαιρία και είπε:" Λαυρέντη μην ξεχάσουμε πριν φύγουμε να αγοράσουμε και μεις μετοχές από τον Ηρακλή". Έτσι μέσω πειραγμάτων και μέσω των τραγουδιών τους οι δύο καλλιτέχνες κράτησαν συντροφιά στο κοινό για δυόμιση ώρες περίπου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη συναυλία βρίσκονταν περίπου δύο χιλιάδες κόσμος όπου ανάμεσά τους βρίσκονταν και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. Μπουροδήμος και Καλαβρής.
(Το φωτογραφικό υλικό προέρχονται από το ιστολόγιο Εύβοια-Χαλκίδα)

Πανικός της Δημοτικής πλειοψηφίας λόγω της απόφασης για το νερό

Με την δικαστική απόφαση υπέρ του συλλόγου "Γαία" για τα όρια εξασθενούς χρωμίου στο νερό της περιοχής μας (2μg/l), πανικός επικράτησε στην παράταξη της Δημοτικής πλειοψηφίας. Πλέον όσοι μιλούσαν για νερό κατάλληλο και εντός των προβλεπόμενων ορίων έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα απέναντι στην τοπική κοινωνία. Η απάντηση της κυβερνώσας Δημοτικής πλειοψηφίας έφθασε έως το σημείο τόσο ο Δήμαρχος κ. Μπαζώτης αλλά και οι αντιδήμαρχοι μαζί με τους υπόλοιπους Δ.Σ. να σκέφτονται την παραίτηση ως μόνη λύση, μιας και δεν προβλέπεται άμεσα να βρεθεί νερό της ποιότητας που ζητάει η δικαστική απόφαση.
Επίσης το δυσβάστακτο π΄ροστιμο των 1000ευρώ την ημέρα κάνει τα πράγματα απείρως δυσκολότερα. Τελικά χθες το απόγευμα η παρέμβαση των ψυχραιμότερων και ειδικά του κ. Μπισμπικόπουλου η παραίτηση δεν κατατέθηκε, ενώ αυτή την ώρα γίνεται σύσκεψη για το θέμα του νερού στο δημαρχείο των Ψαχνών προκειμένου ν' αντιμετωπιστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται με την δικαστική απόφαση.

Άγριο έγκλημα στα Ψαχνά

Γύρω στις τρεις τα ξημερώματα πρώην σύζυγος σκότωσε τον εραστή. Αναλυτικότερα ο πρώην σύζυγος αλλοδαπής γυναίκας ,ο οποίος είναι από τα Ψαχνά παρακολουθούσε την πρώην γυναίκα του με τον εραστή της, που καταγόταν από το Βατώντα,  και γύρω στις τρεις τα ξημερώματα ενώ γύριζαν η γυναίκα με τον άτυχο νέο στο σπίτι τους, ο πρώην σύζυγος κάλεσε τον εραστή να του πει κάτι. Έτσι έβγαλε μαχαίρι και τον μαχαίρωσε στην κοιλιά. Όπως βεβαια μάθαμε η πρώην σύζυγος είχε υποβάλλει αρκετές φορές ασφαλιστικά μέτρα για να μην την πλησιάζει. Αλλά εντούτοις δεν έγινε τίποτα και έτσι συνέβη το μοιραίο.
Η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να πιστέψει το γεγονός, αφού στην περιοχή δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.