Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Πεντέμισι λεπτά ζωής κόβει το κάθε τσιγάρο

Τη θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά στο κάπνισμα διατηρούν οι Έλληνες, ενώ οι γυναίκες είναι πλέον το ισχυρό φύλο του... καπνού.
Στατιστικές κατέδειξαν ότι από τη δεκαετία του 1950 παρατηρήθηκε 600% αύξηση των θανάτων στις γυναίκες από καρκίνο πνεύμονα.
Ο αριθμός των γυναικών που πεθαίνουν εξαιτίας του καπνίσματος, είναι μεγαλύτερος από αυτόν που καταλήγουν από καρκίνο του στήθους, επισημαίνει ο καρδιοχειρουργός Νίκος Παπαδόπουλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος που είναι η 31η Μαΐου.
«Με τη διακοπή του καπνίσματος ο κίνδυνος ελαττώνεται σημαντικά μέσα σε 1 ως 2 έτη. Είναι γνωστό ότι σε 20 λεπτά από τη διακοπή του καπνίσματος η πίεση και ο σφυγμός επανέρχονται στα φυσιολογικά επίπεδα, σε 8 ώρες, η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα στον οργανισμό μειώνονται στο μισό, σε 24 ώρες, ο οργανισμός αρχίζει να "καθαρίζει" από το μονοξείδιο του άνθρακα, σε 48 ώρες, εξαφανίζεται από τον οργανισμό η νικοτίνη και αρχίζει να βελτιώνεται η γεύση και η όσφρηση, σε 2-12 εβδομάδες, βελτιώνεται αισθητά η κυκλοφορία του αίματος, σε 3-9 μήνες, η αναπνευστική λειτουργία αυξάνεται και μειώνεται ο πρωινός βήχας, σε 5 χρόνια, ο κίνδυνος για καρδιοπάθειες μειώνεται στο μισό….και σε 10 χρόνια, ο κίνδυνος για καρκίνο των πνευμόνων θα είναι ίδιος με κάποια που δεν έχει καπνίσει ποτέ, ενώ κατά μέσο όρο το κάθε τσιγάρο κόβει 5,5 λεπτά από τη ζωή», τονίζει ο κ. Παπαδάκης

Πυρηνικό εργοστάσιο στην Κάρυστο;

Ο Σύλλογος  Προστασίας  Περιβάλλοντος  Αλιβερίου με δελτίο Τύπου, τονίζει ότι ανοίγει η συζήτηση για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην Κάρυστο!
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Η Τουρκία  προχωρά στην κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στην Μερσίνα ,περιοχή ιδιαίτερα σεισμογενή και   θέτει έτσι  σε κίνδυνο ολόκληρη την Ανατ. Μεσόγειο
Την Δευτέρα 31 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα  θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Τουρκική  πρεσβεία  στην Αθήνα  Βασιλέως Γεωργίου Β΄ αρ.8 πολύ κοντά στην συμβολή της με την οδό Ρηγίλλη.
Έχουν δηλώσει συμπαράσταση δεκάδες φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις, κόμματα, κλπ
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου στηρίζει ενεργά την εκδήλωση και θα παραστεί με αντιπροσωπεία του στην εκδήλωση διαμαρτυρίας
Τέλος εφιστά την προσοχή στους κατοίκους και τους φορείς της Ευβοίας και ιδιαίτερα της Καρυστίας ότι δειλά αλλά σταθερά κάποιοι ανοίγουν την συζήτηση για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου και στην Ελλάδα και η περιοχή της Καρυστίας είναι από τις πρώτες επιλογές.
Υπενθυμίζουμε  ότι 1976  είχε επιλέγει η Καρυστία για την κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου, όμως  ο γενικός ξεσηκωμός της περιοχής ματαίωσε τα επικίνδυνα σχέδια της τότε κυβέρνησης.. Τώρα ο «φιλέλληνας» Νικολά Σαρκοζί θέλει να μας πουλήσει και πυρηνικό εργοστάσιο με το κλειδί στο χέρι, ας έχουμε το νου μας.»
eviagate

Ζώα στο Νείλο

Προμήνυμα σεισμού τα βατράχια στην Εγνατία;

Οι δεινόσαυροι με κέρατα έφθασαν στην Ευρώπη "πηδώντας" από νησί σε νησί

Ένα απρόσμενο νέο εύρημα, ηλικίας περίπου 85 εκατ. ετών, που ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι στη δυτική Ουγγαρία, έρχεται να ξαναγράψει την ιστορία των δεινοσαύρων με κέρατα, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει ο τρικεράτωψ, αγαπημένο σήμερα παιγνίδι πολλών παιδιών ανά τον κόσμο. Οι ούγγροι ερευνητές ανακάλυψαν, σε ένα ορυχείο βωξίτη, τρία οστά κρανίων που παρέχουν τις πρώτες ενδείξεις που έχουν ποτέ βρεθεί ότι τέτοιου είδους δεινόσαυροι δεν ζούσαν μόνο στην Ασία και στη Βόρεια Αφρική, αλλά και στην Ευρώπη, όπου, κατά τις εκτιμήσεις,είχαν φθάσει "πηδώντας", η μάλλον κολυμπώντας, από νησί σε νησί.
    Οι ερευνητές, υπό τον παλαιοντολόγο Ατίλα Οέζι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Ουγγαρίας, παρουσίασαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το "Science". Οι δεινόσαυροι που ανακαλύφθηκαν και πήραν την επιστημονική ονομασία Ajkaceratops kozmai, ήσαν μικροί σε μέγεθος, με μήκος γύρω στο ένα μέτρο, παρόλα αυτά ανήκαν στην ίδια οικογένεια με τους τρικεράτοπες (είχαν τρία κέρατα στο κρανίο τους), που ήσαν πολύ μεγαλύτεροι, φθάνοντας τα δέκα μέτρα μήκος. Εικάζεται ότι ακόμα και οι τρομεροί Τυρανόσαυροι δίσταζαν να τους επιτεθούν.

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν, άραγε, ότι το Λατινικό Αλφάβητο στο οποίο γράφουν όλες οι Χώρες του Δυτικού Κόσμου είναι το Αλφάβητο των Ελλήνων της Κύμης; Την νύχτα της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2009, στην εκπομπή «Άξιον Εστί» της ΕΤ-3, ο Βασίλης Βασιλικός φιλοξένησε τον καθηγητή της Κρητικής Αρχαιολογίας Γιάννη Σακελλαράκη, ο οποίος μίλησε για την μεγάλη ανακάλυψη της γυναίκας του Έφης: Η Έφη Σακελλαράκη, όπως θα ακούσετε να λέει ο καθηγητής, ανεκάλυψε την ακριβή θέση της Αρχαίας Κύμης στην Εύβοια, και γι' αυτό τον λόγο την λατρεύουν οι Ιταλοί. Ακούστε αυτά που λέει ο καθηγητής Γιάννης Σακελλαράκης για την Κύμη και το Αλφάβητό της που μεταφέρθηκε στην Μεγάλη Ελλάδα της Ιταλίας και έγινε το γνωστό σε όλους Λατινικό Αλφάβητο. Μιά ακόμη Ελληνική Εποποιΐα που ούτε κάν διδάσκεται στα Ελληνικά Σχολεία, για να μην αισθανθούμε Εθνική Υπερηφάνεια... 

4,5,6 Ιουνίου: Μέρες Περιβάλλοντος/ Ιερά Οδός: Χθές και Σήμερα

Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

www.xpolis.blogspot.comxpolis@gmail.com - 6976416920




4 -5 – 6 Ιουνίου: ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ιερά Οδός, Χθες και Σήμερα


[Στο τέλος της Ιεράς Οδού, λίγο πριν τη Μονή Δαφνίου, Ελεύθερη Είσοδος]
Εκθέσεις φωτογραφίας - ζωγραφικής – αφίσας
Έντυπα Περιβαλλοντικών Οργανώσεων
Προβολές video – Power Point
Μουσικά συγκροτήματα
Παιδικά παιχνίδια
Ξεναγήσεις
Πικ -Νικ
Βιβλία


Πρόταση να περάσει η κυβέρνηση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guinness

Σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης , που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ και αφορούν τις Χώρες της Ευρωζώνης, για τον μήνα Απρίλιο-2010 σε σχέση με τον Απρίλιο-09, προκύπτει ότι η Έλλάδα κατέχει σταθερά την πρωτιά στις αυξήσεις, σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Συγκεριμμένα...


Η Ελλάδα πρώτη στον πληθωρισμό μέ 4,7% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 1,5%

Η Ελλάδα πρώτη στά καύσιμα με αύξηση 49,9%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 19,5%.

Η Ελλάδα πρώτη στις μεταφορές επιβατών μέ σιδηρόδρομο με αύξηση 36,6% ,όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι 3,7%.

Αυτές οι αυξήσεις οφείλονται στην αύξηση του ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο καυσίμων που επέβαλλε το υπουργείο οικονομικών στην προηγούμενη σειρά μέτρων με ΦΠΑ 21%

Χρυσό μετάλλιο λοιπόν στη σοσιαληστρική κυβέρνηση που θυσίασε έναν ολόκληρο λαό στο βωμό του ευρώ και των μεγάλων συμφερόντων.

ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ...

Σε ηλικία 55 ετών έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης ο Αλέκος Παπαγεωργίου, παλιός ποδοσφαιριστής τον ΠΑΣ Γιάννινα  του Απόλλωνα Αθηνών, του Πανελευσινιακού, και άλλων γνωστών ομάδων,  αλλά και για πολλά χρόνια προπονητής.
Τον Αλέκο Παπαγεωργίου τον πρόδωσε η καρδιά του, την ώρα μάλιστα που βρισκόταν πάνω στη μηχανή του. Αγωνιζόταν με άλλους βετεράνους σε γήπεδο 5Χ5 και αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζαλάδα, και πήρε το δρόμο για το σπίτι του, όμως φτάνοντας έξω από το σπίτι του υπέστη ανακοπή της καρδιάς του.

Ο Αλέκος γεννήθηκε στη Λαμία στις 20 Μαρτίου 1955 , και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην  τοπική ομάδα, ενώ το 1977 μεταγράφηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Το 1982 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα, που έπαιξε μέχρι το 1986, και στην συνέχεια αγωνίσθηκε στον Πανελευσινιακό σε επαγγελματικό επίπεδο.Είχε 189 συμμετοχές στην Α' Εθνική και πέτυχε έξι γκολ, παίζοντας σε ολες τις θέσεις της άμυνας.

Εθελοντική αιμοδοσία

Πρόσκληση προς όλους τους πολίτες απευθύνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πηλίου Κηρέως, με σκοπό την εθελοντική αιμοδοσία:
‘’Αγαπητέ συνάνθρωπε και φίλε αιμοδότη,
Την 13η Ιουνίου, ημέρα Κυριακή, ο Σύλλογος μας θα πραγματοποιήσει, την καθιερωμένη κάθε εξαμήνου, εθελοντική αιμοδοσία. Μάλιστα, φέτος, τυγχάνει η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας να είναι η ακριβώς επομένη ημέρα (14 Ιουνίου), κάτι που κάνει ακόμη πιο επιτακτική την σημασία της επιτυχίας της.

Τα αγάλµατα που έβλεπαν τους προσκυνητές να ανεβαίνουν

Είχαν εγκαταλειφθεί εκεί κατά τη µετακίνησή τους προς τις ακτές ή αποτελούσαν µέρος ενός λατρευτικού δρόµου προς την είσοδο του Κάτω Κόσµου; Μια νέα έρευνα αναζητά τον ρόλο των µοάι, των τεράστιων πέτρινων αγαλµάτων της Νήσου του Πάσχα.
Σύµφωνα µε τον µύθο της Πολυνησίας, οι πέτρινοι µονόλιθοι στη Νήσο του Πάσχα τοποθετήθηκαν από έναν βασιλιά ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια των θεών προκειµένου τα αγάλµατα να περπατήσουν. Οι αρχαιολόγοι βέβαια προτιµούν την πιο πεζή θεωρία ότι ανυψώθηκαν στη θέση τους µέσα από ένα δίκτυο διαδρόµων που κατασκευάσθηκαν ακριβώς γι’ αυτό τον σκοπό. Οµως µια βρετανική αρχαιολογική αποστολή η οποία µελέτησε αυτά τα γιγαντιαία αγάλµατα τα οποία βρίσκονται πεσµένα και διασκορπισµένα στο εσωτερικό του νησιού - και αποτελούν αντικείµενο συζήτησης και µελέτης ακαδηµαϊκών και εξερευνητών εδώ και πολλές δεκαετίες - κατέληξε σε ένα συµπέρασµα που απειλεί να ανατρέψει ό,τι πιστεύαµε µέχρι σήµερα.

4ο Μεγάλο Καλοκαιρινό Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Η σχολή ποδοσφαίρου Planet Football, που βρίσκεται στα Ψαχνά Ευβοίας, διοργανώνει το 4ο μεγάλο τουρνουά ποδοσφαίρου το οποίο θα αρχίσει στις 10 Ιουνίου 2010. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του υπεύθυνου της Ακαδημίας κ. Νίκου Κιαπέκου 6944758546. Ο νικητής θα κερδίσει ένα τριήμερο στο νησί του Πόρου. Επίσης θα υπάρξουν και άλλα πλούσια δώρα και πολλές εκπλήξεις.