Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Εικόνες από την οικολογική καταστροφή στο Κόλπο του Μεξικού

Τα κατοικίδια προκαλούν ροχαλητό

Σε περίπτωση που ο σύντροφός σας ροχαλίζει, καλό θα ήταν να ψάξετε αν στη βρεφική του ηλικία «συγκατοικούσε» με κάποιο κατοικίδιο.
Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά η συγκατοίκηση με τα κατοικίδια ζώα ειδικά την περίοδο της βρεφικής ηλικίας αυξάνει τις πιθανότητες ένας άνθρωπος να εξελιχθεί σε ενήλικας που ροχαλίζει.
Σύμφωνα λοιπόν με μελέτη Σουηδών επιστημόνων από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Umea όταν υπάρχει σκύλος στο σπίτι, τα παιδιά στην ενήλικη ζωή τους μπορούν να αποκτήσουν την «ενοχλητική» για τους γύρω τους συνήθεια του ροχαλητού.
Στη μελέτη συμμετείχαν 15.556 άνθρωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία, τη Δανία και την Εσθονία. Από αυτούς, σχεδόν το 20% ροχάλιζε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ οι άνθρωποι που στη βρεφική τους ηλικία «συγκατοικούσαν» με σκύλο εμφάνιζαν επιπλέον 26% μεγαλύτερο κίνδυνο να ροχαλίζουν στην ενήλικη ζωή τους.
Βέβαια, καλό θα ήταν να ξέρουμε πως το ροχαλητό δεν επηρεάζει μόνο τον ύπνο του συντρόφου μας, αλλά και την υγεία εκείνου που το βιώνει, μιας και σε βαριές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί πως συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και πρόωρου θανάτου. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, το ροχαλητό μπορεί να αποτελεί σημάδι υπνικής άπνοιας.
Επιμύθιο: Η συγκατοίκηση με τα ζώα και συγκεκριμένα με τα σκυλιά, όσο ευχάριστη και ευεργετική κι αν είναι για την ψυχική υγεία του ανθρώπου κρύβει παγίδες, μιας και τα κατοικίδια –αποδεδειγμένα πλέον- προκαλούν ροχαλητό.


moodhackers

1.200.000 ΠΑΙΔΙΑ-ΣΚΛΑΒΟΙ

Ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες παιδιά-σκλάβοι,πωλούνται κάθε χρόνο.Τα παιδιά καταλήγουν συνήθως να δουλεύουν ως υπηρέτες σε σπίτια ή ακόμη και να κακοποιούνται σεξουαλικά.Ένα animation της Έφης Παππά,και του Στέλιου Πολυχρονάκη.

Αυτό είναι τέχνη!!!!!

Τα έψαλαν στον Συμεών Κεδίκογλου

Τρώνε ακόμη και τα αδέσποτα!

Μέχρι και τα αδέσποτα –σκύλους και γάτες- που κυκλοφορούν στην περιοχή, σκοτώνουν και τρώνε οι δεκάδες λαθρομετανάστες, που ζούνε στους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν δημιουργήσει πέριξ της Ηγουμενίτσας.
Οι συνθήκες διαβίωσης είναι τρισάθλιες και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Λαδοχώρι, οι μετανάστες κάτω από την απόγνωση της πείνας, έχουν φτάσει στο σημείο να θανατώνουν τα αδέσποτα που κυκλοφορούν και στη συνέχεια να καταναλώνουν!
«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί αυτό που συμβαίνει. Δεν μπορεί να διανοηθεί άνθρωπος ότι άλλοι άνθρωποι μπορούν να ζουν κάτω από τέτοιες συνθήκες. Είναι σαν τα αγρίμια. Μέσα στο δάσος. Βρώμικοι, πεινασμένοι, απελπισμένοι....», λένε οι ντόπιοι.

Πρωταγωνιστές-Μικρασιάτες

4 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών

Η 4η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών» το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αφορμή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής.
Η ημέρα αυτή θα πρέπει να μας θυμίζει ότι σ’ όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά, που υποφέρουν από διαφορετικών ειδών κακομεταχείριση -φυσική, ψυχική και συναισθηματική.
Οι στατιστικές τρομάζουν: 2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία, ενώ 20 εκατομμύρια έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων. 80 χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε χρόνο στην Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.

Το θερμόμετρο έδειξε 53,7 βαθμούς Κελσίου!



4.000 χρόνια ιστορία, έχει η πόλη, όμως είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στα βιβλία της ιστορίας, λόγω του... καυτού ρεκόρ...
Η πόλη λέγεται Μοχέντζο-Ντάρο και βρίσκεται στο Πακιστάν. Το θερμόμετρο εκτινάχθηκε προχθές στους 53,7 βαθμούς. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα πέθαναν από θερμοπληξία ενώ δεκάδες ήταν οι πολίτες που έπεφταν στο δρόμο λιπόθυμοι καθώς η απίστευτη θερμοκρασία σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή υγρασία καθώς η πόλη βρίσκεται στις όχθες του Ινδού ποταμού έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Η Αθηνά Ωνάση πάει στους Ολυμπιακούς με την Ελλάδα;



Ένα από τα καλύτερα άλογα της Αυστραλίας αγόρασε η Αθηνά Ωνάση με σκοπό να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με τα χρώματα της Ελλάδας! 
Η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, Αθηνά, αγόρασε ένα από τα καλύτερα άλογα της Αυστραλίας, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της αυστραλιανής εφημερίδας «The Weekly Times» που απευθύνεται σε αγρότες και κτηνοτρόφους.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα για το άλογο αυτό η Αθήνα πλήρωσε πολλά εκατομμύρια δολάρια αλλά το ακριβές ποσόν δεν αναφέρεται.

Προσοχή , βροχή από παπαγάλους !

Αυτή την εποχή στην Αυστραλία οι παπαγάλοι πέφτουν σαν βροχή από τον ουρανό.
Ο λόγος;
Τρέφονται με κάποια τροφή,  η οποία περιέχει μια ουσία, που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα και τους κάνει να χάνουν την ισορροπία τους....
Aυτό συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Ένας εργαζόμενος σε ένα νοσοκομείο στη περιοχή λέει: '' Χάνουν όλα την ισορροπία τους και τα βρίσκουμε πεσμένα κάτω από τα δέντρα και άλλα τα βλέπουμε να πέφτουν από τον ουρανό. Περίπου οκτώ ημερησίως παρουσιάζονται στο νοσοκομείο''.

΄Eχει και η φύση τελικά,  τα απρόοπτα της...

NewsIt

Ζεστά καλοκαίρια, λιγότερες βροχές από το 2020

Αύξηση της θερμοκρασίας έως και 2,3 βαθμούς Κελσίου στο χρονικό διάστημα από το 2020 έως το 2050 και σημαντική μείωση της βροχόπτωσης. Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε το 10ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα. Επίσης, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, οι μέγιστες μεταβολές θα γίνουν το καλοκαίρι και το φθινόπωρο και θα είναι πιο αισθητές στη ΝΑ Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις από τις αυξήσεις όλων των βασικών αέριων ρύπων, καθώς και της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων. Οσον αφορά τη σκόνη της ερήμου, που επισκέπτεται συχνά πολλές περιοχές της Ελλάδας, τονίστηκε ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τοπικού, αλλά και του παγκόσμιου κλίματος. Οπως υπογραμμίστηκε, η χημική σύσταση των αιωρούμενων σωματιδίων επιδρά στα νέφη κατά τη διάρκεια της βροχόπτωσης.

Τι συζητήθηκε στην γενική Συνέλευση του Ηρακλή Ψαχνών;

Εχθές Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 και ώρα 20:30 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Α.Ο. Ηρακλή Ψαχνών. Παρόντες σε αυτή τη συνέλευση ήταν ο νομικός σύμβουλος της ομάδας κ. Χάρης Γρηγορίου, ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ κ. Παπακωνσταντίνου Ιωάννης, ο πρώην αντινομάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Θανάσης Καλαβρής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ψαθάς Γιώργος, Μυλωνάς Λευτέρης, Μαυρογένης Θανάσης, Κεραμιδάς Ιωάννης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Λεοντής. Επίσης παρευρίσκονταν και αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας.
Η Γενική αυτή Συνέλευση έγινε πρωτίστως για να αποφασισθεί αν ο Ηρακλής Ψαχνών, τώρα που πέρασε στην Γ Εθνική Κατηγορία και το ποδόσφαιρο από ερασιτεχνικό γίνεται επαγγελματικό, θα μπει στο ΤΑΠ ή στην ΠΑΕ. Εξηγώντας ο νομικός σύμβουλος της ομάδας κ. Γρηγορίου Χάρης τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ   ΤΑΠ και ΠΑΕ πάρθηκε η απόφαση (ομόφωνα) να εισέλθει η ομάδα του Ηρακλή Ψαχνών στην ΠΑΕ και το νέο όνομα τις ομάδας θα είναι ΠΑΕ Α.Ο. Ηρακλής Ψαχνών. Οι διαδικασίες για την είσοδο της ομάδας στην ΠΑΕ θα αρχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα. Όμως για να μπορέσουν αυτές οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν σε κάποιο καθορισμένο χρόνο αλλά και για την οργάνωση της ομάδας στις νέες συνθήκες (του επαγγελματικού ποδοσφαίρου) θα πρέπει να υπάρξει βοήθεια, όχι μόνο οικονομική, απ’ όσο περισσότερο κόσμο είναι εθικτό.