Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Ο βάτραχος Πινόκιο και άλλα νέα είδη της Νέας Γουινέας

Ένας βάτραχος με πεταχτή μύτη που βαφτίστηκε «Πινόκιο», ένα μικρό δενδρόβιο καγκουρό και ένας χνουδωτός αρουραίος του δάσους είναι μερικά από τα εντυπωσιακά νέα είδη που ανακαλύφθηκαν στην οροσειρά Φόγια της Ινδονησίας.
Η οροσειρά βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού της Νέας Γουινέας, το οποίο ανήκει στην Ινδονησία και είχε δεχθεί ελάχιστες επισκέψεις από επιστήμονες τα τελευταία χρόνια. Οι ερευνητές της μη κυβερνητικής οργάνωσης Conservation International πέρασαν δύσκολες ώρες αναζητώντας νέα είδη μέσα στις καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων.

Σε 40 χρόνια δε θα υπάρχουν πλέον ψάρια

Ένα από τα πλέον εφιαλτικά σενάρια για τους ωκεανούς - που αφορά στην εξαφάνιση όλων των ψαριών - μπορεί να έχει γίνει πραγματικότητα μέχρι το 2050, εάν δεν ληφθούν μέτρα για δραστική αναδιάρθρωση της αλιευτικής βιομηχανίας, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ.

«Εάν οι διάφορες εκτιμήσεις που έχουμε υπόψη μας γίνουν πραγματικότητα, βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου μέσα σε 40 χρόνια δεν θα έχουμε πλέον ψάρια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάβαν Σούκντεφ, διευθυντής της Πρωτοβουλίας για μια πράσινη οικονομία, του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον.

Γιγαντιαίο ψάρι γλυκού νερού σε μέγεθος αρκούδας

Γατόψαρο σε μέγεθος αρκούδας ανακηρύσσεται το μεγαλύτερο ψάρι του
γλυκού νερού. Ψαράδες στη βόρεια Ταϊλάνδη έπιασαν -και στη συνέχεια έφαγαν- το μεγαλύτερο ψάρι του γλυκού νερού που έχει καταγραφεί ποτέ, ανακοίνωσαν η National Geographic Society και η WWF. Το αρσενικό γατόψαρο του είδους Pangasius gigas είχε μέγεθος αρκούδας και βάρος 293 κιλά.
Το γιγάντιο γατόψαρο ψαρεύτηκε στον ποταμό Μεκόνγκ, ο οποίος φιλοξενεί περισσότερα είδη γιγάντιων ψαριών από οποιοδήποτε άλλο σύστημα γλυκού νερού στον κόσμο, αναφέρει την Πέμπτη το Reuters.

Μάς αφορά όλους... ΜΥΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...

Μάς αφορά όλους... ΜΥΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε.

Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε, όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!

Έρχεται το barcode;;;

Ένα νέο σύστημα για τους φορολογούμενους ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει την φοροδιαφυγή. Είναι το γνωστο σύστημα barcode το οποίο θα αντικαταστήσει την απόδειξη. Τι άλλο θα σκεφτεί η κυβέρνηση άραγε για να αποφύγει την φοροδιαφυγή;; Σε λίγο θα έχει ο καθένας μας και έναν εφοριακό δίπλα του, όπου θα μας συνοδεύει στα ψώνια στις βόλτες και όπου αλλού υπάρχουν συναλλαγές.

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για όλους είναι η έκθεση ζωγραφικής της αγαπημένης μας φίλης και μέλος του Συλλόγου , Κατερίνας Αρμενοπούλου. Ο χώρος που θα φιλοξενείται η έκθεση είναι η Γκαλερί AZ U CAN 2 στην B. Κωνσταντίνου στην Αθήνα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Μαίου 2010 και ώρα 12 π.μ. Η έκθε...ση θα διαρκέσει από τις 23 έως τις 30 Μαίου. Ώρες λειτουργίας : Δευτ. 10-2 μ.μ., Τρίτη - Παρασκ. 10-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ., Κυριακή 12-6 μ.μ., Σάββατο κλειστά. Αξίζει μία επίσκεψη από όλους!

 

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK

Στο facebook έχει δημιουργηθεί ένα ιστολόγιο το οποίο ονομάζεται i hate children, δηλαδή μισώ τα παιδιά. Θα πρέπει όλοι μας κάτι να κάνουμε ώστε αυτά τα άρρωστα μυαλά μην κάνουν κάποιο κακό σε μικρά παιδιά.

Μη στελνετε SMS στα ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ

Φτάνει πια μετην ασυδοσία των Ραδιοφώνων της Χαλκίδας! Και η "κουτση μΜαρία" πιάνει ένα μικρόφωνο και ζητα να αποστείλετε SMS  σε 5 ψήφια νουμερα ΧΩΡΙΣ κανεις να αναφερει χρεώσεις!
  • SMS για να ζητάτε τραγουδι
  • SMS για να μας πειτε τι φαγετε χθες
  • SMS για να μας πειτε που θα πατε για μπανιο
  • SMS για να κερδίσετε προσκλησεις
  • SMS γιαγια για...

ΤΟ ΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΔΟΧΕΙΟ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Τελικά μετά την αποκάλυψη της Ελευθεροτυπίας ότι ο τραγουδοποιός Τόλης Βοσκόπουλος χρώσταει στην εφορία 5,5 εκ ευρώ, η κυρία Άντζελα Γκερέκου, σύζυγος του τραγουδιστή, υπέβαλλε την παράιτησή της από τη θέση που κατείχε και έγινε δεκτή από τον Πρωθυπουργό.
Το θέμα όμως δεν είναι η παραίτηση αλλά να τιμωρηθεί ο κ. Βοσκόπουλος ή να πληρώσει τις οφειλές του. Και καλό θα ήταν να γίνει μια αρχή ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν φοροφυγάδες.